Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Mama's op budget!

<<

Anoniem154

Bericht 14 Aug 2015 21:13

Re: Mama's op budget!

Vandaag even flink ingeslagen.. :) 75 % korting op alle opruiming bij Kruidvat
Plop kwartet 0,75
setje van 2 playmobil poppetjes 1,00
6 grote rotan onderleggers (welke ik als decoratie op onze slaapkamermuur bevestig) 0,90 totaal (korting op korting)
Waterkoker voor op de camping 2,00
Kleurboeken en spelletjesboeken voor 0,25 per stuk
Wascokrijtjes 0,25

En nog wat cadeautjes. Hebben nog een kraamvisite binnenkort, en een kinderverjaardag. Kwam dus goed uit.
<<

Anoniem127

Bericht 15 Aug 2015 18:45

Re: Mama's op budget!

Wat een koopjes Wolbol!

Heb deze maand echt veel meer uitgegeven dan gepland. Vakantie was ook duurder dan ik dacht. Sri Lanka is echt bizar goedkoop qua eten en vervoer. Voor een euro kun je er een warme maaltijd eten of het halve land doorkruisen met de trein, maar hotels en entreeprijzen zijn juist weer vrij prijzig.

Daarnaast is er alweer een probleem met mijn auto (derde maand op een rij) en moest ik veel geld uitgeven aan boodschappen.

De twintigste begint de nieuwe (financiele) maand weer. Ik ga in September en Oktober ook weer zuinig aan doen omdat ik dan budget kan opbouwen voor het weekendje weg met mijn dochter.
<<

Anoniem154

Bericht 15 Aug 2015 18:50

Re: Mama's op budget!

Hoe was het verder (op je verloren koffer :thumbdown: na)? Vergeleken met andere Aziatische landen, aan te raden? Wel 'smeriger' denk ik? Heb je niet in guesthouses oid gezeten?
O, sorry wat een vragen :redface:
<<

Anoniem127

Bericht 15 Aug 2015 21:01

Re: Mama's op budget!

Was een de leukste vakanties die ik gehad heb in Azië. Vind het een enorme aanrader. De mensen zijn er over het algemeen zo hartelijk, behulpzaam en leuk. En meer open ook dan in andere Aziatische landen waar ik geweest ben, ze leggen graag van alles uit over de verschillende geloven in Sri Lanka, man-vrouwverhoudingen ij Sri Lanka, politieke voorkeuren, hun persoonlijke financiën enzovoorts. Haha!

Ik heb inderdaad vooral vrij basic in guesthouses gezeten, maar die waren alsnog gemiddeld 20 euro per nacht. Ook wel duurder gezeten.

De hotelkamers waar ik gezeten heb waren niet al te schoon, lag denk ik ook aan de prijsklasse waarin ik kamers zocht. Grote kakkerlak, vliegende kakkerlak, megaspin en een eekhoornnest met inhoud ( :omg: ) op mijn kamers aangetroffen. Op straat vond ik het niet echt schoner of smeriger dan andere landen in Azië. Wel meer enorme (en diepe) gaten in de stoep.

Maar het is vooral een enorme aanrader: schitterend land, superleuke bevolking, lekker eten. Ik ga zeker nog terug, hopelijk volgende zomer al :). Heb denk ik een nieuwe favoriete bestemming in Azië.
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5084

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:19

Bericht 16 Aug 2015 09:44

Re: Mama's op budget!

Was je lang op vakantie geweest Twellie? Is je koffer nog terecht gekomen?
Wolbol, ik vind die leuke dingen dan weer niet bij de kruidvat hier, hij is ook niet zo groot, maar er lag niks leuks meer in de kortingsbakken.. .ach dat scheelt ook weer geld :-)

We zijn weer terug, hebben het goed gehad, en nu weer in het normale ritme, morgen weer aan het werk en ik ga er vanuit dat mijn vriend ook weer aan het werk gaat!
:heart: :heart: 2011
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2141

Geregistreerd: 22 Apr 2014 09:27

Bericht 16 Aug 2015 11:33

Re: Mama's op budget!

Ik wil hier ook graag meeschrijven en tips lezen.
Lees hier al af en toe mee, maar wij hebben paar maanden terug besloten wat zuiniger aan te doen om zo te sparen voor andere dingen.
Alleen sinds we dat besloten hebben, geven wij volgens mij alleen maar meer uit. We zijn voor een groot deel biologisch gaan eten, wat wel meer kost. Daarnaast ben ik wat los gegaan met lekker eten e.d..
Nu weer echt goed kijken per week wat we hebben, wat we nodig hebben en niet te veel extra's halen. Daarnaast kan ik nu met de fiets naar het werk toe (zoontje kan ik nu op de fiets naar schoonmoeder brengen), wat weer wat benzine scheelt. Daarnaast wil ik wat kleine dingen aanpassen, koop de laatste tijd b.v. Schampte in de aanbieding voor 1,-, terwijl ik eerder bij het Kruidvat kocht als ze de aanbieding 3 voor 2,- hadden.
Straks ook weer kaas in de winkel kopen i.p.v. Bij de kaasboer. Was toch vaak -0,- per week! Op deze manier wil ik wat meer besparen.

Sri Lanka klinkt erg goed en mooi Twellie! Vooral het gastvrije en dat ze zoveel over hun manier van leven vertellen.
<<

Anoniem134

Bericht 16 Aug 2015 17:54

Re: Mama's op budget!

Klinkt als een mooie/leuke vakantie Twellie.
Wolbol jij vind altijd wel leuke koopjes he! Kruidvat hier heeft nooit zo heel veel bijzonders.

Vanaf volgende maand ga ik mij weer echt bezig houden met wat meer overhouden/sparen, heb nu aardig wat uitjes gepland. Ik heb van de week nog kaartjes gekocht voor de Efteling, vandaag kaartjes voor de woezel en pip theatershow, beekse bergen, gisteren zijn we naar blijdorp geweest en vanavond gaan man en ik kijken voor een midweekje landal en we gaan ook nog naar Volendam.

Boodschappen doen voor zo'n 50euro per week gaat trouwens nog steeds erg goed. Ga nu kijken wat ik voor sinterklaas/kerst wil gaan besteden. (cadeautjes voor 5 kinderen en 8 volwassenen). En vast kijken wat leuk is voor de dames als schoencadeautjes.
<<

Anoniem154

Bericht 26 Aug 2015 15:32

Re: Mama's op budget!

Klinkt als en geslaagde vakantie twellie, en fijn dat je koffer weer terug is :thumbup:

Missd, dat zijn idd veel uitjes. Wel leuk! Heb de schoencadeautjes ook al van zolder geplukt. Even inpakken en in een doos leggen.

Wolfinschaapskleren, hebben jullie ook een concreet doel, waarvoor gespaard moet worden? Lukt het al een beetje, besparen?

Studiebol, en...is je man weer aan het werk gegaan?

Deze maand is echt om te huilen. Heb al 250 extra overgeboekt, en heb nog 9,11 over. Moet nog wel wat verse groenten, en dit weekend komen kameraden van man logeren, dus moet nog wat inslaan. Gelukkig al wel bier gekocht, moet alleen nog wat te snaaien en ontbijtspul. Met de kids eet ik dit weekend pannenkoeken (alles in huis) en ovenfrietjes met salade en fruit na. Ook allemaal in huis. Moet nu alleen voor do en vr nog wat kopen. September wordt echt de maand dat we op de boodschappen moeten letten. 60 pinnen en that's it. Is het al 1 september... ?:palm:
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6939

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 26 Aug 2015 22:21

Re: Mama's op budget!

Nog maar 6 dagen Wolbol haha :). Van die 9,11 euro ga je het niet redden, of wel?

Wij moeten ook echt flink zuinig gaan doen. We wilden ons dakkapel laten herstellen, ofja dat is gewoon echt dringend nodig want het hout is zo rot dat het stilaan wegzakt. Dus dat moet echt dit jaar nog gebeuren. Nu hebben we al verschillende dakwerkers laten komen en allemaal zijn ze het erover eens, dat ons dak ook gewoon echt aan vervanging toe is. En dat zou eventueel nog wel een jaar kunnen wachten, maar ons dakkapel niet. En het zou echt van de zotte zijn als we nu alleen ons dakkapel laten doen, want dan hebben we volgend jaar weer dubbele kosten. Dat is dus echt een kost waar we niet op gerekend hadden. I.p.v. de 4000 euro die we hadden ingecalculeerd, zal het nu wel tussen de 15 000 en de 20 000 komen.

We zijn nog maar net getrouwd en op huwelijksreis geweest (dus veel geld uitgegeven), dus het komt echt niet aan. Maar het zal moeten gebeuren, dus nog even flink sparen de komende maanden.
2012 & 2016
<<

Anoniem134

Bericht 27 Aug 2015 04:55

Re: Mama's op budget!

Jeetje Snoes, dat is wel een heel andere uitgaaf zeg. Wat balen! Dat word dan inderdaad wel even wat zuiniger doen.

Haha Wolbol, met die 9,11 ga je alles vast niet kunnen halen. Gezellig het hele weekend vrienden. Zijn jullie al een beetje gewend in het nieuwe huis?
<<

Mama29

Kwebbel

Berichten: 367

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:36

Bericht 27 Aug 2015 20:17

Re: Mama's op budget!

Oh Snoes, wat een domper zeg! En helemaal als je dat er niet bij aan had zien komen!

Wolbol: oeps... heb je het nog gered van je 9 euro?? :laughcry:

Hier staat auto nr 1 weer bij de garage.. nu weer een nieuwe distributieriem nodig.. En als we die weer ophalen, kan meteen een afspraak gemaakt worden voor auto nr 2... pffff.. vooral aan auto 2 hebben we dit jaar al zoveel kosten gehad, bijna net zoveel als de dagwaarde van de auto...
Van de week van schoonouders, geheel onverwacht, een mooi bedrag gekregen! Ze geven hun kinderen elk jaar een klein bedrag om wat leuks van te doen, maar deze keer was het wel een behoorlijk bedrag. Echt superlief!!
En als dan de auto's weer gemaakt zijn, zouden we als het goed is, EINDELIJK weer kunnen gaan sparen, ipv alleen maar interen.
Heb een hele duidelijke overzicht gemaakt van inkomsten en uitgaven, en wat we per maand zouden kunnen sparen en wat we kunnen uitgeven.. Benieuwd of het gaat werken..

Van de week nog wel even een paar leuke koopjes gescoord :)
Was ff in de stad, en zag daar in een winkel een winterjas hangen, perfect voor mij... 70% afgeprijsd! Het was in een winkeltje dat ermee ophoud, vandaar die korting.
2 deuren verder zag ik in een boetiekje een broek, naar zo'n broek was ik al heel lang op zoek, en daar hing die gewoon.. originele prijs 90 euro! Maar ook 70% korting, dus voor 27 euro was die voor mij :)
Ik helemaal blij, haha.
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6939

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 27 Aug 2015 21:25

Re: Mama's op budget!

Oh balen is dat altijd he Mama29, die kosten aan de auto, zo'n stom geld altijd. Wat leuk dat jullie een leuk bedrag van je schoonouders hebben gekregen, dat is toch al een beginnetje voor het sparen dan! Leuk dat je nog wat koopjes gescoord hebt. Mijn zus kwam hier afgelopen week binnen met een cadeautje, had ze een jas van Vero Moda voor mij gekocht die ik erg mooi vond en zij had hem ook met 80% korting gekocht.

Vandaag weer een brief in de bus, 400 euro voor de wegenbelasting. Dat konden we nu niet gebruiken haha. Heb het maar gelijk betaald, dan weet ik wat we effectief op de spaarrekening hebben staan.

Eerste offerte voor ons dak is ook binnen, dat wordt hem dus sowieso niet. Hij zei wel dat hij niet de goedkoopste was, maar hallo! 22 000 euro was het. En dan wilden we nog een extra dakkapel bij onze slaapkamer maken, kost ook nog eens bijna 5 000. Dat zou 27 000 euro worden, dat wordt hem dus niet. Er zijn inmiddels nog een paar aannemers geweest, hopelijk hebben we daar ook snel offertes van. Volgende week ook nog 2 afspraken staan en dan gaan we beslissen met wie we in zee gaan.
2012 & 2016
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5084

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:19

Bericht 28 Aug 2015 07:32

Re: Mama's op budget!

Wolbol ik had heel knap gevonden als je het met dat bedrag had gered :-) Gezellig al dat bezoek in het weekend, hoe bevalt jullie huis?

Snoes, woow wat een bedragen! Nou dat is echt niet leuk, ook al moet het gebeuren, het is wel heel veel geld!
Mama29, balen van de auto kosten ook dat zijn altijd vervelende kosten.

Wolbol, mijn vriend is weg idd, haha merk het meteen qua melk en brood en zo dat is nu niet zo snel op.
Verder vorige week een week waar in ik veel heb gekocht, wat nieuwe winterpjama's, had al een hm bestelling gedaan met winterkleding dus dat was allemaal niet zo budget achtig :-)
:heart: :heart: 2011
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3624

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 01 Sep 2015 14:13

Re: Mama's op budget!

Hoe gaat het hier met iedereen?

Bij ons gaat het niet zo best. Het lukt mij maar niet om rond de €60 per week boodschappen te doen voor twee volwassenen en een dreumes. Ik ga nu denk ik maar bijhouden wat ik precies koop, misschien dat dit wat meer inzicht geeft. Nu met de hamsterweken wel behoorlijk wat ingeslagen dus dat scheelt de komende tijd wel weer aan schoonmaakmiddelen en dergelijke. Maar verder vliegt het geld er echt uit. We gooien geen eten weg dus we kopen ook niets overbodigs ofzo. Schoonmaakartikelen en verzorgingsproducten koop ik alleen in de aanbieding. Ik weet dus echt even niet hoe het komt.
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 12:38

Bericht 01 Sep 2015 14:53

Re: Mama's op budget!

Hier gaat het ook wat minder lekker, afgelopen 2 maanden waren heel duur en ergens de komende maanden moet de cv ketel vervangen worden dus daarna is onze spaarrekening echt leeg. Plus dat we aan het kijken zijn voor zwemlessen voor J en daar wordt je ook niet vrolijk van als je die bedragen ziet :omg:

Wel 2 weken geleden alle kledingkasten uitgezocht en op een paar kleine dingen na hebben we alle 3 eigenlijk weinig tot niks nodig voor de winter dus dat scheelt al weer.
En afgelopen zaterdag heb ik bij Kruidvat flink ingeslagen voor 5 december dus daar ben ik ook bijna klaar voor, ik wil alleen nog 1 groot cadeau (waarschijnlijk een grote doos Lego) maar daarvoor hou ik gewoon de aanbiedingen goed in de gaten.
Ik hoop dus dat we de komende maanden even goed kunnen gaan sparen zodat de spaarrekeningen weer wat aangevuld worden.
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3624

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 01 Sep 2015 15:06

Re: Mama's op budget!

Zwemles is inderdaad duur Fiwen. Een tijdje terug zag ik hier wat bedragen voorbij komen en ik schrok er echt van. Ik ben voor J. ook vrij ver klaar voor de winter (als ze niet ineens een mega groeispurt krijgt :eyes: en anders leuk voor haar zusje straks haha). Alleen nog sjaal, muts en handschoenen. Oh en schoenen natuurlijk :palm:

5 december heb ik ook nog niets voor gekocht, maar daar wil ik maximaal €50 aan uitgeven. En dan inclusief nuttige cadeautjes zoals een pyjama. Ze is vorig jaar zo ontzettend verwend door de opa's en oma's en dat zal dit jaar weer gebeuren schat ik in. Het speelgoed beland dan op een grote hoop en dat vind ik zonde. Plus dat het J. nu vooral om het uitpakken gaat.

Verder hebben we nog wel een hoop kosten aan een nieuwe kamer voor J. (meubels, behang, gordijnen, etc) en de aanschaf van een duowagen. Dus dat heeft nu even prioriteit. Vandaar dat ik de kosten voor boodschappen e.d. graag laag wil houden. Alles wat we kunnen sparen is meegenomen!
<<

Parel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2447

Geregistreerd: 21 Mrt 2015 11:30

Bericht 01 Sep 2015 15:44

Re: Mama's op budget!

Zo, daar ben ik ook weer eens! Budget is echt om te huilen hier. Maar het wordt wel aan mooie, fijne, langdurige dingen uitgegeven over het algemeen.

Boodschappen lukt mij hier echt niet onder de 125 euro in een week, inclusief flesvoeding, potjes etc. voor de jongste. We eten veel vlees, en drinken a merk drinken allemaal, en veel.

September is by far dit jaar de duurste maand. We gaan maandag een weekje naar frankrijk (al wel betaald, maar je moet erheen, tol, boodschappen, uitjes), we hebben een nieuwe buffetkast besteld en nieuwe accessoires voor in huis gehaald (laten maken van steigerhout). Ook komt mijn zwager een nieuw kunstof kozijn plaatsen bij ons op de kamer, dat was nog enkel glas en in de winter als het vroor dan kon ik de binnenkant krabben.. niet echt de bedoeling geloof ik ;)

Verder gaat het hier allemaal goed hoor! We zijn allemaal zo goed als klaar voor de winter, ik wil nog een nieuwe zwarte winterjas, mijn man moet denk ik schoenen, de kinderen zijn klaar op schoenen na. L. moet alleen nog muts, sjaal en wanten, maar ik vind die setjes van de hema altijd wel leuk voor 5 euro, dus hoop dit jaar weer een leuke te vinden. Voor K. had ik uit de sale al een superleuk setje geplukt.
<<

Anoniem154

Bericht 01 Sep 2015 19:25

Re: Mama's op budget!

Isabel, dat is het verleidelijke van de hamsterweken he. Al vind ik het wel jammer dat het elke keer dezelfde producten zijn, en vaak de minder gezonde dingen.

Parel, dat zijn 'fijne' uitgaven zo bij elkaar.... :)

Snoes, al een betere offerte binnen? Wat een bedragen he..

Mama29, hier dit jaar ook de riem vervangen...600nogwat. :nopompom: wel mooie koopjes, die jas en broek.

Studiebol, huis bevalt goed! Allemaal mannen te logeren vond ik toch wat minder, voelde me niet zo heel erg op mn gemakt in huis...snel naar badkamer sjeezen enzo :smile:

Fiwen, hier was helaas niet zoveel te vinden bij het Kruidvat. Alleen een Turtle of hoe heet zo'n ding. Fijn dat je zoveel hebt ingeslagen.

Isabel, jammer he, zoveel speelgoed wat maar 'ligt te liggen'. Ik ben drastisch aan het opruimen. Met de verhuizing al een deel weg, en aankomende week o.a. De toettoet garage op MP
<<

Anoniem154

Bericht 07 Sep 2015 13:46

Re: Mama's op budget!

Heb de bak met winterspullen van zolder getoverd. Conclusie...jongste moet een muts en sjaal, oudste alleen een reservesjaal (voor school).
De winterjassen liggen nog bij mijn ouders, morgen even passen, hopelijk past de oudste nog de jas van vorig jaar (alleen al, omdat ik het een geweldige jas vind), en de jongste de jas van de oudste (van 2 jr geleden) .


Wat noeten jullie nog voor de winter inslaan? En kopen jullie elk jaar snowboots?
Heb nig wel voor de oudste, maar hij heeft ze slechts 2 x gedragen vorig jaar...twijfel of ik voor de jongste zal kopen.
<<

Mama29

Kwebbel

Berichten: 367

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:36

Bericht 07 Sep 2015 18:57

Re: Mama's op budget!

Dat doe je goed Wolbol...

Ik heb laatst met beide kinderen hun (winter)kleding van vorig jaar gepast..
Nou, ik kan mijn lol op komende tijd.. zoon heeft nieuwe winterjas nodig ( 1 heb ik al gekocht, zoek nu nog een goedkope erbij voor naar het kdv), een sjaal, muts, handschoenen, winterboots, schoenen, broeken, truien... Oftewel.. hij heeft vrijwel alles nieuw nodig.. Groeispurtje gehad..

Dochter heeft ook een winterjas nodig (een jas voor buiten spelen heeft ze nog wel), schoenen, winterboots, sjaal muts handschoenen.. en nog wat truien.. Ook weer genoeg..

Wbt de winterboots, zoals je kan lezen koop ik ze dus wel, de kinderen gebruiken ze hier ook altijd best veel. Hebben al aantal jaren sneeuw gehad, en dan hebben ze ze uiteraard aan... maar ook als het gewoon koud is buiten en ze willen buiten spelen, dan dragen ze ook graag hun winterboots.
<<

Anoniem127

Bericht 07 Sep 2015 21:07

Re: Mama's op budget!

Ik haal ook snowboots ondanks dat ze weinig gedragen worden. Wel bewaar ik ze dan voor de jongere zussen om te gebruiken.
<<

Anoniem127

Bericht 07 Sep 2015 21:12

Re: Mama's op budget!

En ik heb het geluk dat ik voor allemaal nog een passende winterjas heb! De twee jongste zussen hebben beiden maat 98, maar in die maat heb ik nog twee winterjassen van de oudste. En de oudste past nog in die van vorig jaar, die had ik toen aan de grote kant gekocht. Handschoenen heb ik sowieso nog stapels van en zeker ook nog een sjaal die bij de jas van de oudste past. Dus hoogstens wat sjalen en mutsen.

Wel iets anders waar ik geld aan uit ga geven de komende tijd: nieuwe kamer voor mijn middelste dochter en het begin van de verbouwing op zolder! Ik kijk heel erg uit naar de verbouwing, heb zo'n leuk beeld in mijn hoofd.

Boodschappenbudget gaat goed, red het zeker wel met 30 euro per week. Helpt mee dat ze ineens allemaal uit de luiers zijn.
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 12:38

Bericht 08 Sep 2015 11:03

Re: Mama's op budget!

pfff weet je wat ik nog het lastigste vind, steeds moeten zeggen tegen vriendinnen dat je niet zo veel te besteden hebt en dus liever niet in dure restaurants wilt eten of niet elke keer dure uitjes wilt doen.
Nu ook weer, vriendin gaat een maand naar het buitenland en we willen iets doen als afscheid. Super leuk en ik wil ook echt graag mee maar als ik dan een voorstel doe voor een restaurant dan is het niet luxe genoeg of willen ze perse een vergelijkbaar restaurant wat veel duurder is. En als ik er wat van zeg krijg ik de reactie "ja maar voor zoiets speciaals is dat toch niet erg"... Nee natuurlijk niet maar er is elke paar maanden wel iets speciaals en ik kan niet bezig blijven. Eind mei etentje voor vriendin die jarig was, kort daarna babyshower voor andere vriendin, daarna kraammand voor diezelfde vriendin toen ze bevallen was en nu weer dit.
Sorry, moest het even kwijt. Baal er zo van dat ik steeds weer opnieuw moet uitleggen en steeds weer diezelfde reactie krijg.
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3624

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 08 Sep 2015 15:53

Re: Mama's op budget!

Vervelend Fiwen! Jammer dat jouw vriendinnen zich zo gemakkelijk over jouw argumenten voor goedkopere opties heen zetten. Ik heb geen vriendinnengroep maar allemaal "losse" vriendinnen. Hierdoor spreek ik voornamelijk een op een met hen af en maken we samen de keuze waar we bijvoorbeeld uiteten gaan. Ik ben dus eigenlijk nooit meer geld kwijt dan dat ik graag zou willen. Ik heb helaas geen oplossing voor je, behalve het blijven aankaarten. Maar dat doe je al. Wel rot zeg!
<<

Anoniem154

Bericht 08 Sep 2015 21:29

Re: Mama's op budget!

Lastig fiwen. Zelf herken ik het niet zo, meer omdat we meer gezinnen in onze kring hebben, en die letten zelf ook op de uitgaven. Merk wel dat de kinderloze stellen en singles een stuk minder bewust met geld omgaan.
Hebben jouw vriendinnen ook kinderen?

Twellie. Wat is het plan mbt de zolder? En gaat de middelste dochter daar slapen? Is jouw jongste al 2 plus, dat ze al uit de luiers is? Wel fijn! Hier wil de jongste niets van het potje weten, en de oudste heeft ook nog 1 nachtluier nodig. Al vindt hij dat zelf heel vervelend :(

Mama29, de kinderbijslag bij jullie, zal dus richting de kledingwinkels verdwijnen, zo te lezen..


Nog 1,90 te besteden tm zondag. Heb deze week echt 50 euro aangehouden. Heb alleen nog bananen nodig voor mijn ontbijt, en misschien nog italiaanse roerbakgroenten voor de lasagne. En toiletpapier bij de lidl voor 4,99, maar dat doe ik van het resterend potje variabel budget. En dan volgende week weer max 50 proberen.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: MrsMath