24 Mei 2017 09:43 door Marin
Wat een lekkere tips zitten hier tussen!
Krijg hier zeker weer inspiratie van.
Venkel met dragon, lekkere combinatie! Ik zou er zelf nooit aan denken om dat te combineren met sinaasappelzest dus dat vind ik een hele leuke.
Asperges eten we veel. Man eet ze ook als ontbijt in het weekend, met zalm en gepocheerd eitje. Vervelend dieet he. Maar hier staan ook wel weer lekkere tips tussen en bovendien mag ik nu zelf ook weer gerookte zalm.
Jouw panzanella klinkt heerlijk Quizzle! Rooster je de groenten dan eerst zodat ze lekker zacht zijn? Klinkt een beetje als mijn caponata maar dan minder sauzig, meer salade-achtig.
Jij bedoelt Chiogga bieten! Ja die zijn zo mooi! Leuk idee om eens wat met inmaken te doen. Ik maak soms wel gewoon een lichte ingemaakte komkommer of wortelsalade. Ik hou alleen zelf weer niet van die echte ingemaakte smaak zoals bij augurken, hoewel de augurken die ik zelf had ingemaakt wel weer lekker waren. Ik heb ook nog een lekker receptje (ooit in Business Class gegeten bij de KLM) van pasta met ingemaakte zilveruitjes, balsamico azijn en gorgonzola. Beetje gek maar het werkte wel.
Little gem grillen is ook goed idee hoewel ik dat geloof ik wel een keer geprobeerd heb. Oh nee, dat was radicchio. Ook in het kader van eens andere groenten. Maar man wat was dat smerig. Dat hebben we echt weggegooid.
Voor een ander een tip: Van little gem / baby romaine maak ik vaak cups om een gehaktmengsel in te doen, als soort taco schelpje. Heerlijk met wat kipgehakt met gember, sojasaus, vissaus, chilipepertje etc op de Aziatische tour of bijv met Mexicaanse ingredienten.
Leuk idee ook van die verschillende tomaten in een salade. Ik weet nog dat ik die verschillende kleurtjes tomaten uit het buitenland kende maar dat kon je nog nergens in Nederland krijgen. Toen zag ik dat een keer op een marktje in Amstelveen en werd ik er zo blij van! Dat maakt echt een salade, al die verschillende kleurtjes. Dat is één van mijn eerste echte foodie dingen, waardoor ik door had dat ik eten echt leuk vond. Ik stond op vakantie in Italie een keertje foto's te maken van zo'n kraampje met allemaal verschillende tomaten en uien omdat het er zo mooi uit zag, en m'n moeder verklaarde me echt voor gek. Hoe blij je kan zijn met een tomaat of ui.
Anyway, leuk idee! Want eerlijk is eerlijk, nu je die gekleurde tomaatjes standaard bij de supermarkt kan kopen, is het speciale er wel een beetje vanaf. Maar verschillende bereidingswijzen klinkt dan wel weer heel leuk om een interessante salade te krijgen. Dat vind ik echt een heel leuk idee!
Tomatillos heb ik vorig jaar geprobeerd te groeien in de tuin maar helaas mislukt. Weet niet waar je die kunt krijgen. Sowieso leuk om misschien vaker weer marktjes af te struinen naar leuke ingredienten, lekker met kinderwagen.
Caulfield, halloumi is ook wel weer eens een goeie! Oké, geen groenten, maar je tip met aubergine etc klinkt goed.
Alibi, kan dat bij de AH tegenwoordig ja met een filter voor koolhydraatarme recepten? Kon eerder nog niet volgens mij. Ik heb wekenlang boodschappen online gedaan bij de AH en dan die receptenwebsite als inspiratiebron gebruikt bij compleet gebrek aan eigen inspiratie. Had ik dat geweten..
Het is zo lekker om net even wat andere variaties te hebben. Dank jullie wel!
Let's discover the world together.