Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hulp, advies gevraagd

<<

Anoniem242

Bericht 29 Jan 2018 14:14

Hulp, advies gevraagd

Geen idee of ik hiermee wat ga bereiken maar wie weet is er wel iemand met ervaring hiermee en kan mij op weg helpen.

Zoals de men weet heeft mijn vader dik 15 jaar geleden verteld niet gelukkig te zijn in het lichaam van een man. Er is toen een hele procedure gestart en hij heeft uiteindelijk een volledige geslachtsverandering ondergaan.
Ze heeft nu een andere naam, nieuwe id kaart enz. Volledig vrouw.
Helaas tot groot verdriet is het helemaal niet gelukt zoals het zou moeten. De verandering is niet volledig geslaagd, ze ziet er nog uit als een man, ondanks vrouwelijke kleren/ kapsel ect. Borstgroei is gestopt waardoor het echt maar een zeer klein maatje is. Kortom volgens haar woorden is dit 1 grote mislukking geweest.
Het hele erge eraan is dat de maatschappij haar ook niet accepteert. Banen liggen er niet voor het oprapen ondanks de enorme kennis. Ze heeft op eigen kracht een volledige medische hbo studie gedaan en cum laude afgestudeerd. Maar nergens wordt ze geaccepteerd. Momenteel is het zelfs zo dat ze bij een instelling terecht is gekomen voor zwakbegaafden, want men ziet haar als zwakbegaafd. Ze werkt dan ook fulltime voor dik 200 euro onder het minimumloon.
Vernederend is het.
Vrienden zijn er niet, al moet ik zeggen dat ze boos is op de hele wereld en daarmee men ook heel erg buiten de deur houd. Ik heb wel toegang zelfs wanneer ik rechtuit en eerlijk ben tegenover het hele proces. Want die houding wat ze heeft aangenomen ten opzichte van de mens, is een keuze vind ik. Die kan zij zelf veranderen tenzij je open staat. Natuurlijk snap ik helemaal waar het vandaan komt. Ze heeft met een enorme dosis discriminatie te maken gehad en nog steeds.

Ik voel me als dochter machteloos want ik wil zo graag helpen. Ze is 57 jaar en zal nog even vooruit moeten. Momenteel is ze wel bij een endocrinoloog onder behandeling om te hopen dat de ontwikkeling van een vrouw toch nog behaald kan worden. "Anders valt het doek" (eigen woorden)
Dit is gewoon onmenselijk zo om door het leven te gaan. Gehoopt gelukkiger te worden na deze transformatie en er dan dood ongelukkig uit komen. Schaamte, mislukking en verstoppen voor de wereld. Zoiets houd je niet lang vol.

Heeft iemand ervaring vanuit het werkveld of omgeving ect? Met dit soort situaties? Waar kan ze naar toe voor hulp op welke manier dan ook. Al is het lot genoten contact ect.

*Niet quoten graag.
<<

Kira

Major Yipyapper

Berichten: 2529

Geregistreerd: 03 Feb 2016 18:58

Bericht 29 Jan 2018 14:17

Re: Hulp, advies gevraagd

Ik heb totaal geen enkele tip waar je iets aan hebt, maar ik vind het wel een vreselijke situatie.
Ik denk dat het toch een stukje zelfacceptatie van haar kant gaat moeten zijn, maar ik kan mij voorstellen dat dat heel moeilijk is.
Sterkte!
<<

Anoniem242

Bericht 29 Jan 2018 14:20

Re: Hulp, advies gevraagd

Ja dat ook Kira maar hoe kun je jezelf accepteren als je door niemand geaccepteerd wordt? Ik denk echt dat de schade gewoon te groot is geworden nu. Er is blijkbaar ook totaal geen geestelijke begeleiding geweest. Niet voor, niet tijdens en niet na. Dat is echt een grote misser en heel erg noodzakelijk in zo'n traject.
<<

Kira

Major Yipyapper

Berichten: 2529

Geregistreerd: 03 Feb 2016 18:58

Bericht 29 Jan 2018 14:32

Re: Hulp, advies gevraagd

Ja dat lijkt mij ook, je verandert toch van identiteit. Daar moet toch geestelijke hulp bij komen.
Pff jeetje!
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3461

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 29 Jan 2018 16:10

Re: Hulp, advies gevraagd

Wat verdrietig dat het zo anders heeft uitgepakt dan gehoopt. De weerstand en zelfs discriminatie die ze ervaart op gebied van werk verbaast mij jammer genoeg niet. In het verleden heb ik beleidsstukken moeten schrijven over transpersonen en onder deze groep uit de samenleving ligt niet voor niets het zelfmoordcijfer zo hoog.

Ik zal proberen deze week eens voor je te zoeken naar goede instanties voor hulp. En anders vraag ik even rond aan de transpersonen die mijn voormalig collega's zijn.
<<

Anoniem242

Bericht 29 Jan 2018 16:35

Re: Hulp, advies gevraagd

Wat lief dat je dat wilt doen Guat. Ik ben idd wel een beetje bang dat dit verhaal eindigt in een zelfmoord. Want ze zegt echt heel nadrukkelijk dat dit de laatste kans op verbetering is.

Ik vind het zo triest. Als ze al gewoon eens een normale baan zou hebben, gewaardeerd werd voor het werk en een normaal salaris kreeg hiervoor. Dat zou al een hele hoop schelen.
<<

Anoniem228

Bericht 29 Jan 2018 16:46

Re: Hulp, advies gevraagd

Wat een verdrietige situatie.
Ik weet dat er in het AMC hier een afdeling voor is en ken een psycholoog die daar werkt.
Kan ze geen doorverwijzing krijgen zodat ze gerichte hulp krijgt?
Weet trouwens niet of andere ziekenhuizen hier ook een speciale afdeling voor hebben.
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2234

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:32

Bericht 29 Jan 2018 18:20

Re: Hulp, advies gevraagd

Misschien een hele domme opmerking hoor, maar kan een borstvergroting niet helpen? Als het dan met de pillen/zalf/injecties niet gelukt is, dan op een andere manier? Zodat dat stukje tenminste wel vrouwelijk voelt? Ik weet natuurlijk niet in hoeverre het proces mislukt is (stem, haargroei etc.), maar dan heeft ze tenminste de vrouwelijke vormen.

Het stukje acceptatie is heel lastig. Want idd. hoe kun je jezelf accepteren als anderen niet doen. Maar de keerzijde hier is wel: hoe kun je van anderen verwachten dat ze jou wel accepteren, als jij dat zelf al niet doet? En ja, een goede baan zou ook helpen, zodat ze tenminste met collega's van gelijkwaardig niveau werkt.

De belangrijkste stap voor nu is denk ik hulp zoeken bij een goede (gespecialiseerde) psycholoog.

Sterkte, lijkt me erg moeilijk om toe te kijken en niks te kunnen.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

Anoniem242

Bericht 29 Jan 2018 18:44

Re: Hulp, advies gevraagd

Borstvergroting zou in deze zeker een optie zijn. Alleen dat moet uit eigen zak betaald worden en met zo’n laag inkomen en schulden uit het huwelijk met mijn moeder, wordt dat heel moeilijk.

Ik ga het weekend sowieso langs en dan ga ik het idd hebben over alsnog psychologische hulp.
Het Amc heeft dit hele traject gedaan overigens. Zonder nazorg. Waar het mis gegaan is weet ik niet, ik was toen te jong om mij ermee bezig re houden.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1410

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 29 Jan 2018 21:02

Re: Hulp, advies gevraagd

Wat raar dat het AMC haar zo slecht heeft begeleid. Heeft ze op dit moment psychische hulp? Wellicht is een eerste stap praten bij de huisarts? Wat een nare situatie voor haar zeg en ook voor jou. Kan ze niet opnieuw een traject in? Wellicht zijn de mogelijkheden nu anders dan toen ze werd geopereerd, al weet ik niet hoe lang dit geleden is.

En wat bedoel je met een instelling voor zwakbegaafden? Wellicht kunnen jullie googelen voor een werkcoach in haar gemeente.
<<

Anoniem228

Bericht 29 Jan 2018 21:24

Re: Hulp, advies gevraagd

Wat ik er van weet is het best een zwaar traject wat je moet doorlopen voordat je echt geholpen gaat worden. Wellicht dat het vroeger anders was. Kan je niet nog eens daar aan de bel trekken?
Lijkt mij toch niet de bedoeling dat iemand zich zo voelt.
<<

Anoniem242

Bericht 30 Jan 2018 08:52

Re: Hulp, advies gevraagd

Ik weet even niet of ze nu ook psychische hulp heeft zou ik moeten vragen.
Ze werkt overigens bij een bedrijf waar alleen mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken. Een werk en begeleidingsplek is dat.

Fantine: ze gaat nu wel naar een endocrinoloog om te kijken of ze daar nog wat kunnen doen in het proces tot vrouw worden. Hopenlijk helpt dat.

Victoria: klopt idd je gaat echt door een hele molen voordat ze uberhaupt groen licht geven. Ik weet echt niet hoe dat toen gegeaan is. Ik was 17 en moest eerst verwerken dat mijn vader ging veranderen.
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2641

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 30 Jan 2018 09:07

Re: Hulp, advies gevraagd

Lieve Stuiterbal ,

Dit stond in de krant vandaag : https://www.ed.nl/show/vlaamse-tv-journ ... ~a99da5f9/
Misschien kun je contact leggen met haar en advies vragen ? Er staat ook n arts en team genoemd.
After the flood, all the colors came in
<<

Anoniem242

Bericht 30 Jan 2018 09:35

Re: Hulp, advies gevraagd

Dank je wel Quizzle. Ik was zelf ook al aan het googelen. Zelf neig ik ook om contact te gaan leggen met Loiusa en Rosanna. Zij zijn van hier in de buurt. Maar ik wil niet dat dit de media in komt. 'Mijn vader' zou dat echt niet willen.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4631

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 30 Jan 2018 09:40

Re: Hulp, advies gevraagd

Wat moet dit moeilijk zijn! Ik heb geen tips, maar wil jullie wel sterkte wensen.
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3461

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 30 Jan 2018 10:41

Re: Hulp, advies gevraagd

Ik heb zojuist even geïnformeerd bij een voormalig collega en ik hoop snel reactie te krijgen. Als hij niets weet, vraag ik nog even iemand anders die iets met coaching doet voor transpersonen. Zodra ik meer weet, meld ik me.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3461

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 31 Jan 2018 11:42

Re: Hulp, advies gevraagd

Zo, ik heb reactie gekregen: ze zou eens kunnen informeren bij Transvisie. Zij hebben een groot netwerk. Gezien de problematiek lijkt dit me een beter vertrekpunt dan via een coach. Mocht je daar alsnog graag de gegevens van willen, laat het dan maar even weten. :)Gebaseerd op wat je vertelde, leek mij een psycholoog (via bovenstaande patiëntenvereniging) misschien wenselijker die bekend is met de thematiek.

Wat ik ook doorgestuurd kreeg, is dat het vaker voorkomt dat mensen (vooral transvrouwen) teleurgesteld zijn over het resultaat. Dit is natuurlijk geen troost voor haar, maar misschien wel geruststellend om te weten dat de problematiek bekend is. Verder is ter achtergrondinfo de info van het SCP wellicht fijn om te lezen. Er zijn meerdere publicaties over transgenders.
<<

Anoniem242

Bericht 31 Jan 2018 14:52

Re: Hulp, advies gevraagd

Dank je wel Guat. Ik ga dit weekend toch op bezoek en dan gaan we het er uitgebreid over hebben. Ik zal dit zeker bespreken.
Lief dat je dit voor mij hebt nagevraagd :hug:
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3461

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 31 Jan 2018 18:36

Re: Hulp, advies gevraagd

Graag gedaan en ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Veel succes aankomend weekend!

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers