Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Moederschap en fulltime werken

<<

Druifje

Kwebbel

Berichten: 311

Geregistreerd: 23 Okt 2017 13:39

Bericht 13 Jul 2018 08:13

Re: Moederschap en fulltime werken

Cotton schreef:Omdat ze het goed voor z'n ontwikkeling vindt toch? Of lees ik dat verkeerd?Ja dat dacht ik ook te hebben gelezen, maar zou dat niet op een dag kunnen dat ze aan het werk is denk ik dan.. haha
dan ben je al veel weg en dan gaat hij nog weg als je thuis bent.

Vanaf 2 a 2,5 jaar is er ook vaak een peuterspeelzaal, peutergroep mogelijk dat is echt gericht op de ontwikkeling van het kind.
<<

Druifje

Kwebbel

Berichten: 311

Geregistreerd: 23 Okt 2017 13:39

Bericht 13 Jul 2018 08:15

Re: Moederschap en fulltime werken

Ik bedoel maar te zeggen dat de tijd die je met ze hebt dat ze lekker thuis kunnen zijn maar zo ontzettend kort is!
Ze zijn zo snel groot!
<<

Katrien

Bericht 13 Jul 2018 08:40

Re: Moederschap en fulltime werken

Hoe stond je erin voordat je moeder vroeg of het niet te veel zou zijn?

Voor mij zelf zou het te veel zijn, maar ik ben jou niet natuurlijk.
Is het idd geen optie om T naar het kdv te laten gaan op een moment dat jij werkt? Je man is meer thuis dan jij, dus wat dat betreft lijkt het mij geen probleem. In de meeste gezinnen is het andersom, maar het hoeft bij jullie niet zo te gaan als bij de meeste andere gezinnen natuurlijk.

Ik zou sowieso het gesprek aan gaan, misschien kunnen de uren verdeeld worden over 4 dagen.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10949

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 13 Jul 2018 08:47

Re: Moederschap en fulltime werken

Ik had het voor mezelf te veel gevonden, maar het is wel waar wat Caulfield zegt. Mijn man heeft altijd 36-40 uur gewerkt in die jaren en er was niemand die dat ooit gek heeft gevonden, of aan hem heeft gevraagd of hij niet vond dat hij te veel miste. En wat anderen voor zichzelf te veel of te weinig zouden vinden is voor jou ook eigenlijk niet relevant. Iemand die thuisblijfmoeder is heeft er ook geen boodschap aan dat een ander daar niet aan zou moeten denken, dat hoeft dan andersom ook niet.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Misoe

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 250

Geregistreerd: 22 Jun 2017 12:15

Bericht 13 Jul 2018 09:32

Re: Moederschap en fulltime werken

Ik heb fulltime gewerkt toen de kinderen klein waren. Tot de oudste naar school ging, toen pas ben ik minder gaan werken, zodat ik op woensdagmiddag thuis kon zijn met ze. In de praktijk was dat fijn, omdat ze dan ook makkelijker kon spelen en naar feestjes kon etc.
Inmiddels werk ik weer iets meer, maar ben ik nog steeds 3 dagen in de week een halve middag vrij, zodat ze na schooltijd naar huis kunnen komen, we optijd kunnen eten en ze 's avonds naar sport oid toe kunnen. Ze zijn nu 8/10.

Voor mij en de kinderen was en is dit altijd prima. Zij weten er niks meer van dat ik veel werkte toen ze klein (<4) waren, wel weten ze dat ik er nu vaak voor ze ben uit schooltijd.
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4030

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 13 Jul 2018 11:36

Re: Moederschap en fulltime werken

Susan schreef:Ik had het voor mezelf te veel gevonden, maar het is wel waar wat Caulfield zegt. Mijn man heeft altijd 36-40 uur gewerkt in die jaren en er was niemand die dat ooit gek heeft gevonden, of aan hem heeft gevraagd of hij niet vond dat hij te veel miste. En wat anderen voor zichzelf te veel of te weinig zouden vinden is voor jou ook eigenlijk niet relevant. Iemand die thuisblijfmoeder is heeft er ook geen boodschap aan dat een ander daar niet aan zou moeten denken, dat hoeft dan andersom ook niet.


Of iemand het gek vindt of niet zou voor mij ook geen argument zijn. Wat voor mij persoonlijk wel een argument is, is dat een kind bij zijn moeder groeit en daarna vaak ook erg op zijn moeder gericht is (vooral als er borstvoeding gegeven wordt), wat ook goed is voor de hechting. Een man heeft in die zin vanaf het begin vaak minder dat die figúúrlijke navelstreng ook nog doorgeknipt moet worden, is mijn mening. Dus ik vind het niet gek dat moeders de eerste twee/drie jaren minder of niet werken en mannen dan de fulltime baan nemen.
Laatst gewijzigd door Geel op 13 Jul 2018 13:20, in totaal 2 keer gewijzigd.
Afbeelding
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Bericht 13 Jul 2018 11:48

Re: Moederschap en fulltime werken

Ik wil zelf ook graag fulltime gaan werken dus ik denk dat het gewoon kan. Ik ben echt geen leuke moeder als ik veel thuis ben, met wat meer werken ben ik echt een stuk leuker. Het is wel een geregel af en toe maar dat heb ik er wel voor over.
R. 2013
D. 2016
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5892

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 13 Jul 2018 11:59

Re: Moederschap en fulltime werken

Bij ons is het nog niet aan de orde, maar ik kan niet eens minder gaan werken. Ik ben kostwinnaar en de centjes zijn gewoon nodig. Ik zou gewoon doen waar jij je goed bij voelt, en je bent echt niet de enige fulltime werkende mama.
Overigens dat je man vroeg thuis is, lijkt mij juist fijn ook en dat je daardoor meer mogelijkheden hebt tot meer uren werken. Een happy mama is ook belangrijk lijkt me.
Ik heb trouwens ook een woonblog - en een YouTube kanaal!
<<

Dee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4666

Geregistreerd: 03 Aug 2015 16:18

Bericht 13 Jul 2018 12:21

Re: Moederschap en fulltime werken

Je moet inderdaad doen waar jij je goed bij voelt. Als het voor jou prima is, waarom dan niet? Tobias vermaakt zich wel en houdt echt niet minder van zijn mama daarom.
Heb je bijvoorbeeld niet een mogelijkheid tot thuiswerken?

Ik werk nu bijv. 32 uur waarvan 2 ochtenden thuis. Ik vind het ideaal. Ik kan de uren flexibel indelen maar het komt vaak neer op 2 uurtjes 's ochtends en 2 uurtjes tijdens het slaapje. Straks moet ik ook terug naar 36 uur (ivm ouderschapsverlof) maar dat is een zorg voor later. Hier wilde ik geen ontslag nemen voor die uren omdat mijn man geen vaste baan had.
For all the things my hands have held, the best by far is you
L. 2016 :heart:
<<

Highway

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3921

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:37

Bericht 13 Jul 2018 12:26

Re: Moederschap en fulltime werken

Ik heb de toen S 1,5-3 jaar was fulltime gewerkt en een opleiding gevolgd tegelijk (mijn man had toen geen werk, dus het moest wel) Ik merkte eigenlijk dat dit toen allemaal prima ging en S had voldoende aandacht van mijn man. Ze is altijd al een slechte slaper en wilde toen wel echt mij aan haar bed of tegen mij aan ‘s nachts, volgens mij mistte ze mij wel maar kon dat nog niet onder woorden brengen.
Inmiddels is ze 5,5 en werk ik zo’n 28u, nu ze ouder is merk ik dat ze zelf ook meer behoefte heeft aan dat we thuis zijn, ze mist mij en zegt dat ook als ik bijv gewerkt heb. (Ik werk onregelmatig en zie haar dus soms als ik haar naar school breng pas de volgende dag ‘s avonds weer, bijv bij laat/vroege dienst). Dus ik zou het gewoon proberen en evt als Tobias aangeeft dat hij je ‘mist’ kan je altijd nog een andere beslissing maken. Mijn man werkt overigens inmiddels fulltime en hem mist ze niet vaak, vooral omdat hij regelmatig werkt en dus elke avond sowieso thuis is. Ik denk dat dit ook een groot verschil maakt voor haar.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Maan

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 532

Geregistreerd: 29 Jul 2016 12:50

Bericht 13 Jul 2018 13:51

Re: Moederschap en fulltime werken

Ik werk al jaren fulltime, bij ons is dat 36 uur. Ik werk wel in 4x9, waardoor ik doordeweeks 1 dag thuis ben. Mijn man doet hetzelfde en is ook 1 dag thuis. De kinderen gaan 3 dagen naar het kinderdagverblijf/vso/bso. Hier werkt het prima en ik vind echt niet dat ik veel van de kinderen mis. Ik heb doorgaans juist meer energie om wat met ze te doen op mijn vrije dag dan wanneer ik wat langer achtereen vrij ben.

Mijn kinderen hebben er ook geen last van. Ik merk heus wel eens dat de oudste na de derde BSO-dag wat moe is, maar ik neem aan dat meer kinderen aan het einde van de schoolweek wel wat vermoeider zijn. Met sport en speelafspraakjes is het tot nu ook geen probleem, omdat veel sporten op woensdag en vrijdag zijn en dan is één van ons thuis. Wij wonen wel in een tweeverdienersbuurt, veel kinderen uit de buurt gaan naar de BSO. Op maandag, dinsdag en donderdagmiddag is de speeltuin voor ons huis leeg. Als ik mijn dochter op een van die dagen thuis zou houden van de BSO zijn er ook geen vriendjes of vriendinnetjes om mee te spelen, omdat die dan op de BSO zitten.

Straks met baby ga ik wel tijdelijk 3 dagen werken, met zo’n jonge baby met borstvoeding etc vind ik dat wel prettig. Maar daarna gewoon weer naar fulltime.

Kun jij je dagen zo indelen dat je 4x9 mag werken? Dat lijkt me wel idealer dan 5 dagen werken.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9332

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 13 Jul 2018 14:03

Re: Moederschap en fulltime werken

Geel schreef:
Susan schreef:Ik had het voor mezelf te veel gevonden, maar het is wel waar wat Caulfield zegt. Mijn man heeft altijd 36-40 uur gewerkt in die jaren en er was niemand die dat ooit gek heeft gevonden, of aan hem heeft gevraagd of hij niet vond dat hij te veel miste. En wat anderen voor zichzelf te veel of te weinig zouden vinden is voor jou ook eigenlijk niet relevant. Iemand die thuisblijfmoeder is heeft er ook geen boodschap aan dat een ander daar niet aan zou moeten denken, dat hoeft dan andersom ook niet.


Of iemand het gek vindt of niet zou voor mij ook geen argument zijn. Wat voor mij persoonlijk wel een argument is, is dat een kind bij zijn moeder groeit en daarna vaak ook erg op zijn moeder gericht is (vooral als er borstvoeding gegeven wordt), wat ook goed is voor de hechting. Een man heeft in die zin vanaf het begin vaak minder dat die figúúrlijke navelstreng ook nog doorgeknipt moet worden, is mijn mening. Dus ik vind het niet gek dat moeders de eerste twee/drie jaren minder of niet werken en mannen dan de fulltime baan nemen.


Afgezien van de borstvoeding vind ik dit eigenlijk juist een betoog vóór mannen meer thuis, en vrouwen meer werken :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Islandgirl

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 876

Geregistreerd: 08 Aug 2017 06:14

Bericht 13 Jul 2018 14:13

Re: Moederschap en fulltime werken

Ik zou het niet aankunnen. Nou heeft mijn man ook geen normale kantoortijden, die werkt continuediensten en heeft dan ochtend-, middag, of nachtdiensten en die verschillen elke week. Als ik dan ook nog eens fulltime zou werken zou J fulltime op de opvang zitten doordeweeks en heb ik haar alleen in het weekend en ziet mijn man haar ongeveer 1x per maand in het weekend. Daarnaast nog het huishouden doen, de boodschappen en nog ergens sociale contacten in proppen. Dat is geen situatie die ik graag zou willen.

Maar, als ik jouw verhaal zo lees zie ik dat er voor T weinig zal veranderen. Als jij door je nieuwe baan wel blijer wordt zou ik het lekker doen! En helemaal als je man op tijd thuis is. Die kan T dan eventueel naar clubjes enzo brengen tegen die tijd.
11-4-2018

Instagram
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 20242

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 13 Jul 2018 14:16

Re: Moederschap en fulltime werken

Zoals ik het lees is het relatief weinig impact voor T en relatief veel impact voor jou. Dat laatste op positieve wijze dus. In dat geval zou ik het doen.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1351

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 13 Jul 2018 15:52

Re: Moederschap en fulltime werken

Ik werk ft, 40 uur. Werk wel een dag thuis. Dochter gaat 2 middagen naar kdv, verder is mijn man thuis. Ik vind het daarom prima te doen. Als ze elke dag naar de opvang zou moeten vind ik het een ander verhaal. Heb eigenlijk ook niet het idee dat ik veel van het opgroeien van mijn dochter mis.
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5123

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 13 Jul 2018 19:06

Re: Moederschap en fulltime werken

Bedankt voor alle reacties!

Het is inderdaad zo, dat er voor Tobias niet schokkend veel veranderd, behalve dat hij mamma dus iets minder ziet. Daarom ben ik zo geneigd naar gewoon fulltime werken. De extra financiële ruimte, maakt namelijk wel dat we zondags bijv. meer kunnen doen. Nu gaan we eens per twee weken zwemmen, omdat 't per keer 16 euro kost en ik dat best duur vind. Als ik fulltime werk, hebben we financieel meer ruimte voor dat soort dingen. Ik weet dat 't niet alles is voor een kind en hij is net zo blij met een spelletje voetbal op 't veldje voor ons huis, maar ik vind 't wel fijn!

De reden dat hij trouwens op mijn vrije dag naar 't KDV gaat, is omdat 't zo uitkwam. Ik moest één hele dag of twee dagdelen afnemen bij 't KDV (zit hier om de hoek, we delen een poort, vandaar dat daar de voorkeur naar uit ging, ipv een peuteropvang.) Twee ochtenden vond ik prima, maar maandags passen m'n schoonouders samen op en Opa geniet van die momenten met Tobias. Dinsdags is m'n man vrij en die is verder alleen zondag vrij, dus die geniet van die dinsdagen samen, terwijl ik naast de woensdag, ook nog 't weekend vrij heb. Donderdags past m'n schoonmoeder ook op haar andere kleinkind en ze vindt het leuk als de jongens elkaar hebben op die dag, dus vandaar ook op die dag geen KDV. Maar goed, los daarvan vind ik KDV sowieso beter dan alleen met mij zijn. Hij leert daar andere regels en 't is een voorbereiding voor school, dus ik vind 't prima dat-ie heen gaat, al is 't niet echt nodig.

Dat ik geen woensdagochtend meer voor mezelf heb, vind ik niet erg. Ik verveel me vaak dood op dat soort ochtenden, maar kan ook nog gewenning zijn, aangezien Tobias past sinds begin april heen gaat.

M'n gevoel zegt dat ik 't gewoon moet doen (alsof ik de baan al heb.. :')), maar ik denk dat 't ook komt, doordat de tijden niet hels zijn. Zoals Kees omschrijft lijkt me wel naar, zo laat thuis en dan gelijk al kind op bed.. Wij zouden nog wel gewoon samen eten 's avonds en na 't eten spelen zoals we nu ook doen. Ik heb overigens ook gesolliciteerd op een parttime baan, hoor, 32-36 uur. Dat zou fijner zijn, maar als een baan heel leuk is, dan denk ik dat 40 ook te doen is.
Our love goes without saying.
<<

Filoria

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2010

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:43

Bericht 13 Jul 2018 19:33

Re: Moederschap en fulltime werken

Het lijkt me een grote plus dat je man al om 16u thuis is. Dan is er nog rustig tijd voor boodschappen, koken, wat quality time samen. Heerlijk!

Mijn man werkt juist 's avonds (zijn diensten beginnen vaak rond 15u). Ik vind mijn werkdagen daardoor heel zwaar. Ik sta er 's ochtends alleen voor (want man slaapt dan nog) en 's avonds alleen voor. Ik zou dat nooit 5 dagen per week kunnen. Maar in jouw situatie misschien wel.

Je kunt het natuurlijk ook proberen, en als het niet gaat toch minder gaan werken of een andere baan zoeken. Ik zit in dezelfde branche als jij (ik ben commercieel medewerker binnendienst b2b) en het valt me op dat er zoveel van dat soort vacatures zijn! Altijd wel werk te vinden.
Afbeelding Afbeelding
<<

Olivia

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3160

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:20

Bericht 13 Jul 2018 20:26

Re: Moederschap en fulltime werken

Ik werk 4×9. Dat ging heel goed, maar sinds R. Naar school gaat vind ik het behoorlijk pittig. Woensdag is mijn vaste vrije dag. R. is dan ook vrij. Ik kan haar elke maandagochtend naar school brengen en om de week heb ik een extra doordeweekse dag waarop ik haar kan brengen en halen. Op maandag past mijn schoonmoeder op. De ene week heeft ze 3 dagen BSO, de andere week 2.

Ze geeft nu best regelmatig aan dat ze het jammer vind dat ik haar niet zo vaak ophaal van school. Ook afspreken met vriendjes is lastiger. Gelukkig gaan veel vriendinnen naar de BSO. Soms kan ze ook wel met een vriendinnetje mee ipv BSO, maar dat moeten we dan van tevoren regelen.
19 april 2013 en 18 april 2015

AfbeeldingAfbeelding
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 13 Jul 2018 23:30

Re: Moederschap en fulltime werken

Je moet doen wat voor jou op dit moment goed voelt. En als het teveel is, merk je dat gauw genoeg en kun je alsnog een stapje terug doen (alhoewel misschien niet in deze functie).
Zelf zou ik het niet willen en kunnen, toen ik fulltime werkte (zonder kind toen nog) was ik elke vakantie ziek omdat ik gewoon uitgeput was. Vier dagen vind ik dan beter te doen. Ik werk momenteel 3 tot 3,5, omdat ik het wel fijn vind dat ik mijn zoon ook eens kan brengen en halen van en naar school en natuurlijk om dan na school ook wat tijd samen te hebben (als hij niet bij een vriendje speelt). Ik denk dat ik wel weer 4 dagen ga (of financieel gezien moet) werken als hij ouder is.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1100

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 16 Jul 2018 11:37

Re: Moederschap en fulltime werken

Zora schreef:
Geel schreef:
Susan schreef:Ik had het voor mezelf te veel gevonden, maar het is wel waar wat Caulfield zegt. Mijn man heeft altijd 36-40 uur gewerkt in die jaren en er was niemand die dat ooit gek heeft gevonden, of aan hem heeft gevraagd of hij niet vond dat hij te veel miste. En wat anderen voor zichzelf te veel of te weinig zouden vinden is voor jou ook eigenlijk niet relevant. Iemand die thuisblijfmoeder is heeft er ook geen boodschap aan dat een ander daar niet aan zou moeten denken, dat hoeft dan andersom ook niet.


Of iemand het gek vindt of niet zou voor mij ook geen argument zijn. Wat voor mij persoonlijk wel een argument is, is dat een kind bij zijn moeder groeit en daarna vaak ook erg op zijn moeder gericht is (vooral als er borstvoeding gegeven wordt), wat ook goed is voor de hechting. Een man heeft in die zin vanaf het begin vaak minder dat die figúúrlijke navelstreng ook nog doorgeknipt moet worden, is mijn mening. Dus ik vind het niet gek dat moeders de eerste twee/drie jaren minder of niet werken en mannen dan de fulltime baan nemen.


Afgezien van de borstvoeding vind ik dit eigenlijk juist een betoog vóór mannen meer thuis, en vrouwen meer werken :)

Ik wilde dit ook zeggen maar jij had het al gedaan :).

Als ik jou zo hoor zou ik het doen. Mocht het nou écht niet bevallen dan weet je dat ook weer. Het klinkt alsof er relatief weinig verandert en jij het graag wilt.
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5123

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 17 Jul 2018 18:19

Re: Moederschap en fulltime werken

Nou, drama om niks :smile: De functie is in principe ook uit te voeren in 32 uur en af en toe, bij drukte, een dag extra.

Ben nog niet aangenomen, maar 't gesprek was heel goed, dus ben benieuwd!
Our love goes without saying.
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4030

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 17 Jul 2018 19:11

Re: Moederschap en fulltime werken

O superfijn Baz! Hoop dat je het wordt.
Afbeelding
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 17 Jul 2018 20:02

Re: Moederschap en fulltime werken

Fijn, en dan is het inderdaad prima te overzien. Ik hoop ook voor je dat je de baan krijgt!
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5123

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 30 Jul 2018 16:01

Re: Moederschap en fulltime werken

Hoera! Ik ben aangenomen voor 32 uur per week!
Our love goes without saying.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3885

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 30 Jul 2018 16:02

Re: Moederschap en fulltime werken

Gefeliciteerd!
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers