Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Opleidingsniveau binnen je gezin.

<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1388

Geregistreerd: 13 Jul 2016 16:13

Bericht 09 Nov 2017 20:02

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn vader heeft de detailhandel school gedaan. Heeft zijn hele leven als inkoper gewerkt en is inmiddels met vervroegd pensioen. Rond zijn 50e heeft hij een keer een scholingstest gedaan. Daar kwam toen hbo werk- en denkvermogen uit.

Mijn moeder heeft Mavo gedaan. Eigenlijk wilde ze haar naar de huishoudschool sturen maar mijn oma heeft daar een stokje voor gestoken. Mijn moeder is echt ontzettend slim en heeft een mega talenknobbel maar is ontzettend introvert en was volgens mij echt een muurbloempje. Uiteindelijk heeft ze na de Mavo de Havo ook gedaan en is toen de secretaresse opleiding bij Schoevers gaan doen. Zij heeft heel erg lang als directie secretaresse gewerkt. Het bedrijf is inmiddels gefuseerd en ik weet eigenlijk niet wat haar functie nu precies is. Mijn moeder is wel echt een harde werker. Heeft haar hele leven 32 uur gewerkt, ook toen wij nog klein waren. Ze vind haar werk heel belangrijk.

Mijn zus heeft Mavo gedaan en heeft toen ze 25/26 was een versnelde opleiding tot doktersassistent gedaan.

Ik heb Vmbo-t en daarna Havo vrij gemakkelijk gedaan. Ik ben nu met mijn tweede hbo opleiding bezig.

Wij voeren wel leuke gesprekken aan tafel. Ik merk wel dat ik met mijn moeder vaak de fijnste gesprekken heb. Ik heb het idee dat wij elkaar het meeste begrijpen. Misschien komt dat ook wel omdat we veel dezelfde karaktertrekken hebben. Aan de andere kant heb ik dat ook met mijn vader, maar die roept veel sneller dingen. Mijn moeder is veel bedachtzamer.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10877

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 09 Nov 2017 20:06

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn moeder heeft de MULO gedaan en is directiesecretaresse geworden. Volgens de meester van de zesde kon ze naar het gymnasium maar mijn oma vond MULO al heel wat voor een meisje. Ik heb me daar als tiener heel erg over opgewonden maar mijn moeder heeft er geloof ik nooit echt onder geleden.

Mijn vader heeft na de HBS de PABO gedaan, heeft heel lang voor groep 8 gestaan, is later gaan werken in het speciaal onderwijs en heeft toen nog allerlei aanvullende cursussen en opleidingen gevolgd. Hij had achteraf wel graag naar de universiteit gewild, maar tegelijk is hij volgens mij ook wel tevreden met zijn werk.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem228

Bericht 09 Nov 2017 20:44

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn familie is hoogopgeleid opa's en mijn ouders ook. Wij hebben ook allemaal HBO of WO denkniveau

De gesprekken in ons gezin zijn heel divers en bepaalde waarden en normen komen bij ons allen terug dat vind ik leuk om te zien.
Laatst gewijzigd door Anoniem228 op 10 Nov 2017 11:01, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2414

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:44

Bericht 10 Nov 2017 06:51

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ik heb alleen vwo. Mijn zus hbo, mijn moeder is advocaat en mijn vader specialist. Dus ik val wel een beetje buiten de boot, maar ze weten waardoor het komt, dus ik word er niet op aangekeken. :wink:
<<

Nina

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 651

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:13

Bericht 10 Nov 2017 08:12

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ff weggehaald
Laatst gewijzigd door Nina op 12 Nov 2017 10:46, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8855

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 10 Nov 2017 08:56

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn moeder heeft Havo en HBO, mijn vader VWO en HBO.
Mijn oudste broertje heeft VWO gedaan, maar daarna geen opleiding meer afgerond. Hij is nu, na een paar jaar gewerkt te hebben, gemotiveerd met een HBO-opleiding bezig.
Mijn zusje heeft Havo en HBO afgerond.
Mijn middelste broertje is ernstig verstandelijk gehandicapt en mijn jongste broertje is heel slim, maar wordt erg beperkt door zijn Asperger. Hij heeft met veel begeleiding zijn VWO afgerond en een MBO-opleiding gedaan. Werken lukt het hem alleen vooralsnog niet.
Ik heb VWO en universiteit gedaan, maar werk nu in een MBO-functie. Heel leuk werk, maar ik zou in de toekomst wel weer wat anders willen gaan doen.
26 september 2013
30 december 2015

Afbeelding
<<

Liv

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 551

Geregistreerd: 01 Okt 2017 14:00

Bericht 11 Nov 2017 21:02

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn vader heeft vroeger de LTS gedaan. Daarna is hij gaan werken. Mijn moeder heeft de huishoudschool gedaan en is daarna gaan werken. Toen ik werd geboren, werkten mijn ouders in verschillende diensten, zodat er altijd één van de twee bij mij was. Ik heb een HBO en een masterdiploma. Totaal anders dan wat mijn ouders hebben gedaan. Mijn ouders hebben mij altijd de kans gegeven om te studeren.
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6446

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 13 Nov 2017 10:31

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn moeder is biologe (wo) en heeft zich laten omscholen tot programmeur. Dat werk heeft ze gedaan tot ze 17 jaar geleden ziek werd (kanker) daarna is ze nooit meer aan het werk gegaan. Haar belastbaarheid was altijd al slecht. Ze was heel vaak overspannen thuis.
Mijn moeder komt uit een gezin waar studeren de norm was. Mijn oma (van 92) heeft geneeskunde gestudeerd. Mijn opa was professor in de technische natuurkunde. Haar zus heeft oude talen gestudeerd en haar halfzussen psychologie en biologie (gepromoveerd).

Mijn vader is waterbouwkundig ingenieur (wo) maar hij begon op de mavo, in tegenstelling tot zijn eeneiige tweelingbroer die vwo en geneeskunde deed. Mijn opa was geneesheer directeur van verschillende psychiatrische instellingen. In zijn familie lag de nadruk minder op dat studeren de norm was, toch hebben de meesten wel hbo of wo.

Mijn zusje heeft vwo gedaan en daarna hbo (forensisch onderzoek)

Ik heb havo gedaan en daarna kunstacademie (hbo)

Eigenlijk heb ik me altijd een beetje het kneusje gevoeld. Maar inmiddels heb ik er wel vrede mee. Ik heb heftige ADHD (mijn vader heeft het ook) maar ik heb ook nog eens de kwetsbaarheid van mijn moeder. Ik raakte op de middelbare school al verspannen en was altijd verschrikkelijk veel ziek op de basisschool. Ik weet dat ik mijn capaciteiten nooit ten volle heb kunnen benutten, maar dat vind ik niet meer zo erg en ik schaam me er ook niet meer voor dat ik ‘maar’ havo heb gedaan.
Erg eigenlijk hè, dat je zo over jezelf denkt dan.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11420

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 13 Nov 2017 10:55

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn moeder heeft alleen de huishoudschool gedaan en werd toen ziek.
Mijn vader heeft een opleiding gedaan in de grafische richting, geen idee welk niveau. Uiteindelijk is hij, toen de grafische industrie op zijn gat lag, de transport richting in gegaan.
En ik heb de PABO afgerond.

Meer mensen zijn er niet in ons gezin :P
<<

Anoniem223

Bericht 13 Nov 2017 11:06

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn ouders hebben beiden een HBO opleiding. Mijn zusjes beiden universitair (cum laude plus master) en ik heb alleen 5 jaar atheneum en anderhalve HBO. Maar ik heb de pabo gedaan, dus ik vind dat zelf MBO, aangezien die opleiding zo kinderlijk simpel was, deed ik daarnaast oin de weekenden en avonden wel een sportopleiding en heb ik mijn praktijkdiploma boekhouden gehaald. Daarna nog een jaar HBO P&A gedaan, maar omdat ik het eerste jaar mocht overslaan en niet gewend was om te leren bleek die opleiding echt te lastig.

Ik merk wel dat ik minder slim ben dan de rest van mijn gezin. Ik kan minder goed mee in hun discussies en ik heb total andere interessen.

Net zoals Pompoen voel ik me ook altijd de kneus van het gezin. Ik bleef zitten op 4 vwo "dankzij" mijn ADD en faalangst. Daarom besloot ik na vwo 5 lekker een jaartje havo te gaan doen. Maar het heeft lang geduurd tot ik van mezelf mocht toegeven dat ik minder slim was dan de rest.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12214

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 13 Nov 2017 11:51

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ell schreef:Mijn ouders hebben beiden een HBO opleiding. Mijn zusjes beiden universitair (cum laude plus master) en ik heb alleen 5 jaar atheneum en anderhalve HBO. Maar ik heb de pabo gedaan, dus ik vind dat zelf MBO, aangezien die opleiding zo kinderlijk simpel was, deed ik daarnaast oin de weekenden en avonden wel een sportopleiding en heb ik mijn praktijkdiploma boekhouden gehaald. Daarna nog een jaar HBO P&A gedaan, maar omdat ik het eerste jaar mocht overslaan en niet gewend was om te leren bleek die opleiding echt te lastig.

Ik merk wel dat ik minder slim ben dan de rest van mijn gezin. Ik kan minder goed mee in hun discussies en ik heb total andere interessen.

Net zoals Pompoen voel ik me ook altijd de kneus van het gezin. Ik bleef zitten op 4 vwo "dankzij" mijn ADD en faalangst. Daarom besloot ik na vwo 5 lekker een jaartje havo te gaan doen. Maar het heeft lang geduurd tot ik van mezelf mocht toegeven dat ik minder slim was dan de rest.

Het zal misschien aan mij liggen maar ik vind dit echt heel hautain overkomen.
November 2016 ♥
Augustus 2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2116

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 13 Nov 2017 12:00

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ik ken op zich meer PABO studenten die er zo over denken hoor! Of het aardig is om te zeggen is een tweede.
<<

Anoniem223

Bericht 13 Nov 2017 12:06

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ik vind er niks onaardigs aan eigenlijk. Ik had meerdere klasgenoten die er ook zo over dachten en andere opleidingen naast de pabo deden. Gewoonweg omdat we totaal niet werden uitgedaagd. Ik kan van mezelf dan ook oprecht zeggen dat ik vind dat ik geen HBO niveau heb (qua diploma).

Edit: ik wil er overigens zeer zeker niet mee zeggen dat leerkracht basisonderwijs een mbo baan is, ik vind echt dat een hbo niveau vereist is als je voor de klas staat. Ik miste echter enige vorm van diepgang in de opleiding en dat vond ik heel erg jammer.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10877

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 13 Nov 2017 12:12

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Elliot schreef:Het zal misschien aan mij liggen maar ik vind dit echt heel hautain overkomen.


Ik vind het ook hautain overkomen. En niet echt aardig tegenover mensen die er wel moeite voor moeten doen, want die zijn er natuurlijk ook.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2359

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 13 Nov 2017 12:24

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ik zou me echt nooit het kneusje voelen in mijn gezin. Goed kunnen leren en niet (zo) goed kunnen leren wil nog niets over je toekomst zeggen. Stof begrijpen en dit in praktijk in je examens kunnen toepassen en een goed cijfer halen zegt wat mij betreft nog helemaal niets over je kunnen. En of je een baan kunt houden. Mijn neef van 28 heeft al 3 universitaire studies genoten, maar als je aan hem vraagt: wat kan je nou eigenlijk..? Vindt hij het lastig te zeggen. Ik ben altijd nog uitgenodigd voor HBO+ functies, omdat ik MBO opgeleid ben maar een hele mooie cv heb. In de boeken slim zijn wil nog niet zeggen dat je ook daadwerkelijk in bepaalde functies past.

Ik zou me alleen nooit minder voelen of dommer.
<<

Olifant

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3717

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:56

Bericht 13 Nov 2017 12:48

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Mijn beide broers hebben een HBO opleiding gevolgd, ik ben aan 1 begonnen, maar niet afgemaakt. Feitelijk heb ik alleen maar Havo.
Ik heb een aantal jaar geleden het praktijkdiploma Recht in Praktijk gehaald (gelijkwaardig aan MBO).
Mijn vader heeft de landbouwschool gedaan, mijn moeder de Mulo.

Dat ik verder geen diploma's heb, komt omdat ik de verkeerde studierichting heb gekozen en daarna geen zin meer had in studeren.
Ik heb er nu nog wel eens spijt van, maar aan de andere kant, ik heb nu een mooie administratieve/juridische functie op mbo + niveau. Het is alleen in een heel specifiek werkveld, aan deze ervaring heb ik weinig als ik iets anders zou willen. (ik weet dat ik niet altijd in mijn huidige branche wil blijven werken).

Ik vind dat er weinig verschil te merken is in de verhouding die ik met mijn broers heb. Ik denk dat mijn broers beide wel iets slimmer zijn in bepaalde dingen, maar het is niet storend, ik voel me geen kneusje.
Ik merk wel verschil tussen mij en mijn ouders, maar ook dat vind ik niet storend.
24-11-2015
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3510

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 13 Nov 2017 13:00

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Susan schreef:
Elliot schreef:Het zal misschien aan mij liggen maar ik vind dit echt heel hautain overkomen.


Ik vind het ook hautain overkomen. En niet echt aardig tegenover mensen die er wel moeite voor moeten doen, want die zijn er natuurlijk ook.


Ik lees het niet alsof Ell hautain gedrag hiermee vertoont. Het geldt namelijk voor alle opleidingen dat de ene student het met gemak (erbij) doet en de andere student op de top van zijn/haar kunnen bezig is. Dat lijkt me niet onaardig, maar gewoon hoe Ell het voor haarzelf heeft ervaren. Los daarvan hoor ik regelmatig dat Pabo-studenten de opleiding niet zwaar vinden vanwege de moeilijkheidsgraad, maar meer vanwege het vele doen (bijv. allerlei verslagen maken).

Toen ik nog studeerde, werd er daarentegen wel neergekeken op studenten communicatie op het hbo. Dat stond destijds echt bekend als de opleiding die je altijd nog kon doen en je voor slaagde, als het bij andere opleidingen niet lukte. En dit werd dan veel onvriendelijker omschreven dan ik nu doe.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10877

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 13 Nov 2017 13:08

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Dat je het makkelijk vindt, vind ik ook niet raar of hautain, wel zeggen dat je het eigenlijk een MBO-opleiding vindt. Ik vind dat sowieso ook onzin, het ís gewoon een HBO-opleiding, dat het er toevallig eentje is die jou makkelijk afgaat, verandert daar weinig aan.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3510

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 13 Nov 2017 13:17

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Susan schreef:Dat je het makkelijk vindt, vind ik ook niet onaardig, wel zeggen dat je het eigenlijk een MBO-opleiding vindt. Ik vind dat sowieso ook onzin, het ís gewoon een HBO-opleiding, dat het er toevallig eentje is die jou makkelijk afgaat, verandert daar weinig aan.


Hm, ik zie het probleem niet zo, geloof ik. Ell geeft puur haar mening en voor mezelf gesproken lees ik daar niets verkeerds in.
<<

Anoniem250

Bericht 13 Nov 2017 13:21

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ik ben hoogopgeleid, maar voel me vaak dom. Ik weet zoveel niet. Ik zou ook nog zoveel willen leren. In mijn gezin en familie is iedereen hoogopgeleid. Prestaties van neven en nichten worden uitvoerig beschreven (per mail) en of besproken. WO bèta studies worden in mijn gezin hoger gewaardeerd dan andere WO studies. Ik voel me hierdoor geen kneusje (WO letteren), maar ik ben me er wel van bewust dat bèta als beter/slimmer wordt gezien. Studeren, presteren en excelleren (studie en werk) is de norm. In ieder geval de norm van mijn vader.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12214

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 13 Nov 2017 13:39

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Guattari schreef:
Susan schreef:Dat je het makkelijk vindt, vind ik ook niet onaardig, wel zeggen dat je het eigenlijk een MBO-opleiding vindt. Ik vind dat sowieso ook onzin, het ís gewoon een HBO-opleiding, dat het er toevallig eentje is die jou makkelijk afgaat, verandert daar weinig aan.


Hm, ik zie het probleem niet zo, geloof ik. Ell geeft puur haar mening en voor mezelf gesproken lees ik daar niets verkeerds in.

Als ze zegt dat zij de opleiding makkelijk vond en er makkelijk iets naast kon doen is dat prima, maar ze zegt letterlijk dat de opleiding kinderlijk simpel is en eigenlijk mbo is (alsof het een feit is), dat vind ik neerbuigend richting mensen die wél trots zijn dat ze de Pabo hebben afgrond.
November 2016 ♥
Augustus 2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8890

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 13 Nov 2017 18:38

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Eens met Elliot. Ik heb de pabo vrij gemakkelijk afgerond. Het was een opleiding die mij dus wel lag. Nu doe ik weer een HBO opleiding, maar dan lerarenopleiding Wiskunde. Echt ik moet hier veel meer voor werken en meer mijn best voor doen. Waarom? Ik vind de wiskunde stof gewoon een stuk lastiger, terwijl het onderwijs gedeeld ik vrij gemakkelijk afrond. Betekend het dan dat de Pabo te gemakkelijk was, nee.
Ik zie nu ook klasgenoten die een stuk gemakkelijker door de wiskundestof heengaan dan ik. Zij hebben wel meer moeite met het onderwijskundige gedeelde. Zo heeft iedereen zijn of haar sterke punten. Dat maakt het ene MBO papiertje niet minder waar dan het andere MBO papiertje. Idem voor HBO of WO.
_
BAM
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1464

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 13 Nov 2017 18:45

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Moeder havo en heeft nu een mbo functie
Vader MTS
Ik hbo
Zusje hbo
Zusje wo

We zijn allemaal door de middelbare school en onze vervolgopleiding gefietst. Nu ook allemaal een leuke baan en ik ben trots op mijn beide zusjes op wat ze hebben bereikt.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3510

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 13 Nov 2017 18:47

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Elliot schreef:
Guattari schreef:
Susan schreef:Dat je het makkelijk vindt, vind ik ook niet onaardig, wel zeggen dat je het eigenlijk een MBO-opleiding vindt. Ik vind dat sowieso ook onzin, het ís gewoon een HBO-opleiding, dat het er toevallig eentje is die jou makkelijk afgaat, verandert daar weinig aan.


Hm, ik zie het probleem niet zo, geloof ik. Ell geeft puur haar mening en voor mezelf gesproken lees ik daar niets verkeerds in.

Als ze zegt dat zij de opleiding makkelijk vond en er makkelijk iets naast kon doen is dat prima, maar ze zegt letterlijk dat de opleiding kinderlijk simpel is en eigenlijk mbo is (alsof het een feit is), dat vind ik neerbuigend richting mensen die wél trots zijn dat ze de Pabo hebben afgrond.


Dat zegt ze toch niet? Ik lees: "Maar ik heb de pabo gedaan, dus ik vind dat zelf MBO, aangezien die opleiding zo kinderlijk simpel was...." Dat vat ik op als mening, vanwege de zinsconstructie 'ik vind'. Ik denk bovenal dat Ell dit niet vervelend/neerbuigend bedoelde.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19814

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 13 Nov 2017 18:56

Re: Opleidingsniveau binnen je gezin.

Ja maar je kunt niet echt iets 'mbo vinden', als dat het niet is. Ze zal niet een mbo diploma hebben gehaald omdat ze dat toevallig vindt. Ze heeft gewoon een HBO diploma gehaald natuurlijk maar ze vond de studie makkelijk. En ik proef daar zeker wel wat neerbuigends in.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers