Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Leuke kookdingen

<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11501

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 03 Dec 2017 21:29

Leuke kookdingen

Oh wat een drama topictitel,

Maar wat vinden jullie nou echt toffe creatieve dingen om te gebruiken in de keuken? Mijn vriend is nl gek van koken (heel vervelend) en ik zoek nog creatieve ideeën voor een kerstcadeau. Dus brand los wat gebruiken jullie veel of is leuk om te krijgen.
2015 💙
<<

Anoniem313

Bericht 03 Dec 2017 21:36

Re: Leuke kookdingen

Ik heb natuurlijk geen idee wat hij al heeft en wat je budget is, maar voor iemand die van koken houdt zijn goeie gereedschappen heel fijn om te hebben. Dus bijvoorbeeld:
- een goed mes;
- een gietijzeren braadpan, bv van Le Creuset;
- een aardappelknijper (als je daar eenmaal puree mee maakt, ga je nooit meer stampen);
- een brander;
- een (digitale) vleesthermometer;
- een standaard om kookboeken of iPad op te zetten.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 03 Dec 2017 21:42

Re: Leuke kookdingen

Hee ik wist niet dat je een vriend had. Spuit 11 waarschijnlijk. Maar leuk!

Ik heb drie dingen die perfect zijn voor foodies om cadeau te doen en die wij ook echt veel gebruiken in de keuken.

Een goede kooktang. Met of zonder siliconenrandje, ik vind zelf met wel fijn maar zonder wordt ook wel veel gebruikt. En dan niet zo'n hele slappe goedkope, wel een beetje een stevige.
Afbeelding

Een microplane rasp. Echt de beste rasp die er is. Voor kaas, chocola, citrusvruchten. Gebruiken we hier ook vrijwel dagelijks.

Afbeelding


Maar de allerbeste aankoop hier was de thermapen, een digitale kookthermometer. Die gebruiken we voor vlees en dat werkt zo perfect. Je hebt ook thermometers die je in de oven kunt steken enzo maar deze werkt zo perfect. In verschillende kleurtjes te krijgen.
Afbeelding
Afbeelding

Is wel prijzig (rond de 80 eu) dus als je dat te gortig vindt (weet je budget niet) dan is de thermopop, het kleine broertje een iets meer basis model voor lagere prijs (30 eu)
Afbeelding


Mooie messen en pannen doen het natuurlijk ook altijd goed. Wij geven onszelf een Staub cadeau voor Sint dinsdag, dat is net zo'n soort merk als Creuset. Of een skillet, zo'n gietijzeren pan. Of van die kleine Creuset cocotjes, heb je zelfs in de vorm van hartjes aaaah (nee lijkt mij heel onhandig juist hoor, maar die vier cocottes gebruiken wij nog wel eens met gasten).

Ook leuk, een olijfolie schenker, messenslijpset, lepelhouder, goede snijplanken(set), mooie plank voor kaas, pfoe, de hele kookwinkel?

Vroeg m'n man nog om advies voor je en hij had net dit lijstje gezien http://favorflav.com/nl/food/culicadeau ... content=41
Let's discover the world together.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11501

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 04 Dec 2017 11:58

Re: Leuke kookdingen

Ja zijn die mini pannetjes echt leuk? Ik heb daar nl al over zitten denken. Vind ze zelf nl echt heel tof. Wil liever geen dingen kopen die ik zelf al heb dus dat maakt het ook lastiger. Met de kerst neem ik bv mijn keukenmachine mee. Die heeft hij niet en ik wel. Mss over 2 weken even langs Bataviastad rijden om te kijken of ik daar wat kan vinden.
2015 💙
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 04 Dec 2017 12:03

Re: Leuke kookdingen

Ja wij gebruiken ze wel. We hebben vier van die kleine Creuset pannetjes. Natuurlijk niet dagelijks maar met gasten wel leuk voor een voorgerechtjes (uiensoep, stoofpotje), hoofdgerecht (aardappelgratin) of toetjes (crumble). Wordt best wel eens gebruikt. We hebben ook nog kleinere potjes, beetje mayonaisebakje formaat, dat is dus perfect voor sauzen of echt kleine toetjes.
Let's discover the world together.
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2386

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Bericht 04 Dec 2017 14:36

Re: Leuke kookdingen

Ik weet niet of hij het leuk vindt om te koken boven echt vuur. Maar hier thuis is de Dutch Oven een groot succes voor stoofpotten of soep.
10-08-2017 ♥
<<

Anoniem231

Bericht 04 Dec 2017 21:19

Re: Leuke kookdingen

Een rookoventje?
Ik wilde zeggen kenwood maar dacht dat jij die al hebt? Die is voor mij echt onmisbaar!
Idd een goede braadpan. Kleintjes heb ik ook maar gebruik ik amper. Krijgen weinig eters en ja, 2 kleine kinderen. Niet zo'n goed idee dus voor hier. Ik werk met plastic servies en geen pannen op tafel :wink:
Sous vide vind ik ook leuk. Iemand in de familie heeft die. Dus ga daar soms heen om iets vacuüm te laten trekken. Doe het niet vaak en ben er nog niet heel goed in maar is wel leuk om te doen en uit te proberen.
Een tajine als je van de wereldgerechten bent. Blijkbaar kan je die ook bestellen met persoonlijke schilderwerken erop. Weet alleen niet meer waar ik het gelezen heb.
Een ikea trapje hack voor jouw zoon om mee te helpen, denk dat hij dat ook een leuk cadeau zal vinden als ik jouw berichten lees.
Goede kookboeken?
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11501

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 04 Dec 2017 22:04

Re: Leuke kookdingen

Briljant die rasp had hij dus nog niet. Zet ie dat op het lijstje voor kerst bij zijn ouders.

Kenwood heb ik idd al. Fantastisch ding :)

BBQ of rookoven is idd ook wel tof. Hij is net verhuisd van een appartement naar eengezinswoning met tuin. Al wilde hij geloof ik zelf ook nog een rookoven bouwen. Ff gaan vissen.

De Ikea hack is voor j niet nodig, die blijft super goed op het trappetje staan zonder het extra hekje.
2015 💙

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers