Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Meedenkers nodig

<<

NerdChic

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 689

Geregistreerd: 20 Sep 2013 09:49

Bericht 27 Okt 2017 10:15

Meedenkers nodig

Beste forummers,

In mijn vorige topic zeg ik dat ik het niet naar mijn zin heb in mijn baan als woonbegeleider.
Zo voel ik dit nog steeds.
Ik heb voorheen al eens met het idee gespeeld om voor mezelf te beginnen, en het komt nu weer boven drijven.
Ik wil dan graag als ambulant begeleider aan de slag, dit deed ik voorheen ook en beviel eigenlijk heel erg goed alleen het onzekere qua inkomen was lastig. enz.
Er staat hier nog niks vast hoor, maar ben gewoon benieuwd naar eventuele ervaringen.

Zijn er hier dames die ook ZZPer zijn (op welk gebied dan ook, ik weet dat jullie er zijn).
Zijn er ook dames die in de zorg en welzijn ZZPer zijn?
Hoe hebben jullie alles geregeld? Via een bemiddelingsbureau?
Hoe komen jullie aan cliënten?

Ik woon een beetje in een uithoek van Nederland (Zeeland) en merk wel dat het in andere steden drukker lijkt met de ambulante begeleiding.
Ik had voorheen een groep cliënten met redelijk wat uren, maar ik werkte daardoor bij 3 verschillende werkgevers. Dat vond ik zelf niet fijn. Dat zal natuurlijk ook beter worden wanneer ik ZZPer zou zijn.

Willen jullie gewoon eens met mij meedenken? Wat lijkt jullie handig? Of zouden jullie het niet doen?
Mochten jullie nog vragen hebben (ik begrijp dat deze info zeer beknopt is), dan wil ik die zeker beantwoorden.
Alvast bedankt!
Don't let the fear of striking out keep you from playing the game!
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4931

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 27 Okt 2017 10:33

Re: Meedenkers nodig

Als je het niet fijn vond om drie verschillende werkgevers te hebben, waarom wil je dan zzp’er worden? Dan heb je alleen maar meer opdrachtgevers. Of begrijp ik je verkeerd?
Wat lijkt je fijn aan het leven als zelfstandige?
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

NerdChic

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 689

Geregistreerd: 20 Sep 2013 09:49

Bericht 27 Okt 2017 11:14

Re: Meedenkers nodig

Caulfield schreef:Als je het niet fijn vond om drie verschillende werkgevers te hebben, waarom wil je dan zzp’er worden? Dan heb je alleen maar meer opdrachtgevers. Of begrijp ik je verkeerd?
Wat lijkt je fijn aan het leven als zelfstandige?


Misschien had ik wat duidelijker moeten zijn. Ik wil dus mensen begeleiden vanuit de pgb of wmo.
Ik had voorheen echt geld van werkgever 1 (loondienst, belasting werd ingehouden), geld van cliënt 2 (vanuit de pgb (belasting werd ingehouden, pensioen moest ik zelf regelen) en geld van werkgever 3 (belasting werd niet ingehouden, moest ik alles verder zelf regelen).
Ik zou het fijner vinden als ik zelf alles beheer zodat ik een duidelijk overzicht heb van welke clienten ik heb, welk uurloon ik daar voor krijg en dan heb ik de optie om zelf belasting te betalen of dat het meteen ingehouden wordt.
Don't let the fear of striking out keep you from playing the game!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19821

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 27 Okt 2017 11:22

Re: Meedenkers nodig

Ik heb er geen verstand van in jouw branche maar ben wel zzp'er. Het brengt een bepaalde vrijheid maar onderschat ook de stress van het niet hebben van een vast inkomen. Ik zou voor jezelf nagaan hoe realistisch het is om een constante stroom klanten en dus inkomsten te hebben. Of in hoeverre het erg is wanneer hier varietie in zit. Het heeft zeker voordelen, maar brengt dus ook een bepaalde stress met zich mee.
En je bent naast je daadwerkelijke beroep ook nog eens ondernemer ineens. Ik vind dat heel leuk maar soms ook lastig. Ik weet namelijk niet van alles evenveel maar je moet het wel ineens zelf doen allemaal (marketing/klantcontact/financien).
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

NerdChic

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 689

Geregistreerd: 20 Sep 2013 09:49

Bericht 27 Okt 2017 11:33

Re: Meedenkers nodig

@Marin, ja dat onzekere had ik eerder ook al toen ik nog in loondienst was. Ik had namelijk overal een 0 uren contract.
Ik ken wel iemand die ZZPer is en een eigen clientèle heeft, dus het is wel mogelijk. Maar goed, dit zijn natuurlijk ook al mensen die zij al jaren begeleid. Dus of er momenteel nog zo veel mensen zijn die begeleiding nodig hebben, dat weet ik niet. Ik begeleid nog wel 2 mensen naast mijn baan als woonbegeleider, en dit zou ik ook door kunnen zetten als ZZPer.
Van het ondernemerschap heb ik tot dusverre ook niet veel kaas gegeten, maar ik ben wel van plan om mij daarin te verdiepen mocht dit plan zich verder ontwikkelen.
Don't let the fear of striking out keep you from playing the game!
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 924

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 27 Okt 2017 12:02

Re: Meedenkers nodig

Ik ken twee mensen die als ZZP'er in de zorg werken. Van één weet ik hoe hij het geregeld heeft en dat is inderdaad via een bemiddelingsbureau en via daar krijgt hij ook opdrachten aangeboden en zo gaat het balletje dan ook rollen. Hij werkt overigens voornamelijk binnen instellingen waar mensen tekort zijn of waar crisis situaties zich hebben voorgedaan en ze bijv. acuut voor 6 weken mensen nodig hebben om een cliënt te begeleiden. Hij heeft dus bijna geen vaste cliënten maar werkt telkens op wisselende locaties en moet soms ook best wel een stuk rijden.
Het bevalt hem heel goed, hij heeft de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel hij werkt, welke diensten hij wil werken etc. Plus hij verdient een stuk beter dan als hij in vaste loondienst bij een instelling zou werken. Daarnaast is er voor hem meer werk dan hij kan, dus hij zou eigenlijk gewoon 365 dagen per jaar kunnen werken.

Ik vraag mij wel af of je dat ook gaat redden als je alleen maar vaste cliënten wil hebben, wellicht op den duur wel maar die kring zul je dan wel moeten opbouwen in de loop der jaren. Plus dat je dan ook wel echt rekening moet houden met het risico als er een cliënt wegvalt of je het dan financieel kan redden.
<<

NerdChic

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 689

Geregistreerd: 20 Sep 2013 09:49

Bericht 27 Okt 2017 12:18

Re: Meedenkers nodig

@Jada, op zich sta ik niet negatief tegenover een bemiddelingsbureau. Echter is het hier in de buurt zo dat ik vooral zie dat zij meer gespecialiseerd zijn in de echte zorg en niet zo zeer op het stukje welzijn, het stuk wat ik dus juist weer wil gaan doen. Ik ben een beetje her en der info aan het inwinnen om een totaal beeld te krijgen van wat mogelijk is en of het haalbaar is. Maar super goed om te lezen dat die persoon die jij kent zoveel aan de slag kan en het ook echt heel leuk vind om te doen.
Don't let the fear of striking out keep you from playing the game!
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2120

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 27 Okt 2017 12:45

Re: Meedenkers nodig

Als je vooral gericht bent op het welzijn, is werken in een wijkteam bij een gemeente dan niks voor jou? Al is dat wel anders dan ambulant begeleider, ik denk dat er wel raakvlakken zijn.
Mij lijkt het nadeel van zzp'er zijn en je vaste klanten hebben---> het niet kunnen sparren met collega's. Dat vond ik zelf als ambulant begeleider heel belangrijk. Dat merkte ik toen van ambulant begeleider in een team, naar een instelling ging waar je je collega's vrijwel nooit zag. Omdat am beg in principe sowieso vrij solitair werk is, had ik er van te voren niet bij stil gestaan dat dit verschil me zo zwaar zou vallen.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3510

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 30 Okt 2017 11:32

Re: Meedenkers nodig

ZZP'er en onderzoek gedaan voor twee opdrachtgevers die samen optrokken voor onderzoek dat zij gedaan wilden hebben. Deze opdracht is me in m'n schoot geworpen, dus na de opdracht zou het lastig worden om zelf nieuwe opdrachten te vinden. Ik ambieerde dat ook niet meer, want als extern onderzoeker kreeg ik maar weinig ruimte van de opdrachtgever. Ik merkte dat ze het toch het liefst zelf wilden sturen en daardoor zouden uitkomsten gekleurd worden/zijn.

Boekhouding heb ik uitbesteed aan goede vriend die belastingadviseur is. Ik had wel regelmatig overleg met hem wat hij eigenlijk precies deed, maar niet de stress van per ongeluk ergens iets verkeerd invullen en dat dit foutje me duur zou komen te staan.

Voordelen aan zzp'er zijn vond ik de vrijheid om zelf je tijd in te delen, de hoge verdiensten en ik vond de materie echt interessant. Nadelen vond ik toch wel het niet kunnen sparren met collega's, ik werkte voornamelijk thuis en zag dus weinig/geen mensen overdag en er ging veel tijd verloren aan het overleggen met opdrachtgevers die onderling niet op dezelfde lijn zaten. Als ik dan sturing wilde geven, was dat ook niet de bedoeling (en dat is natuurlijk al raar, want het was mijn taak om het geschetste kader invulling te geven). Dat werkte op den duur nogal onprettig en vertragend.
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4931

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 30 Okt 2017 11:54

Re: Meedenkers nodig

Guattari schreef:ZZP'er en onderzoek gedaan voor twee opdrachtgevers die samen optrokken voor onderzoek dat zij gedaan wilden hebben. Deze opdracht is me in m'n schoot geworpen, dus na de opdracht zou het lastig worden om zelf nieuwe opdrachten te vinden. Ik ambieerde dat ook niet meer, want als extern onderzoeker kreeg ik maar weinig ruimte van de opdrachtgever. Ik merkte dat ze het toch het liefst zelf wilden sturen en daardoor zouden uitkomsten gekleurd worden/zijn.

Boekhouding heb ik uitbesteed aan goede vriend die belastingadviseur is. Ik had wel regelmatig overleg met hem wat hij eigenlijk precies deed, maar niet de stress van per ongeluk ergens iets verkeerd invullen en dat dit foutje me duur zou komen te staan.

Voordelen aan zzp'er zijn vond ik de vrijheid om zelf je tijd in te delen, de hoge verdiensten en ik vond de materie echt interessant. Nadelen vond ik toch wel het niet kunnen sparren met collega's, ik werkte voornamelijk thuis en zag dus weinig/geen mensen overdag en er ging veel tijd verloren aan het overleggen met opdrachtgevers die onderling niet op dezelfde lijn zaten. Als ik dan sturing wilde geven, was dat ook niet de bedoeling (en dat is natuurlijk al raar, want het was mijn taak om het geschetste kader invulling te geven). Dat werkte op den duur nogal onprettig en vertragend.


Werk jij inmiddels weer in loondienst, Guattari?

Ik werk deels in loondienst en deels als ZZP'er. Ik krijg via mijn netwerk af en toe aanvragen voor klussen, en dat vind ik leuk om te doen. Daarom ben ik in mijn baan van 4 naar 3 dagen gegaan, om mezelf daarvoor ruimte te geven. Dat gaat best goed - ik zat net eens ff te puzzelen en ik kan geen aanspraak maken op de kleine ondernemersregeling, da's op zich een teken dat het goed gaat maar qua BTW wel weer jammer :) Ik hoef dus niet van mijn ZZP inkomsten te leven, daar heb ik mijn baan voor.
Ik vind de administratie en dergelijke niet leuk om te doen. Het is niet super ingewikkeld maar het is gewoon niet iets waar ik goed in ben. Ik voer geen acquisitiegesprekken, goddank, maar dat zou ik ook niet leuk vinden. Wel leuk: veel nieuwe contacten, interessante opdrachten, leer zelf veel nieuwe dingen, en relatief hoog inkomen.
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3510

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 30 Okt 2017 12:24

Re: Meedenkers nodig

Ja, ik begin in januari weer in loondienst. Misschien over een aantal jaren dat ik wel actief ga zoeken naar opdrachten als zzp'er, maar voorlopig ben ik er even van 'genezen'. Ik behoud voorlopig m'n eenmanszaak wel, want heb mezelf een opdracht gegeven.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers