22 Dec 2017 13:42 door Caro
Wij gaan de 24ste overdag naar de Efteling en daarna kerstavond bij mijn schoonfamilie. Ze maken altijd veel, beetje klassiek Nederlandse pot. Ik vind daar niet heel vele aan, maar het is an sich prima. Voorheen maakte ik altijd het toetje, maar na het debacle van vorig jaar ga ik daar niet aan beginnen. Stond me iedere keer onwijs uit te sloven, en uiteindelijk werd het niet gewaardeerd dus als zij een Vienetta taart net zo prima vinden, ga ik daarin mee!
1e kerstdag zijn we met elkaar. Dan wil ik wat hapjes en nog even proefdraaien voor de dag erna.
2e kerstdag bij mijn familie. En normaal maakte mijn vader altijd alles. De jaren daarna was mijn moeder altijd weg dus it is eigenlijk beetje de eerste kerst zonder hem en echt in het huis. We hebben de gangen nu verdeeld en ik doe één voorgerecht en één nagerecht.
Als voor: lauwwarme garnaaltjes met kleine dotjes aardappelpuree, vanillemayonaise, reepjes chorizo, ingelegde rode ui en wat andere groenten en als decoratie kleine blaadjes sla. Ik zoek hier alleen nog een crunch bij.
Toetje 1: vanille ijs, met in cava gewelde frambozen, zelfgemaakte merengue en gekaramelliseerde witte chocolade.