Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

07 Dec 2017 11:36

Wat heftig biechtje. Zijn ouders zijn dus nog steeds niet van alles op de hoogte?

O en wat lonely goatherd vraagt vroeg ik mij ook af ja of hij niet gedwongen kan worden tot uitschrijving bij jou of tot betaling aan jou.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

07 Dec 2017 11:53

Heftig!
Verplichten tot uitschrijving kan alleen bij de rechter volgens mij. Heel veel sterkte! Moet steeds aan jullie denken. Wat lijkt mij dit ongelofelijk heftig.
Hoe zijn de kindereb eronder? En lastig dat zijn ouders nog niet alles weten. Wel fijn dat het wijkteam zo streng is.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

07 Dec 2017 12:00

Kan je zijn adres niet in onderzoek laten nemen door de gemeente?

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

07 Dec 2017 12:10

De scheiding is nog niet rond dus tot die tijd kan ik nog niks doen. Vandaag de papieren ondertekenen dus als het goed is ben ik over een paar weken officieel weer vrijgezel.
En verder houdt ik gewoon goed bij wat hij nog moet betalen en dat ga ik natuurlijk wel proberen op hem te verhalen. Ik heb deze maand ook gewoon zijn verzekeringen en dergelijke kunnen betalen omdat die nog van de gezamenlijke rekening af gaan, was ook weer een lastig verhaal omdat ik dat niet voor hem kan overzetten, dat moet hij zelf doen maar doet hij dus niet.
En gelukkig had ik deze maand mijn eindjaarsuitkering en ik heb nog wel een spaarpotje maar liever gebruik ik die natuurlijk niet.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

07 Dec 2017 13:16

Wat heftig nog steeds Biechtje en ik blijf het knap vinden dat jij je zo staande weet te houden in deze situatie. Ongelofelijk dat zijn ouders nog steeds niet op de hoogte zijn, ik vind het zo knap van jou dat jij het ze niet allang verteld hebt. Ik weet niet of ik mijn mond zou kunnen houden.

Is er geen enkele mogelijkheid om onder zijn betalingsverplichtingen uit te komen en hem officieel uit te laten schrijven, nog voordat je gescheiden bent? Volgens mij kun jij in deze situatie alle advocaten kosten enzo op hem verhalen.

Sterkte, je bent regelmatig even in mijn gedachten.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

07 Dec 2017 17:33

Dee schreef:Kan je zijn adres niet in onderzoek laten nemen door de gemeente?


Dit is inderdaad mogelijk. Ik zou contact opnemen met de gemeente en aangeven dat hij niet meer daar woont, maar zich niet uit wil laten schrijven. Zij kunnen dan een onderzoek doen en als idd blijkt dat hij daar niet woont kunnen ze hem uitschrijven.

Wat betreft toeslagen, staan die op jouw naam? Want nu hij geen inkomen meer heeft, kun je sowieso het inkomen aanpassen waardoor je meer toeslag kan ontvangen.

De gezamenlijke rekening kun je geloof ik eenzijdig opzeggen, dan staat het daarna alleen nog op zijn naam en is het zijn probleem hoe hij zijn rekeningen betaalt. Jij kan dan jouw rekeningen op een nieuw rekeningnummer overzetten.

Sterkte, wat een rotsituatie.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

07 Dec 2017 18:11

Wat krijg jij een hoop voor je kiezen en hoe ziek is je ex, dat hij het allemaal niet wil inzien.
Qua rekening kan ik bevestigen dat die eenzijdig kan worden opgezegd. Dat heeft mijn ex ook gedaan ( wel in overleg, maar ik heb niks getekend).
Hij heeft al zoveel kapot gemaakt en nu plukt hij je ook nog eens kaal, door de financiën op jou schoot te gooien. Wat een hork.

Knap hoe jij je staande weet te houden en hoe je door blijft knokken voor je kinderen en voor jezelf.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

07 Dec 2017 19:16

Heel veel sterkte biechtje! Kan je de bedragen die voor hem geïncasseerd worden niet storneren? Of zeg ik nu iets heel stoms? En de herinneringen dan naar zijn ouders doorsturen?

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

07 Dec 2017 20:30

Oh oh jeetje meid.. wat een heftigheid weer :(
Ik zou zo graag voor jullie willen dat het in een rustiger vaarwater komt!

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

08 Dec 2017 09:15

Bah.. wat een situatie. Ik wil je er heel veel sterkte mee wensen! En ik hoop dat jij en de kindjes snel weer rust hebben en iets op kunnen bouwen zonder die rotzak.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

08 Dec 2017 11:05

Emma schreef:Heel veel sterkte biechtje! Kan je de bedragen die voor hem geïncasseerd worden niet storneren? Of zeg ik nu iets heel stoms? En de herinneringen dan naar zijn ouders doorsturen?


Dat zou ik ook doen inderdaad. Zeker met de kosten van de zorgverzekering kun je wat leuks doen met de kinderen. Ik zou de zorgverzekering dan ook direct even mailen, de situatie globaal uitleggen en aangeven dat ze de betalingsherinneringen en eventuele incasso's naar het adres van zijn ouders sturen ipv naar jou zodat jij daar geen contact met hem over hoeft te hebben verder.

Sterkte!

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

08 Dec 2017 11:10

Dikke respect dat jij je er zo door heen slaat Biechtje, echt heel knap hoe je als een leeuwin voor je kinderen bent opgekomen en dat je zo hard werkt er iets van te maken.

Ik heb alle rekeningen (brieven van advocaten, aanmaningen etc) die ik kreeg die mijn ex moest betalen opgespaard, in een dikke envelop gedaan en die wilde ik naar zijn ouders sturen. Maar mijn vader had een beter idee en is naar zijn huis in Duitsland gereden 300 km verderop en in de brievenbus gegooid met de naam van zijn toenmalige vriendin erop (3 weken later waren ze uit elkaar). Ik zou dus alles naar zijn ouders sturen.
Ik heb wel aangegeven bij Essent, ziektekostenverzekering, belastingdienst etc dat hij hier niet meer woonde en een betalingsregeling getroffen. Ik heb namelijk wel zelf alles moeten betalen want ex betaalde geen cent. Als jouw ex ook voet bij stuk houdt heb je kans dat je niks van hem gaat krijgen natuurlijk, je kunt een rechtzaak aanspannen maar ik weet niet of je die moeite er ook nog bij wilt hebben.

Heel veel sterkte nogmaals!

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

10 Dec 2017 19:20

Het is niet echt een biecht.
Hebben jullie nog steeds dezelfde sex als in begin van de relatie?
Wij zijn nu 14 jaar samen maar de sex is echt wel anders geworden sommige standjes doen wij geen eens meer.

Eigenlijk baal ik er wel van want het is zo eentonig geworden.

Hoe is dat bij jullie?

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

10 Dec 2017 21:54

In het begin was het natuurlijk anders. Toen hadden we ook nog geen kinderen (= meer energie en betere nachtrust). Toen kwamen de kinderen en kwam het op een lager pitje te staan. Nu zijn ze wat zelfstandiger en hebben we weer iets meer energie en een betere nachtrust en nu is het weer beter als toen de kinderen klein waren. Wij zijn bijna 10 jaar bij elkaar maar eentonig is het zeker niet. We doen het niet net zo vaak als in het begin maar als we het doen is het wel fijn, liefdevol en nog net zo leuk zeg maar.

Ik weet niet of je zelf in de jonge kinderen zit maar meestal zit je dan toch even in een soort van sleur. En meestal komt het wel weer goed.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 19:11

Zo, deze hoeft niet anoniem want als ik dat doet hebben jullie toch gelijk door dat hij van mij komt haha! Ik wil graag jullie mening in een dilemma, ik hoef verder geen goedbedoelde adviezen of zorgen want er spelen geen gevoelens meer mee en ik heb de situatie dus al gestopt en ben hem niet van plan te herstarten. Het gaat echt enkel om de vraag aan het eind.

Zoals jullie in het Datetopic misschien meegekregen hebben zijn ex en ik nog samen in bed beland ergens afgelopen maanden. Dit is vaker gebeurd (niet stelselmatig/regelmatig maar wel een paar keer) en mede omdat we dus wel sexual chemistry houden - zonder verdere gevoelens durf ik wel voor beide kanten te zeggen - is het gewoon geen "normale" vriendschap meer en dus heb ik besloten dat we dat ook beter niet meer kunnen doen. Er worden toch gewoon teveel dubbelzinnige grapjes gemaakt over en weer dan en dan ontspoort het misschien toch weer. En ik ben dus niet bang voor gevoelens, maar:

Het grootste gedeelte hiervan heeft zich afgespeeld toen we beide vrijgezel waren en toen hij net begon te daten maar niet met dat meisje verder wilde en zij een paar weken in Australie zat en hij dat (zegt hij) niet wilde voortzetten. Echter, inmiddels is ze alweer een tijdje terug, is er niets veranderd tussen ons (nu wel dus) en zijn zij sindsdien direct en nog steeds samen. Niet officieel maar wel exclusief en het is dus ook nog zeker 1 keer gebeurd toen ze al exclusief waren. Dat was eigenlijk de enige keer waar ik serieus op de hoogte was van hun relatie en ik ben daar zelf ook een beetje van geschrokken. Zowel geschrokken/teleurgesteld in mezelf als in hem.

Anyway, de seks is gestopt. De vriendschap heb ik gestopt want blijkbaar kunnen we dat niet. Alleen ik had het er met vriendinnetjes over en de meningen zijn verdeeld. Vinden jullie dat zij het zou moeten weten? Ik neig eerlijk gezegd naar niet, want 1) ze wil het waarschijnlijk niet horen, 2) ik maak alleen maar mensen boos, 3) het zijn mijn zaken niet, maar het is iets tussen hen, 4) ik ben totaal niet wraakzuchtig en eigenlijk boeit het me niet, ik kan alleen maar dingen verliezen (of naja drama winnen zeg maar) door het haar te vertellen, 5) ik heb de situatie gestopt. Anderzijds, en dat blijft nu een beetje hangen, zei een ander vriendinnetje die ooit zelf bedonderd is: als jij haar was zou je het ook willen weten en jij bent de enige die het haar zou vertellen en nu vertel je het niet omdat dat voor jou makkelijker is dat is ook best laf.

Dus ik ben in de war haha! Is het een soort van ethisch juist om het haar wel te vertellen, ook al levert het mij drama op (en waarom dan, het was ethisch juister om niet met haar bijna-vriendje te slapen - in my defense ik wist het eerst niet en die laatste keer had ik een heel moeilijke avond met familieproblemen en kwam hij op zijn initiatief bij mij langs) en is het girl-code dat je dat vertelt. Of moet en mag ik me er lekker buiten houden? Zou jij het willen weten?

NIET QUOTEN SVP

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 19:15

Ik zou niets zeggen. Ik weet niet precies waarom. Mijn ex is ook meerdere keren vreemd gegaan en denk gewoon dat ik het nog pijnlijker had gevonden als dat meisje het had verteld dan nu ik er zelf achter kwam... Maar dat zal persoonlijk zijn.
Goed dat je er nu mee gestopt bent en voor hem hoop ik maar dat karma bestaat.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 19:16

Ik zou je er buiten houden. Behalve dat jij je hart lucht, schieten zowel hij als zij er weinig mee op. Je kunt het hem wel vertellen hoe jij tegen situatie aankijkt?
Mocht de sexuele chemistry er een soort van opnieuw komen tussen jullie, dan is het zijn probleem en niet de jouwe; hij is dan niet eerlijk naar zichzelf toe... Hoewel je dan altijd nog kunt overwegen haar in te lichten.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 19:19

Gijs. schreef:Ik zou niets zeggen. Ik weet niet precies waarom. Mijn ex is ook meerdere keren vreemd gegaan en denk gewoon dat ik het nog pijnlijker had gevonden als dat meisje het had verteld dan nu ik er zelf achter kwam... Maar dat zal persoonlijk zijn.
Goed dat je er nu mee gestopt bent en voor hem hoop ik maar dat karma bestaat.


Ah kijk, dat vind ik ook fijn om te lezen, want ik begon me nu een soort van schuldig te voelen dat ik eigenlijk niet in zie waarom ik het gedoe aan zou moeten gaan om het haar te vertellen vanuit het "ze heeft het recht het te weten"-principe terwijl ik niet de plicht voel het haar te vertellen (ook al weet ik dan dat ze het niet te horen krijgt).

Edit: Ik heb een hele tijd gedate met een gast die volgens mij een vriendin had, maar al die tijd waren er gewoon dingen die niet klopte en ik twijfelde maar ik was ook heel erg verliefd dus ik wilde niet op basis van wantrouwen en onzekerheid iets fantastisch weggooien. Dat was zo moeilijk! We hadden ruzies en gedoe en ik wist het nooit zeker genoeg om de knoop door te hakken, juist ook omdat ik hem leuk vond, maar het klopte toch niet. Uiteindelijk heb ik (nog steeds niet 100% zeker) het afgekapt, maar dat duurde echt maanden en wat heel moeilijk en ik was heel blij geweest als ik duidelijkheid gehad had toen denk ik. Dus dan denk ik wel weer van ja, als ik haar was had ik wel gewild dat iemand het zou zeggen. Maar ja dan heb je of hij of ik en hij gaat niks zeggen en moet ik het dan doen. Eigenlijk nothing in it for me en niet mijn verantwoordelijkheid. Maar dan dus wel sneu voor haar. Maja, zij is ook mij niet en zij wil het misschien inderdaad wel helemaal niet weten.
Laatst gewijzigd door Whatever op 17 Dec 2017 19:35, in totaal 2 keer gewijzigd.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 19:25

MissEnergy schreef:Ik zou je er buiten houden. Behalve dat jij je hart lucht, schieten zowel hij als zij er weinig mee op. Je kunt het hem wel vertellen hoe jij tegen situatie aankijkt?
Mocht de sexuele chemistry er een soort van opnieuw komen tussen jullie, dan is het zijn probleem en niet de jouwe; hij is dan niet eerlijk naar zichzelf toe... Hoewel je dan altijd nog kunt overwegen haar in te lichten.


Maar ik heb dus ook helemaal niet heel erg de behoefte om mijn hart te luchten eigenlijk. Het zou meer gaan om het "als ik haar was zou ik willen weten dat mijn date vreemdgaat voor ik head over heels een relatie met hem begin"-argument. En ikzelf zou dat wel willen weten denk ik. Kut en pijnlijk maar beter dan er later achterkomen en je al die tijd besodemieterd voelen of helemaal in een leugen leven (al is dat misschien wel beter maar toch, nee zou ik niet willen). Maar ik heb geen behoefte om het haar te vertellen omdat dat mij alleen maar gezeik oplevert. Ja, ik voel me enigszins schuldig over die laatste keer waarbij ik wel wist dat ze exclusief waren maar dat zou geen reden moeten zijn om het haar te vertellen om mijn eigen hart te luchten/te biechten. Daar moet ik zelf mee dealen en ik weet ook hoe dat gekomen is qua hoe ik me voelde die avond dat er iets gebeurd was en ik ben er van geschrokken dus ik probeer mezelf dat niet te hard aan te rekenen en het is wat dat betreft dan wel meer zijn schuld dan de mijne en hij voelt blijkbaar ook niet de behoefte het haar te vertellen. Dus waarom zou ik dat dan moeten doen.

Hij weet overigens dat ik vind dat hij het zou moeten vertellen, maar hij gaat dat niet doen.

Maar eigenlijk zijn jullie dus ook unaniem van niet jouw probleem. :smile:

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 19:36

Ik zou me er ook niet mee bemoeien.
Weet ook niet of ik het zou willen weten als die ander zijnde.
Ik heb in het begin van een toen nog onofficiële relatie ook nog wel eens seks gehad met een ander. Daarna wel een tijd nog serieuze relatie gehad waarin ik 100% voor diegene ging. Dat verdient zeker niet de schoonheidsprijs.. Maar zei achteraf niks over hoe ik me in de relatie later gedroeg.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 19:37

Joey schreef:Ik zou me er ook niet mee bemoeien.
Weet ook niet of ik het zou willen weten als die ander zijnde.
Ik heb in het begin van een toen nog onofficiële relatie ook nog wel eens seks gehad met een ander. Daarna wel een tijd nog serieuze relatie gehad waarin ik 100% voor diegene ging. Dat verdient zeker niet de schoonheidsprijs.. Maar zei achteraf niks over hoe ik me in de relatie later gedroeg.


Daar heb je ook een punt inderdaad. Dat hij nu twijfelt en er nu een potje van maakt betekent niet dat hij niet straks alsnog er compleet voor kan gaan en dan maak ik misschien juist iets kapot. Goed argument!

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 19:46

Ik zou me er niet mee bemoeien. Is iets tussen hun 2, daar heb jij niets mee van doen. Misschien weet ze het gewoon, misschien waren ze wel niet zo exclusief als je denkt.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 19:52

SoGood schreef:Ik zou me er niet mee bemoeien. Is iets tussen hun 2, daar heb jij niets mee van doen. Misschien weet ze het gewoon, misschien waren ze wel niet zo exclusief als je denkt.


Dat is natuurlijk wel iets dat ik zeker weet, anders was er helemaal geen dilemma. Maar ik weet genoeg denk ik. Wat ik zei, ik neigde al naar niets zeggen cause there's nothing in it for me. Maar omdat dat vriendinnetje zei dat het voor dat meisje gemeen was en ik dat zelf als ik het op een andere situatie betrek op zich wel snap, ging ik twijfelen en me ergens schuldig voelen en denken dat ik misschien juist vanuit de verkeerde motieven niets zei. Maar als jullie ook allemaal zoiets hebben van totaaaaal niet jouw zaak. Dan vind ik het helemaal prima. ;)

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 21:00

Bemoei je er niet mee. Jij wordt dadelijk neer gezet als de jaloerse ex. Jouw woord tegen dat van hem.

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic #2

17 Dec 2017 22:52

Ik zou me er ook zeker niet in mengen, daar heeft niemand wat aan.
Plaats een reactie