Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


spiraal eruit, maar nu... (vleesboom)

<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1902

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 07 Feb 2014 10:01

spiraal eruit, maar nu... (vleesboom)

Na 1,5 jaar gedoe met mijn spiraaltje, zijn ze er eindelijk achter waarom ik er zoveel last van had... ik heb een best grote vleesboom in mijn baarmoeder en door het gewicht van dat ding, trekt mijn baarmoeder krom naar achteren en past het spiraaltje niet goed (denk een plastic staafje in een macaroni boogje :laughcry: zei de gyn) het prikt in de wand en daardoor heb ik nog steeds klachten. Alleen is het spiraaltje ook het behandelmiddel voor zo'n vleesboom. In principe zijn die dingen onschuldig, maar omdat ik een best grote heb, moet die onder controle gehouden worden. Normaal zouden ze em operatief verwijderen, maar dat doen ze liever pas nadat ik kinderen heb gehad, omdat littekenweefsel van de operatie voor complicaties kan zorgen met een zwangerschap. Ik moet nu dus terug aan de pil, maar eentje waar alleen progesteron in zit, zodat die vleesboom niet verder gaat groeien. Ik zag dat er in NL maar één zo'n pil bestaat, cerazette ofzo, de minipil. Heeft iemand daar ervaring mee? En heeft iemand ervaring met een vleesboom? De gyn zei dat het allemaal vrij onschuldig was, maar het feit dat ik nu dingen moet doen om te zorgen dat ik straks nog wel kinderen kan krijgen, vind ik toch wel eng...
Laatst gewijzigd door Niekske op 07 Feb 2014 14:14, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding

Afbeelding
<<

expressob

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2005

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:44

Bericht 07 Feb 2014 10:51

Re: spiraal eruit, maar nu... (vleesboom)

Dat lijkt mij ook eng als ik dat te horen zou krijgen.
Geen ervaring met die pil of vleesboom. Hopelijk heeft het geen invloed voor je toekomst.
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5700

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 07 Feb 2014 11:27

Re: spiraal eruit, maar nu... (vleesboom)

Wat naar om te horen!
Geen ervaring hier maar succes
Chocolate is the answer, who cares what the question is
<<

Anoniem162

Bericht 07 Feb 2014 12:10

Re: spiraal eruit, maar nu... (vleesboom)

Wat naar zeg.
Ik gebruik al meer dan een jaar de cerazette, ik ben er erg tevreden over. Ik wordt niet meer ongesteld en in het jaar dat ik hem gebruik heb ik maar 2x een 'bloeding' gehad tussendoor (waar ik het af kon met een inlegkruisje dus een echt grote bloeding was het niet, gewoon wat licht bloedverlies), de bloeding wat met 1 a 1,5 dag al weer over.
Vleesbomen zitten wel bij mij in de familie (moeder, tantes, nichtjes ze hebben het allemaal, ik gelukkig niet).
<<

Anoniem75

Bericht 07 Feb 2014 19:07

Re: spiraal eruit, maar nu... (vleesboom)

Wat vervelend Niekske! Mijn tante heeft er een gehad zo groot als een grote sinaasappel. Ze ontdekte de vleesboom een paar weken na de bevalling van hun tweede kind. Ze bleef maar buikpijn houden en voelde ook echt een bal zitten in haar buik. Die hebben ze later operatief verwijderd.
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1902

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 22 Feb 2018 17:53

Re: spiraal eruit, maar nu... (vleesboom)

Nou, inmiddels 4 jaar en een kind verder... Maar nog steeds gedoe.

Sinds ik weer ongesteld werd na mijn bevalling, werd mijn menstruatie steeds heftiger. Mijn cyclus is regelmatig (25-28 dagen) maar ik ben elke keer een paar dagen doodziek van ongesteldheid. Volgens de huisarts ligt het aan die vleesboom. Een echo liet zien dat ie inderdaad wat gegroeid is en dus moet er iets aan gedaan worden. Maar nog steeds geldt dat ze pas opereren als ik klaar ben met kinderen...

Alle mogelijkheden besproken, maar prikpil en implanon zijn alleen een optie voor minstens 3 jaar ivm ontkennen. En als we nog een 2e (of 3e..) willen is dat zeker wel binnen 3 jaar, dus dit werd afgeraden. Spiraal is sowieso geen optie, dus ik ben weer aan de cerazette voor nu. En ik ben al twee weken ongesteld :( ik word er echt naar van, ook niet nog een beetje bruin verlies, maar echt ongesteld nog steeds. Ik hoop dat het nog wennen aan de pil is...

Ik voel me eigenlijk gedwongen om maar zo snel mogelijk 'alle kinderen te krijgen die ik nog wil' zodat er eindelijk iets aan die vleesboom gedaan kan worden :(
Afbeelding

Afbeelding
<<

Druifje

Kwebbel

Berichten: 313

Geregistreerd: 23 Okt 2017 13:39

Bericht 23 Feb 2018 13:01

Re: spiraal eruit, maar nu... (vleesboom)

Jee wat naar zeg..

Maar waarom kunnen ze geen behandeling doen dan? volgens mij is er een behandeling die de Myosure heet en die kan gewoon uitgevoerd worden al er nog een kinderwens is.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5980

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 23 Feb 2018 13:08

Re: spiraal eruit, maar nu... (vleesboom)

Wat vervelend Niekske dat je er zo’n last van hebt! Ik heb ook een myoom, maar die zit aan de buitenkant van mijn baarmoeder en ik heb er voor alsnog geen klachten van. Toch laat ik ‘m denk ik verwijderen in de toekomst. Dat heb ik eerder niet gedaan vanwege onze kinderwens. Het is inderdaad in principe onschuldig maar het voelt niet helemaal lekker, zo’n ding in mijn buik. Na de bevalling van mijn dochter voelde ik het ding ook zitten toen mijn baarmoeder nog moest zakken. Echt best een flinke bobbel :pale: .

Als het met de Cerazette niet beter gaat zou toch informeren naar de precieze mogelijkheden en risico’s om het nu al te verwijderen. Misschien dat een klein risico te nemen is en opweegt tegen de klachten nu.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers