Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Online shoppen

<<

Anoniem304

Bericht 20 Nov 2018 11:11

Online shoppen

Ik heb even getwijfeld in welke pijler het moet, maar ik denk dat deze het beste is.

Wat bestel jij allemaal online? En waarvoor ga je liever nog naar de winkel? Ben je bijv. het afgelopen jaar veel meer online gaan bestellen? Of steun jij juist graag de kleine ondernemer in je stad/dorp? Ik ben wel benieuwd.

Dit topic heeft 2 aanleidingen. Ik heb gisteren voor het eerst luiers besteld bij de Kruidvat. Dacht ineens bij mezelf; waarom zou ik nog altijd met die grote pakken om slepen? Bestellen kan net zo goed.
En de winkeliersvereniging van ons dorp had een bericht op Facebook dat je niet online je Sinterklaas cadeau's moest bestellen, maar gewoon naar de winkel moest gaan, omdat zij als winkels de intocht betalen en Bol.com (bijv.) niet.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6198

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 20 Nov 2018 11:22

Re: Online shoppen

Ik bestel alles wat je kunt bedenken online. Spullen die ik in de winkel koop zijn spullen die ik op dat moment graag direct wil hebben. Nu ik dichtbij veel winkels woon, ga ik wel makkelijker even toch naar een winkel. Maar veruit het meest online.
Ik wilde laatst bij de Intertoys Kolonisten van Catan kopen. Was het 10 euro duurder dan op bol.com! Tsja.. dan is de keus toch weer snel gemaakt.

En wat betreft het steunen van kleine ondernemers. Als er iets in ons huis moet gebeuren, dan kijken we niet alleen naar de prijs, maar ook of er een lokale ondernemer is die dat voor ons kan doen. Vaak ook wel persoonlijker en daar houden we wel van. Maar verder vind ik ook dat het online shoppen, helaas voor de kleine ondernemers, een trend is die je niet meer tegenhoudt en wat mij betreft hoeft dat ook niet, maar is dat hoe het gaat.
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1753

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:14

Bericht 20 Nov 2018 11:33

Re: Online shoppen

Ik koop heel veel online. Ik woon in een heel klein stadje, dus qua kleding en schoenen is er gewoon niet veel keuze en ook niet mijn smaak.
Alleen als ik iets van King Louie wil, bestel ik het hier in een winkel. Die winkel is van een goede bekende, dus ik gun haar dat dan. Een dagje extra wachten vind ik heb probleem.

Toen ik nog papieren boeken las haalde ik die wel altijd bij de plaatselijke boekenwinkel. Bewust ook. Als hij een boek niet hard bestelde ik hem ook bij hem.

Drogisterijspullen haal ik ook gewoon hier in de stad. Meestal omdat daar zulke lage bedragen zijn dat ik er dan verzendkosten over moet betalen. Nou dan fiets ik die 400m wel ;)
🩷 jan '16
💙 nov '18

instagram.com/draag_handgemaakt
<<

Anoniem304

Bericht 20 Nov 2018 11:34

Re: Online shoppen

Ik bestel boodschappen niet online, die doen we nog 'handmatig'. Maar waar we eerst altijd naar de Lidl en Jumbo gingen, gaan we nu alleen nog naar de Jumbo, wel voor het gemak.

Ik denk dat ik vanaf nu luiers ook maar online ga bestellen bij Kruidvat, waarom ook niet? Ik denk er ook wel eens aan om bij HEMA online te bestellen, maar vind het voelen en even vast hebben toch ook wel weer fijn van babykleding bijvoorbeeld. Al is retourneren ook zo gepiept denk ik?

Kleding bestel ik voor mezelf eigenlijk altijd online en voor G. ook vaak. M'n vriend koopt het liever in de winkel.

We hebben in het dorp een aantal leuke kleine winkeltjes, maar als iets inderdaad veel duurder is, ga ik toch maar weer online bestellen.

Wasmiddel en andere drogisterij artikelen bestel ik ook vaak op Bol.com, tenzij er een goede aanbieding ergens is, maar grote dozen waspoeder (wat wij gebruiken) zijn bijna nergens meer te koop bijv.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6198

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 20 Nov 2018 11:40

Re: Online shoppen

Oh ja, boodschappen doen wij ook nog in de winkel. Lidl en AH. Maar dat is omdat mijn vriend het prima vindt naar twee winkels te gaan. Als ik het zou moeten doen, zou ik alleen naar de AH gaan.
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1753

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:14

Bericht 20 Nov 2018 12:08

Re: Online shoppen

Boodschappen die ik idd ook nog wel in de winkel. Nog nooit online besteld. En aangezien de Jumbo, AH en Lidl binnen een straal van 400 meter van ons huis zitten, ga ik wel alle winkels af. Heb echt voorkeursproducten.

Niet dat ik dat online kan halen... Maar kaas haal ik altijd bij de kaasboer. Van het vlees haal ik ongeveer 25% bij de slager.
🩷 jan '16
💙 nov '18

instagram.com/draag_handgemaakt
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3493

Geregistreerd: 11 Apr 2017 11:46

Bericht 20 Nov 2018 12:33

Re: Online shoppen

Grote boodschappen bij Picnic, verse dingen tussendoor gewoon in winkel bij AH.
Voorraad Kruidvat, luiers, shampoo enz ook online

En bestel sowieso veel online nu, autostoel bij bol, kleding bij Hema of h&m enz!

Ik vind in winkel kopen leuker; maar nu al paar keer gehad dat ze het niet hadden en zeiden “maar online wel”....
11-2017 ♥
12-2021 ♥
<<

ChiQ

Bericht 20 Nov 2018 12:46

Re: Online shoppen

Hou op. Ik overweeg een personal assistant die de hele dag pakketjes voor me in ontvangst kan nemen en 1x per week alles weer naar postkantoor brengt. Ik bestel letterlijk alles online. Soms komen er pakketjes dat ik denk: wtf ik heb niets besteld? Wel dus.
<<

Patsy

Bericht 20 Nov 2018 12:50

Re: Online shoppen

*
<<

Anoniem304

Bericht 20 Nov 2018 13:01

Re: Online shoppen

Katrien, vind je het niet ook heel dubbel? Eigenlijk ben je toch dief van je eigen portemonnee als je alles duur 'moet' kopen?

Ik vind dat dus wel heel dubbel. Ik zou graag naar de Intertoys (franchise) en andere winkels hier in het dorp gaan om gewoon te winkelen, maar als zoals bij Joey 1 spelletje dan al €10 goedkoper is bij Bol.com, dan ben ik toch wel dom bezig als ik dat zou doen vind ik zelf. Weggegooid geld.
<<

Anoniem304

Bericht 20 Nov 2018 13:02

Re: Online shoppen

ChiQ schreef:Hou op. Ik overweeg een personal assistant die de hele dag pakketjes voor me in ontvangst kan nemen en 1x per week alles weer naar postkantoor brengt. Ik bestel letterlijk alles online. Soms komen er pakketjes dat ik denk: wtf ik heb niets besteld? Wel dus.

Haha, mijn vriend doet dat voor me. :smile:
<<

Patsy

Bericht 20 Nov 2018 13:09

Re: Online shoppen

*
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 20 Nov 2018 13:17

Re: Online shoppen

Ik bestel ook bijna alles online. De boodschappen sowieso, dat scheelt me echt veel tijd in de week. Bijna al mijn kleding komt van een webshop, maar gek genoeg dingen zoals shampoo en dat soort dingen haal ik dan weer bij de Kruidvat/ DA.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7544

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 20 Nov 2018 13:23

Re: Online shoppen

Ik koop het liefst zo veel mogelijk dingen in de winkel.
Kleding wil ik in het echt zien, schoenen ook. En ik wil inderdaad graag plaatselijke winkeliers ook steunen. Zo heb ik de Sinterklaascadeaus voor ons zoontje bewust in een klein zaakje in de stad gehaald. Mooi spul en fijn geholpen. Dan betaal ik graag wat meer. Ook vind ik het vaak zonde van de verzendkosten trouwens. En ik weiger de hele dag op pakkerjes te wachten en terugsturen vind ik helemaal irritant. Ik ga dan gewoon 100x liever naar een winkel.
Boodschappen doe ik nog gewoon zelf. Die zou ik best willen bestellen maar dan moet ik me er eerst eens in gaan verdiepen denk ik.
<<

Skyler

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 06 Dec 2014 14:58

Bericht 20 Nov 2018 13:29

Re: Online shoppen

Ik koop met name kleding en cosmetica online. Al gaat er ook veel retour omdat de kwaliteit en pasvorm bij sommige merken moeilijk te beoordelen zijn vanaf een foto. Boeken heb ik een aantal keer besteld via Bol, maar die kwamen 9 van de 10 keer met beschadigingen aan omdat de verpakking niet voldoet. Melding van gemaakt, maar het bleef gebeuren. Daarvoor ga ik nu dus wel weer naar de lokale boekhandel. Boodschappen doe ik zelf bij de supermarkt.
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12149

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 20 Nov 2018 13:33

Re: Online shoppen

Veel wel online. De kerst cadeaus heb ik online besteld had een bol.com bon van €200 en de dingen die ik gekocht heb hebben ze hier in het dorp niet dan moet ik de stad in en extra parkeerkosten.
Als ik een boek nodig heb koop ik die wel bij de boekwinkel in het dorp.

Veel dingen die ik nodig heb hebben ze hier niet in het dorp
Afbeelding
<<

Anoniem313

Bericht 20 Nov 2018 13:46

Re: Online shoppen

Ja, ik ook veel online. Kaas en vis bij de lokale ondernemer. Oh ja en boeken, die koop ik in de fysieke boekenwinkel meestal.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11842

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 20 Nov 2018 13:53

Re: Online shoppen

Ik ga steeds meer in de winkel kopen, juist om de service en het steunen van de plaatselijke winkeliers. Ik merk toch dat als je naar de betere speciaalzaak gaat er toch vaak meer service wordt geleverd en ze jou meer kunnen vertellen over het product en het maken van de juiste keuze.
Plus ik vind het fijn om gewoon iets te kunnen vastpakken en te kunnen passen.

Natuurlijk bestel ik wel kleding online van merken die in de winkels niet de vinden zijn of tenniskleding. Want dat laatste is in de winkel nu niet de leukste collectie die er is.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3726

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 20 Nov 2018 14:04

Re: Online shoppen

Ik bestel vaak bij bol.com, soms wehkamp en laatst bij Naketano. Drogisterij producten haal ik altijd gewoon in de winkel. Ik check namelijk altijd met voordeelmuis.nl waar iets in de aanbieding is en om dan bij meerdere drogisterijen te gaan bestellen gaat me wat te ver.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11407

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 20 Nov 2018 14:19

Re: Online shoppen

KLeding voor mezelf koop ik niet meer online, tenzij ik precies de maat weet. Zo vaak dat ik het dan niet pas of toch niet zo leuk vind staan. Ik vind het dan zo'n gedoe om alles terug te sturen.
Kleding voor V en mijn man wordt het meeste in de winkels gekocht. Af en toe voor V online wat.

Boodschappen, luiers, wasmiddelen etc allemaal in de winkel.

Online meer via Ali dingetjes en stof om te naaien ook meeste online hoewel ik nu een fijn naaiwinkeltje ontdekt heb.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1753

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:14

Bericht 20 Nov 2018 14:31

Re: Online shoppen

Jip schreef:stof om te naaien ook meeste online hoewel ik nu een fijn naaiwinkeltje ontdekt heb.
Online hebben ze natuurlijk ook veel meer keuze.
Wij hebben ook een fijne stoffenwinkel in de buurt, maar soms zijn de stoffen daar 2 of 3 euro duurder de meter. Sorry, maar dan ga ik toch echt voor online.
Nu geef ik daar sowieso wel genoeg uit, want fournituren haal ik daar wel altijd.
🩷 jan '16
💙 nov '18

instagram.com/draag_handgemaakt
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11407

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 20 Nov 2018 15:44

Re: Online shoppen

Meg schreef:
Jip schreef:stof om te naaien ook meeste online hoewel ik nu een fijn naaiwinkeltje ontdekt heb.
Online hebben ze natuurlijk ook veel meer keuze.
Wij hebben ook een fijne stoffenwinkel in de buurt, maar soms zijn de stoffen daar 2 of 3 euro duurder de meter. Sorry, maar dan ga ik toch echt voor online.
Nu geef ik daar sowieso wel genoeg uit, want fournituren haal ik daar wel altijd.


Ja klopt, maar ik heb toch ook al een keer stof gehad wat veel dunner was. Ik moet eens gaan opschrijven welke merken mij bevallen. Mijn stoffenwinkeltje is niet 2/3euro de meter duurder. En als ik verzendkosten moet betalen wat er nog bij komt als ik online bestel valt het ook weer niet zo op wanneer het wat duurder zou zijn in de naaiwinkel.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 20 Nov 2018 16:04

Re: Online shoppen

Ik heb een abonnement op Albert, dus de boodschappen besteld ik sowieso online en daar valt shampoo en wasmiddel ed. ook onder. Als de oudste straks naar school is ga ik denk ik wel weer boodschappen doen bij de Lidl en bestel ik voorraad nog 1 keer in de maand bij Albert. Dat is dan vooral omdat de Lidl voordeliger is en ik vaak ook wel vind dat ze leuk aanbod hebben en met 1 kind vind ik het prima te doen om boodschappen te doen.

Luiers haal ik meestal even, de Kruidvat zit tegenover mijn werk en vind dat makkelijker dan gaan zitten wachten op een bezorger.
Bij de Hema bestel ik overigens heel vaak online omdat hun aanbod groter is dan vaak in de winkel maar dan kies ik voor de optie afhalen in de winkel en kan ik het dus ophalen wanneer het voor mij uitkomt.

Kleding ed. besteld ik wel regelmatig online maar ik vind het nog verre van ideaal. Eigenlijk wil ik alleen Post NL als bezorger want dan weet ik hoe laat hij komt en kan ik het in de buurt weer afgeven als het niks is. Ik heb een hekel aan DHL met tijdvakken tussen 11:00uur en 15:00uur en het niet afgeven bij de buren, ik moet ook al rekening houden met de slaapjes van de jongste dus dan kan ik helemaal de deur niet meer uit.
Ook bestel ik sowieso geen kleding bij webshops waar je het retourneren zelf moet betalen. Ik ben ook wel een beetje ongeduldig en wil ook niet te lang op mijn spullen moeten wachten.
Stoffen online bestellen vind ik ook niet ideaal, de verzendkosten zijn hoog, zeker omdat ik vaak maar kleine lappen nodig heb en stoffen vallen qua dikte ed. soms nog wel wat tegen, ik vind het fijner om dat even zelf te voelen.

Ik bestel voornamelijk dingen die online echt goedkoper zijn of simpelweg niet te vinden waar wij wonen. En ik bestel veel op Ali express, voornamelijk kleine dingen die gewoon door de brievenbus kunnen.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

loura

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 658

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:00

Bericht 20 Nov 2018 18:38

Re: Online shoppen

Ik koop alleen iets in de winkel als ik er toevallig langsfiets op de terugweg van mijn werk, of omdat er een praktische reden achter zit (bijv met het kopen van een bed, die je dan toch wel even moet testen). Ik bestel echt alles online verder, ook de boodschappen bij de AH. Een top uitvinding is dat!
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9419

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 20 Nov 2018 20:11

Re: Online shoppen

Ik koop best veel online, vooral omdat wij alleen een supermarkt hebben. Een cadeautje bestellen gaat dan makkelijk online.

Kleding hetzelfde, Hema heb ik al een aantal keer gehad dat het in de winkel uitverkocht was, vaak haal ik het dan wel op in de winkel.

Boodschappen doe ik wel gewoon.
⁠♡♡♡
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron