Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Ongecontroleerde bewegingen, wanneer voorbij?

<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 10 Aug 2017 23:48

Ongecontroleerde bewegingen, wanneer voorbij?

R werd dag 2 in t ziekenhuis al wat ingevoerd, dag 3 en 4 met een hydrofiel en vanaf dag 5 in de puckababy. Hij was best onrustig en maaide zichzelf heel de tijd wakker met zn armpjes.
Vandaag bij cb geweest voor zn prikjes, en omdat hij lichte koorts heeft ligt hij nu niet in de puckababy, maar heeft hij een slaapzakje aan. Alleen zie ik hem (via babyfoon) indutten om vervolgens een arm omhoog te zien komen. Vanmiddag had hij er ook last van, hij kreunde omdat hij wel wilde slapen maar dit niet lukte. Dit heeft hij toen lekker bij mij verder gedaan.
Benieuwd hoe deze nacht gaar verlopen.
Nu zie ik alleen dat hij zn hoofdje nu wel de andere kant op legt, deed hij vanmiddag ook. Hij heeft ook al beetje afplatting dus juist goed dat hij dat nu doet. Alleen denk ik dat de voorkeurshoiding mee ook wel met de puckababy te maken heeft, met t 'lipje dat over de rits zit. Mogelijk vind hij dat vervelend en houdt hij daarom zn hoofd de andere kant op?
Eigenlijk wil ik dus ergens van de puckababy af (om te kijken of mn gedachtegang klopt), maar aan de andere kant weet ik dus niet of hij al zonder zou kunnen.
Wanneer zouden deze ongecontroleerde bewegingen (schrikbewegingen) minder worden?
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43732

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 10 Aug 2017 23:51

Re: Ongecontroleerde bewegingen, wanneer voorbij?

Ik snap je verhaal niet helemaal geloof ik (maar ben zelf ook moe, daar kan het ook aan liggen), maar het moro reflex (dat schrik reflex, die bewegingen) is volgens mij rond 8 weken op z'n hoogtepunt en verdwijnt langzaam na de twee maanden. Hier had hij het ook heel sterk rond die leeftijd (maar nooit ingebakerd gehad) en verdween inderdaad. Nu heeft ie het vrijwel niet meer.
Let's discover the world together.
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 11 Aug 2017 07:05

Re: Ongecontroleerde bewegingen, wanneer voorbij?

Mss dat je t niet kan volgen omdat er 2 dingen door elkaar lopen in mijn verhaal (inhaleren en afplatting).maar aan je reactie heb ik wel iets:) wel ooit van moro-reflex gehoord, maar niet geweten wat t is.
R heb ik hiervoor wel ingevoerd op gisteren en vanacht na. Gisteren tijdens t 2e slaapje dus wel wat meer last van. Vanacht ging t wel goed! Tenminste ik heb hem wel veel horen bewegen, maar niet huilen. Tot net. Net ff opnieuw lakentje over hem heen gespannen (voor zo lang dat duurt haha).
Anyway, zijn de bewegingen ook iets waar ze aan moeten wennen? Inbakeren geeft mee wel iets meer rust (hoewel ik hem van acht ook niet heb horen huilen) maar niet inbakeren is volgens mij beter voor zn afplatting, nu lijkt ie meer te draaien
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4414

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:16

Bericht 11 Aug 2017 07:32

Re: Ongecontroleerde bewegingen, wanneer voorbij?

Maar volgens mij is de auto-correct ook aardig aan de slag geweest met jouw bericht ;)

Hier namen die reflexen ook duidelijk af vanaf 2,5 maand ongeveer. Ze had geen voorkeurshouding, dus daar geen ervaring mee. We zijn de puckababy gaan afbouwen toen ze ruim 2,5 maand was en we toen te horen kregen dat ze het op de opvang niet deden. Gewone slaapzak (wel met dikke mouwen het begin) ging eigenlijk meteen goed.
december 2016
juli 2019
<<

Anoniem260

Bericht 11 Aug 2017 07:56

Re: Ongecontroleerde bewegingen, wanneer voorbij?

Hier ingebakerd (met pacco) tot 'n week of 10, toen overdagslaapjes in n slaapzak met mouwen (oktober) en vrij snel daarna ook de nachten. Ik zag er vooraf als een berg tegenop (want vanaf inbakeren had S goede nachten), maar ging supergoed.
<<

Geel

Bericht 11 Aug 2017 11:29

Re: Ongecontroleerde bewegingen, wanneer voorbij?

Inbakeren zelf kan voor afplatting zorgen, omdat het kindje niet kan draaien.
<<

Anoniem260

Bericht 11 Aug 2017 15:12

Re: Ongecontroleerde bewegingen, wanneer voorbij?

Hoe bedoel je geel? Voordat n kindje kan draaien moet je gestopt zijn met inbakeren. En als je draaien van het hoofdje bedoelt, dat gaat prima (bij ons tenminste) ingebakerd

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers