Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Havermout

<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 4412

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 14 Apr 2017 06:43

Havermout

Ik probeer als ontbijt havermout te eten. Ik krijg het alleen niet voor elkaar om er met rijstemelk een pap van te maken. Of het is waterig of het is behangpapier.

Wat is jullie verhouding met gewone melk? En hoe lang magnetron/ hoe bereid je het?
Her smile makes me smile
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Bruce Willis

Berichten: 6041

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 14 Apr 2017 07:08

Re: Havermout

Met gewone melk doe ik 1 kopje havermout, 2 kopjes melk. En dan in een pannetje en blijven roeren.
29 augustus 2012 ~ 27 februari 2016

Mamajezzblog Laatste blog:Voor al die lieve, hardwerkende juffen en meesters
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Bruce Willis

Berichten: 7692

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 14 Apr 2017 07:32

Re: Havermout

Ik doe het net zoals Jezzie. In de magnetron vind ik het niet lekker.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Anoniem193

Bericht 14 Apr 2017 07:47

Re: Havermout

Altijd op de gok. Soms moet ik nog wat extra plantaardige melk erbij doen soms is het wat dun en doe ik er eiwitpoeder of havermout bij.
Sowieso in een pannetje in de magnetron vind ik drama
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1912

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 14 Apr 2017 07:59

Re: Havermout

Ik doe het ook altijd in een pannetje en heb met 2 kleine maatbekertjes altijd dezelfde verhouding. Heb ik de eerste keer gewogen en toen op die maarbekertjes afgetekend.
Ik doe trouwens wel ipv alleen melk, half water en half melk.
.04.2014
.02.2016
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 4719

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 14 Apr 2017 08:22

Re: Havermout

Voor 1 persoon: 200 ml amandel of havermelk (of soms 100ml water, 100 ml melk) en 5 a 6 eetlepels havermout. Gaat eigenlijk altijd goed!
20-02-2016
<<

Pandora

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2507

Geregistreerd: 02 Sep 2013 15:45

Bericht 16 Apr 2017 12:49

Re: Havermout

Ik doe 200 ml. melk en 30 gr. havermout en inderdaad ook in een pannetje en blijven roeren.
Vaak doe ik er ook nog een stuk banaan door waardoor het ook nog wat dikker wordt.
Remind yourself that it's okay not to be perfect....
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 4412

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 16 Apr 2017 16:12

Re: Havermout

Gebruiken jullie dan havervlokken of fijne havermout?
Her smile makes me smile
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Bruce Willis

Berichten: 7692

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 16 Apr 2017 16:14

Re: Havermout

Havermout. Dus geen havervlokken. Mout betekent dat het fijn gestampt is (ongeveer). Met die vlokken kan ik geen pap maken, moet ook veeeeel langer koken.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 4412

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 16 Apr 2017 16:22

Re: Havermout

Ach ja, ik had eerst de mout en toen heeft mijn man de vlokken meegenomen...na zes minuten was het nog geen pap. Nu de mout weer, morgen weer een poging!
Her smile makes me smile
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Bruce Willis

Berichten: 7692

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 16 Apr 2017 16:48

Re: Havermout

Ja snap ik! Die havervlokken kun je nog wel gebruiken om bijvoorbeeld granola mee te maken in de oven, of je vermaalt het in een keukenmachine om mee te bakken (bananenbrood).
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1732

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 16 Apr 2017 17:53

Re: Havermout

Een vriendin liet mij gister een bericht zien dat ze van havervlokken zelf cruesli maakt, misschien ook nog leuke uitdaging voor je om te proberen?
<<

Peinture

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 681

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:27

Bericht 16 Jun 2017 12:02

Re: Havermout

Ik vraag me wat af en op internet word ik tot nu toe niet veel wijzer.

Ik heb van die havermout zakjes wat je met 180 ml melk in een pannetje moet koken. Maar ik vind warme havermout niet heel geslaagd, ik eet het liever koud. Maar ik heb ook geen zin/tijd om te gaan zitten wachten totdat het is afgekoeld.

Kan ik het bijvoorbeeld ook de avond van te voren maken en dan in een afgesloten bakje in de koelkast zetten? En kan ik dan 's ochtends banaan of ander fruit toevoegen?
Afbeelding
Afbeelding
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 4412

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 16 Jun 2017 12:08

Re: Havermout

OVernight oats kun je eens op zoeken. Volgens mij kan het wat jij zegt!
Her smile makes me smile
<<

Peinture

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 681

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:27

Bericht 16 Jun 2017 12:11

Re: Havermout

Ik heb nu net een zakje in koude melk gedaan, en dan is het heel anders maar wel al meer wat ik zoek. Ik ga zoeken op overnight oats en verder experimenteren :)
Afbeelding
Afbeelding
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Bruce Willis

Berichten: 7692

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 16 Jun 2017 12:14

Re: Havermout

Als je het savonds al in melk zet dan hoef je het niet persé te koken hoor! Doordat het snachts weekt wordt het al geschikt om te eten.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1671

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 16 Jun 2017 12:39

Re: Havermout

Overnight oats maak ik heel vaak, heerlijk! Ik gebruik de verhouding 1 op 4. 30 gram havermout en 120 ml plantaardige melk. Ik doe er 's avonds al fruit en bijvoorbeeld kokosrasp doorheen, dan kan ik het 's morgens zo eten.
Never let your fear decide your fate.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1671

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 16 Jun 2017 12:41

Re: Havermout

Deze is echt heel lekker! Als fruit gebruik ik gemengd rood fruit uit de diepvries. https://chickslovefood.com/recept/overn ... ood-fruit/
Never let your fear decide your fate.
<<

Peinture

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 681

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:27

Bericht 16 Jun 2017 14:34

Re: Havermout

En als ik dan graag wat notenpasta/pindakaas erdoorheen doe, dat lijkt me niet goed gaan in die koude brij?

En ik las ergens dat je ook verse kaas erdoorheen kunt doen, wat moet ik me daar nu weer bij voorstellen???

Ik denk dat kersen er ook lekker door zijn hè, die gaan er nu weer aan komen! :banaan:
Afbeelding
Afbeelding
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 2656

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 16 Jun 2017 15:52

Re: Havermout

Ik gebruik vlokken, maar ik doe verhoudingen een beetje op de gok. Half kopje havermout en twee kopjes water. Soms iets meer. En dan een kwartiertje pruttelen en (!!!) vooral daarna even laten staan. Dan wilt het echt heel erg in. Zelfs als ik wel eens denk van oh kut het is te dun geworden wordt het meestal alsnog prima als ik het een kwartiertje laat staan en dan weer doorroer.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 2656

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 16 Jun 2017 15:53

Re: Havermout

Peinture schreef:Ik vraag me wat af en op internet word ik tot nu toe niet veel wijzer.

Ik heb van die havermout zakjes wat je met 180 ml melk in een pannetje moet koken. Maar ik vind warme havermout niet heel geslaagd, ik eet het liever koud. Maar ik heb ook geen zin/tijd om te gaan zitten wachten totdat het is afgekoeld.

Kan ik het bijvoorbeeld ook de avond van te voren maken en dan in een afgesloten bakje in de koelkast zetten? En kan ik dan 's ochtends banaan of ander fruit toevoegen?


Je kan het prima maken en in de koelkast bewaren. Ik maak het wel voor een oudere dame waar ik soms voor zorg en om elkaar af te lossen maken we dan soms in 1x wat meer en zetten voor 2 dagen in de koelkast. Gewoon een kommetje met vershoudfolie. Zij eet het warm en warmt het weer op maar dat hoeft niet.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers