Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

<<

Limoen

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 75

Geregistreerd: 27 Jan 2016 19:55

Bericht 12 Jun 2018 10:17

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Hier gaat ook alles goed. Heb net de 20 weken echo gehad en hij is helemaal goedgekeurd! qua groei ook gemiddeld, alleen de buik was groter dan gemiddeld. Ik krijg nog wel extra groeiecho's omdat mijn dochter vrij groot was (te groot voor mij in ieder geval :) ). Morgen een afspraak in het ziekenhuis om vast wat over de bevalling door te spreken, wat te doen bij weer een grote baby bijvoorbeeld..

Ik voel hem vanaf 18 weken echt duidelijk. En nu eigenlijk bijna elke keer wanneer ik ga liggen of zitten. Dus volgens mij is dat wel normaal hoor Lot.

Wij zijn denk ik ook uit de namen. Gisteren een proefdruk besteld van een geboortekaartje met de namen erop, kijken hoe het op papier staat. Die komt als het goed is vandaag binnen.

We hebben inmiddels ook een mooi kamertje van marktplaats gehaald. Ziet er nog supermooi uit. En een tripp-trapp newborn set. De grootste dingen hebben we nu wel, ik wil alleen nog opzoek naar een co-sleeper.
2012 & 2013

Afbeelding
<<

zomerblond

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 16

Geregistreerd: 17 Mei 2018 14:32

Bericht 12 Jun 2018 10:55

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

@Pompoen: Fijn dat de 20 weken echo goed was!

@Lot: Wij hebben de naam eigenlijk al wel een tijdje, voor deze zwangerschap in elk geval al. "Gelukkig" krijgen we een meid, want voor een jongensnaam konden we ook echt niks bedenken waar we een goed gevoel bij kregen en dat ook nog eens lekker klonk bij de naam van ons zoontje. Het is niet dezelfde naam als we toen hadden als meisjesnaam, al vind ik die nog steeds heel erg leuk, maar 't werd wat te Jut-en-Jul-achtig bij elkaar. De naam die we nu hebben kwam wel al vlak daarna als favoriet. Dus ik kan eigenlijk wel met zekerheid zeggen dat dit 'm wordt. Het klopt ook gewoon als we het uitspreken. Dat is in elk geval een zorg minder!

De baby voel ik inmiddels (nu bijna 24 weken) ook de hele dag door. Vooral als ik rustig zit of lig ('s avonds in bed sowieso altijd), maar ik krijg ook al wel flinke porren tegen m'n blaas, vooral als ik gewoon bezig ben. Volgens de verloskundige gaat alles prima volgens schema. Gisteren bij het luisteren naar het hartje schopte ze zelfs zo hard dat de doptone van m'n buik afschoot, de bewegingen zijn echt al duidelijk te zien van buitenaf. Nu al lekker druk dus!

Ik ben ook nog helemaal niet bezig met babyspullen en wat er geregeld moet worden eigenlijk. Eerst nog verbouwen op zolder en op zomervakantie (en als bonus komend weekend nog lekker met vriendinnen een lang weekend naar Malta!). Ik had zelf een beetje bedacht dat we ons na de zomervakantie wel bezig gingen houden met kamertje/kaartjes/kraampakketten etc., maar dan is het 'nog maar' 7 weken tot de uitgerekende datum, dus misschien wel wat krap als er echt nog dingen besteld moeten worden. M'n buurvrouw keek in elk geval erg verschrikt toen ik zei dat we na de zomervakantie wel dingen gingen regelen, haha. En je weet natuurlijk ook niet hoe het fysiek allemaal verloopt tegen het einde. Aan de andere kant, vorige keer was ik met 42 weken echt nog goed in staat om alles te doen en ging het heel goed, dus misschien moet ik daar een beetje meer op vertrouwen. En bovendien: het zal de baby een worst zijn of alles piekfijn in orde is, als het maar kan slapen en eten :) Ik merk dat we door de ervaring met de eerste ook wel relaxter daarin zijn en ook wel beseffen dat het toch wel goed komt. En bovendien gaat er vaak maar weinig zoals je vooraf in gedachten hebt, maar ook dat vindt z'n weg wel weer...

Voor de meiden die al een kind hebben: is deze zwangerschap voor jullie ook anders? Ik merk dus zelf dat we er wat minder mee bezig zijn, dat de tijd vliegt, maar ook dat het lichamelijk wel zwaarder is of lijkt dan de eerste. Niet i.c.m. zoontje, want die is met zijn leeftijd al zelfstandig genoeg. Maar gewoon in de zin van: buik groeit harder, zwangerschapskwaaltjes komen eerder (lage rugpijn, last van spieren in m'n benen en rug), af en toe echt vermoeider. Ben benieuwd!
Life is too short to have boring hair.
<<

zomerblond

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 16

Geregistreerd: 17 Mei 2018 14:32

Bericht 12 Jun 2018 10:58

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

@Limoen: ook voor jou natuurlijk fijn dat de 20 weken echo goed was! :banaan:
Life is too short to have boring hair.
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6176

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 12 Jun 2018 11:32

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

@Limoen, fijn dat jouw 20-wekenecho ook goed was!

@Lot, ik voel de baby vanaf 17 weken bewegen en ook echt heel vaak. Het wisselt nog wel waar ik het voel en hoe, eerst had ik veel last van mijn blaas, dat ging een tijdje beter, toen voelde ik de baby steeds heel duidelijk tegen mijn buikwand aan en nu voel ik de baby weer wat minder overduidelijk en heb ik weer meer last van mijn blaas. Dus denk dat de baby nu weer meer in mijn blaas aan het porren is. Maar als ik even ga zitten dan voel ik dus ook heel vaak gepor en gedraai, als ik heel druk ben voel ik het allemaal wat minder.

Bij ons is het belangrijkste klaar...de co-sleeper. Verder is de babykamer klaar om ingericht te gaan worden. Maar voor nu staan er vooral wasrekken en spulletjes. Mijn man maar eens vragen om de commode binnenkort naar boven te versjouwen. Ik vind na de zomervakantie ook wel erg laat hoor zomerblond, maar goed, ik ben vorige keer ook een stuk eerder bevallen dus ik wil het graag ruimschoots op tijd af hebben. Daarna kwam het er namelijk niet meer van waardoor mijn kind eigenlijk altijd in een kale kamer heeft gelegen. Op zich had hij daar geen last van natuurlijk, er stonden meubels en er hingen gordijnen, maar ik vond het vooral zelf wel heel jammer. Dus nu wil ik dat anders.

Hier heb ik op het moment enorm last van vermoeidheid. Dat kan ik me helemaal niet herinneren van vorige zwangerschap, maar ik stort echt regelmatig helemaal in ‘s middags. Gisteren nog een middagdutje van 2,5 uur gedaan en daarna heel vroeg naar bed en ik ben nog steeds moe. Ik probeer er maar zo veel mogelijk aan toe te geven. Gelukkig heb ik regelmatig wel de kans om te gaan slapen. Gisteren was mijn zoontje thuis, die had buisjes gekregen en die vond het helemaal niet erg om op zijn kamer met de ipad te gaan chillen. Hij heeft me tussendoor 1 keer wakker gemaakt om te vragen of hij een koekje mocht en ik werd een keer wakker omdat ik hem naar de wc hoorde gaan. Verder had hij mij niet nodig en durf ik er inmiddels wel op te vertrouwen dat hij me wakker maakt als het nodig is en verder geen gekke dingen doet. Alleen als ze met z’n tweeen zijn dan kan ik niet echt gaan slapen. Maar als mijn man er is dan stuurt hij me soms gewoon naar bed. Hij vindt dat ik elke dag een dutje moet doen. Alleen af en toe stort ik in op het verkeerde moment, dan ga ik liggen slapen terwijl de kinderen superdruk zijn en er eten gekookt moet worden etc., maar gelukkig komt dat niet zo vaak voor want meestal ben ik het wel voor.

@Zomerblond, ik vind het ook wel zwaarder geloof ik, maar inderdaad ook dat het heel snel gaat, ik was echt een beetje verbaasd dat ik gewoon al op de helft zat. Vorige zwangerschap was ook gewoon heel anders doordat mijn man toen erg ziek was, dus toen was ik er anders mee bezig dan nu. En sowieso verloopt het anders, ik sport nu veel meer dan toen en ik ben nog maar 2,9 kg aangekomen terwijl dat bij mijn zoon met deze termijn echt al wel meer was. Ik heb wel weer harde buiken, net als toen, maar op zich niet megaveel, denk dat ik er toen meer had.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

zomerblond

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 16

Geregistreerd: 17 Mei 2018 14:32

Bericht 12 Jun 2018 11:52

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

@Pompoen: Het is misschien wel wat laat ja, haha... Maar we willen wel eerst die verbouwing achter de rug hebben, voor we van kamers gaan wisselen (zoon gaat naar boven, zijn kamer wordt babykamer), anders blijven we schuiven enz. Nou hebben we natuurlijk de grote dingen nog van de eerste (kinderwagen, bedje, box, stoel, etc), dus dat maakt ook wel dat we nog niet echt aan het kijken zijn denk ik. Flesjes, kleding, beddengoed etc. zijn wel gemakkelijk besteld mocht het eerder nodig zijn. Enige grote ding wat we nodig hebben is een commode en het kamertje wordt opnieuw ingericht.

Qua gewicht ben ik ook nog niet veel aangekomen, nu schommelt het een beetje tussen de 2,5 en 3 kilo t.o.v. mijn startgewicht. Wel eerst wekenlang misselijk geweest en daardoor eerst een paar kilo afgevallen, dus dat scheelt denk ik wel. Bij de eerste was het echter veel erger, toen was ik sowieso wel zo'n 10 kilo zwaarder dan ik nu ben, maar door misselijkheid toen eerst zo'n 12 kilo afgevallen en die 12 zijn er nooit meer bijgekomen. Met 42 weken woog ik toen nog steeds een paar kilo minder dan voor m'n zwangerschap. Omdat m'n gewone gewicht nu al veel lager ligt zal ik het nu denk ik wel beter meer merken in de kilo's, maar dat lijkt me ook wel zo gezond... Heb gelukkig tot nu toe alleen groei op m'n buik, nog geen vocht of andere plekken waar ik uitdij :hulde:
Life is too short to have boring hair.
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6176

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 12 Jun 2018 12:40

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Ik snap het ja, niet handig om het dan eerder te doen. Hopelijk verloopt die verbouwing wel voorspoedig. Wel superfijn dat je er niet echt stress door hebt, dat is ook belangrijk. Wij hebben inderdaad ook nog een hoop spullen, dus ik kijk vooral naar accessoires, een mooi vloerkleed ben ik aan het zoeken. Verder heb ik vilt besteld, er hangen op zich mooie maar wel erg saaie groene gordijnen in die kamer. Ik ga met vilt er wolkjes op naaien, wolken komen in de hele kamer terug. Die gordijnen zijn nog wel even wat werk haha, maar goed, ik heb ook nog wel even tijd en ik kan het meeste lekker rustig doen. En ik kan altijd hulp vragen aan mijn schoonmoeder en een vriendin, die willen vast wel helpen om de door mij vastgespelde wolkjes vast te naaien.

Ik heb het ontwerp voor het geboortekaartje af. Eerst wilde ik iets met wolken doen, vanwege het thema van de kamer, maar het werd zoooo saai, ik kreeg er gewoon geen inspiratie van dus ik ben er van afgestapt en heb iets ontworpen wat in het verlengde er van ligt. Ik ga ook nog een soort poster met soortgelijk ontwerp ervan maken voor in zijn kamer.

Ik ben nu wel met 10 kg meer gewicht begonnen dan vorige keer, precies andersom dan bij jou dus eigenlijk. Dus ik vind het ook wel gezond dat ik niet zo veel aankom. Vorige zwangerschap uiteindelijk 25 kg aangekomen, was wel heel veel vocht uiteindelijk want ik was een week na de bevalling echt gigantisch veel kwijt. Ga wel zien hoe het nu loopt. Mijn man zei een paar dagen terug dat hij het idee had dat ik strakker ben geworden en een vriend van mijn man had gezegd dat ik er echt goed uit zag. Dat is dan ook wel weer leuk. Ik ben dus ook alleen maar een buik gekregen en verder wordt het juist wat minder heb ik het idee. Ik ben er wel tevreden over, al zou ik het ook geen hele grote ramp vinden als ik nog wat meer buik krijg, heb een beetje het gevoel dat die niet zo heel hard groeit op het moment.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6176

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 20 Jun 2018 11:40

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

We zakken weg dames :wink: .

Hier gaat alles z’n gangetje, ik voel Flipje (volgens mijn zoon noemen we de buikbaby domino :laughcry: ) goed bewegen en echt heel regelmatig, als ik ga zitten of liggen dan wordt hij meestal wel wakker en begint hij. Het voelt vaak alsof hij dan ook aan het koppeltje duikelen is, maar misschien trapt hij dan gewoon heel hard of zo. In ieder geval vind ik het wel gezellig, met mijn zoon voelde ik pas beweging met 23 weken (placenta lag aan de voorkant, nu niet) dus dat ik nu al zo veel voel voelt als een cadeautje. Mijn man kon het steeds niet voelen terwijl ik het zelf aan de buitenkant ook voelde, maar afgelopen week heeft hij een tijd met zijn hand op mijn buik gelegen en toen voelde hij de harde ‘schoppen’ wel, dat is wel leuk, dan kunnen we het wat meer delen. Mijn man vind het echt jammer dat hij niet zwanger kan zijn en dat niet kan voelen :smile: .

Vrijdag weer controle, dan wil ik wat dingen doorspreken over protocollen na de geboorte want ik heb begrepen dat doordat ik antidepressiva slik mijn baby 24 uur op de neonatologie moet worden opgenomen, zonder mij dus, ik krijg dan een eigen kamer. Maar ik wil mijn kindje graag bij me houden als het verder goed gaat (en verantwoord is). In andere ziekenhuis wordt je kindje in jouw eigen kamer in de gaten gehouden of mag je kind bij je blijven, dus ik vind dat ze maar eens kritisch naar hun protocol moeten kijken. Tenslotte gaat het er toch vooral om dat er gedaan wordt wat voor moeder en kind het beste is. En dat is in mijn optiek dat mijn kindje gewoon bij me is en op mij kan liggen en voorzichtig kan beginnen met wat te drinken en zo.
Nou ja, vrijdag eerst maar eens horen wat de gyn er over zegt.

Wij zijn ondertussen allemaal klusjes in huis aan het doen, er komt weer vloerbedekking op de trappen en dus moet er geschuurd en geschilderd worden. Mijn man heeft ook wel een beetje nesteldrang volgens mij want hij is ineens elk weekend klusjes aan het doen haha. Ik ben ook bezig geweest met vast wat spullen in de commode leggen, ze moeten nog wel gewassen worden, maar anders staan er ook steeds dozen daar in de kamer en dat vind ik ook irritant.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

zomerblond

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 16

Geregistreerd: 17 Mei 2018 14:32

Bericht 21 Jun 2018 08:39

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

@Pompoen: Hahaha, ik vind het ook jammer dat mannen niet zwanger kunnen zijn hoor! :wink:

Balen dat jullie kleine al direct moet worden opgenomen. Aan de andere kant wel fijn dat je het nu weet en je er al in kan verdiepen. Zou mooi zijn als je 'm toch bij jou op dezelfde kamer kan houden!

Hier alles nog steeds z'n gangetje. Niet zoveel last meer van kwaaltjes. Af en toe wel maagzuur, maar met Rennies (beste vriend tegenwoordig) en opletten met eten is het goed te doen. Nog wel met periodes ook last van die Ischias spier wat zorgt voor pijnlijke steken in bil en onderrug, maar goed, daarvan weten we hoe het komt en dat het wel weer verdwijnt na de bevalling. Afgelopen weekend lekker een aantal dagen met vriendinnen naar Malta geweest, heerlijk niks moeten en met niemand rekening moeten houden. Geen kinderen die van alles willen, kinderen die half verdrinken in het zwembad, omdat jij een boek aan het lezen bent, geen rekening houden met eettijden, slaaptijden, geen huishouden, geen werk... Was super relaxed!

Vandaag precies 25 weken en het besef komt hier wel langzaam dat de tijd echt vliegt! Een aantal buurvrouwen zijn afgelopen maand bevallen of staan op het punt en allemaal (2e kind ook voor hen) hadden ze een supersnelle bevalling, binnen een uur en al dan niet gepland thuis. Aan de ene kant bemoedigt dit me, aan de andere kant ben ik als de dood dat ik straks ergens in de supermarkt beval... :palm:

Hoe is het met de rest?
Life is too short to have boring hair.
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers