Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Loslaten.

<<

Anoniem237

Bericht 30 Sep 2016 14:45

Loslaten.

Kun jij makkelijk dingen/gevoelens/personen etc loslaten? Kon je dat altijd al of is dat iets wat je hebt moeten leren?

Voor mij is loslaten altijd enorm moeilijk geweest. Inmiddels heb ik daaraan gewerkt en nu het me eindelijk lukt, besef ik me dat het leven in het algemeen een stuk makkelijker is geworden.
<<

Anoniem250

Bericht 30 Sep 2016 14:49

Re: Loslaten.

Hoe heb je het geleerd?

Ik weet niet of ik iets kan loslaten. Ik heb wel geleerd om verwachtingen bij te stellen, zodat ik niet meer teleurgesteld raak.
<<

Anoniem202

Bericht 30 Sep 2016 15:04

Re: Loslaten.

Bepaalde dingen wel, dat is eigenlijk pas sinds een jaar of 4 zo.
Daarvoor kon ik erg blijven hangen in het negatieve. Inmiddels kan ik makkelijker loslaten en sta ik veel positiever in het leven. Bepaalde dingen kan ik niks aan veranderen, ik kan wel mijn reactie erop of mijn houding er naartoe veranderen.
<<

Anoniem313

Bericht 30 Sep 2016 15:23

Re: Loslaten.

Sommige dingen beter dan andere, in sommige omstandigheden beter dan in andere. De vraag is voor mij te algemeen om inhoudelijk te kunnen reageren.
<<

Anoniem237

Bericht 30 Sep 2016 15:35

Re: Loslaten.

HollyGolightly schreef:Hoe heb je het geleerd?

Ik weet niet of ik iets kan loslaten. Ik heb wel geleerd om verwachtingen bij te stellen, zodat ik niet meer teleurgesteld raak.

Niet qouten. :)

Door hypnotherapie.
Wat Phoebe dus ook zei. Bepaalde dingen zijn niet te veranderen, je eigen reactie kun je wel veranderen. Nu ik inzicht heb gekregen, gaat het steeds meer als vanzelf.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 30 Sep 2016 16:05

Re: Loslaten.

Loslaten niet echt, wel in m'n hoofd tegen mezelf zeggen dat iets kennelijk zo is en dat ik daar niets meer mee hoef/kan/van hoef te vinden. Is ook wel een soort loslaten eigenlijk.
#teammaple🍁
<<

Anoniem237

Bericht 30 Sep 2016 16:20

Re: Loslaten.

Urban Naked schreef:Loslaten niet echt, wel in m'n hoofd tegen mezelf zeggen dat iets kennelijk zo is en dat ik daar niets meer mee hoef/kan/van hoef te vinden. Is ook wel een soort loslaten eigenlijk.

Ja, dat is het zeker. Fijn dat je dat kan!
Dat kon ik ook niet, op de één of andere manier geloofde ik niet wat ik tegen mezelf zei.
<<

anoniem203

Bericht 30 Sep 2016 19:30

Re: Loslaten.

Ik vind het ontzettend lastig. Zoals het loslaten van mijn kinderen, oude vrienden, spullen, gevoelens en gebeurtenissen. Ik raak ook altijd gehecht aan dingen en vergeet bijvoorbeeld een vervelende opmerking of gebeurtenis niet so snel. Ik moet wel zeggen dat het in de afgelopen 6 jaar minder is geworden. Eigenlijk sinds dat ik kinderen heb en het wat drukker heb. Daardoor vind ik kleine dingen niet meer zo huge en kan ik het beter wegstoppen zeg maar.
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2184

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:58

Bericht 30 Sep 2016 21:44

Re: Loslaten.

Alles wat mij gezin niet aangaat kan ik heel makkelijk loslaten. Onrechtvaardigheden kan ik dan weer heel moeilijk loslaten.
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Anoniem184

Bericht 30 Sep 2016 22:03

Re: Loslaten.

Nee, ik kan dat niet. Vooral als ik vind dat me onrecht is aangedaan, blijf ik dat heel lang meedragen. Hoewel ik andere dingen dan weer wel relatief makkelijk los kan laten, dingen zijn nu eenmaal zoals ze zijn.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 01 Okt 2016 00:11

Re: Loslaten.

Ik wilde typen: ik kan heel makkelijk loslaten en toen zag ik Maple's reactie 'behalve als me onrecht is aangedaan'. Dat heb ik ook, ik kan onwijs slecht tegen onrecht en zal vechten tot het recht zegeviert! Maar verder kan ik eigenlijk vrij goed loslaten, ik ben daar heel blij mee. Ik heb, net als velen, niet een makkelijke jeugd gehad, slechte relaties en toch heb ik er helemaal geen last van. Ik kies er letterlijk voor vooruit te kijken en niet achterom. Mijn ex was een pathologische leugenaar (6 jaar mee geweest) maar ik twijfel geen moment aan mijn relatie nu. Mijn moeder doet regelmatig dingen die pijnlijk zijn, dan scheld ik, zucht ik en dan gooi ik het over mijn schouder. Maar word ik beticht van iets dat ik niet heb gedaan, dan kan ik het pas over mijn schouder gooien als ik er alles aan heb gedaan om mezelf te verdedigen.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Bolus26

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2396

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:47

Bericht 01 Okt 2016 07:22

Re: Loslaten.

Ik ben er niet zo goed in maar heb wel geleerd mezelf te corrigeren en afleiding te zoeken als ik erg blijf hangen. Dat helpt soms wel
<<

Huismus

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 612

Geregistreerd: 11 Jan 2016 15:06

Bericht 01 Okt 2016 08:03

Re: Loslaten.

Mmmm soms vind ik dat best moeilijk en kan ik er ook echt nog dagen in blijven en in andere situaties probeer ik er net over te denken als urban naked .
<<

anoniem203

Bericht 01 Okt 2016 12:33

Re: Loslaten.

Huismus waar is je leuke Avatar?!?
<<

Anoniem321

Bericht 01 Okt 2016 12:41

Re: Loslaten.

Het ligt er grotendeels aan wat er gebeurt en hoe ik me op dat moment voel.
Als iemand doelbewust gemeen is tegen mij (ook al zegt dat vaak meer over diegene dan over mij) kan ik daar vrij lang mee blijven lopen. Soms slaap ik er zelfs slecht van. Ik zou wel graag willen leren om daar beter mee om te gaan.
<<

Anoniem237

Bericht 01 Okt 2016 15:31

Re: Loslaten.

Olifant schreef: Soms slaap ik er zelfs slecht van.

Vervelend! Ik herken het wel. Soms was ik door het slechte slapen zo vermoeid, dat het daardoor alleen maar erger werd en dan kwam ik echt in zo'n cirkel.

Ik zie nu wel dat er meer mensen moeite mee hebben.
<<

Anoniem315

Bericht 01 Okt 2016 17:40

Re: Loslaten.

Ik word er steeds beter in. Dan denk ik: weet je, Exo, je bent maar zo'n nietig dingetje op dit aardbolletje hier in dit grote universum. Who cares dat je iets niet af hebt gekregen of dat het niet perfect is. Over 60 jaar zijn ze je al weer vergeten, dus maak je niet druk.
<<

Brooke

Bericht 01 Okt 2016 17:47

Re: Loslaten.

Phoe, loslaten heb ik moeten leren. Het gaat nog niet altijd, maar ben er echt veel beter in dan een aantal jaar geleden. Denk ook omdat ik nu in het algemeen positiever in het leven sta/ sterker ben dan een paar jaar terug.
Als ik me ergens druk om maak (dat kan ook best iets onnozels zijn) dan zeg ik tegen mezelf: "Ene oor in, het andere uit"
of "niks van aantrekken joh." Dat herhaal ik dan ook een aantal keer. klinkt vast heel stom, maar het werkt wel een beetje als je er bewust van bent. Ik heb mezelf ook geleerd om me af te sluiten voor dingen. Ik denk ook wel eens dat ik me niet meer om alles druk kan gaan zitten maken. Dan heb ik gewoonweg geen leven meer. Laat sommige gebeurtenissen, situaties ook wat meer over me heen komen, dan bijvoorbeeld mij er al bij voorbaat druk om te maken. En vaak is het ook voor niks, dus verspilde energie.

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers