Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Waar ligt de grens?

<<

dandelion

Noob

Berichten: 4

Geregistreerd: 13 Feb 2018 21:58

Bericht 13 Feb 2018 22:29

Waar ligt de grens?

Hoi allemaal,

Mijn naam is Janine en ik ben nieuw op deze forum. Ik loop momenteel tegen een probleem aan, wat ik niet graag wil delen met mijn directe omgeving. Vandaar kwam ik op het idee om het maar online te gooien.
Het zit namelijk zo. Mijn partner zit de laatste tijd 1 á 2 keer per week op websites voor onlinewedden waar hij (volgens hem) kleine bedragen inzet. Ik was hierdoor wat bezorgd en liet dit ook merken. Zijn reactie: nee hoor, ik weet heus wel wat ik doe en alles is in orde. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat hij vanaf nu alleen het 'gewonnen' geld mag inzetten.

Ik wil niet als een politieagent achter hem aan zitten, we zijn tenslotte volwassenen. Maar toch weet ik niet of ik me er helemaal buiten moet houden. Waar ligt de grens? Zijn er leden die verstand hebben van het onderwerp, of mensen die dezelfde ervaringen hebben (gehad). Ik wil kortom weten of het iets is om me zorgen over te maken.

Alvast bedankt!
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10722

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 13 Feb 2018 23:09

Re: Waar ligt de grens?

Gebruikt hij zn eigen geld of jullie gezamenlijke geld?
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6533

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 14 Feb 2018 10:37

Re: Waar ligt de grens?

Ik denk niet dat wij dat kunnen beoordelen. Onze ervaringen (als die er al zijn), zijn niet de jouwe. En alleen jouw vriend weet of het te ver gaat. Maak je je normaal snel zorgen?
Als je normaal heel kalm bent, dan zou het een teken kunnen zijn dat je intuïtie je zegt dat het niet goed is. Als je sneller paniekerig bent van jezelf, dan hoeft het weer niks te betekenen.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5935

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 14 Feb 2018 11:04

Re: Waar ligt de grens?

ik heb een ex die hier veel te ver in is gegaan, maar dat hoeft natuurlijk bij jullie niet te gebeuren. Ik zou er inderdaad op letten dat hij niet steeds meer tijd erin gaat steken en er dat hij er open over blijft naar jou toe. Verder is het een kwestie van vertrouwen en je intuïtie denk ik.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem231

Bericht 14 Feb 2018 18:51

Re: Waar ligt de grens?

Is het jullie geld of zijn geld? Dat maakt voor mij nog wel verschil uit.
Daarnaast zou ik willen weten hoeveel hij al erin gestopt heeft en hoeveel hij speelt.
Ik denk dat spel en verslaving dicht bij elkaar liggen en dat jezelf een grens moet trekken. Tot hoe ver wil jij het laten gaan voordat het voor jou een echt probleem wordt. En waar ligt zijn grens? Misschien kunnen jullie een gezamenlijke grens trekken en kijken hoe het gaat.
Hebben jullie samen een huis en kinderen?
<<

Anoniem249

Bericht 14 Feb 2018 18:55

Re: Waar ligt de grens?

Het ligt een beetje aan je relatie, maar ik zou het wel in de gaten houden. Dus bijv op zn rekening kijken hoeveel geld hij er echt aan uitgeeft. Daarnaast zou ik het aan z'n moeder of broer laten weten zodat zij er ook eens over kunnen beginnen. Oftewel strak in de gaten houden.
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2412

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 14 Feb 2018 19:25

Re: Waar ligt de grens?

Volgens mij is een gokker altijd er van overtuigd dat hij gaat winnen. En steeds meer inzet om zijn verlies te innen. Dat is het hele concept, als iedereen altijd zou winnen zou er geen gokhal online of fysiek bestaan. Hij moet ermee stoppen.
<<

dandelion

Noob

Berichten: 4

Geregistreerd: 13 Feb 2018 21:58

Bericht 14 Feb 2018 20:21

Re: Waar ligt de grens?

Allereerst bedankt voor jullie reacties.
Het is ons gezamelijke geld, dus eigenlijk ook mijn verdiende geld. Ik check elke dag (stiekem) de bankrekening en zie dus inderdaad wel kleine bedragen.

Verder ben ik niet iemand die snel bezorgd is, ben een redelijk kalm persoon. En we hebben geen contact met mijn schoonfamilie, dus kan ze niet op de hoogte brengen.

Hij heeft het continu over dat hij weet wat hij doet en dat dit denkwerk is en eigenlijk geen 'gokje' is, etc. Ik snap er geen bal van. Het ene moment denk ik: laat ik hem maar vertrouwen, het andere moment voel ik weer bezorgdheid :silent:
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3894

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 14 Feb 2018 20:26

Re: Waar ligt de grens?

Misschien is het een idee om er een speciale (gezamenlijke) bankrekening voor te openen, zodat hij daar de inkomsten op kan laten storten en de inzet van kan betalen. Dan hoef jij jullie rekening niet af te speuren naar uitgaven.
Als het echt een hobby van hem is, kun je misschien ook afspreken hoeveel hij er maandelijks aan uit mag geven.

Verder totaal geen verstand van of ervaring met dit onderwerp.
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1132

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 14 Feb 2018 20:30

Re: Waar ligt de grens?

Ik zou ook een maximum afspreken. Hobby's kosten geld, dat moet ook kunnen, zeker als het bij een paar tientjes blijft. Het zou wel een bodemloze put kunnen worden, dus als hij zich eraan kan houden zou ik er geen probleem van maken.
Afbeelding Afbeelding
<<

Coco

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 207

Geregistreerd: 26 Dec 2017 10:50

Bericht 14 Feb 2018 21:51

Re: Waar ligt de grens?

Gaat het om wedden op voetbalwedstrijden?
Ik ken wel veel mensen die dat doen, maar dan via Unibet.

Ik kan zelf een behoorlijk potje pokeren en heb daar leuk mee verdiend. Ivm slaapgebrek en een gebrek aan concentratievermogen speel ik nu nog maar zelden. Maar ik heb hiervoor dus een aparte rekening. Ik zette daar max een x bedrag per jaar op. Waarvan 1/3 investering van eigen geld en 2/3 van gewonnen geld waar ik mee speelde. 31 dec ging standaard alles boven de 1/3 van de rekening af en moest ik de eerste week van januari eerst met kleinere inzetten van mijzelf weer 2/3 erbij winnen voordat ik weer mee mocht doen met potjes met hoge inzetten om zo geen verlies te draaien. Alles boven 3/3 zette ik direct door naar privérekening en speelde ik niet meer mee.
Zolang ik boven bedrag van 1 januari bleef speelse ik hoge potjes, kwam ik er toevallig een keer onder dan ging ik weer lagere inzetten spelen tot er weer genoeg boven het bedrag van investeren stond om met een hogere inzet te spelen.

Zolang je je zo kunt beheersen met zoiets is er niets aan de hand. Maar doe je investering na investering en steeds meer zonder winst te draaien dan moet je je wel gaan afvragen waar je mee bezig bent.
Chaos
06-2010
06-2010
12-2014
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5935

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 14 Feb 2018 22:27

Re: Waar ligt de grens?

dandelion schreef:Hij heeft het continu over dat hij weet wat hij doet en dat dit denkwerk is en eigenlijk geen 'gokje' is, etc. Ik snap er geen bal van. Het ene moment denk ik: laat ik hem maar vertrouwen, het andere moment voel ik weer bezorgdheid :silent:


Mijn ex speelde online poker en dit beweerde hij ook. Gevaarlijke gedachte!
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

De_knop

Noob

Berichten: 5

Geregistreerd: 14 Feb 2018 22:30

Bericht 14 Feb 2018 23:04

Re: Waar ligt de grens?

Hey Janine,
Ik begrijp best wel wat je bedoeld, en ik moet zeggen in het begin was ik ook heel sceptisch.
Maar als je wat meer van dat wereldje wil verstaan dan helpt deze website je misschien?
http://www.online-wedden-bookmakers.nl/
Ik zeg niet dat dit de oplossing is, maar het helpt je zeker wat meer te verstaan.
Misschien kan je dan meepraten en zo wat meer betrokken zijn en controle hebben.
Ik hoop dat dit helpt!
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6533

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 15 Feb 2018 11:30

Re: Waar ligt de grens?

Gezamelijk geld zou ik dus echt niet ok vinden. Prima dat hij een hobby heeft, maar dat hoeft niet van mijn geld af te gaan. Overigens vind ik het niet eens stiekem dat je het controleert, het is toch ook jullie geld? DAt mag je toch gewoon controleren?

Heb je het al opgeteld wat het per maand gemiddeld kost?
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 3777

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 15 Feb 2018 11:35

Re: Waar ligt de grens?

Caro schreef:Gezamelijk geld zou ik dus echt niet ok vinden. Prima dat hij een hobby heeft, maar dat hoeft niet van mijn geld af te gaan. Overigens vind ik het niet eens stiekem dat je het controleert, het is toch ook jullie geld? DAt mag je toch gewoon controleren?

Heb je het al opgeteld wat het per maand gemiddeld kost?


Dit inderdaad. Tenzij haar hobby's ook van gezamelijk geld afgaan en gewoon alles 1 grote hoop is. Maar dan is het denk ik wel handig om een beetje afspraken te hebben over wat normale bedragen zijn. Ik vraag me ook af wat hij eraan kwijt is maandelijks? Als het van de gezamelijke rekening gaat kun je dat vast nagaan?
<<

Anoniem231

Bericht 15 Feb 2018 12:26

Re: Waar ligt de grens?

Je vraagt waar de grens ligt maar volgens mij is jouw grens allang bereikt.
<<

dandelion

Noob

Berichten: 4

Geregistreerd: 13 Feb 2018 21:58

Bericht 18 Feb 2018 22:24

Re: Waar ligt de grens?

Nogmaals bedankt voor jullie reacties! We betalen ook mijn 'hobby's' met dat gezamelijke geld, dus ik kan hem daar niet echt in beperken. Ik blijf het wel in de gaten houden!
En @ De_knop, bedankt voor de link, ik zal er zeker een kijkje op nemen om het allemaal wat helder te krijgen.
@ Coco, het gaat idd om voetbalwedstrijden, superbedankt voor je uitleg en tips!

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron