Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Werk & studie biechttopic

<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2584

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 30 Okt 2017 10:55

Re: Werk & studie biechttopic

Ik denk dat jou op je huidige plek wel vaker min of meer dingen beloofd dan wel toegezegd zijn hè? (tenminste als jij bent wie ik denk dan)
Ik bedoel, je hebt al vaker aangegeven meer te willen en meer te kunnen, ik vind dit dan een beetje 'too little too late'.
Loyaliteit is een mooi iets, maar dat ontwikkel je elders ook natuurlijk. En minder reistijd zou voor mij ook wel meetellen.

Is het niet gewoon deels ook de angst voor iets onbekends? Dat verandering willen en weg willen heel bekend voelt, en nu kan het en wat nu dan? Je wilt al zo lang iets anders namelijk?
After the flood, all the colors came in
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 2737

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 30 Okt 2017 11:42

Re: Werk & studie biechttopic

Op je werk breng je doorgaans het grootste deel van je dag door, dus dan zou ik waarde hechten aan de omgeving waar ik zit. Maar als die omgeving mij niet voldoende uitdaging en zelfs onvoldoende werk kan bieden, zou ik dat bij een nieuwe werkgever zoeken en hopelijk ook vinden.

Ik herken je niet, dus weet niet of je al eens met je huidige werkgever hebt besproken dat het steeds moeilijker wordt om voldoening te halen uit je werkzaamheden? Als dat zo is en toen was er niets mogelijk, zou ik nu bedanken voor het nu wel willen denken in oplossingen. Dat zou voor mij te laat zijn en ik zou gevoelsmatig dan het idee krijgen dat ik dus blijkbaar eerst serieus moet overwegen naar een andere werkgever te gaan, voordat mijn huidige werkgever een beweging maakt.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 769

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 30 Okt 2017 13:43

Re: Werk & studie biechttopic

Ik ben het met Quizzle haar laatste gedeelte eens. Het klinkt als angst voor een nieuwe stap, wat ik heel begrijpelijk vind als je het qua plek en collega's zo naar je zin hebt.
Hoe het van afstand op mij overkomt:
De nieuwe baan klinkt heel goed op alle fronten, behalve dat je van te voren niet kan weten of je het er naar je zin gaat hebben. En dat is eng.
Bij je huidige werkgever kun je door de promotie eventueel meer voldoening uit je werk halen. Maar zie je jezelf hier over 5 jaar nog zitten? Stel je blijft hier nog jaren werken, onafhankelijk of je het werkinhoudelijk die tijd leuk blijft vinden, uiteindelijk zal er een moment komen dat je toch een andere baan wilt. De onzekerheid hoe een nieuwe werkplek gaat bevallen, hou je altijd. Is het niet gewoon nu tijd voor die nieuwe stap?
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 3335

Geregistreerd: 26 Okt 2013 18:21

Bericht 30 Okt 2017 14:10

Re: Werk & studie biechttopic

Wat ik ook een beetje jammer vindt is dat het nu opeens wel allemaal kan bij je huidige werkgever. Je hebt het al wel vaker laten vallen volgens mij dat je meer uitdaging zou willen etc. En er kwam nooit wat concreets uit. Nu wil je ontslag nemen om een nieuwe uitdaging aan te gaan en opeens zijn er wel nieuwe mogelijkheden.

Ik zou denk ik toch die sprong wagen en de externe functie daadwerkelijk aan gaan nemen en uit gaan voeren.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2172

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 30 Okt 2017 14:21

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zou zelf een beetje bang zijn voor het uit die secretariële functie stappen op je huidige werk. Heb jij het idee dat er dan echt genoeg zal veranderen of zal het toch weer op hetzelfde uitkomen? Ik zou het idee hebben dat je op je huidige baan meer zal blijven hangen rond je oude functie en werkzaamheden en nooit echt de overstap maakt die je in een nieuw bedrijf wel zou maken. Daar kom je binnen in je nieuwe functie/rol en collega’s en leidinggevenden weten niet beter.
Ook zou ik de korte reistijd echt een plus vinden.

Maar... ik herken je gevoel van loyaliteit en dat maakt deze keuze niet makkelijk. Maar als jij al meerdere malen hebt aan gegeven een andere functie te willen en dat kan nu ineens nu je echt weg gaat. Dan had hij dat toch ook al veel eerder voor je kunnen regelen? Hoe joyaal is dat naar jou toe?
Succes met je beslissing!
.04.2014
.02.2016
<<

Engeltje31

Noob

Berichten: 101

Geregistreerd: 10 Sep 2014 11:11

Bericht 20 Jan 2018 09:39

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zit momenteel bij de gemeente op de afdeling uitkeringsadministratie. En dan doe ik nu de WMO en Jeugd, maar dan heb ook nog de paricipatiewet. Dat doen andere collega's.

Erg leuk werk moet ik zeggen en ook wel divers Ik mag aan de slag met allerlei projectjes en zo, maar ik wil ook graag nog de beeindigingscontroles doen. En niet allerlei verdelende archiefwerkzaamheden.
Nou ik mag ook 2 jaar blijven dat is me toegezegd en dat heb ik ook per mail, Ik heb nu een contract voor 1 jaar. tot loopt tot 1 juni 2018. Dan krijg ik weer een contract voor een jaar en dan een vast contract.

Nou ja, dan maar even doorzetten, mijn collega gaat over 2 jaar met pensioen, dus dat bied dan mogelijkheden voor mij natuurlijk om dan natuurlijk te kunnen blijven en dan misschien wel in dienst van de gemeente zelf. Ik had het liefst eerder natuurlijk maar goed ik zit nu gedetacheerd.
Ik ben een van de jongste aldaar en dus ze hebben wel mensen nodig aangezien de meerderheid al tussen de 40 en 50 is.

De taken voor ons team zijn:
Gehandicaptenparkeerkaarten (GPK)
Beeindigingsscontroles
Werkprocessen opstarten voor consulenten
Zaaksysteem, de post verwerken
Mailbox voor ons team bijhouden en de GPK-mailbox
Laatst gewijzigd door Engeltje31 op 24 Jan 2018 15:51, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1850

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:50

Bericht 20 Jan 2018 10:19

Re: Werk & studie biechttopic

Fijn dat heb het naar je zin hebt op je werk Engeltje en dat je een vast contract is toegezegd. Maar is dit een biecht?
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1258

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 20 Jan 2018 11:03

Re: Werk & studie biechttopic

Be je zo niet heel herkenbaar Engeltje door de naam van je collega te noemen? En dit is toch geen biecht?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2861

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 01 Feb 2018 08:34

Re: Werk & studie biechttopic

**
Laatst gewijzigd door Biechtje op 01 Feb 2018 15:47, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 769

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 01 Feb 2018 11:27

Re: Werk & studie biechttopic

Wat vervelend dat hij zo op die ziekmelding terugkwam. Dat die langer duurde dan gepland. Alsof jij op een complicatie van de operatie zat te wachten. Snap dat je daar een vervelend gevoel aan overhoudt.
Ik zou er inderdaad binnenkort ook even naar vragen als ik jou was. Eind april duurt nog wel heel lang. En wie weet valt het allemaal mee!
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3895

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 01 Feb 2018 14:55

Re: Werk & studie biechttopic

Biechtje schreef:Het mag helemaal geen reden zijn en wbt functioneren zou hij mij niet kunnen ontslaan want ik functioneer gewoon goed.
Maar waarom krijg ik zo’n onbhaagelijk gevoel hierbij.

Ik ben wel van plan het over 1 week te vragen als ik zelf nog niks gehoord heb. Want bij verlenging zeggen ze het je een dag vooraf zeg maar. Maar zolang ga ik niet in onzekerheid zitten.


Vervelend dat je je zo rot voelt. Ik snap dat als je het werk leuk vindt, je graag wilt blijven.
Ik zou in jouw geval zeker volgende week informeren. Zelf geef ik altijd aan (ik werk altijd op tijdelijke contracten) dat ik uiterlijk 2 maanden voor einde contract wil bespreken of ik blijf of niet. Als een werkgever dat niet zou willen, zou ik aangeven dat ik ga solliciteren naar iets anders.

Overigens, je zegt dat je ziekte geen reden mag zijn voor ontslag. Dat is niet wat hier speelt. Jij wordt niet ontslagen, je contract eindigt van rechtswege, en jullie moeten beiden bepalen of het gaat worden verlengd. Voor het niet verlengen is geen enkele reden noodzakelijk.
De gr.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2861

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 01 Feb 2018 15:49

Re: Werk & studie biechttopic

Caulfield, het is idd geen ontslaan dat klopt. Contract loopt af en er is dan sprake van wel of geen verlenging. Alleen voelt het wel als ontslaan want wanneer ik deze operatie niet had mee hoeven maken, had ik 100% zeker weten verlenging gekregen.
Nu komt het toch op die ziekmelding aan. Ik weet niet of men zo denkt maar dat gevoel krijg ik en dat wil ik los laten.
Ik ga er sowieso zelf naar vragen. Ik wil niet zo lang in onzekerheid zitten.
Dank je voor jullie reacties.
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1344

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 01 Feb 2018 16:12

Re: Werk & studie biechttopic

Je moet minimaal 4 weken voor het eindigen van je contract geïnformeerd worden dat het niet verlengd wordt. Anders moet je werkgever je nog langer salaris betalen. Ik zou dit even goed opzoeken.
<<

Engeltje31

Noob

Berichten: 101

Geregistreerd: 10 Sep 2014 11:11

Bericht 20 Feb 2018 16:09

Re: Werk & studie biechttopic

Er is me helemaal geen vast contract toegezegd geworden. Ik werk via een sociaal werkbedrijf.
Nu ben ik er vandaag achter gekomen dat die stomme uitzendkracht die totaal niets presteerde in het team B nu de functie bij administratie A heeft gekregen.
Dat is echt belachelijk voor worden, ze heeft in ons team totaal niets uigevreten en helemaal niets gedaan
Nu kan ik straks de puin gaan ruimen zeker. Z
De mailbox staat op 93 mails
En gaat ze straks mijn beschikkingen controleren. Dat is echt voor de zotte. Dat slaat helemaal nergens meer op.
Terwijl ik constant input heb gegeven en zo waar ze om gevraagd hadden. Ridiculus gewoon
Vorige

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers