Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43576

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 11 Jul 2017 18:56

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik vind dat altijd leuk om te kijken tijdens die programma's, hoe het gemonteerd zou zijn.
Let's discover the world together.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 08 Sep 2017 21:09

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zou je churro's 's ochtends kunnen halen op de markt en dat ze dan nog enigszins te eten zijn voor het diner??
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Gizmo

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 557

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 08 Sep 2017 21:15

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik denk dat ze dan wat taai zullen zijn. Maar wellicht is het op te warmen in de magnetron,net zoals oliebollen van een kraam.
Grote broer september 2014
Kleine zus maart 2018
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 09 Sep 2017 07:17

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Hehe nou misschien gokken we het er maar op!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

ChiQ

Bericht 09 Sep 2017 07:50

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Haha! No churro will be waste! Ik zou ze even in de oven doen. Dan worden ze weer lekker knapperig. Magentron worden ze slap.
<<

Anoniem328

Bericht 14 Sep 2017 15:08

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Dit weekend ga ik zelf pizza maken. Nouja zelf... wel met kant en klaar uit te rollen pizzadeeg van de Appie. De vorige keer was het heel lekker alleen was het wel een beetje nattig.
Ik doe eerst tomatensaus met mozzarella en daarna allemaal groenten en salami of ham.
Ik denk dat het vocht vooral uit de groenten komt. Hoe voorkom ik dat?
Oja bakken jullie het deeg eerst nog even kort voor, voordat je er de toppings op doet? Ik vond het de vorige keer net niet knapperig genoeg namelijk.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43576

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 14 Sep 2017 15:12

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wat ik doe is (ten eerste wel zelf deeg maken maar snap dat je dat niet wilt) het deeg echt heel dun uitrollen. Kleine pizza's maken, niet te groot. En de oven plaat waar het op komt te liggen al in de oven, zodat de pizza ook van onder warm wordt in de oven. Dan de pizza snel op de hete oven plaat leggen en weer in de oven doen. Heel kort op hoge temperatuur bakken. Dan wordt het sneller knapperig.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem278

Bericht 14 Sep 2017 15:14

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik lust geen pizza meer helaas, maar ik deed ongeveer wat Marin hierboven zegt. En niet teveel saus want dat maakt het deeg heel snel klef en rekening houden met de groenten. Tomaten bv de pitjes eruit en echt alleen het vruchtvlees en champignons wel ff kort bakken zodat er wat vocht uit kan en ze goed uit laten leggen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43576

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 14 Sep 2017 15:17

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Oh ja qua tomaatjes doe ik vaak cherry tomaatjes halveren en dan met de buitenkant op de bodem leggen. Werkt beter dan de natte grote tomaten. Pitjes er uit kan ook inderdaad. En tactisch beleggen, droog vlees onder de natte groente.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem328

Bericht 14 Sep 2017 15:49

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ja ik denk dat ik sowieso het deeg dunner ga uitrollen want dat vond ik nog best dik uit zo'n pak! Wordt het ook knapperiger van.
Champignons even aanbakken is ook wel slim. Dan verliest het al wat vocht.
Ik vind artisjokharten zo lekker op een pizza. Maar haal die dingen dan uit een pot en die zijn zo nat. Maar even flink uitlekken voor de tijd dan.
Thanks voor de tips dames!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43576

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 14 Sep 2017 16:06

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Lekker artisjokharten! Die knijp ik inderdaad ook gewoon uit.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem281

Bericht 14 Sep 2017 16:36

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ohh maar Zora zelf churros maken is zoo makkelijk! Volgende keer zelf doen!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 14 Sep 2017 17:06

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ook als je geen frituur hebt?? YUM!!

Nog awesomer uiteindelijk: ik heb zelf churro chips gemaakt! Naanbrood in driehoekjes, boter smelten en eroverheen, dippen in de kaneelsuiker, en in de oven. Dikke hit! Met salty karamelsaus en fruit.

Olijfje, hier is de oplossing altijd je gewoon beheersen met de hoeveelheid die je erop gooit. Less is more enzo :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem281

Bericht 14 Sep 2017 19:10

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ooh da's ook leuk! Ga ik onthouden :) ik heb ook geen frituur maar maak wel s churros. Gewoon in m'n vertrouwde BKpannetje een laagje olie (zonnebloem of arachideolie) en deeg in slierten in laten glijden. Zo lekker en makkelijk!
<<

Anoniem328

Bericht 14 Sep 2017 19:15

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zora je hebt helemaal gelijk. Goede tip.
Ik heb bij pizza nogal eens de neiging om er zoveel mogelijk op te gooien maar dat ga ik nu niet meer doen.
Ben benieuwd!
<<

Anoniem328

Bericht 17 Sep 2017 18:42

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Alles gedaan wat jullie zeiden:
Pizzadeeg extra dun gerold.
Oven plus bakblik goed voorverwarmd.
Pizza op hoge temperatuur in oven.
Niet teveel toppings.
Maar toch was het deeg aan de onderkant nog vrij zacht.
Verder wel heerlijk overigens.

Volgende keer misschien zonder bakblik en met bakpapier op een rooster?
En deeg eerst een eind afbakken en dan pas de toppings erop, is dat een idee?
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 17 Sep 2017 19:07

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Op welke hoogte doe je het bakblik in de oven?
2016
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 17 Sep 2017 19:19

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Oh wij doen het idd ook altijd met papier op een rooster!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem328

Bericht 17 Sep 2017 20:00

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Salome schreef:Op welke hoogte doe je het bakblik in de oven?


In het midden. Wij hebben ook alleen maar die hoogte voor een bakblik.
<<

Anoniem328

Bericht 17 Sep 2017 20:02

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zora schreef:Oh wij doen het idd ook altijd met papier op een rooster!


Ja dat ga ik de volgende keer ook doen. Dan kan de warmte er veel beter bij (hoop ik). Hebben een dik bakblik dus misschien dat dat de hitte wat tegenhoudt.

Ik geef niet op. NOOIT! :razz:
<<

Anoniem328

Bericht 20 Sep 2017 11:38

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Kun je rauwe paprika, al dan niet in stukjes, invriezen?
Ik heb zo'n mix gehaald van 3 stuks en gebruik het bij nader inzien toch niet. Vrijdag gaan we een week op vakantie dus voorlopig kunnen we het niet gebruiken.
<<

Anoniem304

Bericht 20 Sep 2017 11:46

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Olijfje schreef:Kun je rauwe paprika, al dan niet in stukjes, invriezen?
Ik heb zo'n mix gehaald van 3 stuks en gebruik het bij nader inzien toch niet. Vrijdag gaan we een week op vakantie dus voorlopig kunnen we het niet gebruiken.

Ja in stukjes of reepjes en dan voor gebruik niet ontdooien maar gewoon bevroren in de pan/gerecht. Wel even in het zakje knijpen dan zodat de blokjes los komen.
<<

Anoniem328

Bericht 20 Sep 2017 12:03

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Thanks Cotton!
Eigenlijk wel logisch bedenk ik me nu. In die kant en klare zakken diepvriesgroenten zit ook vaak paprika. Niet ontdooien dus voor gebruik, goeie tip!
<<

Anoniem304

Bericht 20 Sep 2017 12:48

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Nee dan wordt het zo'n kleffe boel. Tenzij je niet van bite houdt haha. Dan kan je het wel laten ontdooien.
<<

Anoniem328

Bericht 20 Sep 2017 13:08

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Nee nee klef komt niet op mijn bord :razz:
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers