Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Mei/juni 2018 mama's

11 Feb 2018 15:51

Jerry: Ik snap je hoor, qua meeschrijven! Ik lees heel vaak even tussendoor op m'n telefoon wanneer ik in de trein zit of zo, maar vind het vervelend om dan te reageren. Heb er alleen niet vaak meer de puf voor om m'n laptop erbij te pakken om een reactie te typen.
Fijn dat alles goed met je gaat! Die kleintjes kunnen zeker nog alle kanten op! Ik voel eigenlijk door m'n hele buik wel schopjes/duwtjes. Hoewel ze vooral veel laag ligt te trappelen onder m'n broekband of in m'n blaas. Van mij mag ze wel wat hoger gaan liggen, haha.

Cactus: Heftig hoor, dat je dus ook niet echt zelf meer ergens naartoe kan. Krijg je wel een kleinere wereld van. Maar inderdaad, het is zoals het is. Pak goed je rust, gelukkig ben je over de helft!

Lady: Wat leuk toch, dat je zelf een echo kunt doen! Gewoon weer even spieken :)
Gaat het bij jou met werk ed nog goed?

Bliss: Zo te lezen moet je idd gewoon echt rustiger aan gaan doen.. En qua band zou ik zeker even de fysio afwachten. Ik weet nog van een post van Zora dat wordt aangeraden om zo'n ding weer af te doen als je gaat zitten en aangezien je een zittend beroep hebt, weet ik niet of een band bij jou gaat helpen.. Maar ik heb er weinig verstand van verder!

Komt dit jullie trouwens bekend voor: Ik heb al een paar weken wat 'pijn' (groot woord) onderaan m'n buik. Echt zo ongeveer onder je broekband en net daarboven. Het voelt eigenlijk gewoon een beetje beurs, net als een blauwe plek. Hoe zou dit kunnen komen?

Re: Mei/juni 2018 mama's

11 Feb 2018 19:47

Dat beurse ken ik wel, heb ik rond m’n navel, geen idee hoe dat kan! Met m’n vorige zwangerschap nooit gehad!

Re: Mei/juni 2018 mama's

11 Feb 2018 20:22

Dat beurse heb ik huist rechtsbovenin, echt een vervelend gevoel soms.

Arwyn, ik kan het werken nog best goed volhouden. Het valt me alles mee. Scheelt natuurlijk ook dat ik nu parttime werk. Nog ruim vijf weken en dan begint mijn verlof al, het gaat echt supersnel vind ik.

Re: Mei/juni 2018 mama's

11 Feb 2018 20:35

dat beurse gevoel herken ik ook maar dan links onder mijn ribben.

Re: Mei/juni 2018 mama's

11 Feb 2018 20:53

Hmm, zal het dan te maken hebben met waar de baby ligt en trapt?
Ik ben dus iig niet de enige, dat scheelt, haha.

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 10:07

Dat beurse gevoel herken ik niet, maar misschien komt dat als de baby harder gaat trappen?

Ik voel de baby trouwens alleen onderin, is dat raar? Tot nu toe lag ze steeds in stuit, dus dan zou het wel kunnen kloppen toch?

Hoe is het trouwens met jullie seksleven gesteld momenteel? :angel: Bij ons gebeurt er vrij weinig op dat vlak de laatste weken, ben nog steeds vaak te moe en nu met die rug- en bekkenpijn steeds moet ik er al helemaal niet aan denken. Gewoon knuffelen doen we dan weer wel veel, vind ik wel fijn.

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 10:09

Oh en wat voor badje hebben jullie trouwens voor de baby? Kan dat een heel basic ding zijn, of zijn er nog dingen die handig zijn als ze erbij/eraan zitten ofzo?

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 11:14

Nee hoor de goedkoopste is prima! Alhoewel een stop op zich wel handig is :) een tummy tub is ook leuk/handig! Kun je ook als kraamkado vragen.

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 11:58

Bad-bad (met standaard) hebben wij heel weinig gebruikt. Of S ging mee douchen of in de tummy tub. Dat badje gebruiken we nu vaker voor haar :smile:

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 12:07

Zora, is zo'n bad niet gewoon dicht dan? Ik dacht dat het gewoon een plastic bak was. En een tummy tub is toch alleen voor de echte kleintjes?

Ik weet niet of ik durf te douchen met baby. Ben nogal onhandig en zou alleen maar bang zijn dat ze uit m'n handen glijdt. :laughcry:

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 12:55

Wij hebben een badje met thermometer, die meteen de stop is. Zo kun je m leeg laten lopen via n slang in een emmer of in wc ofzo.
Voor douchen kun je, als je bang bent dat je je kind laat vallen, een hydrofiel over je arm hangen, dat glijdt minder.
S heb ik tot een maand of 6 in de tummytub gehad. Daarna een ‘Schnuggle’ badje gekocht (heel handig vond ik!) en die tot ongeveer een maand geleden gebruikt (dus ongeveer van 6 mnd tot 1,5 jaar) en nu dus weer over naar het grotere badje

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 13:02

Bliss, koop deze! (of vraag 'm als kraamcadeautje)
https://www.prenatal.nl/bad-en-verzorgi ... 12779.html

Hele handige handschoen waardoor je babietje wat stroever ligt in je arm. Ik laat het douchen nog steeds door m'n man doen (is echt hun momentje samen) maar dit vindt hij erg handig met douchen.

Badje hebben we ook zo eentje met thermometer als stop, maar echt zelden gebruikt. Ik vind het gedoe met verplaatsen, schoonmaken en O vindt het ook niet echt leuk. Douchen is zoveel makkelijker.

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 13:14

Dat beurse gevoel had ik ook! Precies bij de broekrand, hoort er gewoon bij blijkbaar;-)

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 13:20

Bliss schreef:Oh en wat voor badje hebben jullie trouwens voor de baby? Kan dat een heel basic ding zijn, of zijn er nog dingen die handig zijn als ze erbij/eraan zitten ofzo?


Een stop is wel handig vind ik, ik hang die slang zo in het bad en laat hem dan leeglopen. Maar wij gebruiken het badje ook alleen in de badkamer en daar staat hij ook standaard (in de weg). Maar koop geen duur badje perse hoor, sommige kinderen vinden er geen bal aan, en het is best wel een gedoe, ik ga ook liever douchen of met hem in het grote bad want hij vindt het totaal niet interessant.

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 13:21

Wij hebben nooit en babybadje gehad bij D en het ook niet gemist. Hij ging in de tummytub of mee onder de douche. Ik heb een XL tummytub dus daar kunnen ze vrij lang in. Daarna ging hij in de gootsteen :).

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 13:30

Volgens mij heb ik het badje in de kraamweek gebruikt en pas een tijd daarna weer toen hij op zo’n liginzet bleef liggen. Dan zette ik het badje in het grote bad. Daartussen altijd samen onder de douche, zonder hydrofiel of handschoen. Ik vond dat echt een heerlijk moment samen.

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 13:50

Hmm oké, misschien toch een tummy tub (XL) overwegen dan. Ik ga het nog eens bekijken allemaal.

De vraag over jullie seksleven wordt vakkundig ontweken zie ik. :smile: Ik hoop dat dat een goed teken is haha.

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 14:16

Bliss, hier was gewoon 0 seksleven meer. Vanwege de bekkeninstabiliteit en omdat ik er misselijk van werd. Knuffelen bleef gewoon fijn natuurlijk, maar seksen echt niet!

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 14:17

Ooh ja, je andere vraag :smile:. De frequentie ligt niet heel hoog maar zeker een paar keer per maand nog steeds. E

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 14:24

Bliss schreef:Zora, is zo'n bad niet gewoon dicht dan? Ik dacht dat het gewoon een plastic bak was. En een tummy tub is toch alleen voor de echte kleintjes?

Ik weet niet of ik durf te douchen met baby. Ben nogal onhandig en zou alleen maar bang zijn dat ze uit m'n handen glijdt. :laughcry:


Nee je hebt ook badjes met een klein plastic stopje. Wij gebruikten de standaard nooit, en hebben die nu ook niet. Gewoon badje op tafel of op het aanrecht, of op de commode etc. Dan is een stop superhandig, hou je 'm zo boven de gootsteen ipv gedoe met omkieperen enzo :)

Wij hebben de eerste maanden de tub wel gebruikt. Sommige kindjes vinden dat echt fantastisch, en het neemt ook handig mee naar ouders/schoonouders!

Maar wij gingen ook wel snel douchen. Je hebt daar allerlei handige hulpmiddeltjes voor, maar misschien went het wel gewoon hoor, dat vasthouden :)

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 15:46

Mijn jongste vond het badje verschrikkelijk, het liggen vond hij niet fijn (slapen hield hij ook niet van :thumbdown: ). Maar hij genoot echt in de tummytub, daar heeft hij maanden in gezeten! Toen hij ouder was zat hij wel in het badje, die hadden we in het grote bad staan, scheelde toch weer water.

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 15:51

En is dat dan gewoon zoiets?

Afbeelding

Jammer dat wij geen bad hebben, dat had me echt leuk geleken met baby!

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 15:54

Klopt, Bliss!

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 16:33

Ja! Onderkant moet rond zijn omdat t kindje daar moet zitten/hangen. Opletten dat je maar heel weinig water gebruikt anders is het geborgene van het tummy tub-idee weg (ook veel kraamverzorgsters weten dat niet :angel: )

Re: Mei/juni 2018 mama's

12 Feb 2018 19:18

Oké dan denk ik dat we daar maar eens mee gaan beginnen. Is wel wat handzamer dan zo'n echt bad ook. Die douchehandschoen van Marin is ook een goed idee.

Ben bij de fysio geweest, ze heeft m'n rug een beetje los gemasseerd en ik heb een oefening gekregen die ik elke dag moet doen (duurt ongeveer twintig minuten). Kan 'm op bed liggend doen, dus ik ga er straks meteen mee aan de slag. Over de buikband zei ze dat als het een bekkenband is (wat een van de twee banden die ik heb besteld meer is), ik die selectief kan dragen. Dus niet 24/7 bij wijze van spreken, maar bijvoorbeeld wel naar het werk en daarbuiten zo weinig mogelijk. Als het goed is worden ze morgen bezorgd, dus ik ga eerst maar eens kijken hoe die dingen zitten.
Plaats een reactie