Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 07 Apr 2018 19:19

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Leuk Liz, welkom hier! En gefeliciteerd!

Ik heb me echt heel ziek gevoeld vorige week maar sinds een paar dagen gaat het gelukkig weer wat beter. Ben wel nog steeds misselijk en heel moe, maar niet meer steeds aan het spugen en echt hondsberoerd en hondsmoe. Vandaag hadden we kinderfeestje van mijn zoontje, dat was super gezellig maar jemig wat was ik moe na afloop, heb een paar uur op de bank gelegen en toen voelde ik me weer een beetje mens.

Ik heb afgelopen dinsdag bloed laten prikken voor de NIPT, ik ben er niet echt heel erg mee bezig maar af en toe gaat het wel door mijn hoofd. Moet er echt niet aan denken dat er iets niet goed is. Ik vind het wel spannend dus. Vooral ook omdat mijn man graag met nevenbevindingen wilde, daardoor is de kans dat er iets uit komt natuurlijk groter. Ik steek liever mijn kop in het zand geloof ik :palm: .

Hier weet nu iedereen het en als ze het nog niet weten dan krijgen ze het te horen. Voorlopig zet ik het nog niet op facebook, dat komt nog wel, eerst maar eens zorgen dat alle vrienden en vriendinnen en familie het weten.
Gelukkig mocht ik de geboekte vakantie voor oktober cancellen, ben 19 oktober uitgerekend, we zouden 20 oktober weg gaan, niet echt handig, niet als we net een kleintje hebben en ook niet als ik dan nog niet bevallen ben.

De kinderen zijn hier er wel redelijk veel mee bezig. Mijn dochtertje is ineens een stuk aanhankelijker, wil steeds mijn buik aaien, mijn zoontje is heel zorgzaam, heeft het steeds over dat ik dingen niet mag eten en dat ik misselijk ben en dat ik vaak crackertjes eet of hij crackertjes voor me moet pakken. Heel lief.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2393

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 09 Apr 2018 08:24

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Liz, welkom hier! En gefeliciteerd natuurlijk!

Hier gaat alles goed, iedereen is op de hoogte en ben ook in afwachting van de NIPT.

Ik heb dit weekend familieweekend gehad en ben nu echt helemaal stuk. Wij zijn nogal van de sportieve weekenden dus ik heb een (best wel pittige) wandeling van een berg gemaakt,gebadmintond en gegolft. Heel leuk maar ik voel het nu echt, spierpijn, moe, last van mijn stuitje en ben ook heel erg verkouden dus dat slaapt wat onrustiger. Vandaag een dagje vrij dus even bijtanken.

Verder heb ik het sporten ook weer goed opgepakt, ik wil 3x per week gaan. Vorige week was ik gaan zwemmen en twee keer gaan fitnessen. Ik doe het wel wat rustiger aan dan. Mijn buik begint nu ook wat meer naar voren te komen, ik moet er wel even aan wennen, ook omdat gewoon heel mijn buik en rug wat ronder is geworden. Hebben jullie dat ook? Ik pas nog wel mijn broeken (ik heb ook wel lage modellen).
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2393

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 15 Apr 2018 19:17

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Hoe is het met jullie? Mogen we weer nieuwe meiden gaan verwelkomen :)?

Hier heel de week ‘geboet’ voor mijn actieve weekend. Last van mijn banden, stuitje/bil/rug. Ga deze week toch maar ff naar de fysio en moet misschien maar gaan accepteren dat ik het iets rustiger aan moet gaan doen qua bewegen (en vooral bewuster). Al vind ik dat wel stom.

Nipt had trouwens geen afwijkingen, heel fijn, jij de uitslag al binnen pompoen?
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 16 Apr 2018 09:32

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Lekker dat je weer bent gaan sporten Lot, mij doet het erg goed, voel me na het sporten eigenlijk bijna altijd heel lekker.

Ik heb zelf een weekend weg achter de rug met mijn schoonfamilie naar de Efteling (twee nachten), ik heb me helemaal suf gelopen en had ook wel behoorlijk last van mijn lijf, pijn in mijn linkerbil en erg last van mijn enkel. Ik heb gelukkig ook wel rustig aan kunnen doen af en toe want ik ging niet mee in een heleboel attracties en dan bleef ik bij mijn 1-jarige nichtje, vaak ook met oma er bij. Ik liep op een gegeven moment ook alleen met 4 kinderen maar dat ging ook prima (eentje in de wagen en 3 kinderen tussen de 4 en de 7). Had af en toe het gevoel alsof ik vast kon oefenen voor mijn groter wordende gezin :smile: .
Ik heb de uitslag nog niet binnen, die verwacht ik vandaag of morgen, morgen is het twee weken geleden dat ik geprikt heb voor de nipt, ik had net het paasweekend er tussen.

Ik had zaterdagavond ineens bloedverlies, wc-papier helemaal rood en stolsels, moest een paar keer vegen voordat het minder rood werd. Heb het ziekenhuis maar even gebeld en afgesproken dat ik maandag zou bellen voor een controle. Ik was gelukkig niet heel erg in paniek verder, ik kon het redelijk loslaten. Ook omdat het daarna ophield en ik verder geen buikpijn of krampen had. Ik heb nu vanmiddag een extra controle in het ziekenhuis bij de verloskundige. Dat vind ik wel erg fijn en nu vind ik het toch ineens wel heel spannend. Wat nou als het toch mis blijkt te zijn? Maar goed, ik ga er niet vanuit (daarom ben ik er ook extra bang voor, dan is de klap zo groot). Mijn man kan helaas niet mee, die heeft een belangrijke vergadering. Op zich niet zo erg, behalve als het mis blijkt te zijn. Maar ik denk dat hij dan wel gelijk naar huis komt.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4409

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 16 Apr 2018 13:43

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Hier gaat het wel goed. Vorig weekend in Dublin geweest samen met mijn vriend en dat was wel erg vermoeiend voor mijn lichaam. Buik ook een goeie groeispurt gehad. Dus niet zo gek dat ik ook flink last had van mijn buik.
Sowieso begin ik al weer wat last te krijgen van mijn bekken. Vorige week dus flink last en ook gisteren na flink stuk lopen behoorlijk pijn. Trekt helaas ook niet heel snel weg nu. Vandaag fysio gehad en oefening meegekregen die ik dus maar regelmatig ga doen.

Lot, fijn dat jullie een goede uitslag hebben gehad van de NIPT. Beetje balen alleen dan weer van je lichaam.

Pompoen, hoe laat heb je de afspraak? Want jeetje dat is wel heel erg schrikken. Een beetje bloed, ok, maar met stolsels zou ik me ook een ongeluk schrikken. Duimen dat het allemaal meevalt.

Wij zijn trouwens uit de namen!!!! Of had ik dat al gezegd? :redface: ben er helemaal blij mee. Beide na men zou ik even graag geven dus extra benieuwd welke naam we na de bevalling mogen gaan gebruiken.
Of en yes...nog 2,5 dag blauwe potten plassen en dan ben ik daar ook weer mee klaar. Fijn om die bijdrage te kunnen leveren, maar toch ook wel weer fijn om gewoon te kunnen plassen en me niet meer 'schuldig' te voelen over plasjes die bij anderen zomaar door de wc gespoeld worden.
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 16 Apr 2018 14:47

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Ik had om twee uur die afspraak, alleen dochter kwam even tussendoor dus kan nu pas een update plaatsen hier. Alles was gelukkig goed met mijn minimensje. Ik heb voor het eerst het hartje gehoord, in eerste instantie van buitenaf geprobeerd alles in beeld te brengen, maar mijn baarmoeder ligt echt heel erg ver naar achteren waardoor ze zelfs met flink duwen nauwelijks iets in zicht kreeg. Daarna heeft ze inwendig gekeken en zag ik lekker actief kleintje die goed bewoog. De bloeding is waarschijnlijk veroorzaakt doordat mijn placenta voor de uitgang ligt, ze zag ook iets aan de placenta wat op stolseltjes leek. Het is niet heel erg omdat het snel weer stopte maar het kan wel gevaarlijk zijn als ik bloed blijf verliezen. Ik mag nu dus voorlopig geen seks meer hebben (mijn arme man, hij had juist hoop dat nu ik nu langzamerhand misschien weer eens een beetje zin zou krijgen en minder moe en misselijk zou zijn) en als ik weer helderrood bloed verlies moet ik bellen.

Wat leuk dat je uit de namen bent! Mijn man heeft geen zin er echt mee bezig te zijn omdat hij eerst wil weten of het een jongen of een meisje is. Waarom zou je twee namen uitzoeken terwijl je er maar eentje nodig hebt?

@MdU, wat je zegt over de blauwe potten is heel herkenbaar haha. Ik voel me ook echt bijna schuldig als ik ergens anders moet plassen, ik heb zelfs wel eens hardop gezegd: ‘sorry Moeders voor moeders’, was wel een grapje hoor, maar toch. Ik ga volgende week mijn laatste plasjes opvangen. Daarna zet ik de kratten buiten en ben ik klaar (ik ga op vakantie dus stop een week eerder). Dat is toch ook wel fijn. Ik heb al heel wat volle flessen ingeleverd dus ze hebben wel wat aan me gehad.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Liz

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 433

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:52

Bericht 16 Apr 2018 16:37

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Oh Pompoen kan me voorstellen dat je best even schrikt. Gelukkig is alles goed met jullie kleine mensje! Dat is toch weer fijn om even te zien. Wel heel sneu vooor je man haha! Mijn man heeft dezelfde hoop dus ik snap je man haha!

@ meneer de uil, wat fijn dat jullie al de namen hebben! Jullie willen dus niet weten wat het wordt? Hier nog geen idee wbt namen, dat komt denk ik pas als we het geslacht weten. Net als bij Pompoen is mijn man er nog helemaal niet mee bezig. Pas maar goed op met je bekken! Hopelijk wordt het niet erger.

@ Lot, fijn een goede uitslag van de Nipt! Dat is toch weer een geruststelling. Ook jij rustig aan doen! Super goed dat je zoveel sport en fijn dat je nog in je eigen broeken past, dat kan ik al weken niet meer.

Hier alles oké, ik zit nog in de onzekere fase en ben blij als ik weer een echo heb gehad (morgen weer). Ik vond het toch spannend, heb eerder een missed abortion gehad en als ik nu een dag minder misselijk ben ben ik meteen onzeker. Hopelijk komt dat goed na weer een goede echo. Verder heb ik al best een buik en wordt het lastig om het nog verborgen te houden op mijn werk. Volgende week ga ik het daar vertellen. Wij doen verder geen Nipt of andere testen, kinnen gewoon vertrouwen in een gezond kindje en alle kindjes zijn welkom. Het is wel een rustig topic! Hopelijk voegen zich nog wat meiden bij ons!
Afbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 16 Apr 2018 18:01

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Spannend he Liz, die eerste weken, kan me voorstellen dat dat helemaal zo is als je al eens een missed abortion hebt gehad.

Hier zat ik net even de uitgeprinte zwangerschapskaart te lezen, die neem ik voor de zekerheid mee op vakantie, voor als er iets gebeurd en ik naar de gynaecoloog moet daar, zie ik ineens staan 14/04: Nipt goed, uitslag verstuurd per post.

Als de NIPT of de nevenbevindingen niet goed waren zouden we gebeld worden dus nu weet ik dat de NIPT gewoon helemaal goed is. Jippie!!
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2393

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 16 Apr 2018 18:26

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Dat is schrikken pompoen, gelukkig gaat het goed met de baby. En fijn een goede nipt uitslag!

Liz: spannend, bijna weer een echo.

MdU: vervelend dat je last hebt van je bekken, had je dat de vorige zwangerschap ook? Heb jij nog tips? Ik moet zeggen dat ik ook lichamelijk zwaar werk heb (Kdv), jullie ook? En leuk dat je uit de namen bent! Wij hebben ook al een lijstje en een naam spookt nu ook al door mn hoofd.
<<

Limoen

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 27 Jan 2016 19:55

Bericht 17 Apr 2018 13:51

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Liz, gefeliciteerd! Leuk dat je mee schrijft.

Pompoen en Lot fijn dat de Nipt uitslag goed is.

MDU, Leuk dat jullie al namen hebben! Willen jullie weten wat het wordt?

Mouette, fijn dat de echo goed was!

Hier gaat het goed. Inmiddels de termijn echo gehad en alles zag er goed uit! Inmiddels mijn zwangerschapsbroeken al aan want mijn buik groeit erg hard. Ik heb bloed geprikt voor de NIPT, dus nu wachten op de uitslag..
Ook heb ik de eerste bijeenkomst van centering pregnancy gehad, was leuk!
2012 & 2013

Afbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 23 Apr 2018 14:56

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Fijn dat termijn echo goed was Limoen! Centering pregnancy lijkt mij ook leuk maar dat doen ze niet vanuit het ziekenhuis.

Ik ben vandaag in Hasselt (België) geweest voor mijn deelname aan een onderzoek naar pre-eclampsie. Ze hebbben een zogenaamd cardio-vasculair profiel gemaakt en aan de hand daarvan kunnen ze dan meer zeggen. Ze meten aders in je organen en slagaders, ze meten of je vocht vasthoud, ze meten hoe je hart werkt en ze meten ook een aantal dingen bij de baby. De baby doet het in elk geval helemaal goed, die heeft nergens last van.
Ik daarentegen heb een hele grote kans op zwangerschapsvergiftiging, de professor gaf eigenlijk aan dat de kans dat ik het niet krijg echt heel klein is. Mijn bloedvatensysteem blijkt niet goed te werken, ik heb veel bloed en wanneer er meer bloed bij komt zoals in een zwangerschap reageren mijn vaten verkeerd door te vernauwen in plaats van te verwijden. Het komt dus niet omdat ik vernauwingen in bloedvaten heb, maar omdat mijn systeem verkeerd is ingesteld. Het kan komen doordat mijn moeder in haar zwangerschap van mij een te hoge bloeddruk had, ik kan dit dus ook weer doorgeven aan mijn kinderen op die manier.
Ik heb nu een bloeddrukmeter gekregen voor thuismonitoring en via een app kunnen ze mij in de gaten houden. Ik kan ook mijn gewicht doorgeven en het aantal stappen als het goed is ook. Ik moet nu elke dag twee keer mijn bloeddruk meten, de hele zwangerschap. En twee keer per week sporten is niet voldoende, hoewel het natuurlijk wel supergoed is, ik moet elke dag 20 minuten redelijk intensief bewegen (bijvoorbeeld stevig fietsen waarbij ik bezweet raak).
Wanneer mijn doorgestuurd gegevens aanwijzingen geven dat er iets niet goed gaat word mijn gynaecoloog op de hoogte gesteld en worden er behandelvoorstellen gedaan. Hiermee kunnen ze ook zorgen dat ik veel sneller behandeld kan worden waardoor de gevolgen minder groot kunnen zijn.
Ik moet ook ascal en calcium blijven slikken zoals ik al doe, dat is in ieder geval belangrijk want het heeft een preventieve werking.

Nu moet ik even gaan bedenken hoe ik dat met dat sporten ga doen, maar ik wil er echt zo veel mogelijk aan doen om deze zwangerschap tot een beter einde te brengen dan de vorige. Mijn zoontje heeft echt wel last gehad van mijn pre-eclampsie, hij was veel te klein en te vroeg. In elk geval ben ik al best goed bezig wat dat betreft, de vroedvrouw (ja in België hebben ze nog vroedvrouwen) die de telemonitoring bij mij gaat doen was onder de indruk van mijn aantal stappen, dat was wel motiverend om te merken.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2393

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 29 Apr 2018 16:56

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Ik zal weer eens wat typen.

Pompoen, heb je al een manier gevonden om elke dag intensief te bewegen? Wel fijn dat je dit nu weet en je er zelf invloed op kunt hebben. Straks kom je nog fitter uit je zwangerschap dan je daarvoor was :wink:.

Hier bijna 16 weken, heb me toch maar aan een zwangerschapsbroek gewaagd want mijn buikje begint echt te groeien. Vrijdag hebben we weer controle en geslachtsbepalende echo, ik ben benieuwd! Verder heb ik bekkenfysio sinds 2 weken, nu doe ik elke dag oefeningen en slaap met een voedingskussen tussen mijn benen. Ik merk wel dat ik veel meer pijn heb na meerdere dagen werken. Ik probeer wel echt veel bewuster te tillen, en alleen als het echt nodig is en mijn onderbuik goed aan te spannen ter ondersteuning van het bekken. En goed te rusten, al gaat dat op werk natuurlijk niet echt. Nu in het weekend heb ik er bijvoorbeeld veel minder last van. Verder ben ik ook weer echt moe en ook al in mijn hoofd bezig met wat ik allemaal nog moet gaan regelen, zowel voor de baby als voor ons nieuwbouwhuis. Ik heb de babykamer al uitgedacht, zowel voor jongen als voor een meisje. Wel moet ik twee babykamers gaan maken, een voor ongeveer twee maanden en dan gaan we ongeveer verhuizen. Zat eerst te denken om de baby gewoon twee maanden in her wiegje te laten slapen maar ik hoor ook vaak dat ouders niet goed kunnen slapen door de geluidjes die de baby maakt en dan is een eigen kamer toch wel handig. Afgelopen twee dagen was ik ook niet zo lekker, last van maag/darmen en vannacht van maagzuur. Hoop maar dat dat eenmalig was en nog niet door de zwangerschap komt :). Wanneer hebben jullie de wagen etc gekocht?

Zo lekker klaagbericht, verder gaat alles goed hier hoor :thumbup: . Had ff niet zo mn beste dagen afgelopen week :).
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 05 Mei 2018 11:34

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Vervelend dat het niet lekker ging Lot, gaat het nu weer wat beter?

Wij hadden vandaag de geslachtsbepalingsecho, met de kinderen er bij. Super leuk...in essentie maar...de baby was helaas ernstig eigenwijs, zat met de billen naar beneden met de rug naar de voorkant. Ik heb gesprongen, gedraaid op mijn beide zijden, ze heeft in mijn buik geduwd maar de baby bleef zitten waar die zat. We hebben geen gezichtje gezien, alleen af en toe de zijkant van het hoofd en we hebben geen geslacht gezien, ze kwam er niet eens in de buurt, we hebben alleen maar billen en rug gezien.
Ik mag volgende week terugkomen, hopelijk lukt het dan wel!

Overigens komt het ook door de vorm van mijn baarmoeder, die zit naar achteren en naar rechts en dan lag mijn placenta ook nog eens in de weg want die ligt beneden waar de baby dus met de billen zat.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4409

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 05 Mei 2018 12:16

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Sorry voor mijn afwezigheid! Typen op de mobiel is toch geen hobby van me. Lees wel alles, maar uitgebreide reacties zijn toch minder fijn.

Lot, wat vervelend dat je zo'n last hebt van je bekken. Helpt de fysio? En hoe was jullie echo? Wel een geslacht kunnen zien?
Pompoen, wat jammer dat jullie nu nog niks weten. Wel heel leuk om nog een keer extra te mogen gluren natuurlijk!

Wij hebben woensdag de 20 weken echo....jemig wat gaat de tijd snel!!! Al ben ik dan nog net geen 19 weken, haha. Alsnog vind ik het allemaal voorbij vliegen. En daar ben ik stiekem niet zo blij mee. Heb echt nog tijd nodig om aan alles te 'wennen'. Het past nog niet allemaal in mn hoofd. Het idee van weer een baby. Of het me weer zoveel verdriet en stress en weet ik het wat gaat opleveren. Dat mag allemaal nog een hele tijd duren (zeg ik nu nog...over een paar maanden ben ik waarschijnlijk stiknieuwsgierig).
Met mijn bekken gaat het ook niet geweldig. Gelukkig oefeningen van de fysio, maar de balans vinden in alles vind ik wel heel moeilijk. Het lastigste vind ik dat ik niet gewoon alles met S zou kunnen doen wat ik zou willen (heeft ook met misselijk- en vermoeidheid te maken).

Hier nog geen zwanherschapskleding. Buikje groeit wel iets, maar zou nog niet weten wat ik met een zwangerschapsbroek moet. Die band zou nog niet misschien gevuld worden :wink:.

Hoe is het met de rest??
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4409

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 09 Mei 2018 10:24

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Net de 20 weken echo gehad en alles zag er heel goed uit! Deze keer een kind met een gemiddeld hoofd (S had een klein hoofd) en lange benen! Alles super mooi en duidelijk in beeld en we kregen er een hele fijne uitleg bij.
Nu genieten van de mooie foto's :love:
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 09 Mei 2018 11:31

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Wat fijn MdU!! 't blijft toch even spannend he.

Ik vind het wel leuk dat we nog een keer mogen kijken maar eerlijk gezegd vind ik het niet perse nodig, ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat en dit was al de 6e echo die ik heb gehad, daardoor wordt het bijna gewoon en dat vind ik wel een beetje jammer eigenlijk. Maar goed, aan de andere kant blijft het altijd leuk om naar je kindje te kijken en het te zien bewegen en zo, dus dat het dan minder speciaal wordt neem ik maar voor lief :wink: .

Ik ben bang dat mijn hardloopdagen er wel bijna op zitten, heb nu echt last van mijn enkel elke keer. Heb nu een nieuwe stevigere brace, dus dat ga ik nog proberen maar anders houdt het op en moet ik wat anders verzinnen. Mijn bekkenfysio zegt dat mijn enkel- en bekkenklachten samenhangen en dat ik meer last heb van mijn bekken dan ik zelf door heb, dus als ik elke keer na dat hardlopen last heb dan moet ik daar sowieso mee gaan stoppen denk ik. Zo jammer, ik vind het echt heerlijk om te doen.
Ik ga sowieso op woensdagavond zwangerfit doen. Eigenlijk wil ik dan overdag nog een keer sporten, trimzwemmen lijkt me lekker, maar dat is op donderdagochtend, dat is wel erg dicht na elkaar. Zwangerschapszwemmen is weer op dinsdagavond.
Ik wil ook nog zwangerschapsyoga gaan doen, dat is op vrijdagavond. Niet erg handig alles bij elkaar maar goed.

Hebben jullie nog wel eens van die misselijke vlagen? Ik ben af en toe ineens weer misselijk en ook sneller misselijk. En gisteren moest ik plassen dus ik ging ergens naar de wc, nou dat stonk, ik liep vreselijk te kokhalzen en ben uit eindelijk zonder de plassen weer naar buiten gelopen, gadverdamme! Is al de derde keer dat ik dit heb in een openbaar toilet, had ik niet-zwanger eigenlijk nooit last van (dan vond ik het wel vies maar ging ik niet bijna over mijn nek).
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 13 Mei 2018 20:08

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Nou deze keer was het heel anders, we konden ontzettend veel zien, het was echt heel erg leuk. Ik zag gelijk het geslacht al, later heb ik daar nog met de echoscopiste over zitten smoezen zonder dat mijn man en de kinderen dat doorhadden want die stonden bij het grote scherm te kijken. Was zo grappig, ik had het inderdaad goed en mijn voorgevoel ook.
We krijgen een jongetje!
We zagen ook dat de baby lekker met zijn handjes onder z’n hoofdje lag, dat het lekker lag te trappelen en dat het hapjes vruchtwater nam, we zagen ook de vlokjes in het vruchtwater zweven, heel grappig hoe goed je dat dus kunt zien.
Op een gegeven moment ging hij helemaal opgekruld zitten en bewoog niet meer, was hij lekker gaan slapen :love: . Ik moest er alleen zo om lachen dat het beeld steeds weg was haha, want het zag er heel grappig uit.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2393

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 13 Mei 2018 22:38

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Wat fijn een goede echo MdU. Soms vind ik het nu snel gaan maar ook weer langzaam. Is er iets anders (behalve tijd) wat je zou kunnen helpen om meer te wennen/relaxter de babytijd in te gaan? Afspraken die je met jezelf kan maken of evt hulplijnen al klaar hebben liggen of je gedachten van je afschrijven? Vervelend dat jij ook last van je bekken hebt, zeker icm je dochter. Helpen de oefeningen bij jou?

Leuk Pompoen, een zoon! Misschien ook wel handig met spulletjes die je nog had. Wij krijgen ook een zoon en die was zich tijdens de echo ook al lekker tegen de baarmoederwand aan het afzetten met zijn voetjes. Ik voel nog niks, jullie wel?
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4409

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 14 Mei 2018 13:15

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Wat leuk Pompoen en Lot, allebei een jongen!

Lot, de oefeningen willen hier nog niet zo helpen. Ben zelf een beetje aan het zoeken naar een goede balans tussen beweging en rust, maar dat is lastig.
Denk dat ik binnenkort toch maar de bekkenfysio in ga schakelen ipv mijn eigen fysio.
De hulplijnen zijn al ingeschakeld en ik weet dat die paraat staat. Dat geeft al heel wat rust, maar het blijft iets onzekers en dat vind ik spannend. Komt wel goed hoor!

Ik voel en zie de baby al een tijdje erg goed bewegen. Was bij S ook zo. Nu alleen nog een beetje eerder. Benieuwd dus hoe dit uiteindelijk gaat eindigen, haha. Echt ieder beweginkje voel ik onder mijn hand. Duidelijk een placenta die achter ligt!

Hier nog een ander nieuwtje. We hebben vorige week onze handtekingen onder het voorlopige koopcontract gezet. Nu alle financiële dingen regelen en dan zouden we 14dec de sleutel van ons nieuwe huis krijgen. Verhuizen met een kleine baby dus.....niet ideaal, maar we willen hier al een tijdje weg en nu liepen we tegen dit huis aan. Die kans wilden we niet aan ons voorbij laten gaan, dus we gaan ervoor. Nu al zin in!!
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Mouette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 528

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:07

Bericht 14 Mei 2018 19:20

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Hiep, hiep, hoera voor alle goede echo's! Gefeliciteerd Lot, Pompoen en Meneer de Uil! Wij hadden afgelopen week de 13-weken echo bij 13+6 weken, echt een super mooie echo, alle organen waren al goed te zien en het zag er allemaal goed uit. Ook vroeg de echoscopist of we eventueel al geïnteresseerd waren om het geslacht te zien, en dat was overduidelijk: een jongen! Heel leuk en ook wat ik dacht.
Dat wordt dus de meisjeskleding weg doen, maar hier nog geen potentiele gegadigden volgens mij, allemaal mannen tot nu toe!
Afbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 15 Mei 2018 10:36

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Grappig, in mijn voorjaar 2013 groep (die overigens wel een stuk groter was) werden ook bijna geen meisjes geboren en ontzettend veel jongetjes.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Limoen

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 27 Jan 2016 19:55

Bericht 15 Mei 2018 15:15

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Fijne alle goede echo's. En leuk allemaal jongetjes. Hier ook een jongen! :love:
Ben al een beetje marktplaats aan het afspeuren naar babyspullen, we hadden alles al weg gedaan. Straks ga ik een kinderwagen ophalen en heb een draagzak (Storchenwiege babycarrier) via MP gekocht. Leuk om mee bezig te zijn :D
2012 & 2013

Afbeelding
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4409

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 15 Mei 2018 19:33

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Wauw gewoon alleen nog maar jongens en een verrassing!
Gefeliciteerd allemaal.

Hebben we nog een up to date tabel?
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4409

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 15 Mei 2018 19:39

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Forumnaam Leeftijd Hoeveelste kindje UitgerekendGeslachtBijzonderheden
Rayna 30 2e 31-8 wil wel weten
Meneer de Uil33 2e 4-10 verrassing!In september vroege mk
Pompoen 2/3 19-10 jongen27-03 termijnecho
Lot 15-10jongen
Limoen 29-10jongen
Mouette jongen
-
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 15 Mei 2018 20:47

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Wat grappig dat iedereen hier een jongen krijgt (of een verrassing haha). Leuk he Limoen, ik ben er ook wel mee bezig, wij hebben nog wel iets, maar wij hadden ook echt al veel weggedaan en ik heb nu nog een bups weggedaan. Ik heb nu ook echt een andere smaak merk ik, de mode is veranderd en er zijn andere hele leuke dingetjes voor in de plaats gekomen.
Ik heb van elke maat nog wel wat, maar er kan ook nog wel wat bij. Maat 44 ga ik niet kopen, daar heb ik best aardig wat van en ik hoop toch echt dat we het niet nodig hebben. Maat 50 hebben we ook niet zo heel veel meer van, daar wil ik nog wel wat van kopen. Maat 62 hebben we meer van en maat 68 ook, verder heb ik niet gekeken. Maar ik heb ook wel veel kleertjes die niet passend zijn voor het seizoen, mijn zoontje is van maart, de baby straks als het goed is van oktober.

Ik ben ook bezig met het kamertje, alleen ik wil van kamer wisselen, wij in de kamer die nu voor de baby gereserveerd staat en vice versa. Mijn man is alleen nog niet overtuigd, ik daarentegen heb al hele ideeen voor die kamer, ik maak dan gebruik van het behang wat er al op zit en de lamp en gordijnen die er al hangen. Nou ja, eerst maar eens die andere kamer leegruimen, dat was een soort opslagplek en waskamer en er staan nog allemaal dozen. Maar dit weekend een goed begin gemaakt, we hebben al 7 dozen uitgeruimd/uitgezocht en een hele stapel dozen kan zo naar zolder, waar straks ook weer wat meer ruimte is omdat we alle opgeslagen babyspulletjes daar weghalen.
Ik vind het echt heel leuk om er mee bezig te zijn.

Hoe is het trouwens met jullie, fysiek, nog kwaaltjes?
Ik voel me goed, ik stort alleen ‘s middags helemaal in, dan ben ik vaak zo ontzettend moe. Ik probeer nu dus ook maar gewoon een middagdutje in te lassen op dagen dat dat kan. Vandaag viel ik gewoon in slaap op de bank vlak voor ik mijn zoon van school moest halen, had gelukkig een wekker gezet, maar het was niet handig want ik had de grootst mogelijke moeite om wakker te worden.
Ik loop trouwens nog steeds hard, ik heb een nieuwe brace waarmee het een stuk beter lijkt te gaan met mijn enkel, ook mijn bekkenklachten lijken er niet echt meer door te worden. Ik doe ook echt geen oefeningen meer waarmee ik last krijg van een van beiden en we (trainer en ik) letten er nu ook echt goed op dat ik op een manier loop die niet zo belastend is voor mijn enkel, dus geen oneffen ondergronden en heuvel af met kleine pasjes in plaats van grote en zo. Het is fijn dat het zo gewoon nog kan!
Daarnaast doe ik nu ook zwangerfit op woensdagavond, dat is ook goed intensief, lekker cardio en kracht en balansoefeningen afgewisseld, ik vond het heel lekker. Ik sport nu dus 3x in de week vrij stevig een uur en grappig genoeg merk ik dat mijn hartslag ook steeds wat lager wordt. Ik zit nu steeds onder de 60, de ene keer heb ik een hartslag van 52, de andere keer van 57. Dat was ook de bedoeling dus ik heb het gevoel dat ik wel goed bezig ben daarmee.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers