Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

ouderschapsverlof versus contractwijiziging

27 Jul 2017 21:30

Welke is in mijn situatie interessanter?

Ik ga over een aantal weken weer beginnen met werken (nu nog zwangerschapsverlof). Ik heb al aangegeven 5u minder te willen gaan werken. Contractwijziging of ouderschapsverlof, het maakt de werkgever niet uit. Ik moet nu alleen de keuze maken :)

Van kind 1 en 2 is het verlof inmiddels op. Ik ben voornemens om volgend jaar elders te gaan solliciteren, en tot die tijd bij deze werkgever niet meer uren te gaan werken. Mijn argument om voor contractwijziging te kiezen: stel ik vind volgend jaar een andere job, en wil naar verloop van tijd nog wat ouderschapsverlof inzetten, dan is die mogelijkheid er. Als ik dit nu al inzet, dan is het simpelweg op. En stel dat binnen 7 jaar (is termijn toch?) de ouderschapsverlofkorting om de één of andere reden weer wordt geherintroduceerd (tja, altijd positief blijven he), dan kan ik daar nog gebruik van maken.

Enige nadeel is: stel ik word bijvoorbeeld over een x aantal maanden ontslagen, krijg ik WW over mijn gewerkte uren volgens contact, en niet op het oorspronkelijke aantal uren (wat bij ouderschapsverlof wel is).

Iemand nog een aanvulling / tip / advies / ?

Bedankt!

Re: ouderschapsverlof versus contractwijiziging

28 Jul 2017 06:46

Ouderschapsverlof heeft meestal ook een aantal voorwaarden (bv na afloop nog half jaar de oorspronkelijke uren moeten werken). Dit is meestal wel afhankelijk of het gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof is.
Plaats een reactie