Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Even van mij afschrijven..

<<

Laced

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 937

Geregistreerd: 27 Mei 2014 11:18

Bericht 21 Jan 2018 22:36

Even van mij afschrijven..

Het gaat waarschijnlijk een lang verhaal worden, maar ik hoop dat het helpt met het verwerken om het op te schrijven. Komt ie..

Dinsdag 5 december werd ik door mijn moeder gebeld op mijn werk. Jim (onze jongste zoon van 2) klaagde over pijn aan zijn voet. Mijn moeder gaf aan dat zijn voet dik was en hij moeite had met erop staan. Ik ben naar huis gegaan, maar wist ook niet zo goed wat ik met de situatie aan moest. Het ene moment was er niet aan de hand, maar 's nachts was het schreeuwen van de pijn. Ik besluit de volgende ochtend contact op te nemen met de huisarts.

Woensdag 6 december; ik maak een afspraak bij de huisarts. De huisarts concludeert dat zijn voetje was gezwollen is en denkt aan een kneuzing. Die dag werd het steeds erger. Jim weigert te lopen, hangt veel en is duidelijk niet zijn hum. De nacht is wederom drama en klaagt hij veel over pijn.

Donderdag 7 december; toch maar jim weggebracht naar de opvang, zodat ik kan gaan werken. Einde van de middag word ik gebeld door de opvang. Jim zijn knie is erg dik, voelt warm aan en is wat rood. De opvang adviseert mij toch maar langs de huisarts te gaan. Mijn eigen huisarts is niet aanwezig en ik dien contact op te nemen met een vervangend huisarts. Ik bel naar de praktijk, maar het eerste contact verloopt niet goed. Ik leg de situatie voor en geef aan dat ik mij zorgen maak. Ik krijg te horen dat ik morgenochtend mag langskomen. Dat weiger ik, mijn moedergevoel zegt dat het niet goed is. Of ik kom nu langs of ik ga door naar de huisartsenpost. Na enig aandringen mag ik toch komen. De vervangend huisarts ontvangt ons, maar voor mijn gevoel word ik niet serieus genomen. Mevrouw is van mening dat de knie niet zo dik is. Jim roept een paar keer poep en de huisarts gooit het op een moeilijke stoelgang. Ik verlaat de praktijk met zakjes voor een 'betere' stoelgang en het advies om morgen contact op te nemen met mijn eigen huisarts voor een herbeoordeling. Die avond gaat het steeds slechter met Jim. Een kennis is huisarts en ik vraag haar advies. Zij denkt aan een gewrichtsontsteking (mogelijk door een bacterie) en vraagt of hij koorts heeft. Eventueel kan ik neurofen proberen om te kijken of dat het 'beter'' maakt. Die nacht krijgt hij inderdaad koorts, maar met de neurofen zakt de koorts.

Vrijdag 8 december; Ik bel de praktijk om advies in te winnen wat ik met de situatie aan moet. Zij vragen hoe het is met zijn temperatuur en deze is 37,5. Ik moet het aankijken en als het maandag niet beter is terugkomen.

zondag 10 december; Ik maak mij nog steeds ontzettend ongerust over de situatie. Ik besluit te bellen met de huisartsenpost. Ik hang op, omdat ik denk dat ik toch misschien dingen zie die er niet zijn. Uiteindelijk bel ik en mag ik komen. Er wordt bloed geprikt en zijn ontstekingswaarden blijken verhoogd te zijn. Ik moet door naar de kinderarts. We wachten uren op de spoedeisende hulp. Af en toe komt er iemand binnen, er wordt bloed afgenomen, weer komt er een arts binnen en moet ik mijn verhaal doen. Inmiddels is het 16.00 uur (we zaten er sinds 11.00u) en weten we nog niets. Ik vraag of Jim iets mag eten, aangezien hij de gehele dag nog niets heeft gegeten. Dat mag en we krijgen een broodje. Iets later komt de kinderarts en geeft aan dat ze een röntgenfoto willen maken van zijn knie en een echo. We krijgen te horen dat Jim moet worden opgenomen en dat er onder narcose een punctie wordt gedaan. Door naar de kinderafdeling, waar we worden opgevangen. De communicatie is waardeloos, niemand verteld ons iets. Op de kinderafdeling komen de tranen, ik weet mij echt even geen raad. Om 20.15u mag ik met Jim naar beneden naar de OK voor de punctie. Onder narcose zal tevens bloed worden afgenomen (200 druppels) en een infuus worden aangelegd. Wanneer Jim terugkomt op de OK zegt de orthopeed dat het vocht erg vuil was (maar dat zegt mij natuurlijk helemaal niets). We komen terug op de afdeling en dan is het weer wachten.. Om 24.00 uur komen ze erachter dat het infuus wat onder narcose is aangelegd niet werkt. Er moet dus een nieuw infuus worden geprikt. Jim is op van de gehele dag en slaapt sinds hij terug is op de afdeling. Om 01.00 uur in de nacht wordt er met 3 personen gezocht naar geschikt bloedvat om een nieuw infuus bij aan te leggen. Je kunt je voorstellen dat dit voor een kind van 2 jaar zeer traumatiserend is verlopen. Uiteindelijk, om 01.30 uur, kan er eindelijk gestart worden met de antibiotica. Ik voel mij zo ontzettend alleen, machteloos.

Maandag 11 december; In de ochtend wordt ons verteld dat Jim 7 dagen moet blijven in het ziekenhuis. Inmiddels weet ik nog steeds niet wat er aan de hand is en vraag of er iemand mij kan vertellen wat er mijn kind aan de hand is. Ze denken dat Jim een gewrichtsontsteking heeft door een bacterie. Ze hopen met een paar dagen de uitslag te hebben van de kweek voor meer duidelijkheid. Voor nu krijgt hij 6 keer per dag antibiotica via het infuus.

De gehele week krijgt hij antibiotica toegediend. Helaas moet ook meerdere keren het infuus opnieuw worden geprikt. Niets is zo pijnlijk als je kind alles bij elkaar te zien schreeuwen en jij niets anders kan doen dan hem te aaien en te zeggen dat je bij hem bent. Eind van de week krijgen we de uitslag; er is niets uit de kweek gekomen. Ze prikken zijn ontstekingswaarden tussendoor nog een keer; deze is aan het dalen, dat is fijn!

Maandag 18 december mogen we naar huis! Helaas is zijn knie nog steeds dik, al denken de artsen daar anders over. We krijgen antibiotica voor thuis welke hij nog 10 dagen moet innemen.

Woensdag 20 december ga ik terug naar de huisarts, ik vertrouw het niet. De huisarts prikt op zijn ontstekingswaarden en deze zijn weer gestegen. Er is contact tussen de huisarts en de kinderarts. We moeten terug naar de spoedeisende hulp. Weer uren wachten, weer bloed prikken. Gelukkig doen ze dit via de vinger en dat laat Jim prima toe. Na een paar uur komt de dokter ons vertellen dat we voor nu naar huis mogen en dat we morgen terug moeten komen.

Donderdag 21 december; Bloed prikken en door naar de kinderarts. Gelukkig zijn de ontstekingswaarden gedaald, maar de arts denkt dat de antibioticakuur die voorgeschreven is te breed is. Er wordt overgegaan op een ander antibioticum. Een week later moeten we terugkomen.

Sinds de ziekenhuisopname is Jim bang om alleen te slapen. Hij valt alleen in slaap wanneer mijn man of ik naast hem zit, maar iedere nacht wordt hij overstuur wakker en slaapt hij tussen ons is. De enige manier om hem rustig te krijgen. Die week erna melden we ons wederom op de poli. Zijn knie is nog steeds dik, we moeten nog een week langer doorgaan. Na 3 weken is er eindelijk effect en is zijn knie zichtbaar geslonken.

Vorige week woensdag was de laatste dag van zijn antibiotica, maar zijn knie was en is nog steeds niet 100%. Ik besluit wederom contact op te nemen. Afgelopen donderdag stond er een afspraak met de kinderarts gepland. Ze beaamde het feit dat zijn knie nog steeds te dik was voor zo'n langdurige antibioticum en geeft aan dat we nu echt gaan doorpakken en moeten uitzoeken wat de boosdoener is. Er worden ons meerdere scenario's geschetst; van een bacterie in zijn bot wat blijft wroeten, jeugdreuma maar ook botkanker. Er wordt een röntgen foto gemaakt en bloed geprikt. Dit verloopt wederom niet goed. De een zegt dat het niet via de vinger kan, de ander probeert het via het handje. Ik moet Jim in de houdgreep nemen, maar hij verzet zich uiteraard. Door naar de dagbehandeling waar men aangeeft toch te mogen prikken in de vinger. Eind van de middag word ik gebeld door de kinderarts, de bloeduitslagen zien er goed uit, dat is heel positief. Toch stelt ze voor om aankomende week een mri scan te plannen, om voor 100% uitsluitsel te krijgen. We blijven dus maar bezig..

Afgelopen vrijdag ben ik ook het gesprek aangegaan met de vervangend huisarts. Ik ben ontzettend boos, verdrietig op de manier waarop ik door haar ben afgescheept. Niet serieus ben genomen. Ik blijf maar met de vraag rondlopen 'wat als..'. Het was een emotioneel gesprek, maar de vervangend huisarts heeft het er ook zichtbaar moeilijk mee. Ze geeft aan dat er anders gehandeld had moeten worden en biedt haar excuses aan.

Dit alles heeft zoveel impact gehad op ons gezin. Jim durft niet meer alleen te slapen en ik zit emotioneel in de knoop met mijzelf. Ik heb last van hyperventilatie, hoofdpijnen en alles voelt nutteloos. Ik heb last van stemmingswisselingen en kan om alles huilen. Ik wil zo graag dit hoofdstuk afsluiten en dat hoop ik te kunnen doen zodra de mri een positieve uitslag geeft. Ik heb geprobeerd het verhaal wat in te korten, maar dan nog heb ik eigenlijk niet alles geschreven wat er gebeurd is.
Liefde voor het leven; 27-08-2011 & 22-10-2015
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5226

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 21 Jan 2018 22:45

Re: Even van mij afschrijven..

Jeetje Laced! Wat vreselijk voor jullie! Heel veel sterkte. Wat zijn jullie door een hel gegaan.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5934

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 21 Jan 2018 22:47

Re: Even van mij afschrijven..

Ah jemig Laced, wat een verhaal. Arm ventje en net zo rot voor jullie. Wat slecht zeg dat er zo weinig lijn zat in de aanpak en diagnostisering en dat je vaak bent afgescheept. Ik begrijp dat het nog even spannend is nu, gadver. Heel veel sterkte!
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2800

Geregistreerd: 13 Apr 2014 09:04

Bericht 21 Jan 2018 22:48

Re: Even van mij afschrijven..

Wat een heftig verhaal zeg.Snap dat dit veel impact heeft op jou/jullie! Hopelijk is de uitslag van de mri goed en kunnen jullie hier allen van bij gaan komen. :hug:
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 20195

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 21 Jan 2018 22:53

Re: Even van mij afschrijven..

Ach wat rot Laced. Juist goed dat je het zo uitgebreid hebt opgeschreven. Voor ons om te lezen maar ook voor je eigen verwerking en om een duidelijke tijdlijn te hebben. Wat lijkt het me vreselijk om je zoon zo te zien en het gevoel te hebben dat het niet klopt maar er (te) weinig wordt gedaan.
Ik hoop dat er uit de mri niets ernstigs komt maar natuurlijk wel dat dé oorzaak gevonden wordt. En dat Jim zich gauw ook weer emotioneel beter voelt en weer alleen durft te slapen. Arm arm ventje. Zo zielig. Ook knuffel voor jou, dat kan jij ook wel even gebruiken.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1658

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 21 Jan 2018 22:57

Re: Even van mij afschrijven..

Pff wat een verhaal. Hoe voelt Jim zich verder, gebruikt hij zijn knietje wel gewoon? Ik hoop dat de uitslag goed is & dat jullie dit hoofdstuk af kunnen gaan sluiten.. sterkte nog even.
11-2017 ♥
<<

Anoniem247

Bericht 21 Jan 2018 23:22

Re: Even van mij afschrijven..

Oh Laced jeetje zeg wat een ellende! Ik hoop dat jullie snel duidelijkheid krijgen en het niks ernstigs is. En pas ondertussen goed op jezelf. :hug:
<<

Plien

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1958

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:03

Bericht 22 Jan 2018 02:48

Re: Even van mij afschrijven..

Wat een ellende zeg! Hopelijk vinden ze snel wat het is en is het niet iets ernstigs. Sterkte voor jullie kleine mannetje.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem231

Bericht 22 Jan 2018 06:02

Re: Even van mij afschrijven..

Jeetje zeg, wat een heftige situatie. Ik voel echt jouw pijn en machteloosheid.
Heel veel sterkte voor jou, jouw man en zoon. Hopelijk is het niets ernstigs.
Knap dat je het gesprek aan bent gegaan met de vervangende huisarts.
<<

Julia

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 452

Geregistreerd: 18 Okt 2017 13:08

Bericht 22 Jan 2018 06:38

Re: Even van mij afschrijven..

Wat ontzettend heftig verhaal en dat het ondertussen al zo lang duurt. Ik hoop dat er iets uit de mri komt wat goed te behandelen is, waardoor jullie het achter jullie kunnen laten.
♥ 18-09-2013 ♥ 26-05-2016 ♥
<<

Katrien

Bericht 22 Jan 2018 07:01

Re: Even van mij afschrijven..

Wat heftig zeg! Wat goed dat je voet bij stuk gehouden hebt en dat je het gesprek aangegaan bent met de vervanger.

Ik hoop dat jullie snel weten wat dit veroorzaakt heeft en dat dat niks ernstigs is.
<<

NerdChic

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 693

Geregistreerd: 20 Sep 2013 09:49

Bericht 22 Jan 2018 08:49

Re: Even van mij afschrijven..

Wat een verhaal, verschrikkelijk voor zowel jullie als Jim. Knap dat je zo naar je moeder instinct bent blijven luisteren en hebt gedaan wat jij juist vond. Jammer van de falende artsen, maar ook hierin weer goed dat jij het gesprek bent aangegaan.
Ik hoop dat jullie snel weten wat het is en dit hoofdstuk af kunnen sluiten. Heel veel sterkte in ieder geval.
Don't let the fear of striking out keep you from playing the game!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12333

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 22 Jan 2018 08:54

Re: Even van mij afschrijven..

Jeetje wat een heftig verhaal Laced, wat moet dit naar voor jullie geweest zijn. En nog, want als ik het goed begrijp weten jullie nog steeds de echte oorzaak niet? Veel sterkte hoor, ik hoop dat jullie dit hoofdstuk snel kunnen afsluiten.
2016 ♥
2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Elja

Lady-post-a-lot

Berichten: 1020

Geregistreerd: 11 Mei 2016 15:48

Bericht 22 Jan 2018 09:11

Re: Even van mij afschrijven..

Jeetje. En wat vreselijk, die onzekerheid die er nu nog steeds is ontrent de oorzaak. Kan mij indenken dat het een impact heeft op het hele gezin. Ook voor grote broer natuurlijk, gezien hij onbewust toch even iets minder aandacht krijgt wellicht. Hoe gaat hij ermee om, dat zn broertje zoveel pijn heeft en naar het zkh etc moest/moet?

Heel veel sterkte, en hopelijk hebben jullie snel meer duidelijkheid.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5951

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 22 Jan 2018 09:17

Re: Even van mij afschrijven..

Wat heftig Laced, goed dat je door bent blijven vragen en je gevoel gevolgd hebt. Hopelijk hebben jullie snel meer duidelijkheid en knapt je kleine ventje op.

Sterkte voor jou, je kleine man en je andere twee mannen!
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5077

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 22 Jan 2018 09:20

Re: Even van mij afschrijven..

Wat een akelig verhaal zeg. Sterkte voor jou en je gezin!
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Laced

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 937

Geregistreerd: 27 Mei 2014 11:18

Bericht 22 Jan 2018 09:30

Re: Even van mij afschrijven..

Lief al jullie reacties :love:

Elja: Vooral de week in het ziekenhuis was voor Levi erg lastig. Hij moest onverwachts meerdere keren bij opa en oma slapen, zodat er 24/7 iemand aanwezig was bij Jim. Hij is een paar keer langs geweest in het ziekenhuis, maar dat was ook best heftig voor hem. Hij kwam net binnen toen ze bezig waren met een nieuw infuus prikken, waardoor Jim over zijn toeren was. De dag dat we weer thuis zijn gekomen uit het ziekenhuis was Levi erg huilerig. In bed vroeg ik aan hem waar de tranen toch vandaan kwamen en toen zei hij 'ik ben zo blij dat Jim weer thuis is en hij geen pijn meer heeft aan zijn beentje'. Nou, dan sta ik ook met hem mee te huilen hoor.

Elliot: Hij is behandeld voor de gewrichtsontsteking aan zijn knie door een bacterie. Alleen het feit dat zijn knie nog steeds vol zit met vocht, baart de dokter zorgen. Gelukkig zijn de bloeduitslagen positief en lijkt het erop dat Jim zijn lichaam nog meer tijd nodig heeft om de restanten af te stoten. Voor de zekerheid willen ze daarom een MRI om 100% duidelijkheid daarover te krijgen.
Liefde voor het leven; 27-08-2011 & 22-10-2015
<<

Anoniem255

Bericht 22 Jan 2018 10:14

Re: Even van mij afschrijven..

Jeetje, wat ontzettend heftig!
Heel veel sterkte. Hopelijk knapt hij snel op en kunnen jullie het allemaal een plekje geven.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5918

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:06

Bericht 22 Jan 2018 10:30

Re: Even van mij afschrijven..

Wat rot allemaal, en vooral dat het zo lang speelt!
Hopelijk is jullie ventje snel weer helemaal beter en komt hij zelf ook weer tot rust dan.
❤ 08-08-2015
❤ 20-06-2018
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6605

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 22 Jan 2018 10:42

Re: Even van mij afschrijven..

Wat een verschrikkelijk verdrietig verhaal om te lezen zeg! Ik voel je onmacht en boosheid van het scherm afspatten. Er is veel hulp mogelijk op dit gebied, maar wellicht is de eerste stap duidelijkheid in van jullie eind vent heeft. Veel sterkte!
Her smile makes me smileJanuari 2017

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4965

Geregistreerd: 25 Nov 2015 15:30

Bericht 22 Jan 2018 11:02

Re: Even van mij afschrijven..

Arm mannetje! En jullie natuurlijk ook. Ik hoop echt dat het vanaf nu alleen maar beter mag gaan. Hij heeft al veel te verduren gehad!
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8969

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 22 Jan 2018 11:03

Re: Even van mij afschrijven..

Wat heftig voor jullie allemaal, zeg! Heel veel sterkte. Hopelijk is het inderdaad zo dat hij gewoon nog wat extra tijd nodig heeft en is hij snel weer helemaal gezond.
26 september 2013
30 december 2015

Afbeelding
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 1908

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:36

Bericht 22 Jan 2018 11:30

Re: Even van mij afschrijven..

Tsjonge wat heftig allemaal. Ik heb met kippenvel je verhaal gelezen.
Ik ga duimen voor een goede uitslag van mri.
Sterkte met alles!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9322

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 22 Jan 2018 12:31

Re: Even van mij afschrijven..

Ohhh wat verdrietig! Ik kan me zo goed voorstellen hoeveel onmacht je moet voelen, zo'n kleintje. Wat sneu en heftig voor hem en jullie zeg :( Heel veel sterkte nog.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7577

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 22 Jan 2018 13:48

Re: Even van mij afschrijven..

Jeetje meid, wat een verhaal. Zo sneu voor zijn klein mannetje en wat zul jij je machteloos voelen. Heel veel sterkte :hug:
29 augustus 2012 ~ 27 februari 2016

Mijn blog over mijn leven als werkende moeder
Mamajezzblog
Volg mij op Instagram
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Uffe