Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Online/real-life shoppen

<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 955

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:31

Bericht 18 Sep 2017 22:40

Online/real-life shoppen

Shop je meer online of liever in real life in het centrum? En waarom dit zo? Waar gaat je voorkeur naar uit?

Ik merk dat ik de laatste tijd meer nline shop, maar vaak achteraf baal omdat de maat dan niet goed is of het tegen valt. Ik winkel liever wat dat betreft in 'real life' en vind het ook gezelliger.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11832

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 18 Sep 2017 23:19

Re: Online/real-life shoppen

Ik shop kleding zelden online. Alleen tenniskleding koop ik online en dat vooral omdat de sportwinkels niet de leukste collectie hebben hangen. Soms koop ik een kleding online als ik van het merk al iets heb liggen zodat ik de juiste maat heb. Meestal ook alleen als bijv. Een broek weer kapot gaat en ik echt niks meer in de kast heb liggen.

Ik wil mijn kleding kunnen passen en gelijk zien of het staat. Niet thuis passen en vervolgens moeten terug sturen. Ik moet er dan weer aan denken het optijd terug te sturen etc. Het is echt niks voor mij. Plus ik koop vaak wat bij de duurdere kledingzaken en ik vind het wel prettig dat er iemand meekijkt of een kleding stuk echt staat.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem231

Bericht 19 Sep 2017 01:09

Re: Online/real-life shoppen

Ik vind online makkelijker. Hier in het dorp weinig winkels. Ik moet daarvoor naar de stad. Daar zijn ook maar 2 winkels waar ik kan slagen. De stad heeft ook weinig winkels tegenwoordig.
Moet dan ook wachten tot mijn man thuis is want ik heb anders geen auto of oppas. Maar mijn man is zo weinig thuis en dan hebben we het druk zat met andere dingen.

Vaak valt online tegen. Je ziet het materiaal niet, je weet niet hoe het valt en de kleur is vaak niet hetzelfde. Wel makkelijk passen maar retourneren is weer een dingetje.

Ik ga liever zo even snel winkelen als ik daar tijd voor heb. Maar doe het toch vaak online.
<<

Anoniem313

Bericht 19 Sep 2017 05:51

Re: Online/real-life shoppen

Ik koop vooral online, als de maat tegenvalt stuur je het toch gewoon terug? Ik vind winkelen niet gezellig dus dat mis ik niet. Soms koop ik wel dingen in stenen winkels, maar dan niet in 'het centrum' want in Rotterdam is dat de hel. Heb een paar winkels waar ik graag kom en daar ga ik dan heel gericht naar toe.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 19 Sep 2017 06:04

Re: Online/real-life shoppen

Ik koop veel online. Lekker makkelijk.
Echt een day shoppen is niets voor mij. En de meeste grote winkels in de stad vind ik niet leuk.
Wel vind ik het leuk om af en toe in een boetiekje wat te kopen en eens in de zoveel tijd gaan we een middagje naar een grote winkel of bijv op reis naar een outlet. Dat trek ik nog wel.
Let's discover the world together.
<<

ChiQ

Bericht 19 Sep 2017 06:08

Re: Online/real-life shoppen

Ik shop bijna niet meer online. Ik shop ook gewoon bij een paar winkels die in Amsterdam elke dag tot laat open zijn (zoals Zara, en bijenkorf) maar het overgrote deel van mijn kleding komt bij een boutiek in mijn stadje vandaan, die hebben gewoon de merken die ik leuk vind. Ik vind online shoppen hartstikke leuk, maar vaak bestel ik dingen waarbij ik achteraf echt denk o, ja dit had ik nooit meegemomen als ik het stofje had gevoeld. Ik wil gewoon geen polyester meer aan, ik hou van mooie natuurlijke stofjes zoals zijde, wol, cashmir en katoen. Je doet sneller een miskoop zonder te passen ook.

O, en sindskort duizelen mij de webshops echt. Zalando, heeft freaking alles. Ik kan niet kiezen uit 89 pagina's met jurkjes. Resultaat: of 15 jurkjes of niets omdat ik niet kan kiezen haha! Ik trek dat niet hoor.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 19 Sep 2017 08:19

Re: Online/real-life shoppen

Ik bestel vaak voor het gemak dingen online, maar heb echt bijna altijd dat ik het dan moet terugsturen. Wat Chiq zegt, dan is 't stofje niet fijn en dat zie je pas als je het in huis hebt. Maar goed, vaak is retourneren gratis, dus dat is dan niet zo erg.
Oh en dat online shoppen en die enorme keuze vind ik ook echt lastig, dan vind ik alles leuk en dan plemp ik alles in m'n mand om vervolgens het totaalbedrag te zien en te denken: LAAT MAAR.

Dus eigenlijk is real life shoppen fijner, maar daar heb ik nooit zin in. First world problems.

♥♥
<<

Anoniem222

Bericht 19 Sep 2017 08:30

Re: Online/real-life shoppen

Ik vind het op zich fijner om kleding in het echt te kunnen bekijken, omdat je dan beter de pasvorm ziet en het stofje kunt voelen. Maar ik vind winkelen echt niet leuk. Het meeste koop ik online en ik ga alleen naar winkels waarvan ik weet dat ze hebben wat ik leuk vind en ga niet een hele dag door een stad slenteren.

Het nadeel van online is dus dat je het thuis nog moet passen en het stofje voelt, soms ben ik dan te lui om het terug te sturen maar ik heb sinds kort een aantal selectievragen voor mezelf en als ik toch niet overtuigd ben moet ik het terugsturen van mezelf.
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6939

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 19 Sep 2017 09:28

Re: Online/real-life shoppen

Ik shop voor mezelf niet snel online, voor de kinderen dan weer wel vaker. Sowieso ga ik niet vaak shoppen, meestal ga ik 2 keer per jaar met mijn zus een hele dag shoppen in Antwerpen ofzo en met mijn man ga ik meestal ook één dag shoppen. Voor mijn kinderen ga ik wel soms snel even naar een paar winkels om wat te kopen.

Ik doe dus allebei maar vind real-life shoppen wel fijner.
2012 & 2016
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6939

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 19 Sep 2017 09:30

Re: Online/real-life shoppen

Elliot schreef:Ik bestel vaak voor het gemak dingen online, maar heb echt bijna altijd dat ik het dan moet terugsturen. Wat Chiq zegt, dan is 't stofje niet fijn en dat zie je pas als je het in huis hebt. Maar goed, vaak is retourneren gratis, dus dat is dan niet zo erg.
Oh en dat online shoppen en die enorme keuze vind ik ook echt lastig, dan vind ik alles leuk en dan plemp ik alles in m'n mand om vervolgens het totaalbedrag te zien en te denken: LAAT MAAR.

Dus eigenlijk is real life shoppen fijner, maar daar heb ik nooit zin in. First world problems.

Oh ja! Ik was vorig jaar gaan shoppen met mijn zus en specifiek op zoek naar een winterjas maar die had ik niet gevonden. Dus op Zalando gekeken, stonden superveel jassen op, heb ik uiteindelijk ook voor bijna 600 euro besteld (ik moest echt een nieuwe haha) en ik had zo'n 8 verschillende jassen geloof ik. En er was er maar ééntje die echt goed zat, terwijl ze op internet allemaal wel leuk leken.
2012 & 2016
<<

Anoniem321

Bericht 19 Sep 2017 09:34

Re: Online/real-life shoppen

Ik shop liever in 'echte' winkels, dan kan ik passen en weet ik meteen of het goed is.
Probleem is dat ik bijna nooit tijd maak voor echt shoppen. Op mijn manier heb ik er nooit tijd voor, dus dan ga ik toch weer online shoppen om daarna kledingstukken te moeten retourneren, wat ook weer tijd en moeite kost.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4488

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 19 Sep 2017 10:08

Re: Online/real-life shoppen

Ik heb al 4 jaar niet meer gewinkeld maar als ik kleding nodig heb dan ben ik net een man. Ik winkel nooit online en ik heb echt een bloedhekel aan winkelen dus ik kies één winkel uit waar ze heel veel hebben en waar verkoopsters tijd hebben om te helpen. Dan geef ik in één keer heel veel geld uit en ben ik meteen klaar voor een paar jaar :) Winkelen is veel te vermoeiend en in m'n rolstoel is het super onhandig qua paskamers dus dit werkt het beste.

Edit: om een voorbeeld te geven; ik heb één warm vest wat ik in de winter draag en dat is het 'Harrison' vest van 5 (?) jaar terug. Dat was de uitzondering op online winkelen haha.
<<

Tyrael

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 35

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:16

Bericht 19 Sep 2017 10:42

Re: Online/real-life shoppen

Online! ik shop alleen nog maar online, heb echt een onwijze hekel aan shoppen en kleding in de winkel te moeten passen. Ik hoef zelden iets te retourneren (heb een postnl punt om de hoek zitten dus dat is al heel makkelijk, daar ben ik zo). Als ik al in een echte winkel kom is het om een item te kopen waarvan ik weet dat het past en ik het pashokje niet in hoef :laughcry:
<<

Hope

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1556

Geregistreerd: 28 Jun 2014 15:08

Bericht 19 Sep 2017 11:03

Re: Online/real-life shoppen

Ik doe beide graag. Vooral omdat ik heel veel terug stuur als in online ga shoppen. En ik vind van online shoppen de verzendkosten altijd zo zonde! Als ik dan in 4 verschillende winkels iets wil bestellen, ben ik al minimaal 20 euro aan verzendkosten kwijt. Dan ga ik liever gewoon de stad in.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 19 Sep 2017 13:44

Re: Online/real-life shoppen

Zowel van online als real-life shoppen ben ik geen fan. Koop wel meer online en bestel dan vaak verschillende maten. Ga er bij voorbaat vanuit dat ik iets terug moet sturen en vind dat geen probleem.
Woon redelijk dicht bij centrum van een grote stad, maar ohhh wat vind ik het vreselijk daar te winkelen. Als ik echt naar een kledingwinkel ga, ga ik hier in het dichtstbijzijnde, ook redelijke grote, overdekte winkelcentrum.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7536

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 19 Sep 2017 17:03

Re: Online/real-life shoppen

Ik vind online shoppen helemaal niets. Sowieso wil ik gewoon graag meteen goed kunnen zien hoe iets eruit ziet, wat voor stofje het is en of het me überhaupt staat. Daarnaast vind ik dat ik al genoeg tijd achter de computer/op mijn telefoon of tablet doorbreng. Vind er ook werkelijk niets aan om allerlei websites af te moeten struinen op zoek naar wat leuks. Na een website ben ik er al helemaal klaar mee. En ik heb een hekel aan dat gezeik met pakketjes, en terugsturen vind ik al helemaal gedoe. Dus ik bestel alleen dingen online als iets in de winkel bijvoorbeeld niet in mijn maat aanwezig is, of als ik snel iets nodig heb uit een winkel die niet in de buurt zit en waar ik ook niet snel zal komen.
Laatst gewijzigd door Mizz_S op 19 Sep 2017 17:29, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25048

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 19 Sep 2017 17:25

Re: Online/real-life shoppen

Ik shop af en toe online, maar vind het eigenlijk maar niks. Alleen schoenen bestel ik regelmatig online en dan meestal meerdere paren, zodat ik thuis kan kijken welke het leukst zijn of het fijnst zitten. Ik zie online vaak schoenen die ik in gewone winkels niet tegenkom.

Voor kleding ga ik het liefst de stad in, maar dan wel alleen. Ik houd niet van een hele dag winkelen, maar af en toe een paar uurtjes vind ik wel oké. Soms ga ik met twee vriendinnen, maar dat is meer voor de gezelligheid dan dat ik veel koop. Zij daarentegen komen vaak met tassen vol kleding terug.
❤ 7 juni 2018
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2685

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:40

Bericht 19 Sep 2017 17:51

Re: Online/real-life shoppen

Altijd echt. Ik vind het heerlijk rond te neuzen en alles te bekijken!
04-2014
10-2015
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 19 Sep 2017 19:12

Re: Online/real-life shoppen

Ik shop bijna alleen maar online. Het centrum van Amsterdam vind ik afschuwelijk om te shoppen en daar kom ik dus ook nooit. Wel ga ik 'live' naar 2 winkels bij mij in de buurt (Gesponnen Suiker en Things I Like Things I Love) en daar slaag ik ook meestal wel voor een item als ik iets nodig heb.

Verder veel op Zalando (ik filter op een stuk of 5 merken als ik een item zoek, merken die ik prettig en mooi vind zodat ik niet die overload heb die hierboven al beschreven werd). En soms wat op Zara. En een beetje ASOS.
#teammaple🍁
<<

Anoniem309

Bericht 19 Sep 2017 19:43

Re: Online/real-life shoppen

Ik shop het liefs in de stad. Ik vind vind het echt heerlijk om in winkels rond te neuzen. Er is 1 winkel waar ik ook online shop, maar dat is omdat ik daar de goede maat weet en het altijd een goede pasvorm heeft voor mij.
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2502

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 19 Sep 2017 19:57

Re: Online/real-life shoppen

Altijd online, in stenen winkels moet ik altijd zo zoeken. Vaak doe ik er meerdere dagen over om mijn mandje te vullen en bestel dan vaak ook direct voor 300-500 euro. De helft daarvan gaat weer terug, dat is ook meteen de reden om veel te bestellen, dan hoef ik maar één keer moeite te doen.
Voor J. koop ik juist weer wel dingen in winkels. Vaak is het niet zo duur (euro of 5 voor een broekje), als ik dat online zou bestellen zou het duurder worden vanwege de verzendkosten. Passen hoeft niet bij haar, dat scheelt ook.

Als ik de stad in moet, moet ik drukte trotseren en hele winkels doorbladeren. Online kan ik alle groene jurken selecteren als ik besluit een groene jurk te willen. Kan ik meteen mijn maat voorselecteren en een maximale prijs. Thuis op het dooie gemak passen en uitzoeken wat ik graag wil houden. Als ik twijfel kan mijn vriend ook nog even keuren.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9634

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:06

Bericht 19 Sep 2017 20:04

Re: Online/real-life shoppen

Ik doe beide wel.
Online is ook wel veel windowshoppen, beetje kijken wat er allemaal is. En als een winkel niet in de buurt is of hier heel klein in, bestel ik ook wel online. Of met goede aanbiedingen, haha.

In het echt winkelen vind ik vaak wel fijner. Gewoon de dingen even vasthouden en zien. Kan toch heel anders zijn dan een plaatje op het internet.
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
<<

Anoniem247

Bericht 19 Sep 2017 21:30

Re: Online/real-life shoppen

Beide. Als ik mijn kledingkast moet vullen dan bestel ik meestal via internet. Ik heb altijd dezelfde merk/type broeken dus daarvan weet ik dat het zeker goed zit. Wbt vesten, shirtjes ed dat probeer ik gewoon. Ik heb gewoon geen tijd om echt te shoppen. Over 3 weken heb ik een feest van mijn schoonmoeder en daarvoor wil ik wel een nieuw outfit kopen die ik ook daarna met de feestdagen aan kan en ik wil echt even een keer iets anders. Daarvoor probeer ik wel even voor naar de stad te gaan.
<<

Anoniem316

Bericht 19 Sep 2017 21:33

Re: Online/real-life shoppen

Online. Vooral omdat ik over het algemeen grote maten kleding draag maar die winkels niet allemaal hier in de stad zitten (ms, miss etam, c en a). Over het algemeen bestel ik bij Wehkamp omdat ze daar dus alles verkopen. Bij Zalando slaag ik vrijwel nooit. Te saai, te slechte kwaliteit, rare pasvormen.

Schoenen koop ik wel in een fysieke winkel.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 20 Sep 2017 06:51

Re: Online/real-life shoppen

Bijna alles online. Jeans weet ik heel goed welke in moet hebben en shirtjes gaat ook bijna altijd goed.
Schoenen is wat lastiger dus ik ga ook regelmatig daarvoor op pad.
2016

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers