14 Sep 2017 12:46 door Anoniem313
Als ik een tomatensaus wil, doe ik dat met ui, knoflook, gepelde tomaten uit blik, en veel verse basilicum.
Als ik een bolognese wil, ben ik lang bezig, of eigenlijk is m'n pan dan lang bezig. Dat is toch vooral een vleessaus, met eventueel een pietsie tomaat. Ik gebruik gehakt, maar het kan ook goed met stoofvlees. In ieder geval is het spek bakken met ui, bleekselderij en wortel. Dan dat eruit, gehakt erin (ik maak het vaak van een kilo en vries het in, omdat het zoveel tijd neemt). Als gaar gebakken, een flinke schut tot halve fles rode wijn, spek met groenten terug, en dan bouillon erbij, en eventueel een blik tomaat, voor mensen die graag een tomatige ragu hebben. Nootmuskaat erbij en dan laat ik het zeker 6 uur sudderen. De volgende dag is het nog lekkerder. Het laatste uurtje doe ik er wat melk bij.
Lekker hoor, ik eet er graag gegrilde aubergine bij, en wat parmezaan.