Stoofvlees
Ik deed het wel met een pakje maar wil nu eens zonder doen.
Blue schreef:http://www.24kitchen.nl/recepten/vlaams-stoofvlees-met-frieten
Wij maken dit recept regelmatig.
Elliot schreef:Oh minoessepoes wat slim van dat thee-ei! Ik loop altijd moeilijk te doen met laurierbladen en kruidnagels die er weer uitgevist moeten worden, dit is veel handiger!
minoessepoes schreef:Ik bak altijd ongeveer een kilo sucade aan in olie en boter, als het rondom bruin is leg ik er een grote laag uien in halve ringen op. Daar gooi ik een runderbouillon blokje bij en warm water tot de uien ongeveer 1 cm onder water staan. Ik roer dan niet meer en laat dus uien dus het vlees afdekken. Dan hang ik een thee ei aan de zijkant en doe daar een laurierblad, 2 kruidnagels en 2 a 3 jeneverbessen in. Dat laat ik vervolgens op heel klein vuur 4 uur pruttelen.
Dat goed door roeren en twee plakjes ontbijtkoek er door verkruimelen en flink wat peper en een klein beetje zout toevoegen. Dit even goed door laten pruttelen want dan bindt de ontbijtkoek de vleessaus.
En dat dan eten met friet en iets zoals zelfgemaakte appelmoes en rode kool bijvoorbeeld.
Oom maak ik het Griekse rundvlees wat op de site van de AH staat vaak, lekker met paprika en feta.
Olijfje schreef:Elliot schreef:Oh minoessepoes wat slim van dat thee-ei! Ik loop altijd moeilijk te doen met laurierbladen en kruidnagels die er weer uitgevist moeten worden, dit is veel handiger!
Omg inderdaad de tip van het jaar
minoessepoes schreef:Olijfje schreef:Elliot schreef:Oh minoessepoes wat slim van dat thee-ei! Ik loop altijd moeilijk te doen met laurierbladen en kruidnagels die er weer uitgevist moeten worden, dit is veel handiger!
Omg inderdaad de tip van het jaar
Hahah geen credits voor mij, maar voor mijn moeder die dat altijd zo doet. Ik dacht dat het wel normaal was om het zo te doen, ik weet niet beter!
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers