Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Onregelmatige & nachtdiensten

<<

Anoniem119

Bericht 02 Okt 2013 20:27

Onregelmatige & nachtdiensten

Intussen zit mijn training er bijna op na 1,5 maand en ga ik aan de slag op de werkvloer. Spannend, zo veel zin in!
Wat wel heel erg wennen gaat zijn, zijn de onregelmatige diensten.

Ik krijg te maken met de volgende diensten:

Vroeg: 07.00-15.30
Dag: 11.15-19.45
Avond: 14.30-23.00
Nacht: 23.00-07.00 (volgende dag)


En daar komen natuurlijk weekenden (ook zelfde mogelijke diensten) en feestdagen bij.

Nou vind ik dat allemaal op zich niet erg, het hoort er bij, ik wil het graag proberen, en ben wel benieuwd. Vooral de nachtdienst schijnt eigenlijk wel heel leuk te zijn. Met z'n drietjes alleen in een groot gebouw, met de hele wereld aan je voeten als het ware (want de hele wereld reageert op die Facebook Wall, juist dán komen er cases vanuit de meest vreemde plekken ivm tijdsverschil), en het is relaxed (lekker in je joggingbroek, muziekje aan etc) en de zonsopkomst is amaaazing vanaf 8 hoog! Dus ik kijk er eigenlijk wel naar uit om te proberen. Nou heb ik al twee weekenden in de nachtdienst (vrij,zat,zon) en ik ben dus heel benieuwd. Je hebt altijd meerdere nachtdiensten na elkaar, en daarna altijd twee dagen vrij. Ik werk 40 uur, dus ik heb sowieso altijd maar 2 dagen vrij per week, en ze proberen het zo te plannen dat het altijd achter elkaar is en dat de diensten ook fijn op elkaar aansluiten. Zo heb ik een hele week vroege dienst, daarna langzaam opbouwen naar later, etc. Allemaal prima geregeld.

Maar waar ik met name benieuwd naar ben, zijn de volgende dingen:

- Hoe behoud je het beste een ritme? Hoe zorg je er voor dat je niet constant een jetlag hebt?
- (Hoe) wen je er aan om altijd op een ander tijdstip te slapen en te werken?
- Hoe doe je dat met je relatie? Ga je niet onwijs langs elkaar heen leven? Daar ben ik best bang voor!
- Hoe doe je dat met slapen/wakker zijn als je een relatie hebt? Ik heb bijv dus een nachtdienst in het weekend. Dan slaap ik overdag, maar is m'n vriend ook vrij en (voor het grootste deel) thuis. Hij kan best even iets buitenshuis gaan doen terwijl ik slaap, maar ik ga 'm ook niet wegsturen. We hebben geen bovenverdieping en de slaapkamer zit naast de woonkamer, dus dat is niet ideaal.
- Hoe doe je dat met eetritmes? Ontbijt je standaard vóór je werk, lunch tijdens en diner naderhand, of eet je gewoon naar welk tijdstip het is (d.w.z. ontbijt in de ochtend, diner in de avond etc).
- Als je uit een nachtdienst komt, wat is dan aan te raden: Direct naar bed en dan na 8/9 uur slaap weer opstaan en pakweg nog 3 uurtjes hebben voordat je weer aan het werk gaat. Of is het handiger om net als bij een normale werkdag eerst even gewoon thuis te chillen voor een uurtje of twee (even internetten, eten) , en daarna naar bed te gaan, en dan opstaan na 8/9 uur slaap en in een uurtje je klaar maken voor je werk? Ik vraag me echt af wat verstandiger is en wat prettiger is. Ervaringen hierin zijn zeer welkom!

Verdere vragen heb ik eigenlijk niet echt, maar tips zijn ook gewoon welkom! Ben heel benieuwd!
<<

Anoniem23

Bericht 02 Okt 2013 20:48

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Ik heb daar zelf natuurlijk niet mee te maken, maar mijn zus is arts en die dus wel (en nog een vriendin van me ook). Heb je echt de hele week nachtdienst als je nachtdienst hebt? Of maar 2 of 3 dagen? Mijn zus heeft meestal maar 2 nachten nachtdienst en die slaapt dan wel iets overdag maar wel korter dan dat ze een nacht zou slapen, zodat ze wel nog wat aan haar dag heeft. Bovendien, je bent als je 40 uur overdag werkt natuurlijk ook niet alleen maar aan het werken en slapen, dus ik denk dat als je het slim doet, je best nog een beetje weekend samen met je vriend kunt hebben!

Bijv als je tot 7 uur gewerkt hebt, half 8 thuis? Dan slaap je 6 uurtjes, ga je wat leuks/nuttigs doen, als je nog wilt even een dutje, eet je samen en ga je naar je werk. Heb je elkaar toch nog best wel wat gezien!
<<

Anoniem119

Bericht 02 Okt 2013 20:54

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Je hebt 3 of 4 dagen achter elkaar nachtdienst (4= ma,di,wo,do en 3= vr,za,zo), dus dat is op zich prima, dan zit je gewoon in een ritme. Doordeweeks lijkt me zelf wel lekkerder omdat ik dan overdag rustiger thuis kan slapen, want dan is m'n vriend gewoon aan het werk natuurlijk. In het weekend lijkt het me toch best onhandig, en juist die heb ik nu twee keer geplanned staan. Maar ach, het hoort er bij en wie weet valt ook dat wel mee. Ik maak me niet zozeer zorgen om de nachtdiensten zelf (dat lijkt me wel heel leuk), maar meer de tijd die ik vrij ben in die diensten ;)

Ik heb ongeveer een uur reistijd (enkele reis), dus 7 uur 's ochtends klaar, betekent 8 uur 's ochtends thuis. En dan weer om 10 uur 's avonds de deur uit. Dus op zich wel ruimschoots de tijd thuis om inderdaad te slapen en misschien elkaar nog even te zien. Maar ben benieuwd wat handiger is: Eerst gaan slapen, daarna wakker. Of eerst nog even wakker blijven, en daarna slapen, zoals je normaal als je uit je werk komt ook zou doen. Denk dat je behoorlijk gesloopt bent na zo'n nacht, dus dat het bed roept ;)
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 02 Okt 2013 20:59

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Als de diensten gewoon lekker ingedeeld worden dan is mijn ervaring dat je juist het idee hebt veel meer tijd te hebben. Je bent bv een keer een ochtend vrij waarop je kunt schoonmaken of eens rustig een winkel in kunt ipv altijd op zaterdag.
Nachtdiensten zullen best wennen zijn maar je moet gewoon eens verschillende dingen proberen en kijken wat je het beste bevalt. Want de een is na een dienst klaarwakker terwijl een ander staat te springen om naar bed te gaan. Maar als je dan toch nog niet slaapt heeft het weinig zin. En kijk of je die dagen met iets minder slaap afkunt. Dan houd je nog wat aan je dag.
Verder: zorg ervoor dat je slaapkamer donker kan worden gemaakt. Ivm slapen als het licht is buiten. En schaf evt oordoppen aan. Zodat je vriend kan blijven doen wat hij doet. Ik heb ze aan laten meten bij Hans anders en ze zijn echt ideaal. Ik slaap sinds ik ze heb veel rustiger.
Ik zou ook oppassen met dingen als energiedrank en koffie bv. in de avond of tijdens je nachtdienst. Verstoord m.i. Je dagritme.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem119

Bericht 02 Okt 2013 21:04

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

September schreef:Verder: zorg ervoor dat je slaapkamer donker kan worden gemaakt. Ivm slapen als het licht is buiten. En schaf evt oordoppen aan. Zodat je vriend kan blijven doen wat hij doet. Ik heb ze aan laten meten bij Hans anders en ze zijn echt ideaal. Ik slaap sinds ik ze heb veel rustiger.


Ja we hebben gelukkig al hele verduisterende gordijnen! Dan is het overdag echt donker, dus dat scheelt. Oordoppen kan ik niet echt met m'n oren, die zijn heel snel ontstoken en jeukend. Hoewel als ik ze misschien aan zou laten meten, zou het beter zijn. Dat is wel een goede tip!

Verder ook goede tips (niet te veel koffie gaan drinken haha hoewel ik dat altijd de hele dag door doe).

En inderdaad, ik denk ook dat ik het best heel lekker vind om dan bijv in het weekend te werken en dan op maandag en dinsdag (altijd twee dagen achter elkaar) vrij te zijn. Goed, ik zie m'n vriend dan misschien wat minder, maar zo heb ik ook genoeg tijd voor mezelf, en dat lijkt me héérlijk! Zo kan ik het ook nog goed combineren met m'n andere baan en administratieve dingen enzo. Ik was gisteren om 15.30 al vrij en toen heb ik toch nog best veel nuttige dingen gedaan, al scheelt het maar een paar uur. Dat vond ik wel echt fijn!
<<

Anoniem185

Bericht 02 Okt 2013 21:05

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

- Hoe behoud je het beste een ritme? Hoe zorg je er voor dat je niet constant een jetlag hebt? Ik heb geen vast ritme, maar ik ga twee uur slapen na mijn dienst en probeer als ik een vroege dienst heb ook 8 uur in bed te kunnen liggen. Mijn dagen zijn dus soms korter en soms langer, maar je raakt daar ook een beetje aan gewend.
- (Hoe) wen je er aan om altijd op een ander tijdstip te slapen en te werken? Op een gegeven moment maakt het je niet veel meer uit, zo lang je maar wel gewoon 8 uur per nacht probeert te slapen.
- Hoe doe je dat met je relatie? Ga je niet onwijs langs elkaar heen leven? Daar ben ik best bang voor! Ligt er aan hoe veel contact je gewend bent. Als jij heel veel avonddiensten gaat draaien en hij werkt van 9 tot 5 dan leef je wel langs elkaar heen ja, maar daar staat tegenover dat je ook een hele week gewoon dagdiensten kan hebben en dan heb je best veel contact.
- Hoe doe je dat met slapen/wakker zijn als je een relatie hebt? Ik heb bijv dus een nachtdienst in het weekend. Dan slaap ik overdag, maar is m'n vriend ook vrij en (voor het grootste deel) thuis. Hij kan best even iets buitenshuis gaan doen terwijl ik slaap, maar ik ga 'm ook niet wegsturen. We hebben geen bovenverdieping en de slaapkamer zit naast de woonkamer, dus dat is niet ideaal. Hij kan er best rekening mee houden dat jij ligt te slapen en een beetje stil doen.
- Hoe doe je dat met eetritmes? Ontbijt je standaard vóór je werk, lunch tijdens en diner naderhand, of eet je gewoon naar welk tijdstip het is (d.w.z. ontbijt in de ochtend, diner in de avond etc). Als ik de nacht in ga, ga ik meestal om 18.00 even 'voor' slapen. Dan eet ik gewoon avond eten mee en ga naar bed. Om 22.00 kom ik er uit en kan dan om 23.00 beginnen. In de nacht eet ik om een uur of 3 wat boterhammen of een warme maaltijd, maar net waar ik zin in heb. Als ik dan thuis kom ontbijt ik mee en ga ik nog even in bed. Meestal kom ik dan wel uit bed voor het middageten. Dat is dus als ik één nacht heb. Ik denk dat je dit in principe ook zo kan blijven doen als je twee/drie nachten hebt. Dus even voorslapen, dan je dienst, en dan nog uitslapen. Dan slaap je van 18.00 tot 22.00 en van 8.00 tot 12.00. Sommigen slapen niet voor en gaan na de dienst gelijk naar bed en slapen dan tot een uur of 15.00, maar dat vind ik niet fijn. De manier van mij heb ik toch nog een beetje dag, en zo draai ik niet mijn hele slaapritme om.
- Als je uit een nachtdienst komt, wat is dan aan te raden: Direct naar bed en dan na 8/9 uur slaap weer opstaan en pakweg nog 3 uurtjes hebben voordat je weer aan het werk gaat. Of is het handiger om net als bij een normale werkdag eerst even gewoon thuis te chillen voor een uurtje of twee (even internetten, eten) , en daarna naar bed te gaan, en dan opstaan na 8/9 uur slaap en in een uurtje je klaar maken voor je werk? Ik vraag me echt af wat verstandiger is en wat prettiger is. Ervaringen hierin zijn zeer welkom! Oh, ik denk dat ik dat hier boven heb uitgelegd?
<<

Anoniem119

Bericht 02 Okt 2013 21:08

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Lampenkapje schreef: Hij kan er best rekening mee houden dat jij ligt te slapen en een beetje stil doen.


Haha ja natuurlijk, maar ook maar tot op zekere hoogte natuurlijk. Hij heeft al een koptelefoon gekocht voor de televisie, dus dat scheelt. Maar van de week moest ik vroeger naar bed omdat ik om 5 uur op moest voor een dienst, en toen hoorde ik echt álles, zelfs het scheuren van de aluminiumfolie in de keuken (twee kamers verder) haha. Ik ben echt een mega slechte slapert ;) Dus maak me daar wel beetje zorgen over. Maar wie weet leer ik hierdoor echt goed slapen :P

Bedankt voor je tips verder! Ga ze even rustig doorlezen :)
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 02 Okt 2013 21:12

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Misschien voor je vriend ook wel lekker om eens zijn gang te gaan als jij werkt.
Mijn vriend vind dat best fijn. Kan hij net zolang zombies neerschieten met zijn PlayStation als hij wil zonder dat ik zit te zeuren of het wat zachter kan :p
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem185

Bericht 02 Okt 2013 21:12

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Oh, haha, ik kan heel makkelijk en overal slapen dus misschien dat dat het voor mij makkelijker maakt! Mijn vriend kan naast me tv liggen kijken en een oorlogsfilm op zetten en daar slaap ik nog doorheen.

Hoewel ik wel wakker wordt van buren die lawaai maken door te klussen in de tuin!

Oh en ik gebruik ook wel eens melatonine pilletjes als ik echt last heb van een 'jetlag'.
<<

Anoniem119

Bericht 02 Okt 2013 21:15

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

September schreef:Misschien voor je vriend ook wel lekker om eens zijn gang te gaan als jij werkt.
Mijn vriend vind dat best fijn. Kan hij net zolang zombies neerschieten met zijn PlayStation als hij wil zonder dat ik zit te zeuren of het wat zachter kan :p


Hahaha ja hij zei al dat ie GTA V gaat kopen ;)

Nou mag ie dat nu ook gerust doen hoor, we zitten meestal naast elkaar op de bank ieder met een laptop op schoot met ieder z'n eigen ding (zoals nu forum lalala), maar het is ook wel lekker dat hij wat meer alleen is, heeft ie ook gewoon nodig. Maar denk wel dat we onze tijd samen dan net even iets bewuster gaan benutten en andere klusjes die makkelijk alleen kunnen (zoals administratie bijv) ook gedaan worden als één van de twee alleen is. Dan heb je tijd samen ook echt samen.
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 02 Okt 2013 21:16

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Marin dan moet je echt die oordoppen gaan proberen. Normale oordoppen vind ik ook niks. Krijg ik pijn etc van maar deze zijn echt fijn. Tuurlijk wel heel even wennen maar nu kan ik niet meer zonder.
Ik hoor dan bv nog wel de wekker en als mijn vriend tegen mij praat dan hoor ik het ook. Als hij maar duidelijk praat. Maar geluiden uit een ander kamer niet meer. Geen kerkklokken. Geen uitgaansjeugd. Heerlijk.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem119

Bericht 02 Okt 2013 21:17

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

September schreef:Marin dan moet je echt die oordoppen gaan proberen. Normale oordoppen vind ik ook niks. Krijg ik pijn etc van maar deze zijn echt fijn. Tuurlijk wel heel even wennen maar nu kan ik niet meer zonder.
Ik hoor dan bv nog wel de wekker en als mijn vriend tegen mij praat dan hoor ik het ook. Als hij maar duidelijk praat. Maar geluiden uit een ander kamer niet meer. Geen kerkklokken. Geen uitgaansjeugd. Heerlijk.


Ga ik even achteraan dan, goeie! Alleen: Hoe weet je of je daar tegen kan voordat je ze koopt? Want die zullen best prijzig zijn, of niet?
<<

Anoniem185

Bericht 02 Okt 2013 21:18

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Mijn ervaring met oordoppen is eigenlijk niet zo positief. Welke ik ook pak, hoe goed mijn moeder/collega's/vriendinnen ze ook vinden, ik hoor alles er doorheen... Maar goed, dan slaap ik alsnog wel.
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 02 Okt 2013 21:19

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Ja mijn vriend en ik doen ook vaak wel ons eigen ding maar ik irriteer mij aan call of duty. Die laatste versie. Het geluid van die bommen en geweren is gewoon veel harder dan het geluid van die versie ervoor. En dan hebben we ook nog een goed geluidssysteem. Het is gewoon levensecht. Als er op tv een iPhone afgaat dan lijkt het alsof het die van mij is.
Afbeelding
Afbeelding
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 02 Okt 2013 21:20

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Ze waren 35 euro.
Ja het is lastig of je er tegen kan. Ze zijn gemaakt van silicone.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem119

Bericht 02 Okt 2013 21:40

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Dank je voor de tip!
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 02 Okt 2013 21:55

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Qua oordopjes. zorg dat je zachte silecone hebt. Deze zitten prettiger.
Ik heb ze van Noissese. Voordeel daarvan is dat er verschillende filters in kunnen. Dus ik gebruik ze met stappen en met motorrijden. Ze hebben ook speciale filters voor slapen. Ze zijn wel een stuk prijziger, de laatste keer 135 euro voor betaald.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3624

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 03 Okt 2013 16:04

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Mijn man heeft ook wisselende diensten en ook nachtdiensten. Hij komt meestal om 7.30 uur thuis van zijn werk en gaat dan direct slapen tot 16.30/17.00 uur. We hebben dan nog een stuk van de avond samen want om 22.15 uur moet hij dan weer weg. Dit gaat prima. Al vind ik zijn nachtdiensten in het weekend persoonlijk wel vervelend omdat ik dan dus thuis ben en zachtjes moet doen. Dus huishouden doen gaat ook niet echt en doordeweeks werk ik zelf natuurlijk. Doordeweeks kom ik zelf pas rond 17.30 uur thuis en is hij dus al uit bed. Dan is het geen probleem. Na zijn laatste nachtdienst staat hij altijd rond 13.00 uur op (en heeft dan dus maar een paar uurtjes slaap gehad) en gaat weer op zijn normale tijd naar bed. Voor hem werkt dit het beste. Qua avondeten wil hij nooit echt warm eten omdat hij dan net uit bed komt. We eten in die week meestal verse soep, pannenkoeken, salades, etc.

Ik eet gemiddeld twee avonden per week alleen omdat mijn man dan moet werken. Ik ben eraan gewend en vind het niet erg. We zijn beiden gewend om niet altijd alles samen te doen en dat scheelt wel veel merk ik. We vinden het allebei ook wel lekker om af en toe alleen thuis te zijn en onze eigen dingen te doen. We leven niet langs elkaar heen omdat we plannen wanneer we samen thuis zijn. We bekijken zodra hij zijn rooster heeft voor een bepaalde maand wanneer we samen thuis zijn en ik houd hier zoveel mogelijk rekening mee door met vriendinnen af te spreken op avonden dat hij toch al weg is (mijn man heeft veel hobby's dus die nemen ook aardig wat tijd in beslag). Het is echt een kwestie van goed plannen merk ik.
<<

Anoniem119

Bericht 03 Okt 2013 16:42

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Oh dat is ook interessant om vanuit het oogpunt van de partner te lezen Isabel!
<<

Anoniem122

Bericht 03 Okt 2013 16:55

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar als mijn vriend nachtdienst werkte, dan was dat van 23:00 tot 07:00 ook geloof ik en dan dook hij bij thuiskomst gelijk zijn bed in en werd dan tussen 1 en 4 een keer weer wakker. Dan had hij nog flink wat tijd voordat hij weer begon aan zijn nachtdienst en had hij toch ook genoeg uren slaap er op zitten.
Vaak had hij dan de week er na middagdienst als ik me goed herinner, en dan kwam hij dus vrijdag ochtend uit de nachtdienst, en hoefde hij pas maandag middag weer te werken.
Dus dan had hij voldoende tijd om weer in een normaal ritme te komen.

Probeer in ieder geval je slaapkamer echt donker te maken, zodat je ook aan je moeheid toe kan geven, eventueel ondersteund met melatonine. En als je last hebt van het geluid van je vriend, bijvoorbeeld oorddoppen in.
<<

Anoniem122

Bericht 03 Okt 2013 16:59

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

September schreef:Ze waren 35 euro.
Ja het is lastig of je er tegen kan. Ze zijn gemaakt van silicone.


Siliconen is een materiaal wat over het algemeen wel heel goed verdragen wordt, geeft weinig allergische reacties.
<<

Anoniem119

Bericht 03 Okt 2013 17:14

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

TukTuk schreef:
September schreef:Ze waren 35 euro.
Ja het is lastig of je er tegen kan. Ze zijn gemaakt van silicone.


Siliconen is een materiaal wat over het algemeen wel heel goed verdragen wordt, geeft weinig allergische reacties.


Ik ben er niet allergisch voor maar ik heb heel snel oorontsteking, als er al te veel water door her douchen in m'n oor loopt bijv of ik met een muts oploop. Er is eigenlijk chronisch wel iets aan de hand met m'n oren (KNO arts weet niet wat). Dus ik denk dat oordoppen niks voor mij zijn en dan vind ik die dure wel een beetje enge aankoop.
Probeer t eerst wel zonder.

Verder: goede samenvatting van het topic TukTuk ;-)
<<

Slakje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2867

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:38

Bericht 05 Okt 2013 13:00

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Mijn vriend werkt zo:
Vroege: 06u-14u
Late: 14u-22u
Nacht: 22u-06u
Hij werkt 7 dagen aan een stuk, dus bijv. 2 vroeges + 2 lates + 3 nachten gevolgd door 2 dagen vrij. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn steeds dezelfde shiften.

Als hij de late heeft blijf ik wakker tot hij thuis is, om samen nog lekker te kletsen oid. Als hij de nacht heeft bellen/smsen/facebooken we nog een tijdje en als hij thuiskomt van de late ben ik vaak al wakker dus dan kletsen we ook nog even, knuffelen in bed, ... Omdat ik niet werk zou ik hem dus buiten zijn shiften vrij vaak zien.
AfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem 42

Bericht 06 Okt 2013 19:32

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Ik heb lang niet alle reacties gelezen, maar ik ga altijd nog even wat dingen voor mezelf doen na een late dienst: ik kan toch niet gelijk slapen omdat de werkdrukte dan nog niet weg is uit mijn hoofd. Dus vaak eerst even internetten of wat lezen en dan na een uurtje naar bed.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2138

Geregistreerd: 07 Sep 2013 19:12

Bericht 06 Okt 2013 23:35

Re: Onregelmatige & nachtdiensten

Ook ik heb niet alle reacties gelezen, en heb geen nachtdiensten, dus kan er nog niet helemaal over meepraten, maar...

Ik heb altijd regelmatig gewerkt, gewoon ma-vrij van 8.00-17.00.
Nu werk in onregelmatig; avonden,weekenden,feestdagen. Ik heb dus alleen nog geen nachten.

Wat ik zelf merk is dat ik mijn ritme echt totaal kwijt ben. Zo kom ik 's ochtends echt totaal mijn bed niet meer uit, omdat ik niet in dat ritme zit wbt vroeg opstaan. Ik ben dan echt totaal van slag en het duurt eeuwen voor ik echt goed wakker ben.
En zoals nu; Ik heb vanavond tot 23.00 gewerkt, maar kan dan niet meteen naar bed. Dus ik zit nog lekker op de laptopt en te zappen, en lig waarschijnlijk rond 02.30 in mijn bed, met als gevolg dat ik morgen weer uitslaap en mijn halve vrije dag kwijt ben.

Ik weet dus niet zo goed wat ik hiermee wil zeggen, maar wil dus kwijt dat ik er nog aan moet wennen. Op zich vind ik het heerlijk, want ik ben totaal geen ochtendmens, en ik heb nog nooit zoveel kunnen uitslapen (nu bijvoorbeeld veel avonddiensten, dus bijvoorbeeld 9 dagen achter elkaar uitslapen :thumbup: ). Maar voor je ritme en sociale leven is het niet echt geweldig....

Succes met je nieuwe baan!! :thumbup:
Volgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers