Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Werk & studie biechttopic

<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2432

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 30 Okt 2017 10:55

Re: Werk & studie biechttopic

Ik denk dat jou op je huidige plek wel vaker min of meer dingen beloofd dan wel toegezegd zijn hè? (tenminste als jij bent wie ik denk dan)
Ik bedoel, je hebt al vaker aangegeven meer te willen en meer te kunnen, ik vind dit dan een beetje 'too little too late'.
Loyaliteit is een mooi iets, maar dat ontwikkel je elders ook natuurlijk. En minder reistijd zou voor mij ook wel meetellen.

Is het niet gewoon deels ook de angst voor iets onbekends? Dat verandering willen en weg willen heel bekend voelt, en nu kan het en wat nu dan? Je wilt al zo lang iets anders namelijk?
Tel est mon destin
Je vais mon chemin
Ainsi passent mes heures
Au rythme entêtant des battements de mon cœur
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 2610

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 30 Okt 2017 11:42

Re: Werk & studie biechttopic

Op je werk breng je doorgaans het grootste deel van je dag door, dus dan zou ik waarde hechten aan de omgeving waar ik zit. Maar als die omgeving mij niet voldoende uitdaging en zelfs onvoldoende werk kan bieden, zou ik dat bij een nieuwe werkgever zoeken en hopelijk ook vinden.

Ik herken je niet, dus weet niet of je al eens met je huidige werkgever hebt besproken dat het steeds moeilijker wordt om voldoening te halen uit je werkzaamheden? Als dat zo is en toen was er niets mogelijk, zou ik nu bedanken voor het nu wel willen denken in oplossingen. Dat zou voor mij te laat zijn en ik zou gevoelsmatig dan het idee krijgen dat ik dus blijkbaar eerst serieus moet overwegen naar een andere werkgever te gaan, voordat mijn huidige werkgever een beweging maakt.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 607

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 30 Okt 2017 13:43

Re: Werk & studie biechttopic

Ik ben het met Quizzle haar laatste gedeelte eens. Het klinkt als angst voor een nieuwe stap, wat ik heel begrijpelijk vind als je het qua plek en collega's zo naar je zin hebt.
Hoe het van afstand op mij overkomt:
De nieuwe baan klinkt heel goed op alle fronten, behalve dat je van te voren niet kan weten of je het er naar je zin gaat hebben. En dat is eng.
Bij je huidige werkgever kun je door de promotie eventueel meer voldoening uit je werk halen. Maar zie je jezelf hier over 5 jaar nog zitten? Stel je blijft hier nog jaren werken, onafhankelijk of je het werkinhoudelijk die tijd leuk blijft vinden, uiteindelijk zal er een moment komen dat je toch een andere baan wilt. De onzekerheid hoe een nieuwe werkplek gaat bevallen, hou je altijd. Is het niet gewoon nu tijd voor die nieuwe stap?
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 3260

Geregistreerd: 26 Okt 2013 18:21

Bericht 30 Okt 2017 14:10

Re: Werk & studie biechttopic

Wat ik ook een beetje jammer vindt is dat het nu opeens wel allemaal kan bij je huidige werkgever. Je hebt het al wel vaker laten vallen volgens mij dat je meer uitdaging zou willen etc. En er kwam nooit wat concreets uit. Nu wil je ontslag nemen om een nieuwe uitdaging aan te gaan en opeens zijn er wel nieuwe mogelijkheden.

Ik zou denk ik toch die sprong wagen en de externe functie daadwerkelijk aan gaan nemen en uit gaan voeren.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2147

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 30 Okt 2017 14:21

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zou zelf een beetje bang zijn voor het uit die secretariële functie stappen op je huidige werk. Heb jij het idee dat er dan echt genoeg zal veranderen of zal het toch weer op hetzelfde uitkomen? Ik zou het idee hebben dat je op je huidige baan meer zal blijven hangen rond je oude functie en werkzaamheden en nooit echt de overstap maakt die je in een nieuw bedrijf wel zou maken. Daar kom je binnen in je nieuwe functie/rol en collega’s en leidinggevenden weten niet beter.
Ook zou ik de korte reistijd echt een plus vinden.

Maar... ik herken je gevoel van loyaliteit en dat maakt deze keuze niet makkelijk. Maar als jij al meerdere malen hebt aan gegeven een andere functie te willen en dat kan nu ineens nu je echt weg gaat. Dan had hij dat toch ook al veel eerder voor je kunnen regelen? Hoe joyaal is dat naar jou toe?
Succes met je beslissing!
.04.2014
.02.2016
<<

Engeltje31

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 10 Sep 2014 11:11

Bericht 20 Jan 2018 09:39

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zit momenteel bij de gemeente op de afdeling uitkeringsadministratie. En dan doe ik nu de WMO en Jeugd, maar dan heb ook nog de paricipatiewet. Dat doen andere collega's.

Erg leuk werk moet ik zeggen en ook wel divers Ik mag aan de slag met allerlei projectjes en zo, maar ik wil ook graag nog de beeindigingscontroles doen. En niet allerlei verdelende archiefwerkzaamheden.
Nou ik mag ook 2 jaar blijven dat is me toegezegd en dat heb ik ook per mail, Ik heb nu een contract voor 1 jaar. tot loopt tot 1 juni 2018. Dan krijg ik weer een contract voor een jaar en dan een vast contract.

Nou ja, dan maar even doorzetten, mijn collega Tonnie gaat over 2 jaar met pensioen, dus dat bied dan mogelijkheden voor mij natuurlijk om dan natuurlijk te kunnen blijven en dan misschien wel in dienst van de gemeente zelf. Ik had het liefst eerder natuurlijk maar goed ik zit nu gedetacheerd.
Ik ben een van de jongste aldaar en dus ze hebben wel mensen nodig aangezien de meerderheid al tussen de 40 en 50 is.

De taken voor ons team zijn:
Gehandicaptenparkeerkaarten (GPK)
Beeindigingsscontroles
Werkprocessen opstarten voor consulenten
Zaaksysteem, de post verwerken
Mailbox voor ons team bijhouden en de GPK-mailbox
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1818

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:50

Bericht 20 Jan 2018 10:19

Re: Werk & studie biechttopic

Fijn dat heb het naar je zin hebt op je werk Engeltje en dat je een vast contract is toegezegd. Maar is dit een biecht?
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1222

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 20 Jan 2018 11:03

Re: Werk & studie biechttopic

Be je zo niet heel herkenbaar Engeltje door de naam van je collega te noemen? En dit is toch geen biecht?
Vorige

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers