Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zomermama's 2018; juli & augustus

<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2166

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 10 Mrt 2018 10:55

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik heb net even een slag geslagen via Marktplaats. Iemand hier in de wijk had allemaal positiekleding erop staan; vanmorgen even gekeken en gepast. Heb nu 2 broeken, 2 jurkjes, 1 t-shirt en een bolero. Ziet er allemaal nog hartstikke netjes uit. Uiteindelijk 40 euro betaald. Ik heb net even gekeken wat dat nieuw zou kosten, ongeveer 300 euro! Met wat ik al had, kom ik zo de komende tijd wel door!

Ik heb geen idee of ik al wat voel, eigenlijk nog niet op gefocust.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3868

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 10 Mrt 2018 12:06

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Teun schreef:Ik denk wel dat dat de baby is hoor NerdChic! Je omschrijving klinkt bekend.

Fijn dat je controle weer goed was, Brooke! En een lastige keuze inderdaad. Ik zou het ook af laten hangen van het verloop van je zwangerschap.

Hoe was het bij de verloskundige mizz_S?

Wij hebben een goede 20-weken echo gehad. Was echt een lange lig, bijna 1,5 uur. Maar alles was goed met de mini’s! Hun buikomvang is zelfs vrij groot, ze zaten beide bovenin de (eenling!)schaal. Chubby kindjes dus voor alsnog, heel anders dan mijn dochter :laughcry: . Ze hebben ook inwendig de lengte van de baarmoedermond gemeten en die was bijna 5 cm, keurig lang dus. Dat was wel een opluchting na die harde buiken. Ik denk dat het bij mij ook met de snelle groei van mijn buik te maken heeft.


Fijn een goede echo Teun! Met een tweeling toch dubbel zo spannend.

Ben jij eigenlijk nog aan het solliciteren? Wel frustrerend zeker? Hoewel er dus goede werkgevers bestaan he ;)

MissEnergy, ideaal zo'n goede deal via marktplaats!

Brooke, fijn dat je controle goed was.

NerdChic, leuk dat je je baby al zo regelmatig voelt. Bijzonder he? Zo'n mini-mensje in je buik!
<<

Rayna

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 656

Geregistreerd: 23 Feb 2016 21:09

Bericht 12 Mrt 2018 14:32

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Nerdchic, ik herken de pijn die je beschrijft niet. Vervelend zeg. Fijn dat je de baby nu voelt! Leuk is dat he. Ik kijk er ook echt naar uit dat ik schopjes ga voelen. Nu voel ik alleen nog lichte kriebels.

Vervelend dat je zo vaak ziek bent Zonnetje! Ik merk ook echt dat mijn weerstand lager is. Bij de eerste had ik daar minder last van. Ik ben inderdaad ook vaker ziek of niet lekker sinds mijn zoontje er is. Fijn dat je je nu wat beter voelt! Daar hoop ik ook nog steeds op dat de vermoeidheid minder wordt. Heb je een voorgevoel of het een jongen of meisje is? Spannend!

Gefeliciteerd met je nieuwe baan Green_Pepper! Wat leuk zeg! En fijn dat je de baby al voelt! Willen jullie weten wat het wordt?

Wat vervelend toch dat je niet naar huis kon Teun en dan ook nog die harde buiken erbij. Heel fijn dat de 20 weken echo goed was!

Dat is schrikken zeg een stroomschok Tony! Fijn dat je even extra naar de vk kon en alles goed was.

Wat fijn dat ze zo makkelijk doen over extra controles ShallY. Ik hoop dat je er snel wat meer vertrouwen in krijgt.

Mizz_S, dan heb je nog lang in je normale broeken gepast zeg! Bij mij zaten ze met 8 weken al niet meer lekker. Ben je geslaagd voor een positie broek?

Moeilijke beslissing lijkt me Brooke. Hopelijk kom je eruit, fijn dat je er nog een gesprek over kunt hebben. Ben je bang voor de bevalling?

Ideaal dat je zoveel kleding over hebt kunnen nemen MissEnergy!

Hier gaat alles zijn gangetje. Ik ben nog steeds erg moe dus hoop dat dat snel minder wordt. Ik heb vandaag de vk gebeld voor de uitslag van de nipt en die was goed gelukkig!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5367

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 13 Mrt 2018 09:40

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Rayna, ja ik heb twee broeken kunnen kopen bij de H&M. Deze zaten een stuk beter, en ook niet al te duur. Maar ik draag voorlopig nog steeds mijn eigen kleding, het past nog prima dus nog geen reden om te wisselen. Maar ik vind het wel fijn vast positiebroeken in huis te hebben, want ik blijf maar denken dat ik mijn eigen broeken vast niet lang meer zal passen (dat denk ik nu al een week of 5 haha). Fijn dat bij jou de nipt goed was!

MissEnergy, klinkt of je goed geslaagd bent! Fijn!

Teun, fijn dat alles goed was! Fijn gevoel he?

Wij waren vrijdag weer bij de VK. Alles was goed, we hebben een heel beweeglijk kindje. Een echte druktemaker zei de VK. Echt leuk om te zien. Wij krijgen trouwens elke keer bij elke controle een echo (tot nu toe). Dus in totaal al 5 echo's gehad, 4 bij de VK en 1 bij de gynaecoloog. Ik hoor bij kennissen hele andere verhalen, zij hebben maar weinig echo's. Wij zijn dus echt heel blij met deze praktijk (het is sowieso een fijne praktijk). Hoe is dat bij jullie?
Verder voel ik me eigenlijk wel goed. Wel sneller moe uiteraard, maar verder prima. Ik ben wel heel benieuwd wanneer ik de baby ga voelen. Ik denk in elk geval nog niets gevoeld te hebben, volgens de VK zou het vast niet lang meer duren met zo'n druk kindje.
<<

Rayna

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 656

Geregistreerd: 23 Feb 2016 21:09

Bericht 13 Mrt 2018 10:27

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Wat leuk dat de baby zo beweeglijk is! Ik krijg ook iedere controle een echo dus ik heb er ook al veel gehad. Maar ik hoor ook vaak andere verhalen inderdaad. Hoe ver ben jij ook alweer? Kunnen we de tabel niet op de eerste pagina zetten ofzo? Ik vergeet steeds hoe ver iedereen is.
Wij hebben zaterdag trouwens de geslachtsbepalingsecho, ben heel benieuwd!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Brooke

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1098

Geregistreerd: 24 Sep 2016 12:23

Bericht 13 Mrt 2018 14:34

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Rayna, ben ik bang voor de bevalling? Ja en nee. Ene kant niet, omdat ik door mijn bijna-doordervaring van de vorige keer met 31 weken, zoveel pijn had, niks kan daar ooit meer aan tippen. Dus in dat opzicht kan het alleen maar meevallen, erger dan toen kan het gewoon niet worden. Andere kant vind ik het wel eng. Merk ook wel nu ik steeds verder in de zwangerschap kom, hoe spannender ik het vind worden, ik denk dat ik vooral straks het vertrouwen moet krijgen van mijn lichaam, dat mijn lichaam het niet begeeft met 31 weken, dus denk als ik dat gepasseerd ben, ik ook echt een soort mijlpaal heb bereikt. Al ben ik wel positief in het algemeen hoor. Ik ga niet zitten kniezen en probeer echt te genieten, alle artsen hebben mij verzekerd dat het niet weer gebeurd, heb veel voorbereiding gehad en ik ben gewoon al een paar jaar ''vrij'' van tumorstoffen, dus wil er op vertrouwen dat het dit keer goed gaat komen. Vind het wel een beetje gek dat ik nu voor de tweede keer zwanger ben en al een kindje heb (eigenlijk 3e keer als ik miskraam meetel), maar heb geen idee hoe het is om te moeten bevallen, onze dochter is immers met 31 weken gehaald. Ben nog hard aan het nadenken over de bevalling.

Spannend Rayna dat je bijna de geslachtsbepaling hebt. Heb je zelf al een vermoeden of heb je geen idee? Ben je nog veel moe?

Mizz_S Ik sta onder controle van het ziekenhuis en ik krijg ook echt elke keer een echo tot nu toe. De ene keer meer uitgebreider dan de andere keer, maar we kijken eigenlijk altijd wel even naar de baby.

Met mij gaat het goed. Kan wel gekke avonturen dromen 's nachts en dan word ik midden in de nacht wakker en kan dan niet meer slapen. Heel irritant, hoop dat ik snel beter ga slapen, want slaapgebrek is niks natuurlijk.
Nog 1 weekje en dan hebben we de 20 weken echo. Spannend, hoop dat ze dan ook het geslacht kunnen zien.
Sterretje december 2012

Mama van 2 prachtige dames 19-10-2013 & 27-07-2018
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 1884

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:36

Bericht 13 Mrt 2018 20:29

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ow zo herkenbaar brooke die dromen. Ik kan er inmiddels een boek vol over schrijven..
<<

Brooke

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1098

Geregistreerd: 24 Sep 2016 12:23

Bericht 14 Mrt 2018 07:57

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Haha erg he. Ik droom dan echt raar, moet er vaak van bijkomen als ik wakker wordt. Zo droom ik over noodweer en dat we moeten schuilen, over brand, dikke ruzie met mijn ouders (helemaal niet zo in het echt), stomme vriendinnenproblemen etc. Nooit iets leuks ook haha.
Sterretje december 2012

Mama van 2 prachtige dames 19-10-2013 & 27-07-2018
<<

Rayna

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 656

Geregistreerd: 23 Feb 2016 21:09

Bericht 17 Mrt 2018 14:34

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Knap hoor Brooke dat je zo positief bent! Ik kan me voorstellen dat het een gek idee is dat je nog geen normale bevalling mee hebt gemaakt. Hopelijk kun je blijven genieten! Gelukkig kan het niet nog een keer gebeuren maar het blijft een heftig verhaal!
Wat vervelend die dromen. Ik droom wel meer maar gelukkig nog niks engs.
Heb jij een voorgevoel over het geslacht Brooke? Wij hebben vanmorgen de echo gehad en het is weer een jongetje! :love:
Afbeelding

Afbeelding
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2438

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 17 Mrt 2018 16:52

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Wat leuk, Rayna, weer een jongetje! Was verder alles goed?

Ik heb over twee weken de 20-weken-echo, dan weten wij ook (eindelijk) wat het is!

Vandaag ben ik met mijn schoonzus bij de Babydump geweest. Mijn man was ziek, dus ik heb wel wat foto's van mooie kinderkamers en wagens gemaakt, maar daarvan hebi k nog niks gekocht. Ik heb wel goed ingeslagen met zwangerschapskleding: één korte broek, twee jurkjes met korte mouwen en een jurkje met lange mouwen wat nu al leuk is met een dikke panty.
En mijn oma is overleden... Het ging ineens heel hard achteruit en het is beter zo, maar het is ook zo dubbel dat ze ons kindje nooit zal zien :snik:

Hoe is het met jullie allemaal?
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5884

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 18 Mrt 2018 18:33

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Rayna, wat leuk dat jullie er nog een zoontje/broertje bij krijgen! Gefeliciteerd!

Zonnetje, gecondoleerd met het verlies van je oma. Ook al was het misschien niet onverwachts, afscheid van dierbaren blijft moeilijk.

Herkenbaar die nare dromen Brooke en Shally! Ik herinner me van deze week bijvoorbeeld een droom met doorgehakte wormen die in een bak zaten om te eten :pale: . En ik droom ook vaak over vervelende ruzies, ziekte en jaloezie bij mensen in mijn omgeving. Echt superlevendig, niet leuk.

Spannend dat er weer 20 weken echo’s aan zitten te komen!

Met mij gaat het ook wel goed. Mijn buik heeft deze week een enorme groeispurt gemaakt, mijn winterjas kan nog nét dicht maar zit echt niet lekker meer. Ook zit de buik opeens heel erg in de weg met vanalles, ik voel me echt al ruim 30 weken zwanger ipv 20. De afgelopen dagen heb ik een zeurende en soms stekende pijn in mijn rechter zij. Ik ben een beetje bang dat het mijn nier is, zo voelt het wel. Morgen maar even het ziekenhuis bellen als het aan blijft houden.

Wat wel leuk is is dat we vanmiddag een tweedehands Bugaboo Donkey hebben gekocht. Één met volledig zwarte stoffen en aluminiumkleurig frame. Nog steeds aan de prijs (975, auwww) maar het is wel een hele fijne wagen met nog een aantal onderdelen die nauwelijks gebruikt zijn.

Ook heb ik via marktplaats een heel pakket setjes in maat 44 gekocht. Ze waren van een meisje maar er zit ook wel wat unisex tussen. Fijn om te hebben voor als ze toch wat eerder komen en/of nog erg klein zijn.
20-02-2016
14-07-2018
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9540

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 18 Mrt 2018 19:15

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Teun, ben je ook lid van de FB groep “Noppies vraag en aanbod”? Daar kun je echt zgan kleertjes kopen voor kleine prijsjes. Vaak ook al in maatje 44. Als je wilt kan ik je toevoegen.

Fijn dat jullie een mooie wagen hebben gevonden!
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5884

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 18 Mrt 2018 19:49

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ja daar heb ik laatst ook al een leuk broekje en twee shirtjes overgenomen in maat 50. Ik vind Noppies een leuk merk voor de kleinere maatjes!
20-02-2016
14-07-2018
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 1884

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:36

Bericht 18 Mrt 2018 20:00

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ow daar ga ik ook even lid van worden Lady!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9540

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 18 Mrt 2018 20:17

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Goed plan, Shally!

Ik heb er laatst een heel leuk setje gescoord, echt als nieuw. Misschien dat ik die zelfs wel als eerste pakje ga gebruiken.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 1884

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:36

Bericht 19 Mrt 2018 14:25

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Heb je het ziekenhuis nog gebeld Teun?

Mooie wagen zag ik op ig!
<<

Tante Toos

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 562

Geregistreerd: 02 Sep 2013 19:41

Bericht 19 Mrt 2018 14:48

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Aah zo leuk om al die kleertjes te kopen he?! Ik moet ook opletten dat ik dadelijk niet veel te veel heb liggen :smile:

Ik 'mag' me morgen om 8.00 uur melden in het ziekenhuis voor een glucose tolerantie test. Vorige week bleek ik blaasontsteking te hebben en toen zat er ook suiker in mijn urine. Daarna heb ik op verschillende dagen nog 2 vingerprikjes gehad en dit was ene keer nét goed en andere keer nét niet goed. Dus toch voor de zekerheid maar even onderzoeken.
Iemand hier ervaring met deze test? Ik begreep dat het een erg vies drankje is wat je snel moet opdrinken en daar kijk ik toch wel tegen op :silent:
09-07-2018
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 15079

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 19 Mrt 2018 14:50

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Het drankje op zich stelt niet zo veel voor, het is eigenlijk gewoon een soort suikerwater. Wel mierzoet dus. Het vervelende is inderdaad dat je het op de nuchtere maag naar binnen moet klokken. Bij mij waren het twee plastic bekertjes, volgens mij 300 ml in totaal. En daarna een poos wachten, ik was na die twee uur wel echt enorm gammel en had gelukkig broodjes meegenomen om meteen op te eten zodra het kon (tip!). Succes morgen!
Afbeelding
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23283

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 19 Mrt 2018 14:58

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Succes!
Ik vond het drankje 100% meevallen na alle horror verhalen die ik had gelezen, maar het is idd wel echt mierzoet. Je hebt wel een paar minuten tijd om het op te drinken, dus ik zou het niet te snel achterover slaan als je het wel vies vindt want ik vond het wel zwaar vallen op de nuchtere maag zeg maar.
29032018
<<

Anousch

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1770

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:04

Woonplaats: Vuren

Bericht 19 Mrt 2018 15:16

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Succes! Ik moet volgende week.. ben erg benieuwd hoe je het gaat ervaren.
Afbeelding
<<

Tante Toos

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 562

Geregistreerd: 02 Sep 2013 19:41

Bericht 19 Mrt 2018 15:16

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Bedankt voor de tips!
Mochten jullie tussendoor water drinken of mag dat ook niet?
09-07-2018
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23283

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 19 Mrt 2018 15:19

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Tante Toos schreef:Bedankt voor de tips!
Mochten jullie tussendoor water drinken of mag dat ook niet?

Nee water drinken heeft invloed op je glucose waarde (al heb ik wel eens gelezen dat sommige het wel mochten, maar ik mocht het dus iig niet). Je mag na het drankje wel even spoelen met water om weer enigszins een fatsoenlijke smaak in je mond te krijgen
29032018
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 15079

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 19 Mrt 2018 15:30

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Cotton schreef:
Tante Toos schreef:Bedankt voor de tips!
Mochten jullie tussendoor water drinken of mag dat ook niet?

Nee water drinken heeft invloed op je glucose waarde (al heb ik wel eens gelezen dat sommige het wel mochten, maar ik mocht het dus iig niet). Je mag na het drankje wel even spoelen met water om weer enigszins een fatsoenlijke smaak in je mond te krijgen


Zo was het bij mij ook. Wist ik niet van tevoren, had zelf een fles water bij me, maar helaas.
Afbeelding
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5367

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 19 Mrt 2018 19:50

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Rayna, wat leuk een jongetje!
Zonnetje, goed geslaagd dus! Gecondoleerd met je oma. Ik snap je gevoel helemaal, mijn oma is een maand geleden overleden, en ik vind het erg jammer dat ze nu ons kindje nooit heeft kunnen zien.
Teun, jij ook goed geslaagd dus!
Tante Toos, succes met de glucosetest! Ik mag over een tijdje ook, joepie. Eigenlijk vind ik het een beetje onzin, ik voldoe niet aan de criteria van verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes, bij het bloedprikken was mijn glucose niet nuchter helemaal prima en de verloskundigen van de praktijk vonden het eigenlijk alledrie onzin, maar de gynaecoloog wil het wel, dus tsja. Ik zie er nu al tegenop, met name tegen dat niet eten. Daar kan ik dus echt niet tegen! Jij ook vast succes ermee Anousch.

Wij zijn afgelopen vrijdag even wezen kijken voor meubeltjes en een wagen. We waren even bij de babydump, maar dat vond ik echt een rotwinkel. En bij de Ikea hadden ze eigenlijk maar heel weinig voor baby's, dat viel me toch een beetje tegen. Nou moesten we daar toch heen, dus we zijn niet voor niets gegaan.
Eerder waren we al een paar keer even bij de Prenatal geweest hier (we hebben hier in de stad een megastore) en daar hadden we gelukkig al veel leuks gezien, maar we wilden toch even verder kijken eerst. Nu hebben we wel besloten welk kamertje we willen van daar, maar we wachten even met bestellen op de Mama Mazzeldagen, toch mooi meegenomen die korting. Waarschijnlijk gaan we dan ook maar meteen wat andere dingen inslaan, zoals maxicosi, babyfoon, badje en misschien wat kleertjes. Ze hadden ook een mooie wagen staan, een ouder model, zwaar afgeprijsd, ik denk dat we die morgen misschien wel gaan kopen (dat is voordeliger dan wachten op de Mazzeldagen).
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 1884

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:36

Bericht 20 Mrt 2018 07:52

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik moet straks voor extra check naar het ziekenhuis. Heb vannacht heel veel krampen in mn buik en rug gehad. Ze kwamen en gingen weer. Ben echt gespannen, hopelijk niks.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Majestic-12 [Bot]