Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Opleidingsniveau binnen je gezin.

<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2211

Geregistreerd: 24 Dec 2013 22:54

Bericht 08 Nov 2017 23:06

Opleidingsniveau binnen je gezin.

Naar aanleiding van het topic in L,S & R ben ik wel benieuwd hoe dit bij jullie binnen het gezin is (ouders, broer(s), zus(sen)).
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2211

Geregistreerd: 24 Dec 2013 22:54

Bericht 08 Nov 2017 23:13

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Bij ons is er best wat verschil. Ik ben de jongste en scheel 10 en 12 jaar met mijn broer en zus. Zij hebben beiden geen studie gedaan (alleen trainingen/cursussen intern) en ik heb mijn hbo en een tijdje wo gedaan (gestopt ivm tweeling, begin in september weer) en dat kost mij weinig moeite.

Met mijn ouders valt niet echt een intellectueel gesprek te voeren. Ze zijn nogal oppervlakkig. Hebben weinig uitgebreide kennis en ook geen behoefte om die te verbreden. Op zich is daar natuurlijk allemaal niks mis mee, als je daar zelf tevreden mee bent.
Ik loop er alleen wel regelmatig tegenaan dat ze vrij weinig van mij aan willen nemen, ondanks dat ik iets 100% zeker weet. Sommige zaken door logisch nadenken, sommige door specifieke kennis en sommige door algemene kennis. Een discusie is ook niet echt te voeren. Soms zeg ik ook maar gewoon niks omdat ik niet (weer) de wijsneus wil uithangen. Van mijn broer en zus kan ik er nog wel inkomen, door de afstand zien we elkaar vooralsnog vaak alleen met verjaardagen en ik ben jonger (10 & 12 jaar) dan hun (maar toch echt niet meer dat kleine meisje) en zij zijn ook niet echt op de hoogte van waar ik mij wel of niet in verdiep. Maar mijn ouders wel.

Zoals nu bv heb ik aangegeven de hypotheek voor ons nieuwe huis zelf online af te sluiten. Ik heb daar voldoende kennis voor. Maar dat vonden ze toch niet zo verstandig etc. Totdat ik het resultaat door stuurde van de kennistoets die je moet afleggen als je geen adviseur/bemiddelaar wil. Geen enkele fout. Dan vinden ze het dus ook weer lastig om toe te geven dat ik die kennis dus wel bezit.

Soms vraag ik mij af of ik misschien toch door een ooievaar op het verkeerde adres ben afgeleverd! :palm:
Zijn verder allemaal lieverds hoor, ik kan mij alleen regelmatig zo moeilijk met ze identificeren.
Laatst gewijzigd door Chaos op 08 Nov 2017 23:16, in totaal 2 keer gewijzigd.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2120

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 08 Nov 2017 23:14

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Vader lbo, moeder mbo en op latere leeftijd nog hbo. Beide baan op hbo niveau. Zusje, broertje en ik VWO, andere broertje VMBO. Zusje en ik hbo daarna, ik nu bezig met wo. Broertje na VWO niks meer afgemaakt. Broertje na VMBO, mbo en nu hbo.
Zeer uiteenlopend dus ;-)
Merk bij mijn broertje dat van VMBO komt (ook nog jongste) dat hij niet altijd mee kan komen in gesprek met de rest.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8890

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 08 Nov 2017 23:25

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

MIjn vader heeft een WO diploma en mijn moeder HBO, maar ze is heel analitisch tegen het WO aan. Ze mocht vanuit huis niet studeren, want dat was voor de jongens. Dus mijn moeder is met werken en studeren op haar plek terecht gekomen. Heeft menige collega geholpen met promoveren qua onderzoeken etc.
Mijn broer heeft een WO diploma. Zijn tweelingzus een HBO, met verschillende Open universiteits modules. Ze is ook op 4 VWO terug gegaan naar 4 HAVO. Eigenlijk omdat ze een te exact pakket had. Mijn andere zus en ik zijn HBO geschoold. Ik ben nu met een tweede HBO bezig.

Ik merk thuis dat ik via de Mavo, MBO naar het HBO door gestroomd ben. Vooral in discussies met onderbouwingen etc. Ik word er wel beter in, maar via de studieroute die ik heb gehad is dat weinig aanbod gekomen. Terwijl mijn broer en zussen dat op de HAVO of VWO wel gehad hebben.
_
BAM
<<

Anoniem231

Bericht 09 Nov 2017 02:49

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Hier alles van mbo 3 tot universiteit, incl aanhang.
De slimme broer reageert een beetje als Fred. Ik kan nooit een gesprek met hem aan gaan. Totaal andere denkwijze.
<<

Julia

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 452

Geregistreerd: 18 Okt 2017 13:08

Bericht 09 Nov 2017 06:54

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn vader lts en mts, maar heeft zich daarna opgewerkt tot hbo niveau. Mijn moeder alleen mbo, maar is vrij snel gestopt met werken toen ik kwam. Ik zelf mbo en daarna hbo. Mijn broertje hbo, wo en is zelfs gepromoveerd. Mijn zusje mbo.

Ik kan met mijn boertje alleen oppervlakkige gesprekken voeren. Wij verschillen te veel in denkwijze en op politiek vlak. Waar ik a zeg, zegt hij b. Met mijn zusje voer ik maar helemaal geen gesprekken meer. Alles is de schuld van de regering en de gemiddelde asielzoeker heeft het veel beter. Al die pulp die je op facebook voorbij ziet komen. Met mijn ouders kan redelijk een diepgaand gesprek voeren. Ik weet niet of het te maken heeft met opleidingsniveau, of dat we gewoon te veel verschillen qua mening waardoor discussie voeren lastig wordt. Ik kan het op mijn werk veel beter. Maar daar luisteren we naar elkaar en probeer je niet je mening er zo hard mogelijk gillend door heen te krijgen.
♥ 18-09-2013 ♥ 26-05-2016 ♥
<<

Anoniem231

Bericht 09 Nov 2017 07:14

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Haha julia ik zie mij het voor bij jullie thuis. Jouw zusje die haar mening door de discussie schreeuwt en andere gaan weer schreeuwen op haar. Beetje kleuter manier zeg maar en dat ze dan stampvoetend weg loopt en met de deur gooit :smile:

Nu serieus, het lijkt mij echt vervelend dat je geen serieus gesprek/discussie zo kunt voeren.
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12745

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:26

Bericht 09 Nov 2017 08:01

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn vader heeft de landbouwschool gedaan. Hij wilde wel anders, maar zijn ouders hebben hem min of meer gedwongen het bedrijf over te nemen.
Mijn moeder heeft havo (ulo) gedaan en is toen bij een bank gaan werken.
Mijn broer had vwo advies, maar had er geen zin in, heeft mavo gedaan en is mbo geschoold. Kreeg daar later erg spijt van en heeft zich inmiddels flink opgewerkt dmv opleidingen en cursussen.
Mijn zus is hbo geschoold en ik ook.
Qua denkniveau liggen wij bij elkaar in de buurt. Al zijn wij drieën sneller en nieuwsgieriger dan onze ouders en hebben we meer kennis en interesse in de wereld. Mijn broer en ik botsen nog wel eens over maatschappelijke zaken. Maar hij kan zijn mening wel goed beargumenteren, dus de gesprekken lopen nooit dood.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Julia

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 452

Geregistreerd: 18 Okt 2017 13:08

Bericht 09 Nov 2017 08:07

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Pollepel zo gaat het echt, behalve met de deuren slaan. Vooral mijn broertje en zusje zijn heel sneu. Er valt weinig te discussiëren als ze roepen dat zwarte piet moet blijven, traditie blablabla. Dan kom je er niet doorheen als je zegt dat mensen er misschien wel problemen mee hebben. Heel sneu is het.
♥ 18-09-2013 ♥ 26-05-2016 ♥
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19817

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 09 Nov 2017 08:17

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn hele gezin is universitair geschoold, behalve mijn moeder. Dat verschil merk ik wel eens maar doet verder niets af aan haar natuurlijk. Het enige wat ik echt duidelijk merk in ons gezin is dat ik de enige alfa-geschoolde ben. Mijn vader is cardioloog, m'n zus is bijna gepromoveerd n.europsycholoog, m'n broertje is zijn studie geneeskunde aan het afronden en alle partners, inclusief stiefvader zitten ook in de medische wereld. En dus vallen ik en mijn man nogal wel eens buiten de boot tijdens gesprekken. Nou hebben we dat ook wel met vrienden die artsen zijn. Dat is best irritant soms. Anderzijds gaat het bij m'n man thuis ook wel eens over werk, immers is het een familiebedrijf, en dan kan ik het ook niet goed volgen. Alleen bij mij thuis voelt het een beetje als oud zeer omdat ik vroeger het gevoel had / kreeg (door mijn vader) niet slim genoeg te zijn. Dat ben ik wel, alleen op een ander vlak. Dat vind ik nu niet meer zo heel erg, maar destijds wel.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Anoniem242

Bericht 09 Nov 2017 08:32

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Bij mij in het gezin is een heel groot contrast verschil. Soms ervaar ik dit echt als storend. Het niveau is echt laag. Mijn moeder heeft de huishoudschool vroeger gedaan en niet af mogen maken door omstandigheden thuis. Hierdoor heeft zij ons geleerd dat vooral huishouden en thuis blijven belangrijker was dan studeren en werken. Mijn zus heeft dit aangenomen en is bij haar vbo diploma gestopt. Wel altijd gewerkt maar dan vooral poets baantjes ect.
Nu ben ik wel trots op haar want ze is eindelijk een zorg opleiding aan het doen. Verzorgende C en wilt graag de ig erachter aan doen. Ik hoop het oprecht en gun het haar enorm.

Mijn vader heeft altijd in de techniek gewerkt. Is hieruit door discriminatie ontslagen wegens geslachtsverandering. Heeft zich volledig afgesloten van de buitenwereld en werkt nu in de flat waar hij woont als poetsvrouw. Echter is hij ontzettend slim en heeft een gehele zorg studie op universitair niveau cum-laude afgesloten. Echter heel triest kan hij/zij hier niks mee want a is hij te oud, b is er geen enkele ervaring en c is hij transgender. Niet bepaald fijne factoren die hij mee heeft.

En ik heb mij al snel ontvreemd van ons gezin. Toen ik 16 was ben ik ook uit huis gezet en kwam ik bij mijn ex schoonouders terecht. Ik heb altijd zelf de drive gehad te willen studeren en had een duidelijk doel voor ogen. Eerst heb ik de spa gedaan niveau 4 mbo. En na enkele jaren werk ervaring te hebben opgedaan heb ik de verpleegkundige opleiding gedaan. Nu werk ik op de oncologie in een academisch ziekenhuis en ga ik binnen een jaar de specialisatie opleiding voor oncologie verpleegkundige doen op hbo niveau.
Kortom qua denkvermogen sluit ik het beste aan bij mijn vader, maar door zijn sociaal-emotioneel problematiek vind ik hier ook geen aansluiting meer.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19817

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 09 Nov 2017 08:34

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ah Pannenkoek wat een rot situatie voor je vader. Wat is de wereld toch stom hard soms.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1785

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 09 Nov 2017 08:46

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn vader heeft lts gedaan na de mavo en mijn moeder heeft na de mavo nog de havo gedaan en is daarna gaan werken. Toen ze zwanger werd van mij, is ze gestopt met werken. Ik heb vwo en universiteit gedaan, mijn zusje vwo en hbo en mijn broertje vmbo en mbo.

Met mijn broertje en zusje merk ik weinig verschil. Ondanks dat mijn broertje wat lager opgeleid is dan ik, heeft hij een brede algemene kennis en interesse. Met mijn ouders merk ik soms wel verschil. Aan de ene kant zijn ze niet geïnteresseerd in achtergronden en onderbouwingen bij diverse onderwerpen en kunnen ze daardoor wat kort door de bocht zijn. Aan de andere kant kijken ze tegen mij op als universitair opgeleid iemand en vragen ze me vaak om advies. Ook over zaken waar ik absoluut niet in opgeleid ben. Ik vind het soms wel lastig dat ze heel snel gewoon maar aannemen wat ik zeg, hoeveel ik ook benadruk dat ik iets niet zeker weet (bijvoorbeeld medische dingen).
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem242

Bericht 09 Nov 2017 08:47

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Marin schreef:Ah Pannenkoek wat een rot situatie voor je vader. Wat is de wereld toch stom hard soms.


Ja enorm. Helaas is hij dan ook het type wat in zijn schulpte weg kruipt en niet er tegen zal vechten. Wat je absoluut echt moet in die situatie. Dood zonde.
<<

Filoria

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1971

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:43

Bericht 09 Nov 2017 09:00

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Vader gymnasium, moeder mavo (puur omdat haar broer dat ook deed en ze een meisje was, echt stom hoe dat ging in die tijd).
Zusje van 25 is een bijna gepromoveerde medisch psycholoog.
Broertje van 20 studeert geschiedenis (WO).
Mijn man heeft ook WO afgerond.

Ik ben het kneusje van de familie: wel ooit begonnen op het gymnasium, maar ben uiteindelijk niet verder gekomen dan een havo-diploma. Tijdens mijn studie werd ik zwanger en toen ben ik gestopt.
Afbeelding Afbeelding
<<

Anoniem222

Bericht 09 Nov 2017 09:04

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Wat rot voor je vader Pannenkoek. Ook dat hij er niet voor kan vechten.

Iedereen in mijn gezin is universitair opgeleid. Mijn moeder ziet iets minder snel verbanden, maar die heeft weer een ijzeren discipline. Mijn vader ziet heel snel verbanden (ik denk dus dat hij cognitief iets beter zou scoren) maar heeft weer, net als ik, tijdens zijn studie wat minder discipline gehad haha. Ik lijk wat dat betreft erg op mijn vader. Mijn zus heeft én discipline én is heel slim. Toch jammer dat ik dat niet zo heb, haha.
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1732

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:20

Bericht 09 Nov 2017 09:11

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Vader lts, mbo, hbo
Moeder mavo, mbo, hbo
Zus havo, hbo
Ik vbo, mbo, hbo.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4675

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 09 Nov 2017 09:31

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Vader: landbouwschool
Moeder: huishoudschool en sindskort mbo 3 verzorgende ig
Ik: mavo, mbo 4
Zus: lbo, mbo 2
Broer: havo (niet afgemaakt) mbo 3
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6479

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 09 Nov 2017 09:38

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn moeder heeft een universitaire studie Spaans gedaan en cum laude afgestudeerd. Zij heeft én de hersens én de discipline.
Mijn vader was huisarts, hij was enorm empatisch, goed in zijn vak maar voor het leren moest hij echt gaan zitten en blokken.
Mijn zus heeft mavo gedaan, havo, vervolgens een HBO en daarna nog een rechtenstudie. Zij ziet minder snel verbanden, maar heeft echt een enorme discipline.
Ik heb havo gedaan, HBO en toen de universiteit. Ik ben alleen vrij laks/ lui aangelegd dus ik maak geen gebruik van mijn capaciteiten. Aldus mijn vriend overigens. Ik leg wel heel snel verbanden.
Mijn broertje heeft uiteindelijk na zijn HBO Nyenrode gedaan. Die lijkt het wat minder te moeten hebben van zijn cognitieve kant, maar moet ook met een ijzeren wil erdoorheen (die hij dan weer af en toe niet heeft, dat is die laksheid van onze vader).
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5411

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 09 Nov 2017 09:48

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn vader heeft een opleiding gedaan die nu een mbo opleiding is (volgens mij heette het toen nog anders, maar ik weet niet hoe). Daarna is hij nog aan de hbo variant begonnen, maar daarmee is hij gestopt omdat hij toch liever ging werken. Mijn moeder heeft havo gedaan en daarna een particuliere opleiding op hbo niveau. Dat was een opleiding van 1 jaar met baangarantie en er waren nog meer kinderen thuis, dus dit moest het worden. Zo ging dat vroeger. Maar volgens mij vond mijn moeder dat prima en de opleiding leuk dus geen probleem. Het was eigenlijk sneuer voor mijn tante die ook naar de havo moest en dezelfde opleiding moest doen als mijn moeder. Zij was graag gaan studeren aan de universiteit maar ze was de oudste dochter dus dat mocht niet, te duur en meiden hoefden niet naar de universiteit.
Mijn zus heeft net als ik VWO gedaan. Ze had qua niveau makkelijk universiteit kunnen doen als je kijkt hoe makkelijk ze het VWO doorkwam, maar ze is naar de Pabo gegaan want dat wilde ze het liefst. Helemaal prima dus.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12217

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 09 Nov 2017 09:49

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ik weet eerlijk gezegd helemaal niet welke opleidng mijn vader heeft afgerond. Ik gok dat het ongeveer mbo-niveau was, maar ik weet het oprecht niet. Hij werkte (bijna 30 jaar geleden is dat dus alweer) als ICT-er bij de bloemenveiling in ieder geval, dat weet ik wel.

Mijn moeder heeft de middelbare tuinbouwschool afgerond en dat is ongeveer mbo niveau.
Mijn stiefvader heeft de LTS gedaan.
Mijn zus heeft mavo, mbo4 en hbo afgerond. Ik heb zelf havo en hbo gedaan.
November 2016 ♥
Augustus 2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2643

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 09 Nov 2017 10:30

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

*
Laatst gewijzigd door Quizzle op 13 Nov 2017 10:36, in totaal 1 keer gewijzigd.
After the flood, all the colors came in
<<

Knillis

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2237

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:50

Bericht 09 Nov 2017 10:30

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Wij zijn binnen ons gezin van alle niveaus voorzien.

Mijn vader heeft geen middelbare school diploma maar werkt nu op mbo/hbo niveau. Mijn moeder heeft de mavo gedaan en werkt op hetzelfde niveau.

Ik heb het VWO gedaan, ben daarna naar de universiteit gegaan en ben afgestudeerd. Ik werk nu in een HBO+ functie. Mijn zusje heeft HAVO gedaan, is vervolgens naar het HBO gegaan en werkt ook op dat niveau. Mijn broertje is gestart op de HAVO, toen 2x blijven zitten, naar het MBO gedaan, geen opleiding afgemaakt en werkt nu op MBO niveau.
2009 ~ 2011 ~ 2014

Morgen is vandaag...
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3758

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:19

Bericht 09 Nov 2017 19:32

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Vader, moeder en zus allemaal universiteit. Ik HBO, maar ik merk alleen op gebied van wiskunde/inzicht in wiskunde een verschil. Ik kan dat gewoon echt niet, snap ook niet snel hoe het zit :palm:
Maar verder merk ik geen verschil eigenlijk, kan prima gesprekken met mijn ouders en zus voeren, voel me niet minder intelligent dan hun, ik heb genoeg algemene kennis en specifieke kennis vanuit mijn werk.
Afbeelding
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23666

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 09 Nov 2017 19:41

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn vader heeft de technische school gedaan en m'n moeder alleen de huishoudschool. Mijn moeder is niet dom ofzo, maar ze weet wel eens dingen niet waarvan ik denk; huhhhhh?
Mijn oudste broer heeft geen middelbare school diploma (middelbare wel afgemaakt, maar 2x gezakt ofzoiets) maar later wel heel veel diploma's behaald in z'n werk. Tweede broer heeft HBO en universiteit gedaan met allemaal slimme dingen erbij (toen was ik nog kind, dus ik weet het niet precies). Jongste broer heeft MBO bouw diploma. En ik heb alleen een VMBO diploma.
Vooral technisch en met de handen werken dus. M'n slimme broer valt ook echt wel buiten de boot in dat opzicht. Hij heeft geen eens schroevendraaiers in huis. :razz:
29032018
Volgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers