Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Pil / hormonen vraagje

<<

Spark

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 102

Geregistreerd: 30 Jan 2014 16:10

Bericht 20 Nov 2017 09:31

Pil / hormonen vraagje

Ik ben al zo lang ik mij kan herinneren aan de pil.
Altijd de micorgynon 30 gehad, de laatste jaren de goedkopere variant gekregen.

De laatste tijd heb ik iets teveel gewisseld ben ik bang, al zei de apotheker dat dat niets uitmaakt omdat de werkzame stof hetzelfde is alleen het merk is anders.

Ik had eerst Ethinylestradiol/Levonorgestrel van Wecare, en ik heb door de pil altijd wat puistjes maar redelijk onder controle te houden.
Daarna kreeg ik Ethinylestradiol/Levonorgestrel van het merk Sandoz, de puistjes waren niet meer de stoppen en ik leek een puber ipv een vrouw van bijna 30 :thumbdown:
In overleg met apotheker weer over op microgynon 30 en na één week voelde ik zoveel onrust in mijn lijf, ik ben negatief en helemaal niet gezellig.
Naar mijn vriend toe ben ik echt onredelijk.
Ook ben ik met vlagen verdeeld over de dag misselijk.

Kan het zijn dat mijn hormonen uit balans zijn door de verschillende merken?
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4201

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 20 Nov 2017 09:37

Re: Pil / hormonen vraagje

Ik heb zelf apothekersassistente en omdat de hormonen in al die merken hetzelfde zijn zou het eigenlijk niet mogen.
Mij bevalt echter het merk Wecare ook het beste. Tablet beval wel andere hulpstoffen dan de andere merken. Niet zo'n glad laagje erover enzo.
16-05-2016
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2177

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 20 Nov 2017 13:45

Re: Pil / hormonen vraagje

Ik ben ook apothekersassistente en heb zelf ook heel lang de Microgynon 30 geslikt, van verschillende fabrikanten ook. Ik heb zelf nooit verschil gemerkt. Ook met andere medicijnen heb ik nooit verschil gemerkt tussen verschillende fabrikanten. Ik zal niet zeggen dat het niet kan, maar ik denk wel dat de kans klein is dat het door een andere fabrikant van je pil komt. Kunnen er niet nog andere oorzaken zijn waardoor je die klachten kunt hebben?
De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is ~ Godfried Bomans
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 3732

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 20 Nov 2017 13:59

Re: Pil / hormonen vraagje

Ik slik ook net wat er langs komt, gaat ook prima. Om eerlijk te zijn denk ik ook niet dat het door de verschillende merken komt maar dan eerder "gewoon" hormonaal ontregeld al dan niet door langdurig pilgebruik. Slik je door? Hoe zijn je "menstruaties"? Zijn die ook veranderd? Tussentijds bloedverlies?

Soms helpt het om een tijdje te stoppen met de pil.
<<

Spark

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 102

Geregistreerd: 30 Jan 2014 16:10

Bericht 20 Nov 2017 17:59

Re: Pil / hormonen vraagje

Ik slik de pil bijna nooit door, en als ik het doe dan maar één keer.
Mijn menstruatie is de laatste tijd wel minder geworden, de laatste keer zelfs opvallend weinig. Wel echt ongesteld maar maar een dag of 2 a 3 normaal was dit zeker een dag of 5. Verder nooit doorbraakbloedingen gelukkig.

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers