Welke gerechten lust jij écht niet?
1) Hollandse pastasaus met tomaat, gehakt en groente dus. Ik word daar extra boos om, omdat ik dol ben op Italiaans eten en ook pasta’s en zo’n kwakkie helemaal haaks staat op wat die keuken zo lekker maakt: pure smaken en een beperkt aantal ingrediënten van goeie kwaliteit.
2) ‘Nasi’ zoals mijn schoonmoeder, en vast ook meer mensen, dat maakt. Met een zakje van Honig of Maggi weet ik veel, en dan gehakt erdoor, waardoor het een zoutige vettige bende wordt en niks maar dan ook niks te maken heeft met de heerlijke smaken van de Indonesische keuken.
3) Babi Pangang van de Chinindrest: beetje zelfde verhaal maar dan zoet i.p.v. zout. Kindertjeseten voor grote mensen.
4) eigenlijk alles waarbij er fruit in het gerecht gaat. Dus verschillende soorten pilav, biryani, et cetera. Krijg ik niet weg. Waarschijnlijk omdat we vroeger in mijn studentenhuis de dag voor de stufi altijd Perzikverrassing aten: alles wat we nog in huis hadden met een blikje perzik erdoor.
Dat was het geloof ik wel. Ik ben verder ook niet dol op stamppotten en al te melige dingen (combineren van bataat en pompoen en dergelijke vind ik al snel te melig) maar dat eet ik allemaal wel. De bovenstaande dingen zijn voor mij aanleiding om een buikgriep te veinzen.