Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 17:47

Wat vind jij het allerleukste aan je kind?

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 18:00

Ik ben dol op haar nieuwsgierigheid en de alertheid waarmee ze alles om zich heen bekijkt, de liedjes die ze zingt en haar leergierigheid met praten en tellen, hoe ze met een grote glimlach kan genieten als ze ziet dat anderen plezier hebben, dat ze vaak even wil ‘kuffelen’, haar eigenwijsheid, haar humor en grapjes. Het is zo’n lekker meissie :heart:

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 18:05

Lief Teun!

Ik vind het heel mooi om zijn ontwikkeldrang te zien. Dat is zo sterk. Heel veel karakter is nog niet af te lezen natuurlijk, maar ik vind het fijn dat hij zich zo goed ontwikkelt en dat het zo'n gezellig leuk ventje is.
Hij wordt echt heel veel aangesproken op straat omdat het echt een sociaal dier is. Hij lacht heel veel, heeft een heel open gezicht en maakt heel veel contact. Er is altijd wel iemand die hem aanspreekt hoe leuk hij is en dan geeft hij een grote lach of geklets terug. Ik word er vaak zelf een beetje verlegen van, weet nooit zo goed wat ik moet zeggen.
Hij vindt werkelijk waar alles en iedereen altijd leuk en laat echt z'n enthousiasme zien. Dan ben ik zo trots.

Ook vind ik het echt ontzettend lief hoe hij zo gek is op zachte stofjes. Dekens, kussens, knuffels, schapenvachtje op z'n kamer. Hij kan daar echt z'n gezicht in begraven en intens van genieten.
En hij kan soms zo ontzettend lief in z'n eentje spelen.

En ik vind het heel leuk dat hij tot nu toe lekker lijkt te eten. Dat vind ik heel fijn. Gaat vast nog honderd keer veranderen maar voor nu geniet ik er maar van.

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 18:12

Wow wat een topics, Pip! :smile:

Het leukste aan Tobias vind ik zijn sociale aard. Hij is heel vriendelijk en open. Z'n begrip vind ik ook heel leuk, je ziet gewoon dat ie naar je luistert en weet ook heel goed waar je het over hebt ('Mamma gaat eten maken en dan gaan we daarna eten.' dan staat hij al bij de besteklade om de tafel te gaan dekken!) Verder vind ik het leuk dat ie goed slaapt :smile: Gek is op knuffelen en kusje geven en krijgen en hij is heel zorgzaam.

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 18:13

Mijn dochter is in essentie een heel lief kind. Ze is zo attent en oplettend. Welk kind van 3 vraagt een week later uit zichzelf hoe het gaat met oma die een week geleden van de fiets valt? Ze vraagt altijd hoe het met iedereen gaat, probeert iedereen in de klas te helpen en is echt heel lief.

Zoon is super sociaal naar andere kinderen. Heeft ook met iedereen aansluiting.

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 18:52

Haar humor en hoe lief ze is voor mens en dier. Zo klein nog maar toch al zo'n eigen mensje vind ik echt heel bijzonder.

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 19:04

Ze is natuurlijk nog heel jong dus ze kan nog niet zoveel of echt een persoonlijkheid heeft ze nog niet.
Maar haar lachje heerlijk ...en hoe gekker je doet hoe beter geweldig

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 19:17

Van m’n oudste: zijn humor en zijn zachtheid. Hij is heel gevoelig en heel vriendelijk/zorgzaam/meelevend. Hij deelt, is rechtvaardig, lief en gehoorzaam.

Van m’n jongste: zn humor. Hij is 1 maar heeft al zoveel grapjes die hij gedurende een dag uitvoert. Inclusief guitige boevenkop. En hij is ook wel een knuffelkont en trekt behoorlijk naar mij toe. Dat ben ik niet gewend en ik vind het vaak lastig maar soms ook wel heel lief :)

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 19:21

Zijn vrolijkheid, en zijn sociale karakter.
Hij kan met iedereen door een deur, kinderen die jonger/ouder zijn, maakt allemaal niet uit.
En hij is zorgzaam, als ik mij niet lekker voel dan maakt hij kopjes thee en legt een dekentje op de bank.
Plus hij is echt heel grappig, vooral nu hij in de pubertijd zit hebben we vaak samen de slappe lach :love:

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 20:14

Mijn zoontje is zo lief! Voor zijn zusje, voor mij en eigenlijk iedereen. Hij kan compleet opgaan in zijn spel en speelt met alles wat wielen heeft. Zo mooi om te zien. Hij is een allemansvriend en heeft veel vriendjes.

Mijn dochter is een dynamietstaaf en zit vol spirit. Wil altijd van alles doen en bewegen en overal bij helpen en met haar neus bovenop zitten. Ze wil alles al kunnen en vaak lukt het dan ook nog, die vechtlust bewonder ik. Ik hoop dat ze dat nooit kwijt raakt.

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 20:18

Dat ze "blieuw" zegt. En touwtjes eet. En heel hard op de tafel kan slaan.

Ze is eigenlijk altijd vrolijk en ik vind het zo fijn als ik in de keuken bezig ben en zij vanuit de kinderstoel naar me zit te grijnzen.

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 20:35

Mijn oudste heeft een heel lief en zorgzaam karakter en hij vind alles leuk. Mijn jongste is heel lief en rustig en vind knuffelen heel fijn. Net als ik ;)

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 20:41

Dat ze zo graag zingt en liedjes ook zo snel onthoud.
Het is een echte grappenmaker, liefst zegt ze er dan ook nog bij 'Grapje toch!' met een dikke smile erbij.
Dat ze letterlijk gaat stuiteren wanneer ze iets echt leuk vindt, zo lief!

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 21:54

Ze maakt makkelijk contact met mensen en kinderen. Pakt spontaan hun hand vast of gaat een ander kindje dan knuffelen. Of ze pakt hun handje en dan gaan ze samen een stukje lopen. Zo lief.

Ze houdt van dansen en geniet daar zo van. Zaterdag krijgt ze haar 1e dansles, zo benieuwd wat ze daarvan vindt!

Ik vind haar krullen fantastisch.

Dat ze van kusjes en knuffels houdt.

Ik vind haar gewoon een fantastisch kind, mijn slimme lieve meisje.

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 22:02

Dat ze een heerlijke eigen mening heeft (die dus soms ook juist helemaal niet leuk is ;)) en zich onwijs goed uit kan drukken. Dat geklets van haar soms echt hilarisch is en we dan met z'n drieën in ons broek plassen van het lachen met en om haar.
Hoe lief ze is voor haar kleine neefje, gaat ze zo schattig gebukt te staan of ie ook een stukje appel wil ofzo (kind is net 5 maanden!). Ze oogt dan zo groot en wijs, geweldig.
Ze is heel gevoelig, erg lief en een ontzettende wijsneus. Ik hou ervan!

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 22:03

Zo lief en aandoenlijk om te lezen hoe jullie over je kind/kinderen denken.
Erg mooi :heart:

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 22:09

Dochter: dat ze een heerlijke knuffelkont is en vaak lief is voor haar broertje. Ze vindt heel veel leuk, dus is altijd enthousiast als we ergens heen gaan.

Zoon: hij is gewoon zo schattig. Hij praat echt supergoed al, maar aan zijn articulatie moet hij nog wat werken, dat klinkt zo schattig vind ik. Hij leest zelf boekjes en kent er echt veel bijna uit zijn hoofd.

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 22:10

Wat een geweldig topic. Leuk om te lezen!

Ik vind mijn kind gewoon zo lief, zo slim en zo schattig. Hoe ze praat, hoe ze zich ontwikkelt, hoe graag ze met ons wil knuffelen, hoe ze met haar popje omgaat. Ze is gewoon een geweldige leukerd!

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 22:30

Dochter 3 jaar: haar humor, creativiteit en onbevangenheid. Ze vindt bijna alles leuk om te doen. Dagjes weg gaan is met haar echt een genot omdat zij overal haar plezier uit kan halen. Ze ervaart de wereld als één groot feest boordevol ontdekkingsmogelijkheden.

Dochter 1 jaar: haar sociale vaardigheid. Ze kan goed delen met anderen en is heel zorgzaam. E. trekt het heel slecht als iemand pijn of verdriet heeft. Ze wil diegene dan meteen troosten. Haar grapjes waar ze zelf heel hard om moet lachen kan ik intens van genieten.

Ik ben zo gek op die meiden :heart:

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 23:25

N. Is zo sociaal en open. Zo mooi om te zien.
Momenteel is hij meer een boefje maar hij kan ook zomaar even bij mij komen en zeggen, mama ik vind jou lief.
Hij is heel erg enthousiast en kan al ontzetten goed tekenen.
En ook al die priegeldingen zoals strijkkralen en lego liggen hem wel!

T. Is een slim mannetje, denkt veel na en stelt veel vragen. Hij is gek op koken en ik vind het zo leuk om dat met hem te doen.
Hij is niet zo van de woorden maar komt soms wel lekker op schoot zitten en zegt dan.. Knuffel.

Heerlijk!

Re: Leukste aan je kind?

11 Jan 2018 23:47

De oudste: hij is ontzettend zorgzaam, lief en begaan met anderen. Helpt altijd en zonder mopperen.

De middelste: is echt een vrolijk, sociaal meisje. Kan met iedereen overweg, ondanks dat ze soms haar buien heeft is ze ontzettend makkelijk in de omgang en huppelt door het leven heen.

De jongste: is echt de clown, de benjamin van ons gezin. Ontzettend bijdehand en weet altijd de aandacht naar hem te krijgen. Ook is hij een echt moederskindje en knuffelt hij het liefst de hele dag.

Kortom: 3 geweldige kinderen waar ik zó ontzettend trots op ben!

Re: Leukste aan je kind?

12 Jan 2018 07:05

Beide: goede slapers. Als baby al en nu nog steeds. Door- en uitslapen.

Re: Leukste aan je kind?

12 Jan 2018 07:09

De oudste is lekker bijdehand en heeft veel humor.

De jongste is een echte clown.

Ze zijn allebei dol op knuffelen :love:.

Re: Leukste aan je kind?

12 Jan 2018 08:02

Zei is altijd vrolijk en haar doorzettingsvermogen is iets om jaloers op te zijn. Daarnaast heeft ze een rijke fantasie en dat is zo leuk als ze dan speelt met haar playmobil en je luistert mee. Verder is ze een lekkere knuffelkont en zegt ze als ik terugkom van boodschappen doen met een serieus gezicht ‘ik heb je zo gemist mama’. (L)

Re: Leukste aan je kind?

12 Jan 2018 08:59

Hij is zo heerlijk vrolijk, kan zichzelf heel goed vermaken, hij is sociaal en ook bij vreemde kindjes of mensen die hij niet vaak ziet heel nieuwsgierig en niet verlegen, nu hij kan lopen waggelt hij zo lief. Oh en z’n rode haartjes vind ik ook zo lief. En z’n gebabbel. En hoe goed hij dingen kan aanwijzen, hij kan echt goed duidelijk maken wat hij wil. Ik ben echt dol op ‘m, ik vind bijna alles leuk!
Plaats een reactie