Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Neusspray verslaving

<<

Anoniem 146

Bericht 18 Sep 2013 08:22

Neusspray verslaving

Ik sprayde twee maanden lang dagelijks meerdere keren. Dit is begonnen met een voor mij een -heftiger dan voorheen- seizoen van hooikoorts en andere allergieën. Hiervoor heb ik medicatie die voorheen erg goed hielp. Nu ben ik hier niet achteraan gegaan bij de huisarts toen ik merkte dat de klachten erger werden en ben ik neusspray erbij gaan gebruiken. Dat hielp goed. Omdat ik elke dag hoopte dat het beter zou worden heb ik ook tegen het advies van de apotheek in de neusspray langer gebruikt dan 7 dagen. En nu moet ik op de blaren zitten, en ik voel me onwijs klote, want ik adem altijd door mijn neus. Sterker nog, ik kan héél erg in paniek raken als ik niet door mijn neus kan ademen. De spray werkt niet meer en op dringend verzoek van huisarts gisteren meteen gestopt. Ik heb geen last meer van de allergieën op dit moment. Maar ik heb de binnenkant van mijn neus verpest. :(

Ik probeer de tijd uit te zitten door het te relativeren en veel te douchen/stomen en luuf te smeren. Ik hoop maar dat het snel geneest.


Voor sommige is het misschien 'maar' een verstopte neus, dat denk ik ook als ik het hardop zeg.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 18 Sep 2013 08:30

Re: Neusspray verslaving

Ik mocht hierdoor nooit langer dan 5 dagen otrivin gebruiken van mijn vader. Ook al was ik altijd de hele winter verkouden. Bleek later ook allergieën te zijn trouwens.
Misschien een idee om te zorgen dat je afleiding vind. Zodat je niet constant bezig bent met je neus.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem 146

Bericht 18 Sep 2013 08:43

Re: Neusspray verslaving

Goed dat je wel geluisterd hebt. Ik was ontzettend naïef, ik dacht dat het niet zo'n vaart zou lopen.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 18 Sep 2013 08:45

Re: Neusspray verslaving

Probeer er vooral niet te veel aan te denken. Want als je de hele tijd denkt 'oh mijn neus gaat verstoppen als ik niet dit of dat doe', dan ga je het vanzelf voelen.

Tip voor de volgende keer: Ga wel naar de huisarts. Er bestaan speciale neussprays die wel dagelijks gebruikt mogen worden en die niet verslavingsgevoelig zijn en je neus verpesten.
Al zou je huisarts je die nu waarschijnlijk niet willen geven omdat het eerst moet genezen.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 18 Sep 2013 08:56

Re: Neusspray verslaving

Mrs. Jansen schreef:Goed dat je wel geluisterd hebt. Ik was ontzettend naïef, ik dacht dat het niet zo'n vaart zou lopen.

Waarschijnlijk omdat mijn vader in de medische wereld werkt mocht ik het niet eens. Na 5 dagen werd het gewoon verstopt voor mij geloof ik. Idem met Antibiotica. Als kind veel gehad en dat mocht ik daarna ook lang niet meer. Zorgde mijn ouders wel voor.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem 146

Bericht 18 Sep 2013 09:01

Re: Neusspray verslaving

Mijn neus zich al dicht. Alles zit vol en dicht want merk ook dat mijn oren gaan dichtzitten. Ik hoop dat dit de ergste dagen zijn en dat het dan met de dag beter gaat.

Ik heb een spray gekregen van de huisarts die zorgt dat het slijmvlies niet (verder) gaat ontsteken. (Dit helpt niet om vrij te ademen.)
<<

Anoniem16

Bericht 18 Sep 2013 09:36

Re: Neusspray verslaving

Er is iets nieuws op de markt, een soort neusspray en dat mag je ook preventief gebruiken.

Het heet Physiomer, ik gebruik het voor de kinderen wanneer ze verkouden zijn maar het mag dus ook egwoon iedere dag preventief.
<<

Anoniem16

Bericht 18 Sep 2013 09:37

Re: Neusspray verslaving

Afbeelding

Niet helemaal dezelfde als die ik heb maar bij de Etos verkopen ze het.
<<

Anoniem 146

Bericht 18 Sep 2013 09:54

Re: Neusspray verslaving

Thnx voor de tip Printje :). Wellicht een optie voor in de toekomst. Nu probeer ik door te zetten en het zelf te laten genezen.
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3624

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 18 Sep 2013 10:05

Re: Neusspray verslaving

Ik gebruik al jarenlang elke dag neusspray op voorschrift van mijn kno-arts. Dit helpt echter niet tegen het verstoppen maar om ontstekingen te voorkomen. Als ik toch verkouden wordt gebruik ik inderdaad een weekje otrivin. Ik merk ook dat ik dat verslavend vindt en mijn dagelijkse neusspray niet. Mag je nu wel stomen? Dat doe ik namelijk als mijn holtes ook echt dicht gaan zitten. Werkt altijd wel goed. Gewoon met een bak heet water en een handdoekje er overheen. Werkt prima en je kan eventueel ook nog wat eucalyptus druppels toevoegen.
<<

Anoniem 146

Bericht 18 Sep 2013 10:28

Re: Neusspray verslaving

Ik denk dat ik wel mag stomen op de manier zoals jij beschrijft. Ik kan dat alleen niet als alles dicht zit. Ik ga wel onder een hete douche in de hoop dat dat voor verlichting zorgt. Als ik merk dat één neusgat ook maar een beetje open gaat dan snuif ik snel boven een luuf potje. :laughcry:
<<

PeperMunt

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 209

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:15

Bericht 18 Sep 2013 17:40

Re: Neusspray verslaving

Ik ben jaren lang aan neusspray verslaafd geweest en het is erg lastig om hier van af te komen.
Ik gebruikte bijna 1 flesje per dag (!!)
Om er af te komen heb ik een flesje gekocht met een draaidop. Ik heb hem gebruikt tot hij half leeg was en toe bijgevuld met afgekoeld gekookt water. Elke keer als hij half leeg was heb ik hem zo weer bijgevuld.

Je merkt dan vanzelf dat je steeds minder nodig hebt en na 2 weken ben ik er helemaal mee gestopt. Ik heb toen nog wel een paar dagen last gehad van een half verstopte neus maar heb toen gewoon even door gezet.
Na die paar dagen had ik nergens meer last van en ik ben sinds toen helemaal van de neusspray af :)

Als ik verkouden ben is het wel moeilijk om zonder neusspray te slapen e.d. maar ik wil er niet weer verslaafd aan raken.

Dat jou neus nu zo dicht zit komt omdat ze slijmvliezen gewend zijn aan de verslavende stof die in neusspray zit. Doordat je die nu niet gebruikt zwellen je slijmvliezen op totdat je ze weer neusspray geeft. Dus als je nu zo stopt dan zal je daar wel een paar dagen last van hebben denk ik. Maar het gaat vanzelf over!
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 18 Sep 2013 18:27

Re: Neusspray verslaving

Ik ben er ook erg gevoelig voor. Ik heb de neiging direct verslaafd te raken want het gevoel dat je neus open gaat: heerlijk! Maar de binnenkant van mijn neus is niet kapot, overigens heb ik eens een aflevering van een programma gezien waarin het verklaard werd dat je neusslijmvlies iedere keer werd verkleind en als je het dan niet meer gebruikt, moet het even terug naar zijn normale formaat.

Zoiets iig. Er werd ook gezegd: geen langdurige schade. En ik heb dat ook niet, gelukkig!

Ik kwam er uiteindelijk ook vanaf door steeds te verdunnen met water. Dan heb je gewoon steeds minder nodig en is de harde afkick periode ook wat draaglijker want serieus: je hebt het idee alsof er een olifant op je neus staat!

Sterkte!
<<

mysterious

Noob

Berichten: 164

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 18 Sep 2013 23:41

Re: Neusspray verslaving

heel herkenbaar! ik mag het niet meer in huis halen van mijzelf maar het is zo verleidelijk. vooral voir het slapen gaan.
<<

Vintage

Kletskop

Berichten: 970

Geregistreerd: 02 Sep 2013 17:27

Bericht 19 Sep 2013 09:48

Re: Neusspray verslaving

Goed dat je alsnog bent gestopt, want het is idd heel erg slecht om neusspray (zo lang) te gebruiken. Hopelijk is de binnenkant van je neus tijdig herstelt.
Happiness comes
from within you.
You'll never find it by
chasing relationships,
jobs, beauty, money.
Happiness Always
starts within.
<<

Anoniem 146

Bericht 19 Sep 2013 12:58

Re: Neusspray verslaving

Jee Pepermunt. 1 flesje per dag! Hoelang heb je er over gedaan om er helemaal vanaf te komen? Mijn 'verslaving' valt er bij in het niet. Wat heeft bij jou de knop omgezet? Werkte het niet meer?
Bij mij ging de spray na twee maanden al averechts werken.

Caro ik moest wel lachen om je berichtje, want het voelt inderdaad alsof er een olifant op je neus staat.
Ik heb meer verhalen gelezen over afbouwend. Echt knap. Afbouwen is meestal voor mij geen optie. Ik moet meteen die pleister er vanaf trekken anders ben ik te gevoelig om toch nog één keertje (Ja écht nog één keertje) extra te sprayen oid.


Bij mij gaat het nu al een stuk beter, ik was er dan ook redelijk op tijd bij als ik jullie verhalen lees.
Zolang ik rechtop blijf en veel frisse lucht van buiten inadem, dan blijft mijn neus redelijk open! :D
<<

anoniem196

Bericht 19 Sep 2013 20:48

Re: Neusspray verslaving

Ik ken iemand die laatst geopereerd is aan haar neus.
Die had echt de binnenkant van haar neus kapot gespoten door langdurige gebruik van neusspray.
<<

Anoniem 146

Bericht 20 Sep 2013 10:22

Re: Neusspray verslaving

Vannacht en vandaag is het weer naatje pet. :pale:

Adem in, Adem uit. Ik krijg genoeg lucht...
<<

Anoniem7

Bericht 20 Sep 2013 10:33

Re: Neusspray verslaving

Kun je niet sprayen met zoutoplossing?
<<

Anoniem17

Bericht 20 Sep 2013 11:15

Re: Neusspray verslaving

Ik heb al dik een jaar continu een verstopte neus, en ik heb van de dokter Avamys neusspray gekregen. Deze mag ik altijd gebruiken en helpt redelijk. Misschien kun je daar eens naar informeren?
<<

Anoniem 146

Bericht 20 Sep 2013 12:16

Re: Neusspray verslaving

Voorheen werkte zoutoplossingen nooit. Ik heb een spray gekregen van de huisarts die zorgt dat het slijmvlies niet verder gaat ontsteken. Ik probeer nu door te zetten zonder alternatieve sprays, hoe moeilijk dat ook is. Voor de toekomst wil ik ook alleen nog maar sprays gebruiken die niet schadelijk zijn. Dus wat dat betreft ben ik toch heel goed geholpen met jullie adviezen! :yes: :D

Elliot, ohh wat zou ik me vreselijk voelen. Heb je iets waardoor jij deze klachten het hele jaar door hebt?
<<

Anoniem17

Bericht 20 Sep 2013 12:26

Re: Neusspray verslaving

Ja, het is ook verschrikkelijk. Mijn neus is echt een probleemzone, haha! Als ik mijn neus aanraak ga ik geheid een paar minuten later niezen. Het is alleen mijn rechterneusgat gelukkig (voor de kijkers links). Mijn neusschotje staat (heel erg) scheef, waardoor ik chronische 'luchtweginfecties' heb in mijn neus.
<<

Foxes

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 463

Geregistreerd: 10 Sep 2013 21:05

Bericht 20 Sep 2013 12:58

Re: Neusspray verslaving

Mijn moeder is al dik 20 jaar verslaafd aan neusspray en ze weigert om ermee op te houden.
Goed dat jij ermee bent gestopt!
<<

Anoniem7

Bericht 20 Sep 2013 13:18

Re: Neusspray verslaving

Elliot schreef:Ja, het is ook verschrikkelijk. Mijn neus is echt een probleemzone, haha! Als ik mijn neus aanraak ga ik geheid een paar minuten later niezen. Het is alleen mijn rechterneusgat gelukkig (voor de kijkers links). Mijn neusschotje staat (heel erg) scheef, waardoor ik chronische 'luchtweginfecties' heb in mijn neus.


Avamys heb ik ook gehad, maar dat werkte bij mij voor geen meter. Ik ben fan van fluticason!
<<

Anoniem17

Bericht 20 Sep 2013 13:20

Re: Neusspray verslaving

Bij mij werkte het eerst ook niet, maar toen bleek dat mijn neus te dicht zat en de neusspray dus niet ver genoeg mijn neus in kon. Ik heb toen op aanraden van de dokter twee weken met xylometazoline gesprayd voordat ik Avamys gebruikte, om m'n neus vrijer te maken. Daarna werkte het wel.
Volgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers