Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Jas en schoenen passen

<<

Hoochie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1048

Geregistreerd: 04 Sep 2013 18:29

Bericht 09 Mrt 2018 23:39

Jas en schoenen passen

Het is elke keer drama als mijn zoontje nieuwe schoenen of een nieuwe jas moet passen. Een trui bijvoorbeeld is geen probleem.
Ik heb hier al een paar dagen nieuwe jassen liggen, maar hij wil ze echt niet passen. Van de week toch eentje gepast nou echt compleet overstuur ervan, ook zo met nieuwe schoenen passen in een winkel (dan wel iets minder overstuur). Hij zegt ook nee wil niet passen, niet nieuwe jas en legt hem gewoon weer terug waar die vandaan kwam.
Het enige wat soms werkt is het in de woonkamer te laten staan en het een aantal dagen te benoemen, met kaplaarzen deed hij ze uiteindelijk na 5 dagen aan zonder overstuur te raken. Nu met de jas ook maar weer een paar dagen benoemd en gezegd morgenochtend gaan we de jas passen dus ben benieuwd..

Jullie ideeën waar dit door kan komen en nog belangrijker tips om hem gewoon rustig iets te laten passen zonder dat het een week duurt.
Afbeelding
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5980

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 10 Mrt 2018 08:27

Re: Jas en schoenen passen

Oh wat lastig! Kun je niet gewoon hetzelfde doen als wanneer je zijn gewone jas aan zou trekken? Dus niet benoemen dat jullie het gaan passen maar doen alsof je een jas aantrekt, net als normaal?
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3331

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 10 Mrt 2018 08:35

Re: Jas en schoenen passen

E. vindt passen ook echt niet leuk en ik doe hetgeen wat Teun hierboven aangeeft. Gaat prima dan! Vooral als ze niet ziet dat de jas/schoenen uit de verpakking komen.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9883

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 10 Mrt 2018 08:57

Re: Jas en schoenen passen

Herkenning! D heeft een lange periode gehad dat hij geen nieuwe kleren aan wilde trekken, hij raakte dan echt compleet in paniek en overstuur. Jassen, truien, broeken, shirts, schoenen, alles. Heel lastig. Hier werkte het meestal ook om het een aantal dagen in zicht te hangen en af en toe te benoemen. En soms moest ik gewoon door die zure appel heen en trok het onder lichte dwang aan, met een overstuur kind tot gevolg. Maar dan was het na vijf minuten wel klaar. En nu is het sinds een paar maanden ineens over, heel gek.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2679

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 10 Mrt 2018 08:58

Re: Jas en schoenen passen

Wat is voor hem het verschil tussen schoenen/jas en bijvoorbeeld een nieuwe trui? Weet je dat misschien?
"ja, maar" betekent nee.
<<

Parel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2134

Geregistreerd: 21 Mrt 2015 11:30

Bericht 10 Mrt 2018 09:02

Re: Jas en schoenen passen

Lekker onpedagogisch, ik beloof dan een snoepje of iets :smile:
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1653

Geregistreerd: 19 Jan 2015 12:10

Bericht 10 Mrt 2018 10:44

Re: Jas en schoenen passen

Mijn jongste houdt er met zijn net 4 jaar nog steeds niet van. Vaak zeg ik niks over passen en trek het hem gauw aan. Heeft ie dan wel vlot in de gaten, maar tegen de tijd dat hij gaat piepen dan heb ik het vaak al aan en kan ik net bekijken of het goed past en dan vlug weer uit doen.
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5170

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 10 Mrt 2018 12:56

Re: Jas en schoenen passen

Tobias begint nu voorkeuren te krijgen voor kleding (al snap ik niet waar de voorkeuren vandaan komen, maar vooruit) en wil soms niet de jas aan, die k wil dat ie aantrekt.

Hoewel ik groot voorstander ben, van een eigen mening en vrijheid om die te uiten, ben ik eigenlijk nog groter voorstander van doen wat er gezegd wordt :nerd: Ik besteed er dan ook niet altijd even veel aandacht aan en vertel hem gewoon dat ie jas X aan moet omdat ik het zeg. Staat wel tegenover dat ik hem dan bijvoorbeeld de schoenen laat uitkiezen.

Kortom; ik zou niet buigen, soms hebben ze gewoon even pech.
Our love goes without saying.
<<

Hoochie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1048

Geregistreerd: 04 Sep 2013 18:29

Bericht 10 Mrt 2018 14:16

Re: Jas en schoenen passen

Bedankt voor jullie reacties.

Teun: Niks zeggen helpt helaas ook niet want hij heeft direct in de gaten dat het een andere is dan normaal. Helpt misschien ook niet mee dat hij eigenlijk altijd dezelfde jas en schoenen aan heeft.

Bazinga: van de week heb ik een keer gezegd niet piepen gewoon aandoen, hij is anderhalf uur over de zeik geweest. Ik ben met sommige dingen ook echt wel gewoon doen omdat ik het zeg maar dit vind ik het niet waard.

lady: 5 minuten is te overzien om soms toch door te zetten. Uiteindelijk was dit vanmorgen ook zo. Wel huilen maar niet compleet over z’n toeren en toen de jas uit was was het ook weer over. Dus ik weet nu welke jas ik kan houden en welke terug kunnen, maar ben er dus al vanaf woensdag mee bezig.

Giri: ik weet niet waarom een trui geen probleem is en jas en schoenen wel.
Afbeelding

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers