Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Niet willen slapen bij mij...

<<

Tommie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 265

Geregistreerd: 11 Mrt 2014 18:57

Bericht 06 Mrt 2018 16:00

Niet willen slapen bij mij...

Hoi :)

Hopelijk hebben jullie een momentje om mijn verhaal te lezen over mijn dochter (2,5 jaar).

Sinds we vorige maand dochters speen de deur uit hebben gedaan, is het volgende aan de hand. Ze gaat moeilijker slapen, logisch, want het speentje was echt haar inslaap-trucje. Vrij snel ging het slapen 's avonds goed.

's Middags is een ander verhaal. De eerste weken ben ik degene geweest die haar in bed legde, omdat vriend doordeweeks werkt en in het weekend steeds wat had rond haar slaaptijd. Vanaf het moment dat de speen weg ging, was het uitproberen. Springen in bed, uit bed, gillen, huilen, lachen, ze trok echt alles uit de kast om niet te gaan slapen. Ik probeer zelf zo consequent mogelijk te zijn, vast ritueel, zo ontspannen mogelijk, en heb ook al van alles geprobeerd: erbij blijven, op de gang zitten, negeren, zingen, toespreken, boos worden, zo kalm mogelijk zijn, uitleggen etc. Tot op heden is het nog niet gelukt om haar aan het slapen te krijgen. Nu zou je zeggen, misschien is ze er overheen, daar heeft ze wel de leeftijd voor. Maar... ze slaapt wel bij de opvang, bij de oppas en als papa haar in bed legt! Vrijwel zonder problemen ook. Ook als ik met haar wandel in de wandelwagen of in de auto valt ze in slaap in de middag. Ze heeft het slaapje dus echt wel nodig.

Vriend vindt dat ik niet moet opgeven, omdat ze het echt nodig lijkt te hebben. Maar ik zit inmiddels met handen in het haar en dat hele middagslaapgebeuren is echt een grote frustratie geworden. Wat ik dan weer niet moet laten blijken want dat merkt dochter dan gelijk weer. Wat is hier aan de hand? Ik kom er niet uit..
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 06 Mrt 2018 18:21

Re: Niet willen slapen bij mij...

Ik zou:
Dit vooraf even bespreken, in hoeverre dat kan met een 2.5 jarige. Maar wel zeggen dat ze bij papa goed slaapt en op de opvang en dat jij het ook fijn vindt als ze goed slaapt. En waarom dat belangrijk is. Hoeft geen lang verhaal te zijn maar wel dat ze weet wat je wil en waarom.
Verder zou ik haar misschien belonen na het slapen, misschien een sticker geven?

Je kunt ook de druk eraf halen en zeggen dat ze mag rusten, wel in haar bed en dan wat boekjes mag door bladeren. Zo komt ze toch tot rust en valt misschien wel in slaap.

Verder zou ik je ritueel aanhouden en haar verder negeren bij ongewenst gedrag.
<<

Anoniem248

Bericht 06 Mrt 2018 18:45

Re: Niet willen slapen bij mij...

Ik zou de tip van het rusten inderdaad willen geven, wat Lot ook zegt. En verder, hoe is ze aan het eind van de dag als ze niet geslapen heeft? Als ze dan gewoon gezellig is dan zou ik haar alsnog gewoon naar bed brengen, haar laten ‘uitrusten’ zoals Lot beschrijft (en wie weet valt ze in slaap) en het gevecht verder achterwege laten en de druk er voor jezelf proberen af te halen. Haar gewoon even rustig in bed iets voor zichzelf laten doen totdat mama haar komt halen. Em desnoods een duidelijke klok/wekker oo haar kamer zetten, en daar een markering op maken (als de grote wijzer bij de rode sticker is, komt mama je halen en tot die tijd mag je eventjes in bed spelen). En werkt het niet, dan haaltje haar er na een kwartiertje uit en benoem je dat ze het in ieder geval geprobeerd heeft.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 06 Mrt 2018 19:54

Re: Niet willen slapen bij mij...

Voorgenoemde tips zou ik ook toepassen. Mijn zoon heeft trouwens ook vaak genoeg op de bank geslapen. Is dat geen optie?
L2014 & H2017
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9406

Geregistreerd: 25 Nov 2015 15:30

Bericht 06 Mrt 2018 19:59

Re: Niet willen slapen bij mij...

Kan het niet zijn dat ze het de ene dag nodig heeft en de andere dag niet? Ik was ervan overtuigd dat het met F. echt klaar was, middag slapen ging wel maar dan was het 's avonds een drama. Mijn schoonmoeder heeft haar vandaag naar bed gebracht, 2 uur geslapen en om 19 uur zei ze ik wil in bed en naar bed.

Wat Lot zegt over even in bed spelen doen wij ook wel eens. Ze wil dan heel graag tutten en dat mag alleen in bed. Ze gaat dan even in bed spelen, heel soms slaapt ze dan en anders roept ze meestal na een half uur dat ze eruit wil.
⁠♡♡♡
<<

Tommie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 265

Geregistreerd: 11 Mrt 2014 18:57

Bericht 07 Mrt 2018 14:16

Re: Niet willen slapen bij mij...

Dankjewel voor jullie reacties.

Het is een goed idee om haar in bed te laten 'rusten'. Hopelijk pakt ze dit goed op. Belonen werkt niet, als ik dan zeg: eerst slapen dan ... (gaan we dit doen, krijg je dat), dan wil ze dit of dat ineens toch niet, hoe leuk ze het ook vindt.
Gesprekje lukt wel, snapt ze ook, maar vervolgens doet ze er niks mee haha.

Ik denk wel dat ze het nog nodig heeft, aangezien ze 5 dagen in de week wel gewoon gaat slapen. Ze kan prima zonder slaapje dus dat scheelt wel. Probleem zit hem echt in dat ík haar naar bed breng.

Nou, maandag en dinsdag is het weer zover, ik hou jullie op de hoogte ;)

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers