18 Dec 2017 15:04 door minoessepoes
Ik kook heel bewust regelmatig een soeppan vol met dingen zoals Bolognese saus ( echt met wortel, bleekselderij ed en dan 4 uur laten pruttelen) of stoofvlees en dat vries ik dan in bakjes in. Dan zijn dingen die heel lekker blijven in de vriezer. Op drukke dagen, dagen dat ik geen zin heb ed dan trek ik zo'n bakje uit de vriezer en kook ik alleen wat pasta, of ik maak er lasagne van, of we eten ovenfriet bij het stoofvlees ed, soep is ook perfect om in te vriezen.
Zo kook ik ook weleens in het weekend bewust teveel, dat we op zondag beenham met gebakken aardappels en groenten eten en een dag later een stokbroodje beenham met honingmosterd dressing en een simpele salade. Of een hele kip, die we in het weekend uit de braadslee eten met geroosterde groenten er om heen, dan blijft er altijd over en maak ik vervolgens kippensoep van de botten en vlees wat over is en vervolgens maak ik dan even snel ragout van de bouillon weer bijvoorbeeld. Dan eten we de ene dag die kip uit de braadslee, de dag daarna ragout met kip, champignons, lente-ui ed met rijst en een week later kippensoep uit de vriezer.
Ik vind koken ook leuk maar op werkdagen als ik pas tegen 18:30uur thuis ben en dan een baby en een peuter heb die moeten eten en op een normale tijd in bed moeten liggen ga ik ook voor gemak. Als ik tijd heb kook ik op mijn vrije dag alvast voor de werkdag daarna, meestal ovenschotels zodat het alleen even de oven in hoeft.
Vanavond eet ik alleen met mijn peuter, als ik hem puree en spinazie voorzet eet hij geen spinazie, dus ik maak er spinazie stamppot van, komt op hetzelfde neer maar zo eet hij wel zijn groenten. Ik heb er beschuit over verkruimeld en wat klontjes boter op gedaan en zet het vanavond in de oven, een krokant korstje en geen omkijken meer naar, ook de gehaktballetjes heb ik in een ovenschaaltje gedaan met de jus er bij, aluminium folie er op en 20 minuten later kunnen we eten en zit mijn peuter al gedoucht en in zijn pyjama aan tafel.
25-11-2014 & 09-06-2017