Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat geven jullie 'werklui'?

<<

Filoria

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2010

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:43

Bericht 02 Mei 2018 09:13

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Wij hadden vorig jaar een superlieve timmerman uit Bosnië over de vloer, wekenlang. Zijn vrouw was hoogzwanger en bakte allerlei lekkere koekjes, muffins, hartige taart etc. die ze haar man meegaf naar zijn werk. En ze gaf dan genoeg mee dat hij ook nog aan ons kon uitdelen :heart: Dus wij kregen zelf lekkers :thumbup:

Maar dat is natuurlijk een uitzondering. Voor de andere werklui zet ik koffie en deel ik af en toe een koekje uit.
Afbeelding Afbeelding
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23995

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 02 Mei 2018 09:19

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Marin schreef:Ik geloof niet dat hij echt heel vies was qua schoenen en kleding dus wat mij betreft was ie naar binnen gegaan. Maar ik vind in de tuin van iemand, echt tegen een boom aan, wel echt heel ranzig en onbeschoft.

Ghaha ik dacht er nog even overna ja, mar dat is het ook. Bah.
29032018
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12836

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:26

Bericht 02 Mei 2018 10:16

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Ieuw Frankie! En bah Marin, dat vind ik ook onbeschoft.

Bijna 2 jaar geleden hadden we ook een timmerman in huis die de wc gebruikte. Vervolgens kwam hij naar beneden (hij kluste boven, Velux-raam in badkamer o.a.) en vroeg me om een wc-borstel. Hij had een grote boodschap gedaan en had remsporen achtergelaten. Die wilde hij even weghalen, hahaha! Wel netjes dus!
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3785

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 02 Mei 2018 13:51

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Ieww, Frankie en Marin. Zo vies! En inderdaad, bij Marin nog eens ontzettend onbeschoft. Vind ik ook.

Wij hebben nauwelijks werklui over de vloer. Alleen toen we hier kwamen wonen onze familie en vrienden. Toen was ik een goede cateraar. Maar verder voel ik me in dergelijke situaties ook ongemakkelijk. Zelfs laatst met de levering van de nieuwe wasmachine. Die Coolblue jongens zijn natuurijk maar even binnen, maar ik weet me dan geen goede houding te geven. Moet ik toekijken, of alles goed gaat? Moet ik op de bank zitten? Moet ik vragen of ze koffie willen? Willen ze vast niet, want ze moeten zo weer verder.. mijn hoofd draait overuren op zo'n moment, hahah! Vind ik altijd wat awkward.
<<

Anoniem245

Bericht 02 Mei 2018 14:20

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Haha Parisienne dat heb ik ook, laatst was er iemand voor de ketel en dan weet ik ook echt niet wat ik moet. Of met de meterkast, dat is hier in de gang. Moet ik dan toekijken, op de bank zitten.. Ik weet het niet! En ik heb ook geen natuurlijk gastvrouwgehalte dus ik ben er ook echt slecht in.
Schilders hebben ik wel eens koffie aangeboden maar dan denk ik ook, moet ik dat dan samen drinken of niet? Gelukkig komen hier weinig mensen over de vloer :)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 20214

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 02 Mei 2018 15:34

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Haha dat heb ik ook altijd. Ik zet meestal m'n zoontje in tegenwoordig, als in oh hij huilt, oh hij moet naar bed, oh hij moet eten. Laat maar weten als u vragen heeft.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Anoniem255

Bericht 05 Mei 2018 20:55

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Cotton schreef:
Marin schreef:
Mien schreef:

In de winter heb ik dan vaak soep met broodjes o.i.d.


Komen ze dan ook binnen aan de eettafel bij jou zitten lunchen?

Ik weet eigenlijk niet hoe ik dat zou doen. Ik heb altijd klusjesmannen in de zomer. Die eten gewoon buiten, kiezen ze zelf voor overigens.

Mijn vriend is service monteur bij boeren en daar zit hij regelmatig bij gezinnen binnen aan tafel haha. Soms eet hij met de pot mee en andere keer krijgt hij bijv. een gehaktbal ofzo. Uiteraard heeft hij altijd zelf ook brood genoeg mee. Of ze brengen een kop soep of fris buiten (het werk is buiten of in een schuur bijv).

Er zijn ook genoeg mensen waar hij niet eens koffie aangeboden krijgt.


Ja hoor. Dan komen ze er gewoon bij zitten. Ik ben van vroeger uit ook niet anders gewend eigenlijk.
<<

Japie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2204

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 06 Mei 2018 07:54

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Als er een monteur komt om iets te maken ofzo dan vraag ik altijd of ze wat willen drinken. Zou ik een keer iemand langer over de vloer hebben vraag ik ook wel of ze iets te eten willen. We hebben vaak wat extra eten voor het geval dat er iemand komt.
Geluk hoef je niet te verdienen, je hebt er recht op.
<<

Emma

Lady-post-a-lot

Berichten: 1650

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 06 Mei 2018 19:14

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Wij geven ze altijd koffie of fris met wat lekkers. Vorig jaar hebben ze hier de kozijnen vervangen en toen heb ik tussen de middag de frituurpan aangezet en kroketten en frikandellen gebakken. Daar heb ik veel profijt van gehad, als ik zag hoe het hier opgeruimd is of bij de achterburen. Daar kregen ze niets.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2239

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 06 Mei 2018 19:21

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Dat vind ik dan ook wel weer wat gek Emma, maar ja zo werkt het toch wat hè. Niks aanbieden vind ik ook wel wat gek trouwens :P. Koffie vind ik wel het minste wat je werklui aan kunt bieden als ze langer komen klussen.
Mensen die wat komen installeren of maken bied ik doorgaans wel koffie aan. Als ze dagen zouden klussen hier kan ik me ook voorstellen wat extra's bij de koffie te halen wat ik normaal niet in huis heb. Of extra soep maken ofzo. Maar ik zou me ook weer niet verplicht voelen lunches oid te verzorgen.
<<

Aziraphale

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6038

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:43

Bericht 06 Mei 2018 19:24

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Emma schreef:Wij geven ze altijd koffie of fris met wat lekkers. Vorig jaar hebben ze hier de kozijnen vervangen en toen heb ik tussen de middag de frituurpan aangezet en kroketten en frikandellen gebakken. Daar heb ik veel profijt van gehad, als ik zag hoe het hier opgeruimd is of bij de achterburen. Daar kregen ze niets.


Is heel aardig van jullie dat je zo gastvrij bent maar toch vind ik dat altijd dubbel, hoor. Mijn man ruimt gelukkig de boel bij klanten ook gewoon netjes op als hij geen koffie of snacks krijgt.

Twee jaar geleden had ik in de kerstvakantie ook twee schilders over de vloer, twee weken lang. Dit zijn kennissen van mijn man dus dat scheelde wel iets. Ik zette koffie, gaf ze fris en een koek en op vrijdag ging ik met ze mee snacken en liepen we even naar de snackbar. Haha. De ene week trakteerde ik en de andere week zij.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4527

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 06 Mei 2018 19:42

Re: Wat geven jullie 'werklui'?

Ik zorg ook altijd voor koffie, fris en een koek. Sommige willen dat niet omdat ze het bij hebben. Ook prima.
Toen de timmermannen hier vorig jaar in 1 dag de overkapping neergeknald hebben, heb ik broodjes kroket gehaald tussen de middag. Het regende ook zo hard dus dat hadden ze echt verdiend.
3 jaar geleden is de aanbouw hier helemaal gestript en hebben we een maand lang een timmerman over de vloer gehad.
Oooh wat was ik blij dat hij weg was. Die was iets te gastvrij zeg maar. Maar leverde wel strak werk.
16-05-2016
Vorige

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Elliot, Sawadee, Tsjip