Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!
Welke gerechten zijn bij jou altijd raak? Waar is je bezoek of je gezin van onder de indruk? Lijkt me leuk hier een lijstje te krijgen van alleen maar superlekkere, overheerlijke recepten.
1. Hamburgerbar om lekker zelf je broodje hamburger te bouwen, met hamburgers, wraps, shoarmabroodjes, Italiaanse bollen, gebakken ei, gebakken champignons en ui, tomaat, komkommer, avocado, etc.
2. Zelfgemaakte soep (courgette-, tomaten- en pompoensoep zijn favoriet)
3. Mexicaanse gerechten (tortillaschotel, nachos, wraps/taco's met vulling, etc.)
Leuk die burgerbar, ilikebali. Maak ik ook graag bijv op vakantie. Ik noem het altijd BYOB, niet bring your own beer maar build your own burger.
Mijn top 3 is denk ik: Aziatische salade en als toevoeging daarbij spring rolls Chili con Carne Pho / Ramen en andere soepen ben ik eigenlijk ook wel goed in.
Als de kinderen er zijn, weer hele andere dingen dan als ik alleen met mijn vriend ben. Wat ze iig allemaal lekker vinden:
Zelfgemaakte kipnuggets, met daarbij aardappeltjes die ik eerst stoom en dan langzaam opbak Lasagne met zelfgemaakte bechamel Pastataart Risotto met champignons (uiteraard zonder wijn gemaakt)
Voor alleen volwassenen: Sinds afgelopen weekend heb ik mijn eigen recept voor patatas bravas geperfectioneerd, dus dat is nu een tijdelijke favoriet. Nachoschotel doet het ook altijd goed. Biefstuk a la Loetje Varkenshaas met een zachte knoflook/ mosterd saus
Oh dat klinkt allemaal zo lekker Caro. Leuk patatas bravas, met zelfgemaakte saus?
Secreto iberico met zelfgemaakte romesco is hier ook wel een staple in huis. En avgolemono, Griekse soep met citroen, kip en ei. We willen nog steeds een aantal recepten op onze krijtbord kelderdeur maken en deze komen daar iig op dus die tellen wel als succesrecepten.
Ja! Ik maak nooit iets uit een pakje eigenlijk :-). Maar ik was dit weekend aan het experimenteren in mijn nieuwe keuken en opeens heb ik de saus gevonden die ik echt in mijn hoofd heb als ik patatas bravas 'proef'. Ook de witte saus maak ik zelf.
Toch heb ik altijd zo mijn periodes met gerechten maken. Ik kan zo maar dit gerecht dan ineens een paar keer maken en dan weer heeeeel lang niet.
Wat is die Griekse soep?
Oh ja, mijn kip uit de oven! Die vind ik ook zo lekker! Moet ik maar weer eens gaan maken.