Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Opbouwen werk bij (psychische) ziekte

<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 14 Dec 2016 10:42

Opbouwen werk bij (psychische) ziekte

Ik ben op zoek naar wat ervaringen/advies. Sinds twee maanden zit ik gedeeltelijk in de ziektewet vanwege psychische klachten. Ik ben nooit helemaal gestopt met werken, vanaf het begin ben ik terug gegaan naar 4 uur per dag. Na bezoek aan de bedrijfsarts moest ik gaan opbouwen, zit nu op 5 uur en moet volgende week naar 6 uur. Ook mijn takenpakket ben ik aan het opbouwen, ik zit nu op 2.5-3 uur van een taak die ik 4 uur moet kunnen uitvoeren.
Nu het 'probleem', het gaat helemaal niet beter met mijn psychische klachten. Soms een paar dagen wel (meestal als ik goed rust heb genomen, in het weekend bijvoorbeeld) maar soms gaat het ook slechter. Vorige week ben ik bij de bedrijfsarts geweest maar ik voelde me helemaal niet begrepen, het ging hem alleen maar om opbouwen en als het niet ging moest ik het maar met mijn leidinggevende bespreken.
Ik weet gewoon niet wat ik moet doen :( Mijn belang is duidelijk, ik wil herstellen. Maar daar denkt mijn werk dus heel anders over, die willen gewoon dat ik weer 100% ga werken en dat ik me verder kut voel is blijkbaar mijn probleem.
Vanmiddag heb ik weer een gesprek met mijn leidinggevende, heb al wel wat dingen op papier gezet maar mezelf kennende laat ik me weer overrulen door haar. Wie heeft er tips/advies/etc?
<<

Anoniem253

Bericht 14 Dec 2016 10:53

Re: Opbouwen werk bij (psychische) ziekte

Wat moeilijk Scandic, ik ben een paar jaar geleden uitgevallen en ben toen na een paar maanden gaan reintegreren. Ik heb het heel langzaam opgebouwd. Volgens mij heb ik er 4 maanden over gedaan om uiteindelijk weer 40 uur te kunnen werken. Als het niet gaat dan gaat het niet, mijn bedrijfarts was gelukkig heel redelijk maar ik was naar hem ook erg open over paniekaanvallen, gevoel etc. Kan je dit ook met hem bespreken? Heb je daarnaast ook hulp?

Mijn advies is vandaag open en eerlijk naar je leidinggevende te zijn. En echt je grenzen bewaken, nee is ook een antwoord.
<<

Anoniem282

Bericht 14 Dec 2016 10:56

Re: Opbouwen werk bij (psychische) ziekte

De enige tip is: laat je niet overrulen, maar gezien jouw situatie/gemoedstoestand, is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Een werkgever heeft een zorgplicht; daar zou ik over beginnen als blijkt dat jij niet wordt gehoord. Het laatste waarop een werkgever namelijk zit te wachten, is dat jij 1) helemaal uitvalt en 2) gezeur met het UWV (die zich er na verloop van tijd tegenaan gaat bemoeien). Je kunt ook, als je echt vindt dat er niet naar je wordt geluisterd, een keuring aanvragen bij het UWV. Je moet even kijken bij Wet verbetering poortwachter hoe dit in elkaar steekt en wat de kosten zijn. Op eigen initiatief zijn de kosten (geloof ik) ook voor jezelf, maar het is te overzien en dan ben je iig weer een paar weken 'gered' ---> in afwachting van de beslissing van het UWV. Dit kan echter pas na een bepaalde termijn, dus vandaar dat je even moet opzoeken hoe dit precies in elkaar steekt. Succes en sterkte! :)
<<

Brooke

Bericht 14 Dec 2016 14:36

Re: Opbouwen werk bij (psychische) ziekte

Tip van Guattari vind ik wel een goede. Jouw situatie is heel herkenbaar. Ik ben een paar jaar geleden lichamelijk ernstig ziek geworden en ik had meerdere trauma's. Maar lichamelijk was ik beter volgens de bedrijfsarts en kon ik gewoon weer aan het werk. En wat een gepush en niemand die aan mij dacht en vroeg hoe het écht met mij ging. Wat ik wil zeggen, probeer ertegen in te gaan. Ik had destijds de kracht niet om dat te doen, nu na zoveel jaar heb ik daar spijt van. En van alle kanten zeggen mensen dat ik veels te vroeg aan het werk ben gegaan, nu nog als ik mijn verhaal vertel zijn mensen verbaasd, dat ik zo snel weer aan het werk was. Dus ik zou goed uitzoeken en kijken waar en welke hulp je kan gebruiken.
<<

Anoniem253

Bericht 15 Dec 2016 08:45

Re: Opbouwen werk bij (psychische) ziekte

Hoe is je gesprek gegaan?
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 15 Dec 2016 11:28

Re: Opbouwen werk bij (psychische) ziekte

Thanks voor de berichtjes! Het gesprek ging wel, al was ik wel heel emotioneel (maar ach, je hoeft maar boe te zeggen en dan moet ik al janken tegenwoordig dus dat is niet vreemd). Ik heb afgesproken dat ik voor nu 5 uur per dag blijf werken en de ochtenden ga proberen in plaats van de middagen, dat geeft minder druk omdat het werk dan nog niet af hoeft te zijn. Ik hoop dat ik die 5 uur ga volhouden maar ga het uiteraard gewoon proberen, dan zie ik wel weer.
Ik ben wel heel open tegen de bedrijfsarts en mijn leidinggevende, ze weten allebei precies wat er speelt. Mijn oude leidinggevende zei dat ook, dat ik echt een open boek ben wat dat betreft. Ik wil het ook niet meer voor mezelf houden, dat werkte averechts. Ik ga wekelijks naar een psycholoog dus heb goede hulp gelukkig :)
Nouja ik heb morgen een dagje vrij en ga een weekendje weg, hopelijk kom ik dan even lekker tot rust en gaat het volgende week weer wat beter.
<<

Anoniem282

Bericht 15 Dec 2016 11:55

Re: Opbouwen werk bij (psychische) ziekte

Wat fijn dat het gesprek, naar omstandigheden, goed is gegaan. Ik wil je echter wel 'waarschuwen' dat teveel openheid van zaken ook averechts kan werken. Dan loop je sneller het risico dat je leidinggevende op de stoel van bedrijfsarts en psycholoog gaat zitten. Als je in je hoofd zo vol zit, snap ik dat het voor jou oplucht. Ik zou er alleen wel voor waken wat je precies vertelt, omdat het helaas soms wel zo gaat: des te meer je werkgever weet, des te meer er tegen je gebruikt kan worden wat betreft re-integreren. Veel succes en sterkte iig!
<<

Anoniem253

Bericht 15 Dec 2016 17:37

Re: Opbouwen werk bij (psychische) ziekte

Fijn dat je een goed gesprek hebt gehad! Misschien is in de ochtend werken sowieso beter, dan kan je in de middag nog wat rusten. Fijn dag je elke week naar de psycholoog kan gaan, hoop dat het snel beter met je gaat.

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron