Komt ie.
Ik heb gebruik gemaakt van de volgende onderdelen, uiteraard naar smaak aan te passen;
- Taart: Biscuit (gewoon van dr Oetker)
- Vulling: Witte chocoladeganache met mascarpone en frambozen (via website dr Oetker)
- Afwerking: Botercreme (roomboter & poedersuiker)
Eerst heb ik een hoge biscuittaart gebakken, dit door 1.5 keer het beslag te maken voor een vorm van 24cm.
Na het bakken heb ik de taart omgekeerd uit de vorm gehaald, dus de bolle kant onderop, zodat de bolling wat uitzakt. Laten afkoelen en daarna met een taartzaag (onmisbaar, recht snijden met een mes is heel lastig!) de bolling eraf gesneden. Vervolgens in drie lagen gesneden. Ik heb een taartzaag met twee 'daagjes', dus dat gaat heel makkelijk. De onderkant van de taart wordt de bovenkant van de taart, dit omdat deze door de vorm een mooie bruine kleur heeft en de bovenkant nu afgesneden is en lichte cake is.
Onderste twee lagen klaargelegd en op de buitenste rand botercreme gespoten, zodat er een soort 'dijkje' ontstaat. Binnen dit dijkje gevuld met ganache en frambozen. Vervolgens de lagen op elkaar gestapeld en in de koelkast gezet, zodat het geheel wat steviger wordt. Als je direct gaat afsmeren is de kans groot dat de lagen gaan schuiven en het geheel dus niet recht wordt.
Nadat de taart stevig is, afgesmeerd met botercreme. De lagen goed dichtgesmeerd, zodat het helemaal glad is. Daarna zo afwerken als je wilt, met een dun laagje creme of juist wat dikker. Hierbij is het bij een naked cake mooi als het wat ongelijk oogt, dus dat het niet overal precies even egaal is.
Vlak voor opdienen bestrooien met poedersuiker, het liefste met een zeef voor het mooiste effect. Ook de zijkanten meenemen, hiervoor kan een ander hem het beste even schuin houden.
Belangrijkste tips hieruit:
- Gebruik een taartzaag voor het snijden. (bijv van Stadter)
- Ga pas vullen als je taart afgekoeld is.
- Koel je taart nadat je hem gevuld hebt.
Mijn resultaat, versiering en het idee zijn van Siep: