Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Nazoeken door werkgevers

04 Jun 2018 20:23

Weet iemand dit? Officieel mag een werkgever een sollicitant niet googlen of opzoeken op sociaal media, maar hoe zit dat met LinkedIn? Mag dat wel of is dat een beetje een grijs gebied?

Een collega en ik hadden het daar vandaag over en we wisten het beiden niet.

Re: Nazoeken door werkgevers

04 Jun 2018 20:34

Waarom mag dat niet?

Re: Nazoeken door werkgevers

04 Jun 2018 20:37

Cotton schreef:Waarom mag dat niet?


Dit inderdaad, nog nooit van gehoord dat dit niet mag. Op LinkedIn de kandidaat opzoeken lijkt me zelfs vrij normaal.

Re: Nazoeken door werkgevers

04 Jun 2018 20:41

Een tijd terug is er voor recruiters wel een soort nieuwe gedragscode of ander soort regeling over gekomen, maar ik weet er het fijne niet van. Harrison?

Re: Nazoeken door werkgevers

04 Jun 2018 21:41

Klopt dat het officiëel niet mag, het moet relevant zijn. Alleen dit is natuurlijk een lastig ding.. hoe weet je als sollicitant dat je gecheckt bent en daarom afgewezen?

https://www.randstad.nl/werkgevers/kenn ... cial-media

Re: Nazoeken door werkgevers

04 Jun 2018 21:54

Nouja inderdaad. Als iemand solliciteert, je checkt die persoons Facebook en hij/zij hangt daar met de neus in de coke en je nodigt diegene dan niet uit, dan komt diegene daar toch nooit achter?

Re: Nazoeken door werkgevers

04 Jun 2018 22:29

Volgens mij kunnen sollicitanten bij mijn werkgever hun LinkedIn koppelen aan de sollicitatie. In ieder geval zie ik dat wel relatief vaak als link voorbij komen in het sollicitatieproces.

Re: Nazoeken door werkgevers

04 Jun 2018 22:46

Mensen komen er niet achter idd als je fb checkt tenzij je natuurlijk per ongeluk een uitnodiging stuurt. Bij LinkedIn kun je het met bepaalde instellingen wel zien.

Als ie je LinkedIn meestuurt dan vind ik dat ook toestemming geven ergens

Re: Nazoeken door werkgevers

04 Jun 2018 22:54

Ik heb laatste bewust mijn LinkedIn meegestuurd, omdat ik toch wel verwacht dat ze mij gaan zoeken op internet. Ik dacht, dan ga ik ze daar maar vast bij helpen.

Of het wel of niet mag weet ik niet, maar ik hou wel rekening met wat ik op internet plaats onder mijn eigen naam en daarom Google ik mijzelf ook regelmatig. We leven toch in een maatschappij dat alles snel na te trekken is en te vinden is op internet.
Plaats een reactie