Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Maart-april 2016 mama's

<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5466

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 27 Dec 2016 15:20

Re: Maart-april 2016 mama's

Hier ook een goede kerst gehad. Kerstavond bij mijn schoonfamilie hield ze het goed vol en was ze erg goed te spreken.
Eerste kerstdag vooral thuis met het gezin en tweede kerstdag bij mijn familie. Maar daar gingen we pas laat eten. Ze werd wel moe, maar wilde niet slapen dus dat was even lastig.

J. was afgelopen keer 350 gram gegroeid in anderhalve maand. Dus vaste voeding maakt niet veel verschil voor haar. Ze is nu bijna 68 cm en bijna 6,5 kilo. Ze is gewoon maar 2,5 kilo aangekomen sinds de geboorte.
Hier nu ook twee tandjes, leuk hoor. Ze is druk bezig te leren kruipen en loopt al een beetje aan de had. Gaat hard.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Geel

Bericht 28 Dec 2016 12:13

Re: Maart-april 2016 mama's

Leuk om weer bij te lezen!

Hier gaat 't echt prima momenteel. Maria is een aantal keren ziek geweest, dus dan krijg je niet zo veel nachtrust, maar gek genoeg went dat ook. (Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen!) Ze heeft twee ondertanden, en eet en slaapt over het algemeen goed. Overdag 3-4 uur en gewoon de hele nacht door. Ze tijgert heel wat af, roteert goed, zit goed en kan (als ik haar neerzet) ook een tijdje aan de boxreling staan. Kruipen heeft ze nog niet door, en uit zichzelf naar zitten gaan ook niet. Maar ze probeert het wel, dus dat landt vast wel een keer. Ze heeft nu drie flesvoedingen, eet zelf haar boterham en houdt erg van boekjes lezen en liedjes zingen. Ik heb nu ook een fietszitje voorop en dat is wel te gek zeg. Vindt ze zelf ook!

@ Maddie, blijft een kleintje hè, die baby van jou. :) Maar dat houdt 'r niet tegen in ontwikkeling zeg, integendeel!

@ Miccie, fijn hè, opvang! Maria gaat maar één dag in de week, maar ik vind 't heerlijk. Even tijd voor jezelf (ook al is het werk).

@ Urban Naked, herkenbaar. Niks meer over van dat gepiep als er veel mensen zijn.
Laatst gewijzigd door Geel op 29 Dec 2016 11:32, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem281

Bericht 28 Dec 2016 16:21

Re: Maart-april 2016 mama's

Maddie, wat een kleintje toch! Maar mooi hoe ze zich ontwikkelt :)

Leuk om de updates weer te lezen, vooral van de meiden die niet in de FB groep zitten.

Hier ook een 'luie donder'! Kruipen doen we niet, maar op handen en knietjes zitten en wiegen als een malle lukt wel. Maar vervolgens glijdt-ie gewoon weer op z'n buik. Tijgeren gebeurt ook niet, maar hij kan wel rondjes draaien en zo komt-ie ook een heel eind. Hij rent als een tierelier heen en weer in z'n loopkarretje! Wij hebben de buffetkast in de huiskamer staan en als ik een bord pak en terug naar de keuken loop, hobbelt-ie enthousiast achter me aan.

Zitten gaat redelijk, maar hij moet niet te enthousiast worden want dan klapt ie of op z'n snoet of gewoon plat naar achter. Maar hij zit :) Lopen aan onze handen is ook leuk en gaat redelijk maar hij trekt zichzelf nog niet aan iets.

Eten is nu dus even klooien, tenminste, met 't avondeten. Fruit vindt-ie heerlijk, vooral bosbes! Broodje is leuk, maar alleen als-ie 't zelf van de vork mag eten en verder 3 flessen van 210+7 en 's ochtends 4 scheppen pap erbij. Ik vind 'm wat gek met dingen eten eigenlijk. Hij brengt zelf niks naar z'n mond, met z'n vingers. Ook bijna geen speelgoed of zo. Dus 'de wereld ontdekken doen ze met hun mond', gaat hier niet echt op.

Wij hebben vanmorgen voor 't eerst wat verder gefietst, ging heel goed! 't Was ongelooflijk fris... maar hij heeft daarna wel 3 uur geslapen haha.

Afbeelding

Verder is-ie nog steeds een reusje, 76 cm bij 10,5 kilo. Bovenin de curve, maar alles klopt verder wel bij 'm, alles in proporties. Niet dik, gewoon groot. Elke dag is een feestje met 'm, altijd gezellig, goedlachs en vrolijk. Echt zo'n charmeur die met iedereen zit te sjansen die hij tegenkomt!
<<

GeKKiE

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4998

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:30

Bericht 28 Dec 2016 17:42

Re: Maart-april 2016 mama's

Superleuke foto's Bazinga! Ik zag ze op FB.
Ik heb toevallig vandaag via MP een mamafiets gekocht met een stoeltje voor en achter.
Moeten alleen even nieuwe handvaten op en nieuwe kussentjes bestellen, dan kunnen wij ook op pad.

Hoe vaak slapen jullie kindjes?
Nu ze nog maar 3 flessen krijgt, slaapt ze nog maar 2 keer overdag.
Vandaag de 2e keer een uurtje in de auto.
Heb haar nu dus maar even in bed gelegd, maar ze krijst de hele boel bij elkaar.
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2864

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:15

Bericht 28 Dec 2016 21:42

Re: Maart-april 2016 mama's

Aah ook maar eens updaten hier :). Ik lees altijd wel alles, maar ik neem meestal de tijd niet even te reageren.

Maar met J. gaat het prima. Is echt een heerlijk ventje. Zit het liefst de hele dag bij je. Dat is nog wel eens vervelend aangezien we natuurlijk onze oudste er ook hebben lopen en die is zn aandacht zeker ook nodig(zijn taalontwikkeling loopt achter, dus dat moeten we flink stimuleren). Dat maakt ook dat we overdag niet echt een ritme qua slapen hebben met J. omdat ik de oudste moeten brengen/halen naar de psz(4x in de week), en daarnaast nog logopedie. Ligt hij dus net lekker te slapen moet ik hem weer wakker maken om grote broer te halen. Vervelend, maar het is niet anders. S'nachts doorslapen heeft hij ook nog niet ontdekt. Hij komt meestal tussen 1:00 en 2:00 voor een voeding. De laatste tijd leg ik hem dan terug in zn bed en meestal is hij dan voor 6:00 weer wakker. Soms valt hij dan na een voeding weer in slaap. Maar meestal begint onze dag tegenwoordig gewoon zo vroeg omdat de oudste ook wakker wordt.
J. ontwikkeld zich echt veel sneller dan M. en dat verschil vind ik heel leuk om te zien. Hij zit al stevig los en brabbelt ook al flink. Zo schattig.
Tandjes zijn hier nog niet in zicht.
Eten vindt hij ook niet heel boeiend. Hij eet sowieso niets gepureerd. Hij weigert zijn mond dan open te doen. Ik bied hem dus alles in stukken aan en dat brengt hij wel allemaal naar z'n mond. Maar er beland ook veel eten op de grond. Verder krijgt hij nog zo goed als volledig borstvoeding. Met een enkele keer op mijn werkdagen een fles kunstvoeding omdat ik niet meer genoeg gekolfd krijg.

Kleine J.:
Afbeelding
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5466

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 29 Dec 2016 10:17

Re: Maart-april 2016 mama's

Wat geweldig die foto's Baz! Ja J. is echt klein maar pittig, qua karakter en ontwikkeling.

Geel, wat fijn dat Maria zich zo lekker ontwikkelt.

Dat de hele dag bij je willen is pittig hè Kajakka. Dat heeft J. ook. Dat met slaapjes en de psz is hier geen probleem. Mevrouw slaapt twee slaapjes van een half uur overdag. Soms valt ze in slaap in de draagzak.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 29 Dec 2016 11:07

Re: Maart-april 2016 mama's

Wat een leuke foto's van jullie baby's! Echt schattig.

Ik zou smorgens graag een papfles aan Louis willen geven maar hij lust het niet :( Heb het al verscheidene malen geprobeerd, afgewisseld in hoeveelheid/dikte maar zodra hij het proeft doet hij boos z'n lippen op elkaar. Dus dan maak ik er een bordje pap van met een lepel (vind het zo zonde om gewoon weg te gooien) maar ook dat eet hij niet. Begint boos te blazen als een kat! Lekker hoor. Z'n melk drinkt hij wel goed smorgens maar dat vind ik niet genoeg aan ontbijt. En voor een boterham heb ik geen geduld. Wat een problemen :)
#teammaple🍁
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5466

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 29 Dec 2016 12:45

Re: Maart-april 2016 mama's

Ik kan me voorstellen dat je een boterham lang vindt duren hoor! Kun je hem evt. aan tafel een beetje zelf laten eten? Dan kun je tussendoor ook even wat anders doen als je in tijdnood zit.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

GeKKiE

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4998

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:30

Bericht 29 Dec 2016 18:05

Re: Maart-april 2016 mama's

Was ze nog maar dat kleine babytje dat niet kon kruipen en staan....
AfbeeldingAfbeelding

En als ik bij haar op het kleed ga zitten, dan trekt ze zich aan mijn sjaal of shirt omhoog...
<<

Geel

Bericht 30 Dec 2016 11:33

Re: Maart-april 2016 mama's

Wauw Gekkie, die gaat hard! Gewoon een maand jonger dan Maria, die dit alleen doet als ik haar vasthoud. Bange poepert is het.

Urbannnn, wat gebeurt er als 'ie zelf de hapjes naar z'n mond mag brengen? Of doet 'ie dat niet?
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 30 Dec 2016 12:19

Re: Maart-april 2016 mama's

Met pap? Voor dat geklieder heb ik al helemáál geen tijd smorgens! We moeten binnen een uur allevier gevoed en schoon de deur uit, dus dan is een boterham nog beter :)
#teammaple🍁
<<

Geel

Bericht 30 Dec 2016 12:43

Re: Maart-april 2016 mama's

Nee, van een boterham! Van nu al pap zelfstandig naar binnen lepelen, zou ik ook gillend wegrennen ja.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 30 Dec 2016 13:21

Re: Maart-april 2016 mama's

Ja dat kan hij wel, zo eet hij z'n brood sowieso al. Maar ik geef hem de stukjes 1 voor 1 want anders gooit hij alles op de grond. Dus dan moet ik iedere twee minuten stukjes brood doseren. Maar dat kan inderdaad.
#teammaple🍁
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 30 Dec 2016 13:24

Re: Maart-april 2016 mama's

Oh ik zei dat hij niks kon maar da's niet waar he, hij kan in z'n handen klappen! Vet leuk.
#teammaple🍁
<<

Miccie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1063

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:01

Woonplaats: Den Haag

Bericht 31 Dec 2016 07:51

Re: Maart-april 2016 mama's

Haha gekkie heel herkenbaar. Onze dames zouden zich goed kunnen uitleven samen. Als er ook maar een deurtje of la openstaat kruipt ze er als een malle op af en de hele inhoud wordt geïnspecteerd.

Ahh urban naked, klappen is zo leuk. Dat kan onze dame nog niet. Zwaaien oefenen we ook maar vindt ze ook niet echt interessant.

Iedereen een fijne jaarwisseling vanavond. Het jaar van de geboorte van onze kindjes wordt afgesloten. Dat betekent dat ze straks allemaal dreumessen worden.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 05 Jan 2017 11:40

Re: Maart-april 2016 mama's

Die tanden die tanden.. Louis loopt nu al twee maanden met het ene virusje na het andere, afgewisseld met tandjes. Continu ge-emmer dus met koorts en er is echt geen schema meer te bekennen hier. En omdat dat schema niet werkt slaapt ie ook niet meer door. Ik geloof dat hij nu in totaal een keer of 5 echt heeft doorgeslapen van 19.00 tot 7.00, hij zit de laatste tijd gewoon weer met een nachtvoeding.

Hij heeft nu twee ondertanden en 1 boventand, de tweede boventand staat op doorbreken en bij z'n bovenhoektanden zitten ook dikke bobbels. En hij heeft er nu al weer een week koorts van. Meestal zo'n 38,5 maar gisteravond ook ineens 40. Verder niet ziek gelukkig maar ik vind het wel sneu.

Verder dan klappen komt ie nog niet, behalve dat hij zelf kiekeboe kan spelen met z'n doek. En dat vindt ie hilarisch.
#teammaple🍁
<<

Geel

Bericht 05 Jan 2017 12:23

Re: Maart-april 2016 mama's

Oei, da's bikkelen man. Hoe laat wordt 'ie meestal wakker 's nachts? Huilt 'ie ook veel? Hij heeft a lot going on in z'n hoofd, mentaal én fysiek hehe.
Laatst gewijzigd door Geel op 05 Jan 2017 12:33, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 05 Jan 2017 12:27

Re: Maart-april 2016 mama's

Dat verschilt nogal, ik weet het niet precies want m'n man gaat er altijd uit. Soms om 1h een fles, soms om 4h. Heel random. En vermoeiond!
#teammaple🍁
<<

Geel

Bericht 05 Jan 2017 12:37

Re: Maart-april 2016 mama's

Nogal ja. Sterkte! Hoop dat het snel voorbij is.

Hier hebben we sinds een week echt een supervrolijke en meer communicerende Maria. Ze speelt langer alleen, hoeft niet continu aandacht en ze is soms een beetje ondeugend. Ze mag bijvoorbeeld niet aan de wc-borstel zitten. Na een week lang 'nee' zeggen, snapt ze bij de wc beneden dat het echt niet mag. De wc boven heeft ze nu twee dagen door, dus ik moet nog even een weekje volhouden voordat ze die ook snapt. Ik vind dit leuk!
<<

GeKKiE

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4998

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:30

Bericht 05 Jan 2017 15:01

Re: Maart-april 2016 mama's

Wat vervelend zeg!
Hier hadden we vorige maand ook 3 a 4 weken een ziekig kind. Ze was ook afgevallen.
Nu gaat het alweer bijna 3 weken heel goed.
Ze slaapt weer door en overdag slaapt ze nu 2 keer lang (2 tot 3 uur).
Maar wat zijn de nachten dan zwaar en vermoeiend! Sterkte!
Gister gewogen bij het CB en ze weegt nu 9150 gram (ging van 8700 naar 8400).
Net wezen lunchen met 2 vriendinnen en ze deed het zo goed!
Heeft gewoon 1,5 uur in een kinderstoel gezeten en gespeeld en ook gegeten.

Wat heerlijk he, Geel. Een ondeugend meisje!
Hier trekt ze soms der sok uit, kijkt mij aan en dan gaat ze lachen.
Of ik zit met de laptop aan de salontafel, dan gaat ze staan aan de tafel en gaat op de toetsen slaan.
En dan lachen... Heerlijk!
Ik moet heel vaak lachen om mijn eigen kind.
<<

GeKKiE

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4998

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:30

Bericht 05 Jan 2017 16:21

Re: Maart-april 2016 mama's

Dit is trouwens hoe mijn dochter zich de laatste dagen vermaakt.
Afbeelding

Had al haar speelgoed in een bak gedaan, paar dagen geleden. Elke avond ruim ik alles netjes op hierin.
Elke ochtend haalt ze de bak leeg, kiepert hem om en gaat vervolgens op/met/in de bak spelen.
Speelgoed kan op Marktplaats..
<<

Geel

Bericht 05 Jan 2017 16:51

Re: Maart-april 2016 mama's

Ja joh, is allemaal niet nodig. Vind dat ook zo gek, in veel boekjes staat bepaald speelgoed dat nu écht bij de leeftijd zou passen enz. Uiteindelijk spelen ze gewoon het liefst met 'echte' dingen. Hier is een soort stapeldoosje met cd's (kapotte) favoriet. Allemaal eraf halen. Heb geen stapeltoren meer nodig, haha.

Dat lachen heb ik ook Gekkie. Totdat ik me realiseer dat ik haar opvoeder ben en ik m'n gezag natuurlijk volledig ondermijn als ik zit te grinniken.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 06 Feb 2017 21:23

Re: Maart-april 2016 mama's

Hoi!
Twee weken geleden had Louis weer eens buikgriep (tweede keer in korte tijd) dus weer een week alles van de leg. Ik werd er echt krankjorum van! Vorige week, na een zwaar weekend waarin hij overdag ook weer eens weigerde te slapen en alleen maar zat te jengelen heb ik hem aan mijn ouders meegegeven. En daar is hij een een week gebleven. Best lang, maar we hadden het enorm nodig, we waren echt op van de gebroken nachten. Niks aan.
Bij m'n ouders is hij weer opgekrabbeld. Hij eet nu super goed: smorgens een fles van 180, daarna anderhalve boterham. Dan z'n fruit en tussen de middag anderhalve of twee boterhammen en een fles. Tussendoor wat water en een soepstengel. Rond 17 een bak avondeten, een bak yoghurt en ik probeer er dan om 19h nog een fles in te krijgen maar die laat hij meestal staan.

Vanmorgen was hij wel weer vanaf 5h wakker. En hij krijst als een speenvarken. Hij heeft een woedende, razende gil ontwikkeld. Doet ie overdag ook als iets hem niet zint. Ik reageer er zo min mogelijk op.
Op de opvang slaapt hij vaak maar een uurtje bij elkaar.

De positieve dingen zijn dat hij heel hard kan lachen, dat hij zijn grote broer adoreert, dat hij heel goed 'dah duh duh DUH'! kan zeggen, dat hij heel goed stabiel rechtop zit.
Kruipen doet hij niet. Ook niks wat er op lijkt. Hij probeert het niet eens. Schuiven ook niet. Het is liggen of zitten, verder niks. Z'n ledikant en de box staan dan ook nog hoog.

Hoe is het met jullie baby's? Ik noem ze maar zo want nu kan het nog net!
#teammaple🍁
<<

GeKKiE

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4998

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:30

Bericht 06 Feb 2017 21:41

Re: Maart-april 2016 mama's

Wat leuk om een update te lezen, maar vervelend dat het even niet zo lekker ging.
Fijn zeg, dat je ouders het dan een week kunnen overnemen.

Hier gaat het lekker z'n gangetje.
Vooral op mijn vrije dagen gaat het super.
Isa slaapt meestal ook niet zo veel op de opvang, thuis slaapt ze overdag 2x en dan ook best lang. (soms zelfs 3 uur)
Dus als ze uit de opvang thuis komt is ze vaak heel erg moe.

Isa heeft hetzelfde eetritme, zoals Louis.
Meestal wil ze alleen maar meer eten. Tegenwoordig kan ze ook echt het eten wegkijken uit je mond als je iets eet.

Het gaat allemaal zo snel; ze tijgert, kruipt, gaat zitten en staan en ze loopt achter een loopkarretje.
En ze valt ook heeeel veeeel.
Er is niks meer te herkennen van mijn kleine baby'tje. Dit is veel leuker, vind ik!

Het lijkt wel alsof ze haar eigen stem steeds meer ontdekt.
Ze gilt de hele dag door, maar gelukkig niet uit boosheid. Ze lacht er ook bij!
Soms ook als het mij even niet uitkomt (supermarkt, winkel, kassa, dokter....)

Op dit moment lijkt ze dracula wel. Ze heeft haar 2 ondertanden al een tijd.
Maar boven zijn eerst haar snijtanden doorgekomen. Geen gezicht.

Vandaag zijn we thuis gekomen van een weekendje weg naar een Landal park.
De 1e keer zwemmen voor Isa en ze vond het prachtig in der Baby float.
Dat gaan we vaker doen!
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 06 Feb 2017 21:44

Re: Maart-april 2016 mama's

Jemig gekkie wat gaat ze snel! Met dat tijgeren en kruipen en LOPEN achter een karretje, dat is toch niet normaal. Fijn dat ze zo vrolijk is en dat het zo goed gaat! Geniet er lekker van!
#teammaple🍁
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers