Haha! Nou 't helpt serieus dat wij tegenwoordig veel groenten uit de vriezer eten en we eten vrij saai. Vaak aardappelen, groenten, vlees. Af en toe pasta of een rijstgerecht, af en toe pannenkoeken (worden de mannen blij van) en ik ben dol op m'n vriezers en diepvrieszakjes
Wasmiddelen haal ik eens per 2 maanden, want 't is altijd wel ergens in de aanbieding. Verder doen we tegenwoordig langer met de luiers, dat scheelt ook heel veel!
Qua vlees eten wij veel kip, af en toe half om half gehakt en verder rundvlees. Dat haal ik bij zo'n Turkse winkel, daar kost een kilo kipfilet bijv. 4,- Dan koop ik daar een paar kilo van en portioneer dat in zakjes. Sommige snijd ik van te voren alvast in blokjes, dat is ook makkelijk! Sticker erop wat 't precies is en klaar. Zelfde geldt voor rundervlees, is ook veel goedkoper daar.
Brood is bij onze bakker in de aanbieding op de donderdag, 4 broden halen, 3 betalen. Wij doen daar net geen 2 weken mee, dus dan haal ik er soms een halfje tussendoor bij, maar 't scheelt wel! En fruit haal ik op de markt, bij m'n werk. Laatst had ik 2 kilo appels, een tros bananen, een ananas, een meloen, 5 mango's, 2 preien, zakje taugé, zak wortelen, 3 doosjes bosbessen en 2 kilo mandarijnen voor 12,- Dat vind je echt niet voor die prijs in de supermarkt of groenteboer, terwijl 't wel heel mooi spul is!
En verder is 't belangrijkste volgens mij dat je je aan een boodschappenlijstjes houdt, dat was 't bij ons iig :') Ik doe vaak op zondag boodschappen en maak dan een lijstje wat we de hele week eten en haal alléén die boodschappen, plus iéts lekkers. Dus niet meteen bergen vreetwerk (ook iets waar we eerder de mist in gingen) maar gewoon, een beetje.
Op deze manier zijn wij een heel eind gekomen! En 't is af en toe wel saai, hoor. Om van te voren te weten wat we eten en zo, maar doordat een deel uit de diepvries komt, kan je nog schuiven en dat maakt 't wel makkelijker! Vanavond eten we sperziebonen uit de vriezer, met uitgebakken spekjes, aardappelen en een biefstukje. Voor morgen heb ik nog de boerenkool van vorige week, die bak ik morgen op en is wel weer goede maal met een rookworst van de Hema. (Da's dan wel weer een teringduur stukje worst! 2,50, tenzij je 'm in de aanbieding koopt, dan is-ie 2,- maar 't zijn niet heel grote worsten. Maar goed, grote T wordt er blij van.)