Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

<<

Anoniem236

Bericht 15 Okt 2017 19:39

Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

M'n jongste zoon is vorige maand 2 geworden en gister hebben we het peuterbed opgezet. Omdat het een nogal ondernemend mannetje is hebben we voor de zekerheid het ledikantje nog niet afgebroken en op een andere kamer neergezet.
Maar hij weigert dus gewoon in zijn nieuwe bed te gaan liggen. Hij blijft huilen, of hij komt eruit doet de lamp aan, gister 2 uur mee bezig geweest. Nu net weer ingestopt in het nieuwe bed maar hij wilde echt niet en wees ook naar het oude bed en riep die die slapen.

Waar de oudste op dezelfde leeftijd zonder problemen over was, ook altijd erin bleef liggen ook in de ochtend is de jongste dus een ander verhaal.
Opzich is het ledikantje terugzetten weinig moeite maar ik vraag mij af of andere het herkennen en hiermee omgegaan zijn? Is het te vroeg voor hem?
eigenlijk wil ik binnenkort wel de babykamer compleet verkopen.

Afgelopen zomer heeft hij trouwens op vakantie zonder problemen in een persoons bed geslapen. Kwam er soms 1 of 2x uit, maar liet zich goed weer in stoppen.
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 4414

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 15 Okt 2017 19:44

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Heeft hij geen nacht lampje?

Hier slaapt de oudste nog in het ledikant van de Ikea met de zijkant eruit. De jongste slaapt nog in het ledikant "dicht".
Dus verder geen tips.
2014 2016
<<

Anoniem231

Bericht 15 Okt 2017 19:48

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Koop een schotje bij de ikea en zet de andere kant tegen de muur. Dat geeft misschien geborgenheid. Heb je het geprobeerd met een dekbed? Probeer dan tijdelijk met slaapzak of andersom.
Volhouden is de enige tip die echt werkt. Steeds terug leggen.
Breek het oude bedje af en leg weg. Dan is er gewoon geen andere keuze voor hem.
Geef aan dat zijn bedje voor een ander kindje is, dat hij nu in een grote jongens bed mag slapen.

2 is jong maar kan zeker. Hier ook met 2 jaar omdat zoon eruit klom. Zo met zijn hoofd op de grond. Bedje meteen afgebroken en dat ging goed.
<<

Jet

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1273

Geregistreerd: 19 Mrt 2017 22:02

Bericht 15 Okt 2017 19:50

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Misschien is hij er inderdaad nog niet aan toe. Wij wilden nu tijdens onze vakantie F ook in een groot bed leggen, maar ze wilde echt niet, ze wilde per se in het campingbedje. Wellicht toch de behoefte aan een soort 'geborgenheid' ofzo. Ik wil de babykamer ook verkopen, maar dat moet dan maar even wachten. Ik ga niet pushen als ze er nog niet aan toe is.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5874

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:06

Bericht 15 Okt 2017 19:51

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Wij zijn 2 keer voor een peuterbed wezen kijken met E. De eerste keer had ze er in winkel al wat weerstand tegen, hebben hem toen dus ook niet gekocht. De tweede keer vond ze het heel leuk en interessant.
We hebben haar ook echt betrokken bij het kopen en in elkaar zetten van het bedje, haar ergens gelezen dat dat kon helpen, haha.
Hier is het nieuwe bed nooit een probleem geweest. Ze klimt er ook niet uit wanneer ze moet slapen. We hebben het ledikant toen idd ook nog even laten staan voor het geval het toch niks was.

Voor nu zou ik hem denk ik gewoon weer in zijn ledikant leggen. Je hoeft niet perse over met 2 natuurlijk. Wie weet vraagt hij over een maand opeens om een grote jongens bed!
❤ 08-08-2015
❤ 20-06-2018
<<

Anoniem236

Bericht 15 Okt 2017 20:03

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Pollepel; zo n uitval balkje hebben we inderdaad, de andere kant staat tegen de muur. Dat is inderdaad iets meer geborgen dan helemaal open.
Jet; toevallig dat F hetzelfde reageert. Ik ga het ook niet afdwingen, maar vind het zo raar dar het op vakantie wel gewoon goed ging.

Hij ligt sowieso in zijn slaapzak, in het ledikant slaapzak en dekentje en nu slaapzak en dekbed. Zo hadden we het bij de oudste ook gedaan om te wennen.
Arwyn, bij de oudste inderdaad ook samen in elkaar gezet. Gekregen van zijn grote neef en samen opgehaald, in de auto ingeladen. Maar nu dus gewoon van zolder getrokken, hij heeft wel een super leuk overtrek die hij ook erg mooi vindt, maar niet mooi genoeg om onder te liggen.

Ledikant afbreken en geen keuze laten is ook een optie, maar hoop eigenlijk van iemand hier te horen die dat na wat gedoe dus gewoon gedaan heeft en hoe het toen ging. Ik ben best wel een zacht ei als het om rustige avonden en goede nachten gaat.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5874

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:06

Bericht 15 Okt 2017 20:34

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Tsja, bij mij zijn goede nachten toch wel heilig hoor. En een groot bed gaat daar echt niet boven.
Voor mij moet een bedje gelijk staan aan een fijne, veilige plek. Natuurlijk willen kindjes niet altijd zomaar naar bed en doen ze wel eens moeilijk, maar als zo'n bed echt weerstand oproept..
Als iemand mij in een bed zou willen leggen waar ik echt niet in wil slapen, word ik daar ook niet vrolijk van!

Ik heb zelf altijd het idee dat het vanzelf wel komt. Dit is echt zoiets wat ik niet de moeite waard vind om af te dwingen en de strijd over aan te gaan. Dat grotere bed komt vanzelf.
❤ 08-08-2015
❤ 20-06-2018
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10536

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 15 Okt 2017 20:46

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Ah gos, ik zou hem gewoon in zn ledikant houden dan hoor. Als hij zoveel behoefte heeft aan dat veilige gevoel, waarom dan daar aan voorbij gaan?
Ik zou af en toe praten over het grotejongensbed en liggend aan hoe dat gaat dan een later moment uitkiezen voor de switch.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4817

Geregistreerd: 25 Nov 2015 15:30

Bericht 15 Okt 2017 20:49

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Aah arme man! F. ligt nog in haar ledikant maar als ze niet gaat slapen gaat ze klimmen. Wij moeten dus ook naar een groot bed gaan kijken.
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1732

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:20

Bericht 16 Okt 2017 03:42

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Ik zou hem lekker in zijn ledikant laten slapen. Is er een bepaalde reden dat je hem in een groter bed wilt laten slapen?
Afbeelding

Afbeelding
<<

Cactus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 388

Geregistreerd: 30 Jul 2017 19:57

Bericht 16 Okt 2017 05:29

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Ik zou ook het ledikantje weet terugzetten. Hij is er blijkbaar nog niet klaar voor. Mijn zoontje is 2,5 en 'moet' straks wel over naar een groot bed, dus we hebben het er nu al over.

Idd vreemd dat het op vakantie wel goed ging. Maar dat is natuurlijk helemaal een andere omgeving. Veel indrukken, dus misschien super moe!?
Maart 2015 - stoer ventje
Februari 2018 - kleine vechter *
Mei 2019 - regenboogje
<<

Anoniem236

Bericht 16 Okt 2017 07:13

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

We laten hem denk ik ook in z'n ledikant, of tenminste afbreken en erop gokken dat hij dan nog niet wil durf ik niet aan. Heb dus geen zin in gedoe in de avond.

De reden dat ik hem over wil hebben is alleen om die kamer te verkopen. We zijn half jaar geleden verhuisd en aan z'n nieuwe kamer is nog niks leuks gedaan behalve de muren in de goede kleur. Omdat de kamer een andere opstelling krijgt als er nieuwe meubels staan. Dan pas wil ik dingen op gaan hangen aan de muren enzo.

Uffe, klimmen is wel gevaarlijk ja. Dan is ze vast al toe aan een groter bed. D'tje klimt gelukkig niet, anders moest ie binnenkort wel echt over.

Ik kam nog kijken of alleen een zijkant uit het ledikant kan, als overgang, maar geloof niet dat dat kan.
<<

Caramba

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3998

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:45

Bericht 16 Okt 2017 08:40

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Denk dat dit wel de beste oplossing is.

Hier liggen ze nog in dicht ledikant.
Ze kunnen er wel uitklimmen, maar door een lelijke valpartij durft de 1 niet meer en heeft de ander zoiets van, dat ga ik niet doen.
Gaan ze wel klimmen, halen wij de zijkant eraf (ikea ledikant).
Wij gaan hier niet over op peuterbed/ meegroeibed.
Hier komen meteen 1 persoonsbedden.
Mem fan 2 famkes 2015
<<

Miccie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 521

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:01

Woonplaats: Den Haag

Bericht 16 Okt 2017 10:04

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Wij hebben het bij onze zoon ook geprobeerd toen hij iets ouder dan 2 was. Dat werkte voor geen meter. Waren ook steeds uren bezig om hem in bed te krijgen.
Toen het ledikantje weer dicht gedaan en na een paar weken weer geprobeerd. Toen ging het wel goed.

Ik zou dus gewoon wachten totdat hij er aan toe is.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem236

Bericht 16 Okt 2017 13:05

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Huuh?? Hij slaapt!!
Gevraagd welk bed hij wilde liggen, grote bed.
Even huilen, mama roepen. Man ging er heen, heeft hem terug gelegd en het is stil!

Nu kijken hoe het vanavond gaat.

Volgende keer wat langer wachten met een topic openen :palm:
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5077

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 13 Apr 2018 07:23

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Ik up deze even!

Mijn zoontje is net 2 geworden en hangt steeds vaker over de rand van z'n ledikant. Hij klimt er (nog) niet uit, omdat 't niet lukt met z'n slaapzak :nerd: Maar hij wordt steeds langer en zwaarder en ik vertrouw het niet. We hebben dus een bed gekocht! Geen peuterbed, maar een 'gewoon' bed.

Afbeelding

We zetten het bed met de open kant tegen de muur, zodat er dus nog een rand is, waar 't kind niet uit kan storten en ik hoop dat de opstaande rand nog een beetje gevoel van geborgenheid geeft.

Maar.. Hoe doe je dat eigenlijk? We willen 't bed opzetten naast z'n ledikant en dan kijken of-ie er überhaupt interesse in toont. Dat vermoed ik wel, want toen we bedden ging kijken, lag hij al op elk bed dat hij tegenkwam te 'snurken'. Maar wat is wijsheid, slaapzakje aanhouden? Overgaan op andere pyjama's? We leggen sowieso het dekbed in de breedte, zodat-ie niet verdwaald kan raken in z'n deken of zo. Maar verder heb k echt geen idee!
Our love goes without saying.
<<

Anoniem236

Bericht 13 Apr 2018 08:21

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Grappig, mijn topic, bij mij is het na een aantal nachten helemaal goed gekomen.

Handig zo n bed met zo n rand, valt hij er ook niet uit.
Ik zou samen een leuk overtrek uitkiezen en opmaken. Ledikant wel afbreken.

Mijn zoontje is 2,5 en slaapt sinds twee weken weleens zonder slaapzak, meestal vraagt hij er zelf om. Ze zijn wel bijna te klein en dam heeft ie pech. Zonder slaapt hij ook prima. Dus dat is even uit proberen wat je zoontje prettig vindt.
Hier draagt hij gewoon een pyjama maar het wordt nooit koud op zijn kamer.

Houdt er wel rekening mee dat hij nu zijn kamer uit kan. Wij hebben om die reden nu ook de klink omhoog. Ondanks dat hij op de vensterbank kan klimmen heeft hij nog niets bedacht om de deur te kunnen openen.
Hij mag zijn kamer niet alleen af omdat wij op zolder slapen en een open trap hebben.
<<

Anoniem239

Bericht 13 Apr 2018 08:28

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Wij hebben bij de overgang meteen een dekbed met leuke hoes op zijn bed gedaan. Hij was helemaal trots toen hij naar bed ging. Nooit problemen gehad met de overgang van ledikant naar bed of slaapzak naar dekbed.

Hij was 2 jaar en 2 maanden
Afbeelding
<<

Anoniem231

Bericht 13 Apr 2018 09:58

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Wij zijn ook meteen overgegaan naar dekbed. Hij was toen 2 jaar. Ledikant samen afgebroken en samen nieuw bedje neergezet.
Leuk dekbed erop wat hij zelf uitzocht.
Ik twijfel nog wat ik doe met dochter. Die wordt in het najaar 2 maar ik heb geen slaapzakken meer voor de zomer in deze maat en wil er geen meer kopen. Denk dat dochter dus tegen die tijd ook al in het peuterbed gaat slapen en zoon een 1 pers bed.
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5077

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 20 Apr 2018 07:40

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Nou we hebben gister 't bed opgezet! Tobias heeft geholpen met 't bed in elkaar te zetten en terwijl hij onder de douche stond, heb ik 't matras erin gelegd en 't bed beetje opgemaakt. Hij kwam z'n kamer binnen, nat lijfje nog en gelijk 'Ooh wauuw! Jeej! Mooi!' en hij wilde er al in haha. Naar bed gaan was dus een feestje, alleen 't inslapen was even lastiger dan anders, maar kan ook nog aan de warmte liggen natuurlijk. Al met al een succes! Ben nu alleen nog benieuwd naar hoe 't gaat met 't middagslaapje.

Hij had trouwens nog wel z'n slaapzak aan, omdat 't zo warm was in de kamer, maar ik alleen z'n boxer en hemd weer te weinig vond en de (zomer)deken was weer te dik... Maar hij is er niet één keer uit geweest, dus da's gunstig!
Our love goes without saying.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4444

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 20 Apr 2018 20:17

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Klinkt hoopvol Bazinga.
Ik durf het echt nog niet. Merk wel dat T meer ruimte nodig heeft maar het inslapen duurt hier zo lang altijd. Gaat meerdere keren staan en ligt meestal een half uur te draaien bonken en zingen. Oja en hij gaat zijn hele bed door altijd.
Ik zou inderdaad de slaapzak nog even lekker aanhouden. Tot hij helemaal gewend is.
16-05-2016
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5077

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 20 Apr 2018 20:21

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Vanavond was-ie binnen no time stil! En hij maakt totaal geen aanstalten om uit bed te komen, gelukkig. Hij vindt 't wel fantastisch om te spelen op bed, maar da's als wij er bij zijn en 't licht is. Slaapzak aan en licht uit, is echt wel slapen bij hem, gelukkig.

Ik vind 't bed trouwens wel een aanrader! Niet duur, snel in elkaar gezet en door 'm andersom tegen de muur te zetten, een veilige rand, dus niks uit bed rollen.
Our love goes without saying.
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4129

Geregistreerd: 11 Sep 2013 11:54

Bericht 20 Apr 2018 20:36

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Oh knap hoor Bazinga! Leuk dat ie het zo geweldig vond! Gek idee dat je baby in een groot bed slaapt nu?Wij hebben ook een groot bed maar durf het nog niet aan. Ze is 2 jaar en 3 maanden en houdt niet van veranderingen. :smile: Ik heb ook nog zo'n gezellige klamboe gekocht en wilde ook nog een nieuw behangetje op de muur (iemand tips? Ik zoek iets liefs met mintgroen en oudroze) maar dan wordt het misschien helemaal een beetje teveel voor haar..?
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5077

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 20 Apr 2018 20:40

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Haha gelukkig zag ik m al een tijdje niet meer als m'n baby :smile: daar is t al veel te veel een mannetje voor. Maar hij is opeens wel weer heel klein, in zo'n groot bed!

Zelf zou ik idd wachten met nieuw behang en één verandering per keer doorvoeren, denk ik! En ze hoeft toch ook nog niet over? Als t bij jou niet goed voelt.. Hier leek het me gewoon verstandig, omdat ie in principe uit z'n ledikant kon klimmen. Of ie dat ook door had is een ander verhaal, maar dat wilde ik iig voor zijn! En we hebben mazzel dat t zo'n flapdrol is dat graag ergens gaat liggen haha!
Our love goes without saying.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4444

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 20 Apr 2018 20:54

Re: Tips gevraagd Overgang naar peuterbed

Kun je de la ook andersom gebruiken dan Bazinga?
Heb je een linkje van het bed? Lijkt mij ook wel wat
16-05-2016
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Coco, Suus