Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Nieuwjaarsschrik

<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6682

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 03 Jan 2019 16:19

Nieuwjaarsschrik

Terwijl ik op wacht zit naast bed R. midden in de nacht schrijf ik even van me af.

Oudejaarsdag was ik met R. naar het strand. Waar hij normaal lekker speelt wilde hij nu naast me zitten en eigenlijk alleen maar eten en drinken. Vond ik beetje gek maar dacht er niet teveel bij na. Hij voelde wel wat warm, maar ja, we zitten op het strand.

Toch wat eerder naar huis gegaan en thuis tikte hij de 40 graden aan. Hij was niks meer waard dus hup, paracetamol en naar bed. Man was bij vrienden oud en nieuw vieren en voor koorts wilde ik hem geen zorgen laten maken dus ik ging lekker vroeg op bed. In de nacht nog een portie paracetamol want de koorts kwam weer heftig terug. Prima nacht en R. werd gewoon wakker. In de ochtend weer koorts en omdat we een nieuwjaars picknick hadden en hij vrolijk was en eetlust, toch maar even gegaan. Nog een dosis paracetamol en daarmee had ik hem de max dosis gegeven voor 24 uur. Gewoon gespeeld en hij was doodnormaal. Op terugweg man opgehaald. Omdat ik pas om 20 uur weer medicatie mocht geven en het 14 uur was en hij toch weer de 40 graden aantikte, vroeg ik man even healthdirect te bellen. Dat is een hulplijn die je de vervolgstap zegt: huisarts, ga naar ziekenhuis, bel ambulance of doe niks. R. was blij aan het gooien met een bal.
Totdat ik onze au pair hoor roepen dat ik moet komen. R. bij man en zijn ogen draaien weg. Ik herinnerde me van vroeger vriendinnetje die epileptie had wat er te gebeuren stond. Dus meteen hem opgepakt en in de auto als idioten naar ziekenhuis gereden (serieus elk rood licht gepakt, lekker verantwoordelijk). In de auto begon zijn mond te schuimen (iets wat ik dacht dat alleen in films gebeurde), begon hij te schokken en ik kreeg geen contact. Na 5 min kon hij niet meer ademen. We waren toen net bij de ER. Hij werd meteen overgenomen en aan de beademing gelegd. Waar normaal 1 dosis medicatie genoeg is om de aanval de stoppen (als in een koortaanval), moest R. 4 keer de dosis plus een dosis van ander medicijn. Gevolg was dat hij niet meer zelfstandig kon ademen door deze medicatie en werd beademd. Een half uur na aankomt kreeg hij zijn tweede aanval en weer een dosis medicatie nodig om te stoppen. Deze duurde 10 min.

Nadat hij stabiel was is er bloed, urine, snot en anaal wat afgenomen en werd besloten ons naar kinderziekenhuis te brengen. Er was plek in ziekenhuis half uur er vandaan. Met ambulance erheen. Hij was buiten bewustzijn op dit moment maar ademde wel weer zelfstandig. Bij binnenkomst kreeg hij weer een aanval. Weer medicatie, weer 10 min en weer beademen. Omdat er toen gevreesd werd voor hersenbeschadiging moesten we naar ander kinderziekenhuis gespecialiseerd in neurologie. Hup, weer in ziekenwagen. Daar aangekomen was R. natuurlijk knock out. En wat zijn we overal goed opgevangen. We mochten overal bij blijven en werden van alles op de hoogte gehouden.

Belangrijkste was dat hij nu wakker zou worden. Maar dat werd hij niet. En als ze hem dwongen dan maakte hij geen contact. Vreselijk was dat. Maar na 9 uren deed meneer zijn ogen open en moest huilen. Duurde kwartier voordat hij ons aankeek en weer kwartier toen hij reageerde op onze stem. Toen zakte hij weer weg. Later konden we wel wat meer contact met hem maken maar kon hij zijn linkerarm niet gebruiken.
Enige wat we konden doen was afwachten. Ik ben naar huis gegaan voor wat slaap en na 5 uren ben ik teruggegaan en man even naar huis. ‘S morgens reageerde hij wel veel meer maar deed nog niks met zijn arm. EEG laten maken en die liet abnormaliteit zien in linker hersenhelft in het midden. Ook was zijn koorts nog veelste hoog. Ons werd verteld dat we MRI nodig hadden en dat de wachtlijst 3 weken was. Niet best.

R. had die middag een heel goed uur, leek de oude. Maar viel toen weer terug. Weer een onzekere nacht in ziekenhuis. Gisterochtend kwam opeens de arts dat er toch een MRI gepland stond want ze wilden oa hersenvliesontsteking uitsluiten, hersenschade bekijken en een punctie doen om te kijken of het bijv geïnfecteerd zou zijn met herpes. Arme kerel dus meteen weer volledig onder zeil. Na 1.5 uur mochten we hem ophalen. En toen opeens kwam er keerpunt. Hij werd prima wakker uit narcose, was op schik, koorts was weg en buiten dat hij moe was leek hij de oude.
Na paar slopende uren kregen we te horen dat de MRI goed was! Geen hersenschade!!

Hij is wel een apart geval. De aanvallen komen dus ws door de hoge koorts. Dat is niet ongewoon en komt bij 3% van kinderen voor. Alleen duren die aanvallen/stuipen max 5/10 min. R. kwam niet zelf uit die aanvallen en dat maakt het gevaarlijk. Er is hoge kans dat het binnen 6 maanden nog eens gebeurd, na 14 maanden is het gevaar geweken en na zijn 6e levensjaar zou het nooit meer terug moeten komen. Omdat R. nu in gevarenzone zit wb de aanvallen, hebben man en ik gisteren training gehad om ze te behandelen als epilepsie. We moeten ten alle tijde medicatie voor hem bij ons hebben en als een aanval langer duurt dan 5 min moeten we dat toedienen terwijl we op ambulance wachten. Onze au pair moet morgen naar ziekenhuis voor die training. We mogen hem dus komende 4.5 jaar niet uit oog verliezen en dat is wel even slikken. Maar goed. Zitten nu omstebeurt op wacht bij zijn bed (is nacht nu) en ga morgen me verdiepen in epilepsie alarmen. Hij heeft dus geen epilepsie maar een soort van koorts epilepsie ipv koortsstuipen. Anders slapen we de komende jaren niet. Hij is wat van slag, alles doet hem zeer. Maar hij lijkt ok. Klein beetje verhoging. Morgen krijgen we meer uitslagen van testen maar we mochten gelukkig naar huis.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem313

Bericht 03 Jan 2019 16:25

Re: Nieuwjaarsschrik

Jemig Marsy, wat een verhaal! Wat zul je geschrokken zijn. Sterkte voor jullie alledrie.
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6162

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:08

Bericht 03 Jan 2019 16:27

Re: Nieuwjaarsschrik

Jeetje Marsy wat heftig zeg. De schrik zal er goed inzitten. Heel erg veel sterkte samen.
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1966

Geregistreerd: 18 Nov 2013 21:57

Bericht 03 Jan 2019 16:28

Re: Nieuwjaarsschrik

Zo dan! Gelukkig geen blijvende schade, maar de schrik zal er niet minder om zijn. Wat vreselijk eng.
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11403

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 03 Jan 2019 16:29

Re: Nieuwjaarsschrik

Phoe wat een verschrikkelijk avontuur. Hopelijk loopt het met een sisser af en komt het nooit meer terug!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Patsy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1689

Geregistreerd: 01 Jan 2019 11:13

Bericht 03 Jan 2019 16:29

Re: Nieuwjaarsschrik

Wow! Wat ontzettend eng. Sterkte.
💙 25 februari 2014
💙 5 juni 2015
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 03 Jan 2019 16:31

Re: Nieuwjaarsschrik

Wow Marsy wat zullen jullie bang geweest zijn. Wat een schrik. Heel veel sterkte en beterschap.

♥♥
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6682

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 03 Jan 2019 16:33

Re: Nieuwjaarsschrik

Dank jullie wel. Echt wat een nachtmerrie. Kan bijna niet geloven dat het met een sisser afgelopen is.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1028

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 03 Jan 2019 16:38

Re: Nieuwjaarsschrik

Ohh Marsy, wat een nachtmerrie! Wat zullen jullie geschrokken zijn! Wij hebben een soortgelijk proces doorgemaakt met onze zoon van intussen 4, mocht je er behoefte aan hebben, mag je mij PM-en. Sterkte! :hug:
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1210

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 03 Jan 2019 16:39

Re: Nieuwjaarsschrik

Jeetje wat ontzettend heftig zeg. Wat zullen jullie geschrokken zijn. Heel veel sterkte samen.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6682

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 03 Jan 2019 16:41

Re: Nieuwjaarsschrik

Oh dat is lief Ysa, daar kom ik misschien nog wel op terug!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 03 Jan 2019 16:42

Re: Nieuwjaarsschrik

Men, wat een geluk dat het nu beter lijkt. Wat een schrik zeg. Sterkte voor nu en voor het verwerken, ik vind het echt klote voor jullie terwijl jullie net in een betere periode zaten!
#teammaple🍁
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2525

Geregistreerd: 04 Okt 2017 09:46

Bericht 03 Jan 2019 16:44

Re: Nieuwjaarsschrik

Wat onzettend schrikken en wat een spanning zeg! Heel fijn dat er geen schade is in elk geval. Sterkte met alles een plek geven de komende tijd!
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9634

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:06

Bericht 03 Jan 2019 16:47

Re: Nieuwjaarsschrik

Wat schrikken Marsy!
Gelukkig maar dat het nu beter lijkt. Alsof jullie nog niet genoeg met het lieve ventje 'te stellen' hadden qua slapen ed..
Sterkte!
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8165

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 03 Jan 2019 16:48

Re: Nieuwjaarsschrik

Oh wat naar Marsy! Wat zullen jullie bang geweest zijn, veel sterkte!
30-04-2017
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4411

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:16

Bericht 03 Jan 2019 16:48

Re: Nieuwjaarsschrik

Jemig Marsy wat een schrik! Gelukkig dat het voor nu goed is afgelopen en wat fijn dat jullie overal goed opgevangen zijn! Kan me voorstellen dat jullie nu continu in opperste staat van paraatheid zijn... hopelijk vinden jullie weer een ritme in deze nieuwe situatie, heel veel sterkte!
december 2016
juli 2019
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11210

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 03 Jan 2019 16:59

Re: Nieuwjaarsschrik

Jeetje Marsy, wat een schrik! Gelukkig geen blijvende schade, maar het blijft spannend dus de komende jaren. Sterkte voor jullie alledrie!
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1937

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 03 Jan 2019 17:07

Re: Nieuwjaarsschrik

Wat een vreselijk verhaal. Zo eng en heftig! Heel veel sterkte voor jullie allemaal!
Juli 2015
Maart 2017
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25115

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 03 Jan 2019 17:15

Re: Nieuwjaarsschrik

Oh wat ontzettend eng! Wat zullen jullie geschrokken zijn! Heel veel sterkte gewenst voor jullie en beterschap voor kleine R.
❤ 7 juni 2018
<<

Radler

Yipyapper

Berichten: 1705

Geregistreerd: 31 Dec 2018 18:26

Bericht 03 Jan 2019 17:47

Re: Nieuwjaarsschrik

Wat heftig en wat schrikken!
Gelukkig geen blijvende schade, veel sterkte voor de kleine man en jullie natuurlijk ook
Juli 2019
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2887

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:44

Bericht 03 Jan 2019 17:53

Re: Nieuwjaarsschrik

Jemig, wat vreselijk heftig Marsy! Hoop dat jullie het nooit meer hoeven meemaken. Wel goed dat jullie voorbereid zijn voor het geval dat. Sterkte met de verwerking van alles wat er gebeurd is.
<<

Anoniem279

Bericht 03 Jan 2019 17:59

Re: Nieuwjaarsschrik

Jeetje wat zal de schrik er bij jullie goed inzitten zeg en wat een angstige periode. Fijn dat artsen hebben kunnen ontdekken wat het is, maar wat intensief dat jullie hem niet uit het ook mogen verliezen, de komende jaren.
<<

Anoniem315

Bericht 03 Jan 2019 18:10

Re: Nieuwjaarsschrik

Jeetje, wat super heftig Marsy! Wat heb je geweldig gehandeld! Veel sterkte met het verwerken van deze akelige gebeurtenis. Hopelijk hoeven jullie dit niet nog een keer mee te maken.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 03 Jan 2019 18:26

Re: Nieuwjaarsschrik

Wat vreselijk eng zeg! Heel veel sterkte, ook aan je kleine lieve ventje en natuurlijk jullie twee ook. Hopelijk gebeurt 't 'm nooit weer!
Let's discover the world together.
<<

Blue flower

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:54

Bericht 03 Jan 2019 19:14

Re: Nieuwjaarsschrik

Jeetje wat een schrik! Gelukkig is het allemaal goed afgelopen zeg! Bij jullie zal het wel even duren voordat jullie de schrik kwijt zijn. Sterkte voor jullie 3
10.12.2010
21.03.2013
16.08.2016
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers