03 Jun 2017 16:08 door minoessepoes
Met gebakken kip blokjes of geruld gehakt, ui, knoflook, paprika, mais, tomatenblokjes en meestal komijn, paprikapoeder, cacao en wat oregano, de ene keer vullen we ze aan tafel en zet ik bakjes neer met zure room, guacamole, ijsbergsla, tomaten, rode ui en geraspte kaas en de andere keer vul ik ze met alleen het mengsel en doe ze in de oven met geraspte kaas en dan hebben we meestal alleen guacamole en zure room op tafel staan.
Kidneybonen horen er eigenlijk ook nog wel in maar daar zijn mijn man en ik beide niet dol op.
We eten ze ook wel als quessedilla's dan kook ik de kip in bouillon, die pluk ik en daar doe ik dan heel klein gesneden paprika, kerstomaat, rode ui, jalepenos en aardig wat geraspte kaas bij, dat snijd ik dan met het pizza mes in puntjes en eten we ook met guacamole en zure room.
Ik maak ze door de week vaak snel met gegrilde kip of een kipkrokantschnitzel in reepjes, sla, tomaat, gele paprika, rode ui, reepjes komkommer en dan een sausje van mayonaise, mosterd, stevia ( moet eigenlijk honing zijn maar daar krijg ik uitslag van) wat ik los klop met wat water.
En Griekse wraps met gegrilde kip, komkommer, ijsbergsla, Griekse yoghurt met komijn en knoflook er door vind ik in de zomer ook heerlijk fris.
Meestal vries ik de wraps die ik over heb in, maar soms neem ik ze ook mee naar mijn werk en dan gooi ik er maar net op wat in huis is, selderie salade met ham, kaas en rucola, pesto met tomaat enz.
25-11-2014 & 09-06-2017