Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

ChiQ

Bericht 16 Dec 2017 19:55

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Marin, ik heb bij toeval ontdekt dat de grill eroverheen ze iets krokanter maakt!
<<

Emma

Major Yipyapper

Berichten: 3114

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 24 Dec 2017 11:00

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Gisteren heb ik kaas gekocht voor een kaasfondue, het is al geraspt. Nu heb ik over, zou ik dat in kunnen vriezen?
<<

Anoniem231

Bericht 24 Dec 2017 11:57

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Geraspte kaas kan je heel goed invriezen! Doen dus!
<<

Wasmand

Kletskop

Berichten: 527

Geregistreerd: 09 Okt 2013 20:19

Bericht 27 Dec 2017 12:50

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Vries je die geraspte kaas dan in porties in of in een grote zak en breek je er een stuk af?
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 27 Dec 2017 14:04

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik zal het dan in porties doen. Op deze manier pak je alleen wat je nodig hebt.
Als je het als één geheel invriest heb je toch de kans dat het net niet lekker afbreekt (of het lukt niet) en dan moet je nog alles ontdooien.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem278

Bericht 27 Dec 2017 15:09

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Op zich maakt dat niet uit, Wasmand, kaas heeft zo'n hoog vetgehalte dat je het met een keer met de zak op t aanrecht slaan redelijk los. Maar als je kunt inschatten hoeveel je per keer gebruikt, kan apart even goed!
<<

Anoniem231

Bericht 28 Dec 2017 13:57

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb mini bakjes, daar vries ik het in maar ook soms een zak in zijn geheel. Ben de enige kaaseter dus heb echt steeds maar een lepel nodig.
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 10 Jan 2018 22:19

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb vanavond voor de eerste keer lasagne gemaakt en courgetteplakjes gebruikt ipv lasagnebladen, en dat beviel me wel! Alleen vroeg ik me af of je de courgetteplakjes per se eerst moet grillen, of dat je de plakjes ook zo in de ovenschaal kan doen. Was namelijk nog wel wat tijd om al die plakjes te grillen
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 14 Jan 2018 09:22

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik eet vanavond salade met kalkoenfilet. Ik doe er door: rucola, paddenstoelen, bosui. Volgens het recept moet er tofu bij, maar dat heb ik niet. Hoe zou ik de salade nog wat op kunnen leuken zodat er wat meer in zit? Heb wel veel verschillende groenten en noten in huis.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 15 Jan 2018 15:49

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Pijnboompitjes en een kaasje? Witte kaas, of mozzarella, of feta?
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 15 Jan 2018 18:57

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb parmezaanse kaas, pijnboompitten, avocado en kiemen erbij gedaan. Was lekker!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 15 Jan 2018 20:38

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Klinkt heerlijk!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 16 Jan 2018 20:00

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Is een eierdoos (dus de kartonnen doos) eigenlik biologisch afbreekbaar? Wij scheiden sinds kort weer gft en dat vroeg ik me dus ineens af omdat het van dat gekke karton is.
Let's discover the world together.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 16 Jan 2018 20:03

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ligt er aan welke eierdoosjes. De doosjes van Rondeeleieren (oa bij AH te koop) zijn biologisch afbreekbaar, de rest is volgens mij gewoon karton.

Die van de Rondeeleieren zijn van aardappelzetmeel gemaakt.
10.04.17
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 16 Jan 2018 20:04

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ah nee dit zijn die grote langwerpige dozen. Dan zal het wel bij het gewone afval moeten.
Let's discover the world together.
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 16 Jan 2018 20:16

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

bedoel je met gewone afval het restafval? eierdozen mogen bij het oud papier.
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 16 Jan 2018 20:17

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Oh ja dat kan ook nog ja. Behalve dat er smerige eierzooi in zit dus dat lijkt me niet ideaal dit keer maar ik zal het onthouden.
Let's discover the world together.
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6114

Geregistreerd: 11 Sep 2013 11:54

Bericht 17 Jan 2018 18:54

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Mijn man heeft een lekkere stammpot gemaakt met o.a. een beetje spinazie er doorheen. Normaal gesproken vriezen we wat over is in voor mijn dochter. Maar bedenk me nu dat er dus wat (verse) spinazie in zit. Mag je het nu wel of niet opnieuw opwarmen? Lees tegenstrijdigheden op Google.
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 17 Jan 2018 19:04

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

mocht vroeger niet omdat er gedacht werd dat er veel nitriet vrij zou komen maar dat is inmiddels achterhaald. dus ja je kan spinazie gewoon invriezen en weer opwarmen.
http://www.voedingscentrum.nl/nl/servic ... armen.aspx

ook mogen nitraatrijke groentes zoals spinazie weer onbeperkt worden gegeten en worden gecombineerd met vis.
http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws ... nname.aspx
Afbeelding
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 20 Jan 2018 09:57

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Tegenwoordig schijnt dat idd gewoon weer te mogen! Ik blij, we hebben zo vaak restjes, zonde om te moeten weggooien!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4567

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:35

Bericht 20 Jan 2018 14:06

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Welke olijfolie kan ik het beste gebruiken als ik ‘m zowel warm als koud wil gebruiken? Of moet ik daar toch echt twee soorten voor hebben?
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 23 Jan 2018 20:04

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik wil binnenkort een red velvet cake gaan maken. Welke recepten gebruiken jullie? Hebben jullie nog andere tips en trucs?
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 23 Jan 2018 21:15

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Amandine schreef:Welke olijfolie kan ik het beste gebruiken als ik ‘m zowel warm als koud wil gebruiken? Of moet ik daar toch echt twee soorten voor hebben?


Extra vierge is volgens mij ‘beter’ voor koude bereidingen, maar ik gebruik die regelmatig ook gewoon als olie om mee te komen.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 24 Jan 2018 16:46

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zora schreef:
Amandine schreef:Welke olijfolie kan ik het beste gebruiken als ik ‘m zowel warm als koud wil gebruiken? Of moet ik daar toch echt twee soorten voor hebben?


Extra vierge is volgens mij ‘beter’ voor koude bereidingen, maar ik gebruik die regelmatig ook gewoon als olie om mee te komen.


Extra Vierge voor salades en koud gebruik inderdaad en de lichte 'gewone' olijfolie voor koken. Hoewel koken sowieso niet fantastisch is in olijfolie. Olijfolie heeft een veel lager rookpunt dan bijvoorbeeld zonnebloemolie. Frituur bijvoorbeeld dus nooit in olijfolie. Voor gewoon een kipfileetje bakken kan het prima maar dus niet te heet. Dan kan je beter een mix tussen boter en zonnebloem of arachide olie gebruiken.
Let's discover the world together.
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 21 Feb 2018 00:15

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Hoeveel pompoen gebruiken jullie als je pompoen als groentegerecht maakt?
Ik had laatst een halve pompoen in schijfjes in de ogen gedaan, dat was eigenlijk nog niet genoeg voor mij en zoon (dochter wilde t niet, anders had ik helemaal tekort gehad)
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers