Nee lieve schat, ik koop de saus, ik maak 'm niet zelf. Er moet geen ranch bij, maar buffalo wing saus, anders zijn het ook geen buffalo wings natuurlijk, of het nou om kip gaat of bloemkool (leuk bedacht trouwens, zo'n vega versie).
Dit is buffalo wing saus:
Je kunt dit flesje bij de AH kopen weet ik uit ervaring. In Amerika heb je natuurlijk vele verschillende merken. Het is een hele pittige maar ook frisse beetje zurige saus. Het stinkt eigenlijk een beetje naar kots vind ik (ja lekker, sorry) maar het is wel echt heel lekker. Je kunt de saus prima zelf maken maar dit is dus typisch iets wat ik net zo lief koop.
Ik zou de bloemkool roosteren met wat kruiden, peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder bijvoorbeeld en dan de saus in een schaaltje doen om te dippen. Of de saus er op het laatst er over heen gieten en nog even in de oven doen maar dan wordt het wel een wat slappe plakkerige boel.
Koud zal het om te dippen prima zijn. Warm lijkt me wel lekkerder.