Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Nog steeds geen geld

<<

Anoniem65

Bericht 21 Okt 2013 12:57

Nog steeds geen geld

Bij mijn vorige werkgever heb ik nog 2 maandsalarissen en vakantiegeld tegoed, totaal 6000 euro. Mijn baas zou er alles aan doen dit zsm met me af te handelen. Helaas gebeurde er niks. Ik werk inmiddels 3 weken ergens anders en mijn advocaat (via rechtsbijstand) is er al 3 weken mee bezig. Hij krijgt ook totaal geen reactie. Gisteren hoorde ik dat mijn vorige baas mijn oud collega's een salaris heeft betaald (zij lopen er nu dus nog maar 1 achter) maar mij heeft hij dus gewoon uit de betaling gehaald! Ik was (en ben) echt zo boos! Mijn advocaat gaat nu een dagvaarding sturen, maar zoiets kan een maand duren. Ik zit financieel best in de problemen, omdat ik die 6000 van mijn spaarrekening heb gehaald en due is nu nagenoeg leeg. Als hij failliet gaat (en daar zal het wel naartoe gaan) krijg ik schijnbaar niks omdat ik niet meer in dienst ben. Dat vind ik zo oneerlijk! Dat bedrag heb ik toch tegoed van de tijd dat ik er wel nog werkte? Heeft iemand ooit in deze situatie gezeten en wat kan ik behalve afwachten nog meer doen?
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 21 Okt 2013 16:00

Re: Nog steeds geen geld

Geen idee. Ik vind het wel echt heel naar. Weten de meiden van het juridisch loket topic niet wat te doen, of wat je kan verwachten? Volgens mij staat dat topic in Persoonlijk.
L2014 & H2017
<<

Burgemeester Esmee

Bericht 21 Okt 2013 17:35

Re: Nog steeds geen geld

Dat topic staat in Algemeen :)

Hierbij de link viewtopic.php?f=4&t=2783
<<

Anoniem23

Bericht 21 Okt 2013 17:52

Re: Nog steeds geen geld

Voor dit soort situaties heeft het UWV heel goede regelingen.
Deze folder maakt het wel wat overzichtelijker:
http://www.uwv.nl/particulieren/Images/ ... _04-13.pdf

Maar het kan nu nog verschillende kanten op omdat je oud werkgever nog niet failliet is. Ik gok zomaar dat het nog wel een aantal weken kan duren voor je geld krijgt, als je werkgever niet uit zichzelf gaat betalen.
<<

Anoniem65

Bericht 21 Okt 2013 18:17

Re: Nog steeds geen geld

Ik heb toevallig vandaag het UWV gebeld. Maar als hij failliet gaat, kan het zomaar zijn dat ik niks meer krijg, omdat ik niet meer in dienst ben. Ik ben dan een gewone schuldeiser, die dus na personeel, belastingdienst en bank kom.
<<

Anoniem23

Bericht 21 Okt 2013 22:37

Re: Nog steeds geen geld

Wat raar? Toen dat bij mij gebeurde bij het bedrijf waar ik net weg was werd ik gewoon hetzelfde behandeld als het personeel dat er nog zat. Het is immers wel gewoon een loonvordering. Ik weet niet genoeg van insolventierecht om te weten wat daar de regels voor zijn, zal het eens vragen op mijn werk!
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9723

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 22 Okt 2013 09:42

Re: Nog steeds geen geld

Ik krijg dus ook nog salaris van een oude werkgever. Ik ben daar helemaal stom over en ben blij dat ik daar weg ben. Helpt die rechtsbijstand een beetje? Anders ga ik straks toch ook stappen ondernemen. Het gaat nog om de maand april! Arrrggg Je bent dus niet de enige duidelijk.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron