Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 11:08

Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Mijn man en ik zijn in september 2017 in gemeenschap van goederen getrouwd. Doordat we getrouwd zijn in gemeenschap van goederen is mijn huis, die ik alleen kocht in 2009, nu voor de helft zijn eigendom. Zo is ook de restschuld van het huis voor de helft van hem, maar dat daargelaten. Hij is schuldenvrij, stemde in met het krijgen van de helft van mijn huis en de helft van mijn schulden. Goed, in dit opzicht is deze constructie niet zo interessant.

Tijdens de laatste vergadering van de Vereniging van Eigenaren heb ik mijn man naar de vergadering gestuurd. Ik was namelijk ziek en vond dat mijn man, aangezien hij eigenaar is van de helft van mijn huis, een goede vervanger. Mijn man nam zijn nieuwe rol heel erg serieus en vroeg aan vier buren, die moesten werken tijdens de vergadering, of hij hun volmacht mocht hebben en natuurlijk wat ze wel en niet wilden dat werd beslist tijdens de vergadering. Dus mijn man ging gewapend met vier volmachten en zijn eigen stem naar de vergadering. Normaal is het zo dat de mensen die niet komen opdagen geen stem hebben en dus wordt er van alles doorgedrukt. Ik ben meestal tegen, maar meeste stemmen voor gelden en je wint het nooit van de beheerder.

Je kunt je voorstellen dat de beheerder het niet leuk vond dat mijn man opeens de meerderheid van stemmen meenam tijdens de vergadering. De beheerder had altijd het alleenrecht gehad en verloor dit door mijn man. Op het eind van de vergadering werd mijn man apart genomen. Hij moest maar even gaan bewijzen dat hij getrouwd is met mij en dat hij recht heeft op de helft van mijn woning. Anders tellen alle volmachten en zijn stemmen niet mee.

Ik heb zoiets van: Ik voel niet de noodzaak te bewijzen dat we getrouwd zijn, noch voel ik me verplicht een uittreksel van het GBA aan te leveren. Hij staat erop, want anders gooit hij de volmachten en mijn man's stem in de prullenpak. Wat inhoudt dat hij regels er door drukt waar geen bewoner op zit te wachten. Wat is mijn recht in deze? *Uitprinten is een kleine moeite, maar het wordt door zijn gedram een principekwestie.
<<

Anoniem248

Bericht 29 Apr 2018 11:20

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Ik zou dat principegevoel parkeren en doen wat die man vraagt.
Edit: stond jouw mans naam ook op de lijst van genodigden? Zo noet dan kan het zijn dat die beheerder natuurlijk helemaal niet van het bestaan van jouw man en van jullie huwelijk af wist, en als jouw man als onbekende dan inderdaad ineens binnenkomt met een aantal volmachten, dan kan ik me voorstellen dat die eigenaar wel even de zekerheid wil hebben dat dit goed gaat. Of het mág, geen idee, maar het zou vast niet de eerste keer zijn als er op een bepaalde manier gefraudeerd zou worden met volmachten, dus ik kan hem daarin wel begrijpen.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 29 Apr 2018 11:25

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Ik weet niet precies hoe dit zit, maar het lijkt me niet onredelijk dat jouw man iets van bewijs moet kunnen overleggen dat hij inderdaad deels eigenaar is van jouw huis. Iedereen zou bij wijze van spreken wel kunnen zeggen dat ie met jou getrouwd is. Gedram is stom, maar de vraag van de beheerder klinkt mij niet onredelijk in de oren. Ik zou dus doen wat Maple zegt, principegevoel parkeren en gewoon een uittreksel overhandigen.

♥♥
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 29 Apr 2018 11:26

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Eens met Maple. Misschien heeft hij jouw man nog nooit gezien of wil hij gewoon bevestiging van recht van spreken hebben.
<<

Japie

Major Yipyapper

Berichten: 3667

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 29 Apr 2018 11:31

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Bovenstaande ja. Ik zou het gewoon uitprinten en aantonen. Jullie hebben alleen jezelf ermee als jullie het niet doen.
Geluk hoef je niet te verdienen, je hebt er recht op.
<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 11:36

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Hij is in feite onze achterbuurman, dus hij heeft ons zien trouwen. :) Misschien dat ik het gedram daarom wel zo vervelend vindt. Misschien verwacht hij niet dat ik 'zo dom ben' om mijn huis met mijn man te delen, maar ja, ik heb ook mijn tekortkomingen. Beetje meer dan een ander. :laughcry:

Maar wat wil hij dan? Een uittreksel van het GBA? Het overzicht van de Belastingdienst? Van de gemeentelijke belastingen? De zorgpolis? Of van het ziekenhuis waarin hij nu ligt? Waar ze hem continu mevrouw noemen, omdat hij mijn achternaam en zijn achternaam achter elkaar heeft staan.

Dat is dus ook waar ik een principe krijg. Had hij het op een normale manier gevraagd en niet gedreigd alle stemmen naar de prullenbak te verwijzen, dan was ik nog aardig geweest om hem bewijs te leveren.
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 29 Apr 2018 11:43

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

de manier van vragen en het dreigen gewoon negeren, verlaag je niet tot dat niveau.

Afgezien daarvan vind het helemaal namelijk helemaal niet zo'n vreemde vraag. Je hebt het bewijs dus waarom moeilijk doen?
Even aantonen en klaar. Net zoals je man de volmacht van de buren meeneemt om aan te tonen dat hij die stem mag uitbrengen.
Afbeelding
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 29 Apr 2018 11:45

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Ik vind jou zelf ook niet heel redelijk reageren, dus ik kan me voorstellen dat je buurman dat ook niet doet. Het enkele feit dat je getrouwd bent maakt nog niet dat je man ook eigenaar is van het huis, dus dat hij jullie heeft zien trouwen doet niet ter zake.

♥♥
<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 11:50

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Elliot, dat klopt. In mijn geval is mijn hypotheek nog steeds van mezelf, maar is mijn man voor de Belastingdienst mede-eigenaar. Hoe dat precies zit weet ik niet.

En dat ik onredelijk ben weet ik eigenlijk wel. Het komt omdat deze man in het afgelopen jaar ook verschrikkelijk onredelijk is geworden. Het heeft zijn wisselwerking. Moet ik niet willen, ben ik me van bewust, maar ik ben nu eenmaal een klein vechtertje. Als iets niet klopt, dan klopt het niet. Maar ik moet mijn hoofd er gewoon bijhouden en weten wat wel en wat niet moet/kan.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 29 Apr 2018 11:57

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Wat hij wil hebben als bewijs kun je hem toch even vragen? Of je stuurt hem een e-mail? Je maakt het wel heel persoonlijk allemaal.

Dat hij zegt dat de stemmen anders de prullenbak in gaan is trouwens niet netjes van hem maar zou ik ook even boven gaan staan.
<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 12:00

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Dat is het hem nu net, Lot. Hij wil geen enkele e-mail van ons ontvangen. Niet van mij, niet van andere bewoners. Als we iets hebben kunnen we bellen en als hij niet opneemt, mogen we het opnieuw proberen. Net zolang tot hij opneemt. Mijn buurman, een nieuwe, heeft een flinke uitbrander van hem mogen ontvangen. Met andere woorden kwam het erop neer dat hij lef had om zijn vraag in een e-mail te stellen. Hij klaagde laatst al dat de jeugd van tegenwoordig zo is veranderd en dat iedereen veel te veel van hem vraagt. Dus nee, ik neem het niet persoonlijk op. Want het wordt mij niet 'aangedaan'. Het is gewoon vervelend dat zijn wil wet is en iedereen zich naar hem moet aanpassen. En wij denken dat hij overspannen is, want zo is hij nooit geweest en in het verleden mailde hij ons te pas en te onpas. En wij mailden terug.
<<

Anoniem248

Bericht 29 Apr 2018 12:24

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Vreemde beheerder van de VvE. Hij is beheerder maar wil geen e-mails ontvangen.

Maar je maakt het jezelf moeilijker dan nodig is. Je haalt er echt van alles bij wat nu niet relevant is. Wat je nodig hebt? Gewoon, je trouwboekje. En heb je die niet? Ga evenlangs het gemeentehuis en vraag welk document je nodig hebt om het aan te tonen. Gewoon aantonen, einde discussie, klaar.
<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 12:28

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Het is niet relevant voor mijn eerste vraag. Wel relevant voor mijn gedrag te verklaren. Ik hoop trouwens dat het huis snel verkocht wordt, want dan hoeven we geen vergadering meer bij te wonen. Maar zal eens naar het gemeentehuis gaan.
<<

Anoniem248

Bericht 29 Apr 2018 12:39

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Maar stond de uitnodiging alleen op jouw naam, of ook op naam van jouw man? Want dan weet de beheerder blijkbaar helemaal niet dat jouw man mede eigenaar is. Dan is het juist gewoon logisch dat hij het vraagt en vind ik dat jij nu gewoon een beetje moeilijk aan het doen bent. Wat ik zeg, het zou niet de eerste keer zijn dat er met machtigingen gefraudeerd word. Logisch dat hij dan zeker wil weten dat het goed gaat.
<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 12:49

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Het stond op mijn voorletters, maar onze achternaam. Mijn man heeft mijn achternaam aangenomen.

Het feit blijft wel dat hij mijn achternaam had moeten aanpassen op het moment dat ik meldde getrouwd te zijn en de achternaam van mijn man had aangenomen.

Maar ik ga hem het bewijs overleggen.
<<

Anoniem313

Bericht 29 Apr 2018 13:09

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Raphanus Sativus schreef:Het stond op mijn voorletters, maar onze achternaam. Mijn man heeft mijn achternaam aangenomen.

Het feit blijft wel dat hij mijn achternaam had moeten aanpassen op het moment dat ik meldde getrouwd te zijn en de achternaam van mijn man had aangenomen.

Maar ik ga hem het bewijs overleggen.


Dan was de uitnodiging dus aan jou gericht en niet aan je man.
Ik zou als huiseigenaar wel blij zijn met een beheerder die de procedures goed bewaakt.
<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 13:17

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Over het algemeen zou ik dat ook zijn, Caulfield. Maar bij deze man gaat van alles mis.

Jaren geleden is er een leiding in de berging geknapt. Schuld van de VvE door het niet juist plegen van onderhoud door een erkend bedrijf. Wij hadden geen water en later wel weer. Dus ik ben maar gaan douchen. Die middag kreeg ik te horen dat de berging onder water stond. I.p.v. ons te waarschuwen, vond hij het onze verantwoording om te vragen waarom er weinig druk op het water stond. Misschien was dat zo, maar ik kan niet ruiken wat er in de berging gebeurd. Plus het feit dat het waterbedrijf vaak bezig is en de straal hier sowieso al niet al te behoorlijk is. Hij had ook naar boven kunnen lopen om ons op de hoogte te stellen? Of ben ik dan gek? En zo zijn er nog wel wat feitjes. We betalen hem 2500 euro per jaar, wat een schijntje is naar mijn mening, en hij doet er dan ook bijna niets voor.
<<

Anoniem248

Bericht 29 Apr 2018 14:26

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Maar dat doet er nu allemaal niet toe. In deze doet hij in mijn ogen gewoon het juiste. Jij haalt er nu van alles bij wat nu niet relevant is. Het gaat er nu even over of je wel of niet getrouwd bent en hij vraagt daar alleen even een bevestiging van, want hij kent jouw man kennelijk niet of wist niet dat jullie getrouwd waren. Maar jouw man staat wel ineens voor zn neus met vier machtigingen, terwijl de uitnodiging dus aan jou geadresseerd was en je man dus officieel niet uitgenodigd was. Je kunt het ook omdraaien: mag iemand die niet uitgenodigd is, wel gemachtigd worden? Ik bedoel, het is heel lief dat je man zich zo inzet maar áls die eigenaar daadwerkelijk gepikeerd was omdat hij nu geen meerderheid meer heeft in de stemmen, dan had hij de machtigingen ook ongeldig kunnen verklaren, want je man was niet genodigd. In plaats daarvan vraagt hij alleen even een bevestiging van jullie huwelijk. Lijkt me vrij redelijk.

Die lekkage in de berging heeft hier niks mee te maken en al die andere dingen die je noemt ook niet. Pak je trouwboekje en loop even naar de betreffende buurman, probleem opgelost. Je maakt het nu zoveel groter dan nodig is.
<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 14:31

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Ik heb niet alles gelezen, want ik stopte met lezen toen je zei 'dat hij mijn man waarschijnlijk niet kent'. Hij kent mijn man. Hij kent hem van gezicht, van naam en van het feit dat hij alle jaren bij alle vergaderingen was. Hij ként hem. En alles wat erbij haal is wel relevant. Anders haal ik het er toch niet bij? Ik geef aan op welke fronten hij fout zat en zit. En ook dat is onderdeel van de vve en onderdeel van de beheerder. Dat je het niet relevant noemt.... Geen idee of we nog bij hetzelfde onderwerp zitten. Maar je piest nu wel netjes naast de pot.
<<

Anoniem248

Bericht 29 Apr 2018 14:33

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Als je stopt met lezen bij iets wat je tegen het verkeerde been stoot dan denk ik dat het überhaupt niet zinvol voor mensen is om te reageren. Het enige wat jij wil horen is volgens mij dat het een raar mannetje is.
<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 14:38

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Maple schreef:Als je stopt met lezen bij iets wat je tegen het verkeerde been stoot dan denk ik dat het überhaupt niet zinvol voor mensen is om te reageren. Het enige wat jij wil horen is volgens mij dat het een raar mannetje is.


Ik stop met lezen als je iets zinloos zegt. Dat doe je vaker. Daar werd je in het verleden veelvuldig op aan gesproken. Maar tijden veranderen, maar jij niet. Ik ook niet in dat opzicht. Ik laat me niet vertellen hoe ik iets moet lezen, wat ik moet lezen en of ik moet lezen wat mij en mijn man kwetst. Maar het mag allemaal hè? Want wel zo veilig zo achter je toetsenbord. Ga naar buiten, meid. Er is nog genoeg om te ontdekken.
<<

Anoniem313

Bericht 29 Apr 2018 14:43

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Raphanus Sativus schreef:Over het algemeen zou ik dat ook zijn, Caulfield. Maar bij deze man gaat van alles mis.


De brief is aan jou geadresseerd, ongeacht wat er bij de verzender van de brief allemaal misgaat.
<<

Anoniem246

Bericht 29 Apr 2018 14:49

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Caulfield schreef:
Raphanus Sativus schreef:Over het algemeen zou ik dat ook zijn, Caulfield. Maar bij deze man gaat van alles mis.


De brief is aan jou geadresseerd, ongeacht wat er bij de verzender van de brief allemaal misgaat.


Geen brief gehad. Mijn man is verteld dat hij met het bewijs moest komen. Geen brief. Hij doet niet aan brieven.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 29 Apr 2018 14:51

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Raphanus Sativus schreef:
Caulfield schreef:
Raphanus Sativus schreef:Over het algemeen zou ik dat ook zijn, Caulfield. Maar bij deze man gaat van alles mis.


De brief is aan jou geadresseerd, ongeacht wat er bij de verzender van de brief allemaal misgaat.


Geen brief gehad. Mijn man is verteld dat hij met het bewijs moest komen. Geen brief. Hij doet niet aan brieven.


Je hebt toch een uitnodiging ontvangen? Op jouw naam.
Die man wil gewoon even zien dat jullie getrouwd zijn, door middel van officiëel bewijs. Ik zou niet zo ingewikkeld doen en dat aantonen en dan zijn die stemmen geldig. Toch?
Let's discover the world together.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2813

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 29 Apr 2018 14:56

Re: Mag hij dit vragen? (beheerder VVE)

Zoals ik het lees is het probleem puur jouw stem. Want je man is door de buren kennelijk gemachtigd dus dat moet geen probleem zijn. Jij hebt je man niet gemachtigd. Is volgens jullie niet nodig omdat het om jullie gezamenlijk appartement gaat. De beheerder wil een bewijs dat jouw man nu ook eigenaar is, dat is hem klaarblijkelijk niet bekend, en vraagt dus bewijs. Volkomen logisch toch? Ik zou hem wel vragen wat voor bewijs hij wil. Een uitreksel van de gemeente kan nog wel eens onvoldoende zijn omdat daaruit niet zonder meer blijkt dat je man ook eigenaar is geworden. Heb je geen stuk waarin staat dat jullie in gvg zijn getrouwd?
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers